Dropp..dropp

Hejsan på er allihopa.
Nu kikar jag in igen en liten sväng för att skriva några rader om vad jag gör och uppdatera er lite om läget. Upptäckte för ett par dagar sedan att Meekos nya vattenflaska läckte. Som tur var hade sanden i botten sugit upp den värsta fukten men det hade blivit klumpar. Fick lov att ställa in en skål under flaskan men på morgonen hade lite mindre än hälften läckt ut igen. Bestämde mig för att sätta in den gamla. Problemet är att den också verkar droppa men än så länge har inte så mycket kommit ut i alla fall. Läste någonstans att problemet kunde bero på värmen men jag vet inte det jag..båda flaskorna har fungerat bra förut. Får väl se hur det går när temperaturen sjunker, annars är det jag som måste köpa en ny flaska.För jag föredrar ändå att han dricker ur den än att jag ska behöva byta spånsoppa ur en skål varje dag.Så det får bli lösningen med flaska och droppskål ett tag framöver tills jag ser hur det fungerar men det känns som om många har problem med dessa vattenflaskor.
 Sedan har jag spelat en hel del Sims 3 den senaste tiden. Har en familj jag är väldigt nöjd med som ni kanske känner till..Lafferty. Coraline som hon heter bor numera i ett hus beläget på en kulle. Hon delar boende med två katter, Johnny Cash& Mercedes + att hon också har en hundvalp som heter Lilah. Från början jobbade hon som musiker fast hon hoppade av eftersom hon aldrig hann umgås med djuren eller sina vänner, dock så tycker hon fortfarande att det är roligt att spela så hon tar gärna fram gitarren. Dessutom så tycker hon om att läsa om matlagning och vill gärna lära sig mer även om själva utförandet inte roar henne så speciellt mycket. Fast som de flesta av mina simmar så gillar hon att måla Tror inte jag lyckats göra en som än som inte varit konstnärlig men det är ju ett bra sätt för dem att tjäna pengar från början då de flyttar in i sitt hus.Annars så är hon också äventyrlig av sig och tycker om att resa men samtidigt så har hon svårt för att få vänner, eller jo vänner får hon men inga närmare relationer än så.Så det lutar mest åt att hon kommer att få bo själv med djuren och kanske driva ett mindre hotell. Nej nog pladdrat om Sims nu. Var hem till lägenheten en stund igår och kollade läget där. Skrämde bort alla silverfiskar men hittade i alla fall bara tre-fyra stycken levande i lådorna, resten var redan döda också hämtade jag lite pysselmaterial för att kunna göra en till påbörjad sak klar. Annars tror jag att jag ändå varit rätt så bra på att uppdatera er om läget i sommar. Mer än vad jag brukar men det har varit skönt att fly in, undan från den värsta solen.Känns dock som att idag är första gången på ett längre tag då temperaturen hållit sig på en mer lagom nivå, dessutom fläktar det skönt så man skulle kunna vara ute men samtidigt har man ju projekten som ska göras klara med.Nu kom regnet också, välsignade regn men det blir väl antagligen bara en sådan där liten skur som torkar upp lika snabbt igen. Visst man kanske inte ska klaga på vädret. Nu har vi ju fått ha en kanonsommar här men det är aldrig bra när det blir för torrt i marken heller.De flesta bara pratar om hur skön solen är men samtidigt så glömmer de bort hur farlig den också kan vara. Samtidigt så gäller det att vara försiktig om man grillar ute och man ska alltid komma ihåg att släcka ordentligt efter sig. För man vet aldrig, det är så lätt att en gnista kommer fel, att en tom glasflaska fungerar som ett brännglas också får man ett mycket större problem än vad det var från början.

Känslor

Visst kan man bli berörd av något man hör på radion. Det händer mig ibland. Senast jag grät var efter att ha hört Christian Falks sommarprat. Först hade jag inte tänkt lyssna men så övertalade mina föräldrar mig eftersom det hade berört även dem tidigare på dagen. Min pappa är väl inte någon som visar känslor sådär annars men jag såg på honom hur tagen han var. när han pratade om det. Så jag bestämde mig för att lyssna på reprisen innan jag skulle gå och sova. Håller med någon som skrev att det var det mest känslosamma sommarprat som hade hörts. Fast det är intressant att lyssna på folks berättelser sådär. I synnerhet folk som man räknar som stjärnor, men egentligen innerst inne är de ju bara vanliga människor de också, Dessutom fanns det bitar i det han sa som var ruskigt bekant på något konstigt sätt. Det där avsnittet till exempel om hans son. Tror det var det som rörde upp känslorna framför allt för för mig. Hur psykvården egentligen fungerar är ju något som man verkligen kan reflektera och fundera över. Nu kanske det inte enbart går att skylla på den men varför tar fler unga sina liv efter att ha varit i kontakt med den ?
Det är en sak jag tycker man måste ta upp mer och diskutera för om allt fler unga mår dåligt så borde väl ändå vården kunna fånga upp dessa på en gång ? Oftast när de väl har bestämt sig är det ju just på det sättet han sa som de handlar, först är de så uppåt och glada, man märker ingenting och i nästa stund kan det vara för sent. Istället tror man att allt går att lösa på kemisk väg och man skickar hem dem med tabletter. Visst vet jag att det kan funka mot en lättare depression men jag förstår också det mörker som man kan hamna i om det är allvar. Så nej jag tror inte enbart på lyckopiller utan det viktigaste är att man kan prata om det. Nu är jag ju inte den som gärna gör det men jag ägnar mig åt saker som gör mig glad, får mig på bra humör också försöker jag att inte låta tankarna skena iväg allt för mycket. För är det något som jag vet krävs så är det att man jobbar med sig själv infrån varje dag. Vissa människor kanske är vackra på utsidan men de kanske bara tänker på ytan och inte bryr sig om det där andra så mycket, det där andra som faktiskt är mycket viktigare i slutänden. Jag är knappast den enda som påstår att vårt samhälle bryr sig allt mer om fel saker som en vacker och polerad utsida men det är väl också därför det är allt mer viktigt att man kan prata om det. För man måste ju kunna prata om saken om man ska kunna göra något åt det.

Skiss

Det verkar som om jag fått tillbaka lite inspiration till att göra saker.
Jag har inte medvetet tänkt på saken men det kanske är just det som är tanken. Att kunna släppa själva tanken på det. Hoppas att ni förstår det här och att jag inte lyckas trassla in mig i orden allt för mycket. Gjort ett par-tre riktigt lyckade försök på sistone. Tänkte ju visa upp ett av dem här men då tog min ifyllningspenna lämpligtvis slut. Så just den teckningen får dröja ett tag till men ni kan alltid få se min snabbskiss från igår då jag satt vid datorn. Eller ja jag, jag jobbade lite mer med just huvudet senare på kvällen också. Lämpligtvis var det när jag skulle gå och lägga mig och sova så jag hann bara skissa linjer för kroppen. Fast det är ju alltid en början.

En kväll

En kväll här i veckan sov mina syskonbarn över hos päronen. De brukar göra det ibland för skojs skull och nu var det ju dessutom det perfekta vädret. Så vi åkte till stranden för att bada men den ena tösen och jag tog det istället lugnt och slappade i solen. Kan ni tänka er det..jag som inte alls tycker om värme men det fläktade faktiskt skönt uppe på land, Var i alla fall ner och kände på vattnet men jag tyckte det verkade för kallt, fastän det visst var ca 20 grader. Nej något bad blev det inte , åtminstone inte vid det tillfället fast sommaren är ju lång så det kan ju bli senare.
Hur som haver så kom vi hem, såg på tv och fikade lite. Ingen av oss hade någon lust att gå och knyta sig egentligen.Så istället gick vi ut och satte oss på uteplatsen,. Där var det betydligt bättre tempratur och ännu bättre blev det efter en stund då gradantalet sjönk lite till. Då blev det faktiskt riktigt härligt att sitta ute.
 
 
 
 

Dit det bär

Igår blev det ett trevligt kalas. Födelsedagsbarnet fick såklart en massa presenter och tårtan var jättegod fast jag orkade bara med en liten bit efter det andra fikat. Sedan blev det ju såklart presentöppning och jag tror att hon var nöjd. Kanske hade hon velat ha mer leksaker men det är ju aldrig fel att få kläder heller. Hon verkade ha fullt upp med intryck i alla fall för jag kan inte säga att hon blev sådär sprudlande glad när hon packade upp modellhästen hon fick av mig men så kan det ju vara ibland när man är spänd om det händer mycket runt omkring. Jag hann i alla fall fota lite djur med. Hönsflocken strosade runt och kacklade medan kattungarna gjorde sitt bästa för att få leka ifred. Eller så passade de på att ligga någonstans att vila.I den här värmen går det ju inte att göra så mycket mer. Man blir svettig ändå av att absolut göra ingenting.
Idag så har jag däremot hunnit följa med och plockat lite blåbär. Var länge sedan det fanns så mycket tror jag faktiskt men det gäller nog att man ska veta var man bör leta också. Dessutom så blev det bra träning eftersom de växte i en brant backe. Ja inte så att man inte kunde gå där men på vägen ner fick man se upp var man satte ner fötterna någonstans. Efter det blev det en kall avrivning i duschen och nu efter en stunds vila ska jag ut och länsa päronens vinbärsbuskar. Så lite hinns det med trots värmen men det är viktigt att man kommer ihåg att ta med sig vattenflaskan om man ska ut!
Nu sitter jag bara inne en stund och vilar lite mellan varven så jag har inte hunnit med att lägga in några bilder än. Dessutom så kom mitt tecknande av sig lite eftersom ena pennan tog slut :/
Får se om jag ska köpa en ny själv eller om jag önskar mig en ny, eller refill till den när jag har namnsdag.Det beror nog på vad som finns att få tag i här .Måste dock säga att jag verkligen gillar min Green Ball Liquid Ink penna. 
 

Åska och värmeslag

Idag höll jag på att hoppa högt. Det kom världens åskknall.Som tur var hann vi dra ut all viktig elektronik ändå. Den som var mest oberörd av allt var i själva verket min lilla Meeko som tryggt låg i sitt hus och knaprade på en bit spisbröd, lyckligt omedveten.Sedan så har man redan haft sig själv att skylla för en annan sak. Gick upp i ottan och trodde jag skulle hinna in innan värmen kom , pyttsan. Åkte såklart på värmeslag och låg däckad ett par timmar innan jag till sist kvicknade till. Dumdristigt, jo en aning men några fina kort blev det i alla fall. Så helt förgäves var det väl inte helt men jag tror jag lärt mig en läxa nu. Man blir ju dessutom sjöblöt av att bara göra ingenting heller under den här värmeböljan.Var så glad när jag hörde åskan för jag trodde det skulle få komma regn då det började stänka..men nej ovädret drog vidare och det är fortfarande lika trorrt *läs svettigt*.Hur som haver spå vaknade i alla fall min lust för att teckna till liv igen igår. Mycket efter att jag hade tittat på Heartland som går på Horse1. Kände det där så välbekanta suget och mjo jag tror att jag lyckades åstadkomma ett par nya verk.Sitter just nu här och renskriver dagens inlägg i wordpad ..tror åskan lyckades ådstadkomma viss skada i alla fall. Nej så jag tänkte inte sitta här framför burken så länge till eftersom nätet ligger nere. Ska ju på kalas imorgon och har en del att förbereda innan dess. Fast det i och för sig ser jag inga moln på himlen och inte hör något muller kan det hända att jag laddar lite Sims 3 igen.Som jag brukar avsluta saker med när jag säger hejdå, todeloo på er och ha en fortsatt toppenfin kväll!
 
 
 

Simmat

Nu så innan badet var det dags kände jag. Har simmat runt lite. I Hajbukten närmare bestämt för så heter platsen där Coraline bor i sitt lilla trevliga strandhus. Hon har kanske inte inrett klart än, snarare långt ifrån men jag tror att det kommer att bli ett väldigt fint ställe för henne och husdjuren att bo på.
 
Hade först inte tänkt låta henne ha några men till sist så fick det ändå bli två stycken än så länge.
Så nu delar hon boende med katten Johnny Cash och råttan Denver. Nej man kan knappast undgå att höra vilket tema som är den röda tråden huset igenom. Dessutom så försöker hon sig också på att lära känna sina grannar men den största delen ägnar hon ändå åt jobbet , huset och djuren.
 
 

Hoppsan

 
 
Det kan man verkligen säga efter två dagar nu.
Har suttit och tittat på en alldeles speciell kanal. Bara för att pappa var tvungen att visa Horse1 för mig. Nåja så kan det gå. Det borde jag ha lärt mig och alltid kan man ju snappa upp några nya kunskaper. Så är det. Igår satt jag och såg på Roelx cup hoppningen från Achen. Vi var nog många som tappade andan när olyckan inträffade för Katrine Eckermann. Speciellt om vi reflekterat över den här säsongen då två tragiska dödsfall inträffat. Man fick ont i magen där man satt framför tvn men medicinteamet var verkligen snabbt på plats nu. Drog en suck av lättnad när den första rapporten kom om att hon skulle klara sig och att hästen också verkade vara oskadd. De hade verkligen änglavakt kan man säga. Samtidigt så ser jag att det finns de som gnäller över sporten och klagar på att den är farlig. Visst finns det risker inom ridsport , hästar är stora djur och det är enorma krafter det handlar om men det vet man ju om när man ger sig in i näringen. Dessutom så är det svårt att minimera alla dessa risker med, även om man försöker sitt yttersta vet man aldrig när olyckan är framme.Det kan hända även den duktigaste och mest erfarna ryttare men det vore mer djurplågeri om hästarna inte får göra något som de tycker är roligt. Ni som tittade såg säkert hur segraren, Christian Ahlmanns hingst busade och visade upp sig när det var dags för prisutdelning. Jag tror inte det var en rädd eller stressad häst, snarare tvärtom. En häst som var full av energi som visste om att han hade varit duktig och vunnit. Fast jag tror alla blev lite extra spända över kraschen innan och reagerade på det. Men visst det är risker med att rida fast det finns många andra saker som är betydligt mer farliga. Sedan kanske man kan bli mörkrädd av att så få hjälmar klarar de gällande kraven, men det är ändå den bästa försäkringen att ha just hjälm och skyddsväst.
Vidare så kan ju olyckan även hända vid hanteringen av själva djuret , men jag tror mycket grundar sig i hur vi väljer att läsa av dem och kom ihåg, hästar är faktiskt flyktdjur och det räcker med så lite för att de ska rycka till. 
 
Fast det var inte det enda jag tänkte dela med mig av efter att ha sett på den här kanalen. För på kvällen så snubblade jag över en bra serie också. Har ni hört talas om Heartland ? Om ni gillar hästar så tycker jag defenitivt att ni ska se den eller läsa böckerna som också finns.
 
 
 
 

Hamster ute i det gröna!

Halloj, hejsan på er alla glada som kikar in här. Ja hej till alla föresten som snubblat in här av någon anledning. Idag skiner solen igen och det blir bad senare. Nu var det verkligen länge sedan man plaskade i det blå men med sådant här kanonväder som det varit hitills kan det verkligen vara på tiden. Igår var första gången som Meeko fick komma ut. Först i buren och ni må tro att den lilla hamstern gnagde som besatt på gallret för att komma mer ut i det gröna. Min smarta paps kom på att vi kunde ta loss hjulet och ställa burgallret över honom istället . På så vis fick han en försmak av friheten och nog tror jag att han stortrivdes alltid. Han hittade till och med några goda groblad att smaska på dessutom var gräset rena djungeln att göra tunnlar i. Så nu måste jag verkligen träna med den där selen så han kan få gå ut. Har gjort några försök men hitills har han inte gillat det och feg som jag är vill jag inte tjurhålla honom och tvinga på honom den heller. Nej då är det bättre att vänta tills han känner sig lugn med den inne först. Lite tålamod får man ha med de små liven.

Hejsan svejsan

Hejsan på er alla som kikat in här.
Tänkte börja med att undra hur ni har det i värmen ?
Eller ni kanske inte har det lika varmt som vi har haft det här.
Gör mitt bästa för att inte smälta bort under solens heta strålar. Pappa tycker jag är konstig som sitter inne men jag har då verkligen inte lust att gå ut mitt på dagen när det är som varmast.
Nåja idag tog jag mig i alla fall en sovmorgon. Brukar ju försöka gå upp i tid annars men det var skönt att få sova ut efter att ha sett på film igår .Inte för att jag är något större fan av Sex and the city men jag blev tvungen att passa på att se långfilmen ändå då den gick på trean igår. Visst kan man säkert hitta djupare meningar i den om man skalar av lagren men samtidigt är det en serie/film som man kan titta på utan att behöva tänka efter för mycket också.
Så här på sommaren är det ju faktiskt skönt att kunna slappna av ibland. Sedan så har jag såklart hittat en ny bra brittisk miniserie, thriller såklart. Kommer tydligen inte undan den sorten men det är kul att hitta något bra i väntan på Broadchurch och Downton Abbey. Också är det ju kanske inte helt konstigt att det blir brittiska serier heller som kommit att tillhöra favoriterna. De brukar vara väldigt , väldigt välgjorda. Har sagt det förut men jag tror thrillerserierna de sticker ut eftersom de ofta fokuserar mer kring själva utredningen än brotten i sig. De blir på något konstigt sätt familjära men ändå med spänning utan att för den skull bli för otäcka. Rysare tycker jag ju inte alls om även om jag sett några stycken.Visst har man gjort några försök i USA med liknande serier men det är bara en som kommer upp i samma klass tycker jag och det var Brottskod Försvunnen. Annars så är det tyvärr oftast så att de på något sätt fastnar i någon av de oskrivna mallarna som finns. Det ser man ju mycket annars i filmer från Hollywood med och det gör att det blir lite tråkigt &stelt många gånger.
Ta till exempel en klassiker som filmats ett antal gånger, Jane Eyre. Sett båda versionerna på den men den som ändå är bättre gjord med mer känslor inbakade är såklart den brittiska miniserien som gick för några år sedan. Den får en att reflektera mer och gör så att man faktiskt tänker aktivit. Sedan vet vi ju också att det aldrig blir samma sak att se filmen som när man läser boken även om många kanske tror det.

Hernandez

 
 
Jag skrev ju igår att jag tänkte ta och hälsa på familjen Hernandez igen.Alltså Maya,Youssef och barnen. Sagt och gjort så blev det faktiskt så att jag satt större delen av kvällen och pysslade med deras hus. Kände mig ju inte riktigt nöjd med det som jag egentligen bara hade tänkt som ett tillfälligt hus åt dem. Egentligen hade jag tänkt vänta med att bygga nytt tills flickorna blivit större men nu så kan två av dem gå.Så det fick bli ett nybygge, kanske lite för att fira barnens nya kunskaper.
 
Här ser ni det gamla huset.
Så här såg det ut invändigt. Alltså ytterst snabbt byggt.
Hade inte ens gett dem en vettig övervåning sedan de flyttat in på den större av öarna.
Det här är deras nya hus.Inte helt och hållet klart det heller men visst ser det mycket bättre ut rent stilmässigt ?
Det blev helt klart mer plats för att göra resten av tomten klar
Sedan fick kvarteret ännu ett tillskott då jag valde att göra om Coraline.Så här är hon alltså, Coraline Lafferty
 med
 
 
 
 

Min nya sim

Nu tänkte jag skriva ett inlägg om min senaste sim.
Första tanken var att jag skulle göra henne till en musiker.
Ni vet en rockbrud. Hur tror ni att det hela har gått ?
Mycket riktigt så gick det rakt åt skogen och hon har blivit en häxa. En till, jag vet *suck*. Det är typiskt mig men det var så svårt att välja ut hennes övriga intressen förutom musiken. Så nej jag är långt ifrån riktigt nöjd med henne eller hur hon ser ut men jag får väl försöka bättra mig och förbättra det gradvis då hon tjänat ihop mer pengar. Dessutom så passar det faktiskt bra ändå att hon är en häxa eftersom hon är bosatt i Dragon Valley men de där kläderna tror jag verkligen måste åtgärdas. Sedan funderar jag över varför det ska bli så att man har vissa frisyrfavoriter på dem ?
Så är det att jag har använt frisyren som just Coraline har på ett flertalet simmar vid det här laget. Ändå så tycker jag fortfarande om den eller borde jag ha lite mer fantasi ?Nåja vi får se om hon ska få en hårmakeover också.
Också måste jag som alltid åtgärda hennes hus ..som faktiskt ser eländigt ut men nu ska jag försöka mig på att hålla mig mer helt till stilen som råder i kvarteret. Ni kommer såklart att få se hur jag lyckats sedan när jag valt klart vad det ska bli av henne egentligen. Sedan upptäckte jag ett nytt problem igår....ljudet hade börjat hacka :/ suck säg inte att det ska börja krångla på en dator till nu.Får hålla tummarna eftersom jag har merparten av mina kvarter här trots allt och det vore verkligen INTE kul att tvingas göra om alla dem från början.Faktiskt på om jag ska hälsa på hos familjen Hernandez igen istället rentav och ta bort Coraline tills jag bestämt mig helt för hur hon ska vara.Det kanske är bättre ändå.
 

Hamstermys


 
Igår kväll satt jag och Meeko i fotöljen framför tvn och bara mös.
Tror det är första gången han har varit så lugn när han fått komma upp. Inte för att jag tror han ser speciellt mycket men han sitter och snusar en hel del också tittar han intresserat mot rutan så något litet kanske flimrar förbi. Det är väl kanske därför animal planet heter som den kanalen gör. Idag har han tagit det desto lugnare och sovit större delen fast han har fått lite grönt och varit ute på en runda i bollen. Kanske att han får komma upp och mysa lite senare om han kommer ut. Annars ska man ju undvika att väcka de små liven. Brukar passa på att ta upp honom om han går ut för att göra något annat så som att fylla på skafferiet, dricka eller göra behoven.
Sedan fick jag inte mindre än två nospussar idag då jag och papsen var ute på promenad. Träffade en liten Stella som tydligen gillade mig och ville leka eller så var hon bara allmänt kelen av sig. Saknar det där med hund må ni tro. Kanske extra mycket en sådan här gång också. Fast just nu har jag ju Meeko att pyssla om men man vet ju aldrig hur det blir framöver...helt klart är i alla fall att man känner sig mycket gladare & positivare i djurens närhet.
 
 
Hos syster är det full fart på årets kattungar. Tre stycken blev det men idag  när vi hälsade på passade de på att ta igen sig lite. Två grå honor + en randig hane blev det. Hade jag inte varit allergiker själv hade jag ju som sagt inte tvekat men nu får jag nöja mig med ett par timmars samvaro med de små liven innan min näsa säger ifrån, även fast jag tar medicin. Vi hade katt när jag var liten, ändå blev det så här. Nåja jag får vara glad som tål andra djur i alla fall.

Dit det bär

I år ser det verkligen inte ut att bli något bra år för bärplockarna. Vi tog oss upp till myren en sväng i går för att söka hjortron men tji fick vi. Nästan i alla fall . Det fanns väldigt lite av dem , åtminstone där vi var. Kan ju hända att det finns mer på annat håll men jag tror att det har varit både för kallt och för torrt för att de ska kunna växa till sig ordentligt. Med andra ord tror jag inte att de hade blivit bortplockade av någon annan för det såg då inte så ut helller. Undrar just hur det blir med andra bär i år..om det också kommer att bli så här dåligt eller om de kan få lite näring och regn nu på slutet av sommaren istället ?
Visserligen så är det väl en månad kvar att njuta av men lite nederbörd skulle som sagt inte sitta fel för växligheten. Lite mer än vad som har kommit hittills. En rolig sak som jag däremot hittade i riset igår, i hjortronens frånvaro var flertalet orkideer i form av jungfru marie nyckelblomster. De tycktes istället frodas på stället. Tycker dessa blommor är så vackra och jag är verkligen tacksam över att de är fridlysta och därmed inte får plockas utan de får stå i naturen och vara fina. Fast det är säkert många som missar vad det är om man inte tänker på det heller. Jag är långt ifrån expert då det gäller blommor men de vanligaste vilda kan jag i alla fall se skillnaderna på och peka ut. Sedan hörde vi höga trumpetanden i närheten från några tranor men vi såg inte till dem så kanske gick de på myren innanför och betade ?
När hjortronen lyste med sin frånvaro så hade man mer tid att titta sig runt omkring
Det är något speciellt med orkidéer.
 
 
 

Nu är VM slut

På ett sätt är det tråkigt att VM är slut för den här gången. Samtidigt så finns det ju även andra sporter som man kan titta på men lite tomt blir det ändå utan fotbollen på kvällarna. Nåja man får tid över till annat. Tyckte finalen igår var bra men det kändes snöpligt på något sätt när Tyskarna fick in bollen i förlägningen. Argentina hade ju också satt bollen i mål men det dömdes offside.Så det var lite tudelat men och andra sidan är det ju inte dåligt att komma två heller .Absolut inte utan det är tvärtom bra det också Hade de inte varit ett bra lag hade de aldrig tagit sig så lång och som Messi lirar fotboll!
Sedan tror jag att de tappade mycket när Di Maria blev skadad men nu ska vi glädjas åt silvret istället och gratta Tyskland till deras fjärde guld och holländarna till bronset. Det som ändå lär bli mest ihågkommet från det här VM;et är väl annars värdlandets totala kollaps som om något bevisar att störst inte alltid behöver vara bäst. Det är ju också något som vi har sett mycket av i det här mästerskapet, att även små nationer kan lyckas.
Såg dessutom en bra film på kanal ett medbla Mmaggie Smith, Lavendelflickorna hette den.
Annars flyter det på som vanligt här. Meeko fick smaka en liten bit vattenmelon för första gången och jodå den drogs in i huset väldigt kvickt.

Kalas

Jodå då har man haft ett litet kalas.
Det blev som vanligt en hel del god mat ,. en del trevligt umgänge också öppning av paket. Brukar ju inte önska mig så mycket numera. De flesta saker jag vill ha köper jag ändå själv för att vara säker på att jag verkligen får dem. Trots få saker på listan var det egentligen inte en enda som jag hade önskat mig av det jag fick. Fast nu ska jag inte gnälla då vissa av sakerna ändå var bra men ibland vill man ju ha det som står på listan. Fick dock en del pengar och det är aldrig fel för nu kan jag ju köpa ett par saker som jag vet att jag behöver. Sedan måste jag fundera på om jag ska spara till en ny dator eller prioritera en ny kamera, Har fått en sådan där besvärlig prick på linsen igen som inte försvinner. Det kostar ju att skicka in på rengöring och jag är rädd, förra kameran jag skickade in kom tillbaka med en lapp där det stod: Otätt kamerahus.
Frågade på en butik här i stan och expediten där sa att det är inget som ska kunna hända om man bara hobbyfotar med dem och nej..jag har mig veterligen inte vistats i något sågverk.. Så det är i valet och kvalet om jag ska försöka fixa det själv eller om jag ska spana efter en ny kamera och i sådana fall vad jag vill ha. Kollade ju på D90 ett tag men insett att jag klarar mig fint med en D60.Dessutom så måste jag kolla så att felet verkligen ligger i kameran så det inte kommit in skräp i något av mina objektiv men av erfarenhet vet jag att det är just kamerahusen som brukar kunna läcka.Föredrar ändå Nikon om man har små händer som jag. Provat hålla i Canon men tyckte bara de var stora och otympliga. Dessutom så vill jag ju kunna använda mina objektiv och då är det endera en d60 eller en d90 jag är ute efter om jag ska köpa nytt.
Ikväll ser jag annars på VM finalen mellan Tyskland -Argentina. Hjärnan säger en sak och hjärtat en annan så det blir helt klart spännande att se hur det går.

Filmtips

 
Det är inte så ofta nu på sommaren som det går filmer på TV som man inte redan har sett ett okänt antal gånger. Vanligen brukar det visas mycket repriser. Klart en del kan man ju se om och om igen nästan hur många gånger som helst utan att man tröttnar på dem men det är alltid kul när man kan upptäcka helt nya bekantskaper.
Jag gillar ju som ni vet countrymusik och en av mina favoriter är såklart Tim McGraw. Han har gjort ett par filmer bland annat Flicka-Den bruna mustangen men frågan är om den jag såg igår inte var bättre. Visst det kan hända att han inte gjorde någon större roll i Country Strong men själva historien grep i alla fall tag i mig. Dessutom så var det flera bra låtar med, inte minst de med  mångsidiga Garrett Hedlund men själva manuset kändes också starkare.
Så har ni inte sett den vill jag passa på att tipsa om både den och soundtracket. 
http://www.youtube.com/watch?v=6Y1yFRttwuo
Vidare så läste jag att den sista av medlemmarna i The Ramones , Tommy har dött. Kan inte säga att jag gillar punkmusik annars men deras tolkning av What A Wounderful World är så bra.
Annars så flyter väl dagen på rätt lugnt här förutom att vi ska ha ett litet kalas. Fyllde ju år den åttonde men då blev det inget eftersom både jag och mamma var förkylda, Visserligen så är vi det fortfarande men det känns kanske aningens bättre. Även om hostan& snuvan fortfarande hänger kvar för min del så har jag fått igen en del ork och det är ju alltid skönt.

Tror Arjen är en Arg-en

Valde rubrik på dagens inlägg på grund av hur Arjen Robben uttalade sig om Argentinas chanser i finalen av fotbolls-VM på söndag. Han trodde de skulle vara helt chanslösa och det må hända att tyskarna är i väldigt bra form just nu. Men man ska väl aldrig säga att chansen är helt borta för den sakens skull ?
Lite sportslig kan man faktiskt vara. Åtminstone mer än så på den nivån. Så tycker åtminstone jag eftersom det är första gången Argentina spelar final på 24 år.Fast Arjen är väl bara sur över att de fick stryk. Det om något bevisar väl att argentinarna har spelat bra de med ? Visst de kanske inte haft någon glödande het underhållningsfotboll men de har satt chanserna de fått och varit grymma på straffar.Om de sedan inte varit bra från början så skulle väl inget av lagen heller spela VM ?
Tycker hur som helst att det är rätt lustigt när idrottsutövarna själva som påstår sig älska just idrott går och blir så osportsliga. Visst kan jag sedan förstå brasilianarnas reaktioner efter lagets förlust men lika mycket så förstår jag det inte alls. Det handlar ju trots allt egentligen bara om fotboll men om det blir kravaller på grund av en sådan sak ja då kanske det inte är så konstigt att det ser ut som det gör i delar av världen heller ?
Som allt annat är det dock bara små funderingar från min sida. Tyckte för övrigt också att det var intressant att höra gårdagens karlavagen på Sveriges radio p4- Ämnet var idrott-somliga tyckte det var för lite och andra alldeles för mycket-värst ändå tror jag en var som tyckte man borde ersätta sporten med någon annan kulturform.
Tror att det skulle bli svårt och då tänkte hon nog inte alls på allt gott som idrottsrörelsen faktiskt gör och vill man så kan man faktiskt byta kanal på radion eller tvn. Eller så kan man gå ut i naturen istället för att bara klaga och slå ner på något som ändå gör så mycket bra saker också. Dessutom så är det faktiskt bara VM vart fjärde år och det tror jag att man kan stå ut med. Jag kallar mig inte heller sportfanatiker men jag tycker om att se en del på TV och håller inte med om att där bara visas en sak, snarare väldigt långt ifrån. I år är dessutom ett undantag eftersom VM matcherna går på tider då man faktiskt kunnat vara uppe och se dem. Fast alltid är det väl någon som ska klaga och vara missnöjd. Om jag fick säga det själv skulle jag vilja se mer direktsänd ridsport i SVT men det är väl något man får se i stjärnorna efter..eller så får man slå igång datorn och följa via svt play. Klart det går ju också men det är på något sätt ändå roligare att få se det på TV. Sedan är jag så trött på den här debatten om vad som är sport och inte med. Varför skulle motorsport vara mer idrott än tex ridning ?
Visst man kanske sitter och åker häst från början innan man har lärt sig men sedan är det hårt jobb om man vill lära sig riktigt.oavsett vilken gren inom ridsporten som man valt att satsa på. Sedan är det ju långt ifrån så att alla ryttare vill tävla heller. En del av släktet  nöjer sig med stillsamma skritturer ibland eller kanske man bara vill vara nära och pyssla med hästen. Fast allting handlar ju i grund och botten om kärleken till ett fantastiskt djur. En känsla som jag är övertygad om att de flesta idrottsutövare och vi som tittar på den bär omkring på. Alltså kärleken till sporten.For the love of the game.
 

 
 
 
 

Fundersam

 Hur Vi är nog många idag som undrar vad som egentligen hände igår.
Många världen över. Kanske framför allt brasilianarna själva men matchen gav eko över hela jorden. Vissa kanske tycker att det är löjligt att man bryr sig så mycket om sporten fast sanningen att säga så är jag ingen inbiten fotbollsfanatiker heller. Dock är det roligt att kolla när det går större mästerskap annars tycker jag mestadels om att se andra idrotter på tv. Hur som haver har jag alltid sett Brasilen som ett fotbollsälskande och spelande lag men jag måste undra var spelarna var rent tankemässigt igår ?
Nog för att Tyskland var väldigt skickliga, det säger jag inget om men att deras motståndare skulle falla ihop som ett korthus..ja det kunde väl ingen ens föreställa sig. Bottnade allt i att Neymar var skadad occh lagkaptenen Silva avstängd?
Jag vet inte men jag tror det är där man måste börja nysta för att kunna hitta ett svar på frågan hur det kunde hända. Om man nu måste analysera det hela som sagt. Man kan ju annars välja att se det som så att Tyskland spelar final och brassarna får rikta in sig på bronset istället. För igår kändes det verkligen stundtals som det bara var ett lag på plan och inte två. Sådan lekstuga som Klose och CO hade. Man gjorde inte många misstag heller utan matchen bara flöt på. Må hända att fler kort kunde ha delats ut för olika förselser men så var det ju åt båda hållen och kanske är det skönt med färre avbrott som ger färre tilläggsminuter men ibland tycker man att domarna gjort en dålig insats detta VM som inte har blåst utan tillåtit både det ena och det andra.
Det är helt enkelt bättre att ta upp det där kortet vissa gånger och inte alltid försöka snacka bort situationen med spelarna. Fast det är väl så som jag ser det. Hur som haver vet jag en sak...det lag som ska möta Tyskland i finalen på Söndag får ingen lätt uppgift, oavsett om det nu blir Holland eller Argentina.
Sedan måste jag skratta åt min hamster. Han hittar då verkligen på allt som är tänkbart. Idag hade han lyckats med den stora konsten att baxa in toarullen i hjulet. Dessutom så har han snart sprätt ut all sand ur badet igen och matskålen fick jag också gräva fram. Vilken liten hamster man har.

Fyller år

Idag så fyller jag år.
Hur det känns att addera ytterligare ett till mina 29 ?
Lite både och tror jag men mest känns det bra.Eller så är det nu man borde känna sig lastgammal men allt beror ju på hur man väljer att se på saker och ting. Åtminstone är det så mina tankar går. Visst kanske jag funderar på det där andra ibland med men samtidigt så är jag så säker på mig själv att jag vet att det skulle bli svårt att pussla ihop det på något annat sätt. I alla fall nu när man börjar komma ut på andra sidan och känna sig klar med sig själv Då är det faktiskt kanske lika bra eller bättre om man kan låta bli att komplicera livet utan bara att fokusera på sådana saker som gör en glad :). Det kanske är aningens själviskt vad vet jag ?
Finns nog olika sätt att vara ego på också men jag kan inte tycka att man är det för att man väljer att gå sin egen väg. Vem är det som egentligen bestämmer hur saker ska vara vid en viss ålder eller hur man ska se ut ? Jo i grund och botten är det faktiskt ingen annan som kan göra det åt en. Sedan kan det ta tid innan man blir säker på sig själv men varför gömma sig bakom en fasad för att göra någon annan nöjd ? Det kan inte jag tycka är rätt mot sig själv. Det kan faktiskt vara rätt skrämmande stundtals om man ser på hur ytlig världen verkar vara ibland. Egentligen så är det ju personligheten som är det viktigaste när det väl kommer till kritan.
Ibland  kan jag känna mig lastgammal fast jag samtidigt inte är det. Har dock aldrig känt något behov av att förställa mig för att passa in och ända sedan jag var liten har jag föredragit att umgås med äldre. Älskar att sitta och höra på berättelser om levnadsöden medan folk i min egen ålder oftast har så mycket annat på gång och helt andra intressen än vad jag har. Visst kan man umgås ändå men för mig har det ändå bara blivit fel på grund av det, för att man i grund och botten varit för olika. Jag kan ju dessutom bara analysera det från mitt håll och se det på ett sätt.
Fast nu ska vi inte prata om det som har varit enbart utan vad som kommer för det har jag ingen aning om. Egentligen så är jag nog rätt social och öppen av mig när jag väl börjar prata men det är ju just det förflutna som gör att jag har så oerhört svårt att våga lita på folk. Ändå vet jag att det finns de som haft det sju resor värre än mig men jag känner faktiskt igen mig i vissa saker som de berättar med.
Hur som haver så var det här en lite längre utläggning från min sida idag. Annars så ska jag nog bara koppla av , dricka en massa för att palla för värmen också ska jag förstås se Tyskland mot Brasilien ikväll.

Host

Jag är ledsen för att jag inte skrivit på några dagar.
Fast det är så att det lättare blir så för mig under sommaren. Egentligen brukar jag försöka göra annat och vara ute men nu har jag blivit inne ett tag. Går in på andra veckan med förkylningen nu . Visst finns det många som har det värre och jag kanske inte ska klaga men det tar ut sin rätt med hostan &snuvan som hänger sig kvar. Dessutom så försöker jag mitt allra bästa för att inte smälta bort i den här värmen. Det går sådär kan jag säga, blir i princip genomsvettig av att bara sitta uppe stundtals men samtidigt så är det bättre än att ligga då nosen korkar igen helt.
Ja ni vet hur roligt det kan vara. Man får i alla fall försöka hålla igång lite, så gott det nu går. Meeko mår bara fint i alla fall. Just nu går han som han oftast gör på dagarna, ligger och sover. Normalt brukar han stänga för öppningarna på huset med spån men nu var han tydligen för trött för att orka med det besväret den här gången. Vet inte om man springer så mycket i sitt nya hjul som han gjorde de första dagarna eller så är det så att det här går tystare för päronen som har rummet vägg i vägg har då inte hört honom. Tvivlar dock inte på att han är aktiv eftersom han gräver över matskålen och sprätter ut en massa sand. Fast det kan väl vara så att även hamsterns intressen går i perioder och att han inte springer så mycket kanske när det är varmt. Vad vet jag men jag vet ju hur slö man blir själv.Dest ska dock bli svalare till helgen, kanske till och med åska lagomt tills när jag ska ha kalas. Mjo fyller ju år imorgon fast vi skjuter lite på att fira eftersom både mamsen och jag är krassliga.Så då är det ju skönt att få några dagar till på sig. Inte för att jag tror man blir av med den här förkylningen så lätt heller fast man kan ju inte göra så mycket mer än att ta det lugnt under tiden. Också får jag väl såklart hoppas på att det inte kommer någon sur efterräkning i form av en infektion i alla fall. Inte allt för sällan brukar det ju bli så för mig men nu ska jag försöka se positivt och inte försöka förvandlas till en pöl även om det är nära.
Har jag sagt att min sim Robin äntligen har skaffat en häst ? Nej jag tror åtminstone inte att jag gjort det än så här får ni en bild på henne då hon rider sin Finnegan som han heter.Han är en australisk boskapshäst.
 

VM kväll

Idag skiner solen ute och vad gör jag ?
Sitter inne framför datorn och tänkte spela lite Sims. Nog för att jag tycker om att vara ute i friska luften så jag kanske sätter mig där en stund sedan. Skulle helst av allt vilja gå en promenad men orken finns inte där än. Det gör dock hostan och snuvan fortfarande. Så sommarförkylning är verkligen ingen höjdare men jag hoppas att jag slipper få flunsan i alla fall. Det vore ju typiskt men jag har i alla fall inte haft någon hög feber så jag kanske har fått en mutation av det mamma har och det syskonbarnen haft. Klart är att virusen hoppar runt i varje fall.Fast jag gör mitt bästa för att bli av med det här. Nåja nu skulle jag inte bara skriva om min trista förkylning.
Ikväll är det dags för kvarstfinalerna i fotbolls VM att börja. Tycker det ska bli spännande även om jag gärna hade sett att Kroatien fått vara kvar :P.
Nåja det är ett lotteri mer eller mindre vilka som går vidare men jag tror det blir de som kan hålla ihop laget bäst. Håller på två lag framför allt och det är Argentina &Tyskland. Skulle vilja knyta en stortå för Belgien med men jag tror de får svårt mot Argentina..fast och andra sidan så ska man väl aldrig säga aldrig. Det har ju det här VM:et om något bevisat. Att de små nationerna kan komma ikapp och till och med stjälpa de stora. Sedan är det ju faktiskt så att fotboll är en lagsport och då kan stjärnorna få heta vad de vill. Inget ont om Neymar, Messi och de andra men för att gå vidare räcker det ju inte att ställa upp med en spelare på plan.
Det är väl ändå rätt självklart att man måste få alla kugghjulen att fungera samtidigt. Sedan är det ju också som så att de ibland lyfter sina lag men då måste formen finnas där. Annars blir det inte roligt.
Dessutom så måste jag få inflika en sak. Det handlar ju egentligen bara om sport men ett beteende jag tycker är fruktansvärt dåligt från Brasiliens publik är hur de buar ut Argentina. Visst kan jag förstå att det finns viss rivalitet mellan dem men om de har ett lag som nu är så överlägset bra på fotoboll så borde de väl inte oroa sig eller tänker jag tokigt ? Dessutom måste det verkligen vara svårt för spelarna att höra varandra eller signalerna från domaren i det där kompakta oväsendet.

Sims 3

Nu så.
Idag har jag spelat Sims 3. Andra dagen i rad jag orkar sitta en längre stund med det. Samtidigt så är det ju skönt att kunna sitta uppe också men helt kvitt från förkylningen är jag inte än och ibland hostar jag till väldigt eller så rinner snuvan. Fast jag har åtminstone inte influensan till skillnad från min mamma och delar av tyskarnas fotbolls lag i VM. Lagom för matchen imorgon :P
Undrar allt hur de kommer att lösa det med sju spelare borta...men på något sätt måste de ju få det att fungera ändå. Nåja nu var det inte om förkylning eller fotboll det här inlägget skulle handla.
I själva verket så ville jag bara passa på att visa upp min nya sim och hennes hus. Satt och spelade lite  förut i veckan när systerns barn var här  och jag fick plötsligt sådan där tokinspiration till att göra ett nytt hus. Ville prova på att göra något lite annorlunda även om det ser väldigt traditionellt ut till det yttre.
Det tog ett tag för mig att klura fram planlösningen på nedervåningen men till sist blev jag riktigt nöjd.
Dock så har hon inte ekonomin än för att kunna skaffa alla möbler men hon har ett MVG i konst på universitetet och hon har en karriär som målare. 
På plan två återfinns just nu bara sovrummet men som ni ser finns det en del utrymme kvar att möblera ändå om jag så vill. Annars får jag krympa loftet och göra rummet mindre men det blev riktigt häftigt med ett loft.
Så man behöver inte alls göra stora hus för att de ska bli fina. Tycker faktiskt att minimalistiskt är snäppet roligare dessutom så försöker jag att inte ge dem några bidrag heller. Det blir roligare att spela då.
 
 
 

Hjulkul

Sådär. Nu har Meeko fått ett nytt hjul installerat i buren.
Hittade inget på 20 cm som ska vara minimått för guldhamster men nästan. Maxstorleken de hade i butiken på just den här modellen var 18 och när jag satt in det så visade det sig faktiskt vara precis vad som får plats i buren. Fast det är ett problem som återstår. Det ska ju kunna snurra utan att fästet gör också det. På mitt gamla lilla sitter det en bricka som stoppar upp detta, tror de missat den konstruktionen på det här. Nåja mamma har satt dit en pappbit nu i alla fall som funkar tillfälligt som stopp. Hur det kommer att gå när Meeko kommer ut och ska börja gå runt i det får vi se. Annars får man väl hitta på en mer permanent lösning. Det är dock klart att jag hoppas att det ska fungera så man slipper klura på det men problem är väl till för att lösas ?
Annars så kämpar jag mot förkylningen som verkligen är av den segare sorten men igår orkade jag pyssla lite med syrrans ena tös och gjorde några halsband. Det är bra att hitta pärlor som blivit kvar i sin burk efter tidigare omgångar. Har ett par till på gång också men först måste jag beställa mer pärlor eftersom ena färgen tog slut också måste jag hämta lås till dem hemma.
Dessutom så håller jag på att rita en sak. Vem vet jag kanske lägger upp den här sedan när jag fått den klar.
Så lite saker har jag på gång trots att krafterna inte är på topp än men det känns faktiskt bra att kunna göra något annat också än att bara tänka på förkylning hela tiden. Sedan känns det nästan bättre att sitta uppe med så man slipper att näsan slammar igen.

Vissa filmer

Tänkte inte ge er ännu ett filmtips utan idag tänkte jag mer skriva om vad man inte ska göra med en film. Såg på en igår som verkade bra från början men jag ändrade den uppfattningen efter halva. Den tappade allt och handlingen blev för tunn i slutänden. Så nej jag tänker inte rekommendera den trots skådespelarna. En film som, jag däremot gillar med Aaron Eckhart är Kärlek på Menyn mot Chartrine Zeta Jones. Annars brukar jag inte gärna se på romantiska komedier utan föredra dramafilmer men den är en favorit :) så vissa undantag kan även jag göra emellanåt.
Annars så händer det inte speciellt mycket för tillfället heller. Kämpar mot snuvan& hostan men jag börjar faktiskt få tillbaka lite ork. Åtminstone bitvis mellan hostattackerna. Fast det går ju över , frågan är bara när...för minsta lilla ansträngning som man gör blir ju jobbig.Ibland räcker det att man sitter rakt upp och ner för att man ska bli svettig. Det kanske betyder att febern går ner ?
Det borde i alla fall göra det och då är det väl bra. Nåja vi får väl se, jag vågar ju inte ropa hej direkt än med tanke på mig och min förkylningshistorik.
Nej nog surrat om dessa virus nu.  Meeko mår bra  och han har varit uppe och sprungit sin dagliga motionsrunda  i bollen. Annars gör han som hamstrar brukar dagtid  dvs. ligger och sover. Dessutom så stänger han för båda öppningarna till huset med spån så det ska bli riktigt mörkt och mysigt men han ska få ett större hjul.

RSS 2.0