Ranchen

 
Jag brukar ju säga att jag inte ska skapa ännu en ny sim. Som vanligt slutar det ändå alltid med att jag gör det. Fast det beror ju också på vilka tankar jag har kring just den simmen som det ska bli i slutänden.
Vanligtvis börjar jag dock med namnet och sedan försöker jag utgå från en viss personlighet när jag formar dem. Det händer ju dock som ni säkert har sett att de har sina egna meningar. Fördrar dock att ha själbestämmandet på mellannivån så de har lite egna viljor i alla fall och inte helt blir marionetter. Nej det är de själva som formar sina liv, jag hjälper dem bara lite på traven.
Hur som helst kom jag fram till en sak häromdagen. Jag gillar ju hästar och har gjort små försök att börja på något tidigare. Fast jag har aldrig satsat fullt ut på att bygga en ranch så jag tänkte att jag skulle göra ett försök.
Här ser ni min senaste sim, fröken Connie McKay
Från början så byggde jag det här åt henne. Ville att hon skulle få ett unikt boende eftersom det passar bra in i Appaloosa Plains men jag var inte riktigt nöjd.
Plan A
Plan B
Så jag valde att bygga om det istället och nu ser det ut så här för tillfället. Som ni ser är det en hel del jobb kvar att göra men ett litet steg i taget så ska det nog bli riktigt fint och det är ju en sak att få ordning på huset.jag ska ju bygga stall med. Sedan ska hon väl få en liten trädgård också måste jag fixa till fönstren som försvann då jag inte hann spara innan det kraschade av någon anledning. Ibland blir jag så trött på Sims 3 , i alla fall när det där händer men man får väl lära sig att spara oftare helt enkelt.
Fixade den här bården med hjälp av Mönsterskaparverktyget , men gissa om det blev många ramsor på vägen. Till sist så har jag ändå lyckats lära mig att göra tapeter med bårder. Fast att jobba med det är mycket besvärligare än Homecrafter som fanns till Sims 2.
 
 
 
 

Morgonstund på er alla!

Hejsan hopp på er allihopa som av någon anledning snubblat in här idag. Solen skiner utanför fönstret och jag ska försöka ta mig ut på en liten promenad när jag kommit i ordning. Fast en liten stund till lär det ta efter en dryg natt. Det började med att Timon kom mot en kant ute i hallen igår när han var där. Jag fick panik och blev livrädd, inte konstigt med tanke på mina tidigare erfarenheter. Hade ner honom i buren igen och trodde det värsta. Fast han var i stort sett som vanligt, kanske lite mer trött men relativit opåverkad. Det hjälpte ju lite i alla fall men jag ville ha koll på honom. Samtidigt så lyckas Lill-Meeko nästan bryt sig ur sin nya bur. Han fick upp sidodörren. Så där står jag mellan burarna och får ringa efter förstärkning. Som tur var verkar det ha gått bra med Timmy, han är normal och sig själv idag. Han har varit ute och både druckit, kissat och hämtat mat så jag kan verkligen andas ut. Vill verkligen inte vara med om en till olycka nu. Visst händer sådana , det vet jag om någon men jag älskar mina två killar och vill behålla dem tills deras liv är slut nu. Så eg var det också rena turen att jag stod där då Meeko II hängde och dinglade ovanför den öppna burdörren. Nu är han satt inom lås också, den lilla utbrytarkungen eller gangstern för ett lås lär han i alla fall inte kunna få upp(hoppas jag). Sedan undrar jag verkligen vad det ska bli av honom för han demonstrerade så fint sin lyssnade armgångsteknik för förstärkningen som kom hit med låset. Sedan är han så social nu. efter så här kort tid. Är han i buren kan han komma, sätta sig i handen och försöka ta sig ut via armen. Så mjo nog är han den där lilla parveln som jag kallar honom. Han är verkligen överallt och ingenstans. Tur att han är lite försiktigare när han är ute , men han lär ju bli säkrare för varje dag som går. Fick dessutom hem det nya lekhuset åt dem igår. Timmy var lagomt road, han hann kolla det lite innan incidenten inträffade men Meeko har inte granskat det än dock så tror jag att det blir lillen som kommer att tycka om det mest!

Allting var enklare....

Igår fick jag för mig att jag skulle prova jobba lite med Mönsterskaparverktyget till Sims 3 igen. Vi ska nog skippa alla fina ord jag satt och hittade på en ramsa med. Slutsatsen blev dock att jag inte gillar programmet. Visst kan man göra fina mönster om man orkar sätta sig in i systemet men allt var så mycket enklare i Homecrafter som fanns till tvåan. Varför var EA tvungna att komplicera allt på det här viset ? Vet att spelen bygger på två olika system men de hade jun kunnat anstränga sig lite mer för att göra det så likt som möjligt istället för att man ska behöva lära om sig helt. Jag älskade verkligen att göra tapeter förut och hade högar, både med och utan bårder. Fast att bara göra en bård nu verkar ha blivit ett helt företag. Dessutom så sparar ju programmet inte ens i rätt mapp heller. Utan man ska som användare behöva sitta och flytta över filerna för att sedan installera dem. Av den anledningen dyker det man gör alltså inte automatiskt upp i spelet längre heller. Nej och så krångligt som CAS verkar var undrar jag om man ens ska försöka sätta sig in i det alls, men samtidigt så kan det ju vara bra att kunna lite om man vill få de exakta sakerna. Så det återstår väl kanske helt enkelt bara att göra ett nytt försök att lära sig. Något som jag dock upplevde som det största problemet med programmet är den inbyggda återupprepningsfunktionen. Vill man inte ha ett sömnlöst mönster, alltså en vägg istället ett upprepat mönster så borde det ju finnas alternativ för det också eller är jag helt ute och cyklar nu ?
Sedan kan det ju bli många vakna nätter också innan man förstått sig på helt hur programmet fungerar och lärt sig alla olika mått och inställningar på det man ska göra. Hittade lite youtube videos och instruktioner på google. En del var bra men sedan är det ju tydligen så att alla mått blir olika beroende på vad man ska göra så då återstår det ju egentligen bara att man får experimentera sig fram.
 
Lyckades med prov få till den här efter många om och men, tror dock jag ska göra ett par ändringar, annars så är jag riktigt nöjd då jag använt mig av mina egna bilder :). Ville göra något med hästtema då jag tycker att de saker som finns redan på westerntemat är lite småtråkiga.
 

En del sol

Så sa de just att det skulle bli idag på radion. Tittar jag ut genom fönstret så tycker jag dock att det verkar bli något helt annat. Det är nämligen grått och regnlikt. Hörde att det eventuellt också skulle kunna bli åska. Ingen drömdag med andra ord så jag tror att jag låter bli promenaden helt även om jag behöver den. I alla fall sådana här dagar får den var, men då ska vädret vara riktigt uselt.Nej istället är jag inne med mina två grabbar :) också måste jag städa lite och ta hand om majskolvarna som de inte är så intresserade av. Nej matte gick bet, trro det är bättre att ha kvar kornen som belöning ibland istället.
Så här ser lillens bur alltså  ut, med leksaker och oversizehuset. Från början har han haft vattenskål men jag är imponerad av den parveln för på en gång han fick flaskan stövlade han fram och drack!
Jag kan ju inte bara skriva om lillgrynet utan här är ju min andra, stora stjärna Timon. Jag får visst se upp så han inte snor mina skor.
Meeko II ser lite fundersam ut över den lila kartongen. Han har varit ute i hallen ett par vändor redan. Det går utmärkt än så länge eftersom han är så liten och inte når upp att klättra på skohyllan.. ännu kanske jag ska säga han klättrar på allt annat istället. Sedan är han lite fundersam och tycker att den nya omgivningen är lite skrämmande men han är ju såklart nyfiken ändå.
Timon måste granska kartongerna noga och se efter så att inte Meeko II hittar på något dumt med dem.
Har det fastnat något gott i mattan ?

Nu ni!

 
Nu är min lilla Mini - Meeko, parveln eller MiniMe som han också kallas inburad. Han har fått ett eget hem och behöver inte vräka Timon från hans hem längre. Visst är buren kanske i minsta laget för en guldhamster. Det är den men han kommer ju att få mycket tid ute i hallen också så det kanske fungerar ändå. Han lagt in så mycket leksaker jag fick plats med och lite mer utrymme får han ju sedan då hans oversize hus ska bytas ut. Nu får jag alltså hoppas att natten blir lugnare än de två senaste. Dessutom ska jag aldrig säga att jag INTE ska skapa en ny Sim. Den tanken gick som vanligt åt pipan ikväll och här är hon nu fröken Connie McKay.
Jag har ju egentligen aldrig gjort en ryttare och eftersom jag gillar hästar är det kanske  konstigt men här är hon alltså äntligen . Hennes kläder fick också bli lite westerninspirerade också älskar hon såklart country!
Här är hennes lite annorlunda boende. Tycker dock att det är riktigt svårt att få till det med dörren. Skulle så gärna vilja ha en dörr för EN våning som hästarna kan gå igenom. Fast just nu bygger jag så här.
Plan ett , ett stall med fyra boxar sadelkammare och foderrum.
Övre plan med utrymmen för boende
 

God lunch på er alla!

Hejsan på er allihopa. Idag skiner solen och jag har hunnit varit ute och hämtat lite luft. Det känns skönt för det behövdes efter en märkligt natt igen Ja eller märklig kanske jag inte borde säga. Timon kom på att det var kul att gnaga på plastlocket han också och slutade lyssna när jag försökte distrahera honom med annat. Man märker när hamstern stänger ner. För han är mycket väl medveten om när han gör fel. Brukar försökta blåsa på honom lite lätt då eftersom de inte tycker om det . Hur som helst blev det ju bara till att byta plats på dem igen. Tror Timmy var mest nöjd förhan satte genast igång med att springa i sitt hjul. Lill-Meeko tyckte inte om att hamna i lådan igen. Han hade ju haft så kul i buren innan där han hade känt sig som hemma. Till sist somnade vi i alla fall framåt småtimmarna. Så det blev åtminstone lite sömn men nu hoppas jag verkligen att den nya buren kommer snart. Imorse så sov de gott båda två sedan jag städat åt dem så jag passade på att gå ut en stund på en liten promenad och nu när jag kom hem så var allt fortfarande lugnt
En strålande dag!
Bestämde mig för att prova ha lillen ute i hallen en stund då jag kom tillbaka så han fick prova att springa av sig lite också slipper jag ju oroa mig för att han gör något dumt där sedan när han får börja vara ute mer regelbundet. Dit gick bra att flytta honom och han var jättesnäll , sprang runt och kollade in allt så nyfiket. När han skulle tillbaka så fick han för säkerhetskull mellanlanda i transportburen eftersom han fortfarande kan sprattla till.


Galler är så perfekta att klättra på om man heter Meeko II
 
Undrar vad det ska bli av den här hamstern när han blir stor , en gladiator kanske ?
Klart jag måste ju kolla om man kan komma ut den här vägen, det ingår i varje hamsters uppgift.
 

Märkligt väder

Ja nu börjar dagen med sådant här märkligt väder igen. Fastän det är som att solen stundtals vill bryta igenom så orkar den inte riktigt på grund av molnen som skymmer. Har vi tur blir det kanske lite solsken idag eller så blir det grått med risk för regn. Lite klassiskt svenskt försommarväder med andra ord. Nej då var den rapporten avhandlad och färdig för idag. Jag måste få fylla dagens inlägg med lite hamsterprat igen. Mini-Meeko fick för sig att börja gnaga på plastlocket också igår kväll då jag hade varit uppe sent och sett på TV. Fastän jag försökte få honom att låta bli så vägrade han utan fortsatte så till den milda grad att det blev avtryck på insidan. Dock inte igenom men jag vågade inte ha honom där i leklådan längre Han har ju bott där ett par dagar utan problem men nu var han tydligen allt för rastlös.Så jag flyttade över Timon i transportburen och satte ner lillen i hans gallerbur. Oj vad Mini-Meeko stormtrivdes med den nya lyan. Timmy var inte lika förtjust i samlalådan men han gick åtminstone med på att vara där och huset jag har där är ju större. Han har visserligen inget hjul men då får han komma ut och springa mer ikväll istället. Sedan får vi se om Mini blir kvar i den gröna buren eller om Timon får tillbaka sitt hem då den andra buren som jag har köpt kommer. Ja så kan det bli då man tar in en guldhamster till i hushållet. Annars så lugnade Timon ner sig efter ett tag och han fick ju med sig lite saker från den andra buren som jag bytte. Lillen ska ju inte få sno allt tillfälligt! Nej lite ordning på torpet får det lov att vara. Sedan tror jag att Mini provade allt man kan i en gallerbur. Han sprang lite i hjulet, kanske bra för att bli av med överskottsenergin ändå även om jag eg tycker att han är för liten än sedan gnagde han på kvistarna , badade i sandbadet. Bjällerbollarna ligger än så länge utanför boet men eftersom han tyckte om att härja med dem i samlalådan lär de ju åka in i huset.
Provade att ge dem båda två torkade majskolvar, de fick varsin. Dock var det roligare att gnaga loss kornen tyckte Mini-Meeko än att äta upp dem. Så jag tror det ska vara färska för att de ska falla honom i smaken. Timon brydde sig inte ens om sin där den hängde i buren så han fick in en kräcker istället som jag hade kvar. Den föll honom betydligt mycket mer i smaken.
Fast de kanske är bra att ha ändå , men nu verkar ju Mini-Meeko inte ha några problem med att gnaga direkt, han gnager på det han kommer åt helt enkelt. Osis bara att burar är i metall så man inte kan gnaga sig ut!
Så jag vill säga att ha en liten bebishamster är lite som att ha ett småbarn :) de kräver ständigt uppmärksamhet då de är vakna! Ja det finns några timmar på dagen då allt är lugnt och det är då de sover båda två.

Så vänder

Så vänder även en morgon som börjar lite gråtrist och blir en helt underbar dag. Fast det vet man ju såklart inte när man kliver upp ur sängen och det är helt mulet. Då är det väldigt lätt att anta att resten av dagen kommer att se likadan ut som den föregående. Det är lite otroligt också vad ljuset som kommer med solen verkligen kan göra stor skillnad för humöret. Så är det ju faktiskt att man blir mycket gladare då solen skiner än när regnet strilar ner. Fast regn ger samtidigt också liv och det rensar luften från alla pollen men ändå är det mycket svårare att kliva upp sådana dagar. Nåja nej nog pratat om vädret nu igen. Fick en avi igår så idag när jag ändå behövde köpa mat och sand åt hamsterpojkarna så passade jag på att hämta ut paketet.
Även fast jag visste vad det var då jag såg avsändaren så kändes det fortfarande löjligt spännande att öppna det hela.
Inget är som att öppna och hitta en massa papper!
Dags för en djupdykning...
Så var mumien på väg upp.

Vänta nu det här är nog ingen mumie, det börjar likna en...
Just det en härlig Peter Stone ISH,läckert målad till ett fint quarterhorse sto som kommer att få heta Ramblin' Sally när allt blir klart. Hoppas hon blir en perfekt kompis till Matilda som inte kommer behöva känna sig ensam bland alla quarterkillar längre. Fast nu får jag inte plats med så många fler hästar i lgh heller åtminstone inte i traditional storleken , inte om jag själv och hamstrarna ska få plats. Så hon är en av de sista . På väg in har jag egentligen bara en till, sedan är planen att jag ska försöka bli av med lite saker istället. Hur det går är dock en annan fråga.
 
/Connie
 

Grått

Hejsan på er alla läsare av denna blogg och hej till alla er andra som bara råkat snubbla in här igen. Det har verkligen inte varit något toppenväder de senaste dagarna. Så promenaderna har uteblivit i takt med regnet. Fast jag har ju andra saker att göra inomhus med så det kanske inte gör något att jag skippar att gå ut ibland. Klart det är bra med motion men jag tror att det är väldigt lätt hänt att man hellre håller sig inne då det är dåligt väder. I alla fall om man absolut inte MÅSTE gå ut. Fast nu hade jag inte tänkt skriva om vädret idag vilket kanske ni kan gissa er till.
Nej jag tänkte istället skriva om Mini-Meeko. Ju mer jag lär känna honom desto mer övertygad är jag om att jag gjorde rätt som tog in honom i hushållet. Han bor just nu tillfälligt i f.d. leklådan och har fått ett för stort hus. Dock tycker han nog att det är perfekt eftersom han måste få in båda bjällerbollarna och toarullen i boet.
Så här gör han då man sitter i soffan på kvällen om han råkar vara vaken. Ja han vill komma upp och blir så desperat att han försöker klättra på plastväggarna. Fast jag vågar inte ta ut honom i hallen än utan jag vill att han blir lite bättre på att komma först. I går var första gången han frivilligt klättrade upp i handen för att sedan försöka ta sig upp via armen.
Maskrosblad är gott att mumsa i sig och varje morgon blir de bortskämda han och Timon. På tal om Timmy igår tror jag han blev sur på mig för att jag ställde in honom på toaletten så att jag skulle få sova. För vet ni vad hamstern gjorde då jag flyttade buren ?, jo han kastade sig mot gallret ett par gånger. Såklart blev jag orolig men han verkade okej efter utbrottet och idag har han varit sig själv. Han gillar alltså inte toan men så går det om man gnager på gallret så det smäller. Ändå hade han fått varit ute, men han har väl fått smak på friheten. Idag har han dock fått vara ute i både selen, hallen och suttit en stund i soffan. Så jag får se om han är mer belåten ikväll. Fast det är roligt att studera dem. Hur olika de kan vara som individer.På det stora hela så mår alltså jag och hamsterpojkarna bra och vi lär känna varandra med och mer.
 
           /Connie

Escape the ESC!

Hejsan på er alla och god morgon. Trots en sen natt igår så känner jag mig nor märkligt nog pigg idag. Kan vara det fän så länge fina vädret som hjälper till. De senaste dagarna har det ju annars varit mestadels grått, regnigt och huvudvärk. Visst har jag problem migrän ibland men det är sällan jag får riktiga anfall och ligger pall. Fast det är minst lika irriterande att ha ont i huvudet och att må illa men det går åtminstone att bromsa om jag tar det lugnt. Det har jag också gjort. Sedan såg jag ju på Eurovision Song Contest igår. Kände faktiskt att jag har varit lite off med det i år och inte följt rapporteringen som jag brukar men nog är det löjligt spännande ändå. Även om jag egentligen tycker att det är svårt att tävla i musik. Tycker faktiskt att årets final kan ha varit en av de bättre på länge. Det fokuserades mer på just melodierna och hände inte så mycket kring varje bidrag på scenen. Somliga kanske tycker det är tråkigt men smaken är som baken också här. Jag tycker det är skönt då man fokuserar mer på låtarna. Visst är det bra att ha ett helt koncept på scenen men det där andra ska ju för den delen inte ta över helt från melodin. Så jag tyckte det var ovanligt bra :) förutom ljudet som stöp ibland och missen vid röstningen. Är dock förvånad över att ett land inte gick vidare från semifinalerna. Inte Irland den här gången, deras låt tyckte jag var rätt tam och den lyfte aldrig riktigt men jag hade velat se Tjeckien gå vidare. Annars så gillade jag Norge , Estland och Sverige mest. Vissa låtar är ju också sådana att de kräver att man lyssnar på dem några gånger innan de fastnar. Tyckte inte att Österrikes egna bidrag var så dåligt att det förtjänade att hamna bland de sista. Nej det kan jag inte tycka. Dessutom är det ju kul att vi vann för Heroes är en bra låt, Måns gjorde ett snyggt framträdande och hade kanske den bästa närvaron på närbilderna. Han påminde faktiskt lite om stora underhållare som Michael Jackson och Robbie Williams! Så det blev med andra ord inte så mycket av Escape the Eurovision i år heller men vad gör man då hela konceptet är så bra  och det är ju bara en gång om året trots allt som vi får bänka oss. Det disskuterades ju om att göra en Worldvision Song Contest istället men jag tror man ska ha lagomt bråttom med det så inte den där unika kärnan i tävlingen riskerar att gå förlorad men det var kul att Australien fick vara med i år då det var jubileum!
Vi har alla en bit av Eurovision Song Contest i våra hem har ni tänkt på ESC knappen på tangentbordet ?/Connie

Hejsan på er!

Hejsan på er allihopa!
Om ni läste inlägget som jag skrev här på bloggen igår så vet ni ju redan vad som hänt. Jag har alltså gått och blivit med en hamster till. En liten vit korthårshane med papparkornsögon och härliga tefatsöron. Så skulle jag beskriva honom om jag ska göra det kortfattat. Han verkar i alla fall ha tagit flytten jättebra. För redan igår kväll satt han i sanbadet och putsade sig. Sedan försökte han gå armgång på gallret i taket av den tillfälliga buren. Så jag fick ändra om lite men han ska ju lära sig sina begränsningar också. Inte det lättaste dock för en liten kille. För liten, ja det är han hälfen av Timon men han tycker nog att världen blivit skrämmande stor. Det var i alla fall spännande att kliva upp imorse då jag fick se vad han hade hittat på. Jo han hade gnagt på kviten jag la in, så vi får se om jag äntligen har en normal hamster som inte bara gnager på kräckers och vill ha sötsaker! Sedan blev jag varm i hjärtat då jag såg nästa sak han hade hittat på. Han hade dragit in bjällerbollen i sitt oversize hus precis som hans name brukade göra på kvällarna. Så jo det känns helt naturligt att låta honom heta Meeko II kanske just därför att han också verkar vara full av upptåg. Vad Timon tycker om att dela hushåll med lillen framgår inte men då jag satt med Timmy i soffan igår kväll var han faktiskt ovanligt lugn & satt och lyssnade till de nya ljuden då Mini-Meeko som han kallades rafsade runt i sin bostad. Så lagomt nyfiken var han väl på nytillskottet men de ska ju ändå inte träffas utan kommer att få växelvis tid ute sedan.
Här är så första bilden på Mini-Meeko eller Meeko II som han  egentligen heter. Man ser det inte så bra men när man kommer nära så jo han är ljust,ljust cremegul och vit

Nu ni!


 
Hejsan på er allihopa. Som ni kanse har märkt händer det ibland att jag inte skriver på ett par dagar. Fast man behöver ju inte uppdatera jämt heller eller jaga statusar. Det är faktiskt oftast skönare när man kan gå ut, bara släppa allt vad teknik heter och ta det lugnt i naturen. Försöker att göra det regelbundet och man får så mycket tillbaka. Vissa kanske tycker att det låter mossigt men då skulle jag säga att man kan behöva vidga sina vyer eller som en vis liten surikat säger : Sök bortom det du ser!
Det måste vara mitt favoritcitat av Timon. På tal om Timon så vägrade han ha selen på sig imorse, det var bara att ge upp då han kröp ur den gång på gång men han fick i alla fall roa sig lite i hallen. Sedan har hushållet fått ett litet tillskott. Egentligen hade jag ju tänkt ta en hona men jag vet ju hur stor utmaning det är. Så istället fick det bli en liten sockersöt guldhamstergrabb. Den här gången en som är verkligt small. Han är hälften av Timons viktklass tror jag än så länge men han lär väl snart vara i fatt. För tillfället så ligger han och sussar i sitt oversize hus :P. Får se om jag ska byta ut det sedan men de hade inga mindre och jag ville inte ha för litet så han växer ur det på en gång heller. Visserligen är ju de där Jordgubbarna och allt vad som finns himla söta men speciellt praktiska är de inte :P. För de växer ju så det knakar. Så nu vet ni vad jag har att roa mig med framöver. Fortsätta att träna Timon och skämma bort Meeko II. Ja , det kanske låter tokigt av mig att välja just det namnet men samtidigt så känns det också så rätt eftersom jag gillar det så mycket som jag gör. åh glömde jag skriva vilken färg han har ? Han är faktiskt helt vit med svarta ögon. Hur jag löste burproblemet då hamstrar ska bo själva ? Jo han får bo i leklådan som bra stod där ändå. Tills vidare men en ny bur är inköpt och kommer troligen till veckan men jag vill ju inte skrämma honom med en flytt från lådan på en gång heller. Han verkade faktiskt lugn i butiken men nu då han fått egen lyxlya så är det betydligt mer fart i honom än jag trodde. Tji fick du alltså matte! men han verkar lite nyfiken på mig i alla fall även om han mest från början nu är rädd. Har jag bara tålamod så ska det nog bli en fin, fin hamster av den här killen också eller vad tror ni ? Och det lär bli stor konkurens om vem som ska få skriva på spalten här men de får väl lära sig att dela på uppdraget. Och ge er till tåls, det kommer bilder på lillen när han har fått bo in sig lite mer och blivit tryggare med mig som matte också.
Häromdagen var jag ut på en promenad igen. Såg kanske inte så mycket spännande fåglar men ett par påfågelögon dök upp istället.
En burrig grönfink.
Tycker inte man brukar se till dem så ofta på sommaren men nu har jag hittat ett ställe där det finns ett bofast par.
En fågel jag verkligen älskar är den lilla käcka blåmesen. Alltid pigg på sällskap som det verkar för ofta kommer de flygande och sätter sig i närheten då man är ute och går. Det är alltså inte bara pappas halvtama som är sådär nyfikna av sig!
Efter vägen finns det många bofinkar, men det är ett par hanar framför allt som verkligen tycker om att visa upp sig . Hur jag vet att det är sanna fågel? Jo jag går förbi på samma ställen där de brukar sitta.

Räkna till tio!

Måste få skriva av mig lite, då det tog skruv sedan jag läst en kommentar på en sida. Som vanligt händer det ju alltid något så här års då cirkusarna börjar åka runt på sina sommarturnéer. Nu var det någon som hade skrivit att han tyckte man skulle bojkotta alla cirkusar med djur. Av vilken anledning ska man dra alla inom branschen över en kam . Tycker det är så fruktansvärt fel när det går så här långt.Numera går jag inte på cirkus så ofta men det händer fortfarande vid enstaka tillfällen att jag gör det men på alla mina besök i stallarna under pauserna så har jag aldrig sett ETT djur som farit illa. Nej inte ett. Tror faktiskt att man i de allra flesta fall då man jobbar med djur anstränger sig för att de ska få vara friska och ha ett så bra liv som möjligt. Här i landet ska de dessutom alltid kollas av veterinär i varje ny stad de kommer till under turnén. Sedan kan man inte heller beskylla dem för oklarheterna med enskilda djurs papper som ibland har uppstått o. Visst borde de kanske kolla då de anställer artister mer, men det är alltid djurägaren som har den huvudsakliga ansvaret för att se till att allt är iordning. Inte cirkusen, för de ansvarar bara för att anställa artisterna. Sedan äger de ju såklart en del djur själva men jag tror att ansvaret där tas för det mesta. Så tänk på den saken också innan ni skriver något. Att man ska ta reda på förhållandena på just den cirkusen först innan man börjar rikta kritik. Ifjol hörde jag tillexempel en kille i publiken viska :Gud vilka feta hästar , unrar om de får tillräckligt med motion?
Nu var det tur att jag var med mina syskonbarn, annars så hade jag nog vänt mig om och sagt honom ett par sanningens ord! Hästarna det gällde den gången mådde fint, det var bara spanska kallblod. En ras som kanske inte är så vanlig här uppe i Norr då de har en annan kroppsform än våra egna kallblodingar. För jag gissar att de flesta tänker på kallblodstravare då de hör ordet kallblod men kallblodiga hästraser finns det ju en stor variation av. Visst är det bra då man protesterar mot vissa saker men man måste också lära sig att se den andra sidan av det hela, man behöver inte gå för långt och slå ner på allt som har med djur att göra. Visst finns det tyvärr missförhållanden även inom djur/hästnäringen men varför är hälften av alla anmälningar som görs som visar sig sakna grund ?
Det skulle jag bra gärna vilja veta. Kan det bero på att de allra flesta som har djur och verkligen älskar dem anstränger sig för att de ska få ha det bra ? Jag måste tro att det har någonting med det att göra i alla fall. Sedan är det bara att beklaga att det så kallade djurskyddet vi har i detta land inte fungerar på många håll. Allting borde skötas via kommunerna men istället ska det gå runt på frivillig basis, på små föreningar som ska leva på ihopskrapade donationer.För det finns inga resurser till att förändra systemet men jag tror att det måste gå om bara viljan till denna förändring finns där. Kanske borde man titta mer på hur de har i USA med Djurpolisen. Den drivs ju visserligen också av privata donationer men verkar så mycket mer på tårna än våra Länsstyrelser. Det ser man ju inte bara på det fall då vanvård uppdagas på gårdar här och var. Om grannarna vet vad som försiggår varför är det ändå ingen som gör något och hur kan inspektörerna släppasaker i protokollen ? Det för mig är mer konstigt än att ha djur på cirkus. Visst kan man förbjuda elefanter och sjölejon ja det tycker jag men hästar och doften av sågspån det hör ihop. Dessutom tror jag inte att djuren skulle utföra tricken om de inte tyckte om att uppträda. Nej det krävs en viss sorts av häst för att trivas i manegen men de som inte gör det säljs ju också vidare om de inte passar för cirkuslivet. det är ju egentligen inte mer konstigt än att det krävs en viss häst för att gå på ridskolan med. Vet ni att fullt utbildad blir faktiskt en cirkushäst först som tioåring. Så det krävs mycket för att nå hela vägen fram och har man gjort det så tror jag inte att man riskerar deras hälsa hur som helst. Jag kanske är naiv och blåögd men då tillhör jag sorten som undrar hur man kan påstå att man kämpar för djurens rätt om man samtidigt kastar gatsten mot polishästarna. Det tycker jag är lite dubbelmoral. Nu kanske det finns minst lika gott om sådana åt andra hållet men jag tycker man ska se upp innan man dömer ut något på förhand. Fast så tillhör jag den där generationen som kanske är uppväxt mer med det. När jag var liten var cirkusar ett av de fanns för barn, men jag fick till och med uppleva de så kallade minicirkusarna som åkte runt i små avkrokar. Det är jag glad för att jag har fått göra. För man fick upp ögonen för något annat som var spännande och exotiskt. Även om hästarna på dessa inte var mer än goa små A-ponnys. Dessutom så beundrar jag deras dressör Anton Frank som får jobba med alla dessa härliga djur. Någonting måste han ju göra rätt som klarar av allt från hästar till elefanter.
En av mina stora favoriter genom åren har varit Maximums lilla underbara hingst Pajazzo. Han kanske inte är den största hästen men han är en stor stjärna.
Glömmer aldrig året då de hade med sig sex frisiska hingstar. De ser lite ut som bergatrollet själv eller hur ?
Kameler är ju alltid lite speciella.
Ett av de mer ovanliga djuren, en åsna.
 

Moffsan på er alla!

Moff på er alla kära medhamstrar där ute. Nu är det alltså jag Timon som är här igen. Jo det är sant, jag har lyckt springa ifrån matte och hunnit före henne till tangentbordet idag. Eller ja hon hjälper mig lite eftersom jag inte lärt mig skriva än. Om jag själv skulle få försöka så skulle ni inte kunna läsa vad det står , eller jo ni skulle kunna läsa men inte era kära ägare. Utan det skulle bara stå en massa konstiga tecken men matte säger att det är lite roligare om fler kan läsa. Håller ni med ? Jasså, jaha ibland kanske hon har rätt då. Hon håller ju som bäst på att fundera på om hon ska köpa en till bur hit och om vi kanske ska bli tre i lägenheten! Har ni hört på den..jag är ju superhamstern men hon kanske inte har bestämt sig än så då får jag väl försöka övertyga henne om att det räcker om hon skaffar mig en finare bostad. Det där andra kan få vänta eller vara helt enligt mig...men får matte veta vad jag tycker kanske hon kallar mig för en hamsterextremist. Så det är säkrast att låta bli och låta henne hållas helt enkelt. Jag kanske kan gå med på en till hamster i hushållet om jag slipper träffa den! Matte pratar ju dessutom om någon som hette Snuttan ibland...om hur jobbig hon var från början ändå så funderar hon på att ta in en tjej till, ursch för de bacillerna.
Hejsan på er . här är jag om ni ser något konstigt grönt i förgrunden så är det min motionsboll som ligger där.
Alright då, jag var snäll och lät matte ta en fin bild på mig i helfigur.
När jag får nog av hennes jakt med kameran så är det bra att ha ett hus som man kan gå in och gömma sig i, på tal om hus nu börjar jag känna hur utmattad man blir av att skriva några rader . Jag ska nog gå in och somna om men ha det så bra så ses vi kanske senare eller vad man nu ska säga. /Timon "The Ludd"
 
 

Simsat igen!

Nu ska ni få se hur Selenas dag har varit. Hon börjar ju få ordning på sitt hus nu äntligen. Fast ibland måste jag undra hur hon tänker. Hon fick nyligen en befodran på jobbet och blev den där Världsberömda kirurgen som hon alltid har drömt om. Dock så har hon kanske inte så mycket till liv utanför jobbet. Åtminstone så kan man undra över en del val hon gör. Samtidigt så tycker jag att det är roligt då de får ha lite egen vilja, skulle bli för tråkigt att styra helt och hållet över dem. Nej det blir mer intressant så här och man vet aldrig vad hon kan gräva upp ur andras sopor...oppsan avslöjade jag kanske för mycket nu ?
Hon har ett kök men väljer ändå att gå till badrummet då hon ska diska.
Som ni ser har hon fått ett litet uthus på tomten där tanken är att hon ska kunna ägna sig åt vetenskapliga efterforskningar utan att behöva riskera huset.Med tanke på hennes historia kanske det är befogat att bygga en separat byggnad för hobbys.
Här är hon på väg till jobbet.
Numera får hon åka i stil då hon blir hämtad.  Planen är att hon ska få ett eget garage också så småningom men jag har inte bestämt riktigt än i vilken stil det ska byggas. dessutom ska det ju innehålla något extra men vad får ni se då jag kommit längre i planerna på det. Sedan kommer hon ju såklart också att få en lite trädgård eftersom hon blivit rätt duktig med på att laga mat också ska hon få en liten pool är det tänkt. Annars så är nog Selena en sådan där personlighet som satsat mest på karriären, hon är ju en arbetsnarkoman och får sitt sociala umgänge den vägen. För att hon inte ska bli helt isolerad hemmavid funderar jag på om hon ändå ska få ha ett par husdjur men jag vet inte. Samtidigt tror jag att det skulle vara bra för henne att kunna göra något annat  då hon är hemma än att bara tänka på jobbet och vetenskapen. Vi får se vad det blir till sist  eller om hon kanske ska ha ett akvarium eller en fågel. Tanken finns ju där i alla fall, den ska bara landa.
 

Hejsan!

Hejsan, hallojsan på er alla trevliga bloggläsare som snubblat in här av någon enkel anledning. Idag så kan man minst sagt säga att det är växlande väder här. Ena stunden blå himmel och solsken för att i nästa bli mulet,gått och regnlikt. Ändå så var jag uppe med tuppen imorse. Vaknade av att klockradion pep. Egentligen hade jag ingen större lust att masa mig ur sängen men jag var ju tvungen. eftersom jag skulle till tandläkaren. Så där har jag alltså varit idag och lagat ett hål för första gången :P. Tror att det gör väldigt mycket ändå att borsta både morgon och kväll. Någon gång kan det väl hända att jag slarvar men för det allra mesta så sitter den där enkla vanan i. Dessutombrukar jag som många andra listerine också för att få bort det där sista placket som kan bildas. Försökte mig på den vanliga smaken ett kort tag men nej den var för stark så jag började spä ut den och nu kör jag på listerine zero som är betydligt bättre. Sedan har jag en visdomstand som växt helt åt skogen snett . Vi får se vad som kommer att hända med den, om det blir tur och retur Sundsvall eller inte. Skulle få besked senare när e hr haft sitt samråd. Tänk vad en tand kan sätta igång saker. Fast nog surrat om tänder idag. eller kanske inte i alla fall. Satt ochh klurade på en sak härmodagen.som kanske har lite med det temat att göra med och samtidigt inte.
Mina tankar den här gången kretsade kring varför jag alltid gillat hajar och inte känt den där skräcken som många gör. Klart jag kan känna rädslan då jag ser vissa bilder av dem men jag tycker ändå i slutänden att de är så mycket mer fascinerande. De är så mycket mer komplexa varelser än de där blodtörstiga monstren som media ofta framställer dem. Kanske är det också faktumet att vi ändå känner till så lite om dem som gör att folk blir livrädda ? Tror att grunden till alltihopa lades då jag var liten.  Varje år firades det midsommar på hembygdsgården som ligger en bit från mitt föräldrahem. I ett av uthusen, på övre plan där ligger det en uppstoppad sillhaj i mörkret som visst hade fastnat i ett fiskenät någon gång för länge sedan. När jag var barn fick man gå upp och känna på den och jag kan fortfarande erinra mig om hur spännande jag tyckte att det var. Speciellt när man stack in handen i munnen . Var man tillräckligt modig och vågade ha in handen en bit kunde man känna raderna av sylvassa tänder. Någon trodde rentav att de hade satt in spikar där, men förde man fingrarna längs med så kände man verkligen den perfekta uppsättningen. Vet inte alls hur många år möjligheten fanns kvar men när jag blev äldre fick man inte gå upp längre eftersom skinnet på hajen hade börjat torka och spricka. Ändå så sitter det där minnet fortfarande kvar i mig och det kanske är roten till att jag gillar dem lika mycket fortfarande. Annars kan det ju tyckas lite konstigt att jag som är rädd för att ta mig vatten över huvudet och dessutom blir sjösjuk gillar havet så mycket som jag gör. Det sägs ju också att vatten är stjärntecknet kräftans element och kanske är det så ändå att det är det element som gör mig mest trygg. För inget är ju som att sitta och titta ut över havet en varm sommardag och få höra vågornas kluckande in mot stranden. Det är sådana där små glädjekällor som jag tycker att man kan försöka hitta mer av i vardagen för visst finns de där.
 
Har man tur dyker dessutom någon v naturens övriga invånare upp och då får man passa på att njuta i dubbel bemärkelse.
 
 

Simsat!

 
Det händer alltid något hos Selena. Man kan äntligen säga att hennes hus i alla fall börjar bli klart och det ser inte längre bara ut som någon grå skokartong. Nej det börjar med andra ord att se ut som ett riktigt hem. Nu återstår bara den övriga tomten att planera. Hon har redan fått en liten ekonomibyggnad där hon har placerat en arbetsbänk på nedre plan och en forskningsstation på det övre. Fast det är inte riktigt spikat än var hon ska ha garaget/extra utrymmet på baksidan tomten känns det dock mest naturligt att ha den lilla trädgården som jag ändå funderar på att hon faktiskt ska få ha. Dessutom känner hon sig tydligen lite ensam trots att hon tillbringar hela dagarna, ja ibland en del av nätterna på jobbet då hon har jour så det blir nog ett husdjur för henne i alla fall. Vad får vi dock se men det lutar mest åt katt,även om en av hennes kollegor på jobbet har en hund som just fått valpar. Hon ska i alla fall dit och titta på dem. Annars är hon ju kanske inte så mycket för djur egentligen men de flesta simmar brukar bli på bra humör av att umgås med dem så då är inte valet så svårt. Får djuret dessutom det långtråkigt eftersom Selena jobbar så mycket som hon gör kan det alltid vara en anledning till att ha två. Först och främst ska hon ju bara dit och titta så får vi se efterhand hur det går.
När det gäller karriären så går det lysande bra för henne och hon har för tillfället en fast tjänst som neurokirurg på sjukhuset. Det är skönt att hon har hittat sin nisch och hon slipper ju oroa sig för hushållskassan även om hon haft lite ont om kontanter ibland. Enda nackdelen annars är väl att hon jobbar snudd på jämt men och andra sidan  så hinner hon ju ändå med att ha lite hobbys vid sidan av.
Funderar på att placera garaget framför huset till höger , men jag vet inte om det ska stå lodrätt eller vågrätt ochh om det ska vara enkelt eller dubbelt.
På baksidan blir det alltså mest troligt en trädgård, samt en pool med uteplats.
 

Moffsan!


 
 Jag föredrar än så länge att hålla Moff, moff och tjena på er alla kära medhamstar där ute.
Nu är det jag , världens bästa lilla Timon som är i farten igen. Eller som matte har börjat kalla mig. Tiny Tim. Har ni hört , hon tycker visst att jag är liten! Fast ibland kanske hon trots allt inte har så fel. För lite jobbigt och omständigt är det att försöka nå upp på skohyllan.
Oftast slutar det med att jag sitter och tittar så här, men stark nog för att orka häva mig upp det gör jag inte än. Hmmm undrar om den där Meeko matte pratar om ibland var en bodybuilder eller kanske en apa eftersom han verkar ha klättrat mycket.
Jag föredrar än så länge att hålla mig på marknivån.
Sedan måste man såklart inspektera allt matte hittar på mitt lekrum.
Idag fick jag tillbaka mitt lekhus som hon tydligen varit tvungen att rengöra, trist bara att mni goda lukt försvann så nu får jag göra vad jag kan för att gnugga in den igen.
Kan någon säga vad det här är för en konstig blå sak ?
Dessutom så försöker matte hävda att jag är alldeles för snabb, har ni hört! Det är väl hennes kamera som får bli snabbare på att fokusera istället. Fast när allt kommer omkring så tror jag i alla fall att jag har det rätt så bra här som stadsbo. Jag fick mig ju faktiskt ett eget hem till sist efter en tid på det där hemska stället. Nog för att det var trevligt att dela bur med en kulllkamrat men vi hade nog gått varandra på nerverna efter ett tag. Nej jag trivs som fisken i vattnet då jag har en helt egen värld att upptäcka utanför plankan. Vet ni att idag fick jag faktiskt beröm av matte eftersom jag inte tog mig ur selen då vi satt i soffan en stund. Tyckte att det kanske var dags att ge den en helchans i alla fall! Nej nu har jag blivit helt utmattad av allt springande över tangenterna  så jag tror det har blivit dags för mig att slumra in.Vi ses!/Ciao Timon "The Tiny Tim"

Hejsan på er alla !


 
Hej på er alla ni som ramlat in här på bloggen, eller ja hejsan på er som brukar stanna upp här för att läsa de enkla rader jag skriver. Ibland kanske jag upprepar mitt ordval och skriver snarlikt men jag tror att det är lätt hänt då man ofta gör samma saker. Tråkigt kanske somliga tycker men jag älskar verkligen alla mina intressen så därför väljer jag att ägna mig åt dem. Idag är det lite gråväder ute. Ingen riktig värme och mulet, samtidigt så vill solen ibland sticka igenom men det är som att den inte riktigt klarar av det. Har i alla fall trots vädret lyckats ta mig ut på en promenad.
Den första bilden får illustera vädret.
Gjorde ett försök att fånga glittret på vattenytan.
Fick syn på de här  tre som låg och guppade på vattnet, vigg ?
Jo mycket riktigt visst var det två hanar och en hona. De är så fina.
Men jag blir så ledsen när jag är ute och ser allt skräp som sköljs upp längs stränderna.
Naturen är fåglarnas och djurens hem, tänk om det var vårat då tror inte jag att vi skulle vilja att någon skitade ner som vi faktiskt gör.
En tärna kom och satte sig där fiskmåsarna normalt brukar sitta. Fastän jag inte stod lång därifrån var hon totalt oberörd och satt där i godan ro och småpratade. Försökte lära mig tärniska men jag tror inte det gick så bra..
Sedan kom två fiskmåstar insvepandes och det slog mig hur mycket större än tärnorna de verkligen är också vet man ju storleken sedan på en trut. Jämfört med dem är ju måsarna små, men kollar man på tärnorna så är måsen mycket, mycket större.
Fast den fågel jag blev mest glad över att få se just idag var utan tvekan småskraken.  Utan att den märkte det så drev den här hanen allt längre in mot land då den låg och sov. Till sist så kom den dock på andra tankar, tvärvaknade och simmade in under en brygga längre bort och gömde sig.

Tjenamoss på er!

Hejsan på er alla glada läsare av just den här bloggen som finns där ute i cyberspace. Idag har jag först och främst försökt smälta intrycken från igår. Hade ju inte tänkt börja att titta på Woodward Pines egentligen men eftersom jag följer med på få andra serier nu snubblade jag ändå in på Fox. Tyckte att den började lovande i alla fall så vi får väl se hur den kan tänkas fortsätta. Annars så har jag inte gjort allt får mycket idag heller. Varit lite social men mestadels hållit mig inomhus för vädret är lika grått som det har varit de senaste dagarna. Rätt trist och regnigt men då kanske det blir en bra sommar istället, man kan ju alltid hoppas. Finns ju fortfarande massor av saker man kan göra sådana här dagar med mer än att sitta framför datorn, spela TV-spel eller uggla framför någon film.
Det blev ett par plattor idag med som jag tänker stryka imorgon. Den övre ska jag ge bort men den andra tänker jag som prototyp om någon vill ha glasunderlägg. Kan beställas i varierande färg efter önskemål och priset blir efter överenskommelse. Är någon intresserad plinga iväg ett mejl med ämnet Glasunderlägg till lenawigren@hotmail.com. Såklart kan ni ju beställa även  en älva med fast de tar längre tid att lägga och priset blir annat eftersom det går åt mer material &tid. Hur som helst är ni intresserade hör av er.
Sedan blev jag tvärsugen på att skissa ikväll. Vet inte varför men lusten den fanns plötsligt bara där som den brukar. Så det var bara att ta en skisspenna och sätta sig med blocket.
Första biten såg väldigt lovande ut.
Fast jag hade aldrig kunnat drömma om att den skulle komma att se ut så här efter lite mer bearbetning, alright jag kanske får erkänna det nu att jag faktiskt kan rita hästar till sist.

Mer pärlpyssel

Fick ju suget efter att lägga pärlplattor för några dagar sedan. Hämtade sakerna ute hos päronen där jag har en stor del saker kvar fortfarande. Hade lite tankar om vad jag ville försöka göra och än så länge har det blivit ett par-tre små projekt. Jag har ju som sagt alltid tillhört den där skapande skaran. Fast just indianpärlor man kanske pysslade mest med då man var liten. Visst har man suttit i perioder med syskonbarnen också men sedan ett par av dem blivit för stora och de andra inte riktigt har tålamodet att sitta still så länge så har det faktiskt inte blivit så mycket gjort. Nej det kanske var det faktumet som fick det att lossna så här. Dessutom så är det riktigt inspirerande att hitta alla dessa mönster på nätet! Fast det är ju inte helt enkelt att lägga dem utan det kräver en hel del envishet. Såklart man kan lägga fritt också men det är ju ändå kul att se när det faktiskt blir små tavlor eller snygga underlägg. Ja variationen på vad man kan använda dem till är faktiskt stor.
Hittade en provversion av ett program som förvandlar din egna bilder till mönster Laddade ner den och provade med en bild på Timon. När jag lagt efter mönstret så funderade jag nog ett tag på vad jag hade gett mig in på.Fast ett provmönster är ju alltid just det, ett prov.
Till sist så designade jag om det , bytte ut färgerna så jag skulle få det mer hamsterlikt och så här ser alltså slutresultatet ut.

Pärlplatta

Har ju alltid gillat att pyssla som ni ju säkert redan vet om ni börjar studera den här bloggen lite närmare. I alla fall om ni kollar in kategorierna så er ni att jag har många trådar jag gillar att spinna på emellanåt. Så utan idéer är jag väl inte men så tycker jag att livet blir så mycket roligare om man har hobbys. En del av dem kanske kan klassas som lite egna, somliga säger att vissa av dem är barnsliga men jag vet inte det sägs ju dessutom att det är bra om man kan ha barnasinnet kvar lite sådär till mans. Nåja hur som helst så lyckades jag färdigställa en pärlplatta idag. Nästan helt utan att bränna mig också, bara två fingertoppar och jag spolade kallt vatten på dem direkt efter så jag får tro att det ska gå bra ändå och nu vet jag till nästa platta jag gör. Först så lossnade en del då jag skulle stryka ihop den så jag fick lägga om en del pärlor och byta ut några men till sist så. Jag hade ju förberett igår och köpt två små ramar för jag har en till på gång med men vad det är får ni se senare då den blir klar. Har tyvärr slut på ena färgen :P så jag måste hämta min stora hink som står ute hos päronen. Jo jag hr den kvar där för allt eventuellt pyssel med syskonbarnen fast jag tror det är så att det är jag som är mest road av plattorna numera.
Till sist blev det alltså en liten älva. Tänkte lägga Tingeling men jag hade inte gult i två nyanser så hon fick rött hår istället, men det kanske passar bättre så eftersom jag är en  åkta rödtopp själv :). Så nu har jag alltså ännu ett litet konstverk klart. Passar bra som tavla tycker ni inte det ? och det är faktiskt otroligt vad mycket man kan ha de där må pärlorna till.

Hallojsan!

Hejsan på er alla trevliga läsare av bloggen.
Hur har er dag börjat ?
Här började det med att jag somnade om efter att ha tittat ut. Jo det år gråväder och regnigt idag också. Får försöka pricka in en liten promenad mellan skurarna sedan. Först måste jag dock äta frukost och göra bort lite andra sådana där saken som man ska få gjorda. Ja ni vet saker som inte är så roliga men som man ändå måste göra. Nu ska vi väl inte fördjupa oss närmare i det. Nej istället vill jag berätta om ett magiskt program som jag såg på kunskapskanalen igår. I hela mitt liv så har jag känt en märklig dragning till Irland så det var därför jag valde att se på det här. Det var en karl som paddlade kanot eller om det var en kanadensare längs Shannon efter alla årstiderna. Man fick se skiftningarna och tala om magi. Det passerade allt från silkeshägrar till kornknarr, skator och mesar. Sedan var det intressant att få se fladdermöss, vet att jag har sett en levandes här också men det var när jag var liten. I alla fall så var det ett underbart naturporträtt och jag kunde inte låta bli att tänka då ja såg svanarna, så är det ju här också. För hur många är det som gnäller över årstidernas växlingar trots att vi borde uppskatta att vi än så länge har dem ? Det är inte roligt då man ser hur de på andra håll har extremväder med torka, översvämningar eller jordbävningar-
Allt fler håller dessutom på att glömma bort den fina natur som vi får ha så nära  inpå oss till förmån för den moderna tekniken men blir man gladare av att jaga lyckan den vägen ? Nej jag tror i alla fall inte det utan snarare så är det väl tvärtom. Att ju längre man kommer från ursprunget dessto sämre mår man. Kan ju ligga något i den teorin då många säger att promenera är den bästa medicinen för inget är så härligt som en småvarm dag då man får ge sig ut i spåret längs sjön.. Har man tur så kan man dessutom få vara med om magiska möten annars så är det ju fint att bara få komma ut med.
Såg ju när de anlände , årets par sångsvanar. Aldrig hade jag trott att jag skulle få komma så här nära speciellt inte sedan det pågick hundtävlingar i området just den dagen. Jag fick i alla fall syn på den ena svanen där den låg och sökte mat utanför vassen. Gick närmare och började prata med fågeln varpå den kollade in mig noga men den låg helt orädd kvar. Fortsatte sitta och småprata på huk medan jag iakttog den. Enda gången den höjd på huvudet var när någon annan kom och gick så jag tog sikte på ett omkullfallet litet träd en bit ner. Där satt jag sedan och bara njöt också passade jag på att fota den en hel del.
Jag undrar så vad han som blev biten av en bäver hade gjort, men jag skämdes framför allt över medias svar efterår. Klart han hade trängt den i jakt på en bra bild och den kände sig nog hotad. När man fotar djur eller fåglar i det vilda måste man kunna tolka deras signaler och hålla avståndet. För det är vilda djur man har att göra med , inte tama som finns på någon djurpark.
Svanar är helt enkelt fina fåglar och jag tror egentligen att vi kollade in varandra lika mycket, sångsvanen och jag. Den låg dock helt orädd kvar och sökte mat medan jag fick jättefina bilder. Egentligen hade jag ingen lust alls att gå tillbaka men till sist kände jag att det var dags att ge tillbaka fåglarna sitt privatliv.
Strutsen stoppar ju huvudet i sanden, här är det sångsvanen som tar sig vatten över huvudet.
 

Willoughbys Riverdance

Nu tror jag allt att det är någon här som har dansat regndansen för dropparna har börjat falla ner från himlen. Jag såg ju visserligen molnen tidigare idag då jag var ute på en liten promenad. Glömde ta med mig kameran och det var typiskt. Fast så är det väl alltid, när man inte har den med är fåglarna på bästa humör för att fotograferas. Idag hade småskraken påpasslig nog simmat upp i kanotrännan och var sådär oblyg. Sedan satt en tärna på kajkanten och verkade inte heller rädd av sig . Typiskt med andra ord. Nu får jag väl ladda batterierna istället och ta den med mig nästa gång jag går förbi där nere. Men då är det ju inte alls säkert jag får syn på något. Fotografens dilemma. Något som jag var ut och tog kort på idag var i alla fall min ena modellhäst, Willoughbys Riverdance. Han fick flytta in hit enkomt eftersom jag är svag för läckra skimlar och föll som en fura vid första anblicken, sedan har jag inte avgjort ännu om han är en KWPN eller något mer ovanligt som en Irish Draught..
Visst har tanken på att fota honom funnits där en tid men det har liksom inte varit väder förän nu. Dock blåste det lite för mycket för att jag skulle våga mig på att ta ut de andra som jag också saknar kort på. Fast då fick jag ju koncentera mig på River ett tag. Vilket förstås medförde att jag har världens plan på var jag ska ta bilder på honom härnäst. Får kliva upp tidigt någon morgon framöver om det är bra väder helt enkelt och linda in både honom och basen i handdukar innan han åker ner i en plastkasse. Tycker det är den lättaste metoden för att ta dem mellan de olika ställena om man ska plåta även om det medför vissa risker med.  Man vill ju inte gå runt och bära på något som är allt för otympligt, i alla fall ingen längre sträcka.
Han har verkligen ett uttrycksfullt huvud.
Den här bilden fotade jag lite på känsel då det är svårt att komma åt alla vinklar. Det ser nog lite lustigt ut då man ligger och krälar på marken men vad gör man inte, man måste ju våga prova för att få till de där plåtarna
.

Hejsan på er alla !

God dag på er alla trevliga läsare av bloggen. Ja nu har det faktiskt i allra högsta grad hunnit bli både morgon, dag och eftermiddag. Egentligen har jag bara tagit det lugnt och inte gjort så mycket hitills men alltid händer det ju i alla fall något om dagarna. Om man bara satt upp och ner på en stol skulle man ju inte få så mycket uträttat eller hur ?
Nej jag har gjort bort några små ärenden som jag hade, passade på att kolla in på second hand och träffade en fd kompis så jag bytte några ord med henne som snabbast. Sedan när jag ändå var på språng passade jag på att gå in och titta på burar men jag hittade ingen ny åt Timon. Inte det lättaste det här då man har maxmått att röra sig mellan. Tycker dock att det är lustigt att min samlalåda som jag har som leklåda verkar vara mindre fast den eg ska vara längre. Buren jag har är ca 48 cm lång . Lådan ska enligt etikett vara 50 cm lång men då jag ställde dit den hade jag gott om utrymme åt båda håll dessutom. Kan ju vara så att 50 är bredden men nej det var det inte kontrollmätte just. Endera är det min bur som är större eller så är lådan mindre än vad måtten säger. Ja man blir i varje fall inte klok av det. Får kolla med annat och jämföra men i sådana fall skulle det ju innebära att jag åtminstone kan ha en bur som är 50 cm lång åt honom utan problem. Ska mäta lite mer och fundera över det men visst vore det bra så kanske det blir något av de där andra planerna med. Egentligen kanske jag inte borde men har man en hamster blir det inte så mycket mejobb med två. Vidare så även om man inte avlar tycker jag att det kan vara kul med en hona också även om de luktar lite mer. Man får helt enkelt komma ihåg bara att städa regelbundet åt de små liven. Sedan har man ju ändå alltid alternativet öppet om man vill prova på uppfödning. Fast vi får se hur det blir. Jag måste övertala den eventuella filialen först om jag skulle behöva hyra in något djur där. Dock så hänger det först och främst på om jag får tag i en till bur. Då får man ju fundera över om det blir Timon också som ska bo där, eller honan med sina ungar. Kanske ett bättre alternativ med det senare men det får man ju ta då. Fast om jag ska ha alla här blir det för trångt då ungarna måste flyttas till nya burar men det kan man ju alltid lösa på något tillfälligt sätt med. Det är ju trots allt inte under så lång period allihop kan vara tillsammans. Eller om jag ska ha honan med ungar ute på filialen men då har jag ju samtidigt mindre koll på dem. Vi får helt enkelt se vad som händer men att kolla efter en till eller en ny bur skadar i varje fall inte. Innan jag gick så hade jag ätit lunch och det blev lite bandspaghetti över . Provade att ge Timmy en liten bit som var ljummen och gissa om hamstern smaskade på väldigt nöjt. Även om han är trött kan han då minsann lukta sig till godsakerna. Fast de går ju mest efter känsel och lukt för någon vidare syn lär de inte ha. Läste någonstans att de bara ser 16 cm framför sig också vet jag att de inte har något som helst begrepp om höjder heller.
Nej man får helt enkelt måna om de små liven när de är ute och rör på sig. Kan ju säga att jag har lärt mig den läxan nu. Och det är ju klart , det händer fortfarande att jag säger fel namn åt Timon och kallar honom för Meeko men så är det ju under en period. Att man får tillåta sig själv att sakna, men samtidigt så börjar jag ju lära känna ullnystanet också och jag tror att han bitvis håller på att tina upp mer och mer . Även om han fortfarande kan vara lite blyg så kommer han ju i alla fall fram nu och kollar om man har något gott att bjuda på. Sedan är det festliga att om han är ute i hallen så ratar han gurka och majs med. Man kan vifta med det framför nosen och han bara ignorerar godbitarna. Klart hamstern föredrar friheten framför allt annat! Ja nu har ni fått er en liten uppdatering hur det går för oss fastän jag inte hade tänkt skriva ner precis allt om framstegen idag.

Morgon

God morgon på er alla glada bloggläsare där ute.
Idag så skiner solen och det är åter ett sådant där underbart väder.
Fast jag har ändå passat på att ha lite sovmorgon och sitter här med tekoppen just nu. Frivillig sovmorgon vet jag dock inte om jag kan kalla det. Nej för nör Timon skulle få vara ute igår kväll uppförde han sig onormalt. Han lä och slängde sig på sidan som om han hade ont. Vet inte om han hade ätit något olämpligt eller satt i sig för mycket mat. Han var i alla fall slö och hängig på kvällen. Till sist blev han lite bättre och jag kunde slappna av &krypa till kojs. Visst hörde jag honom senare då han var ute och sprang som en tok i hjulet. Då kunde jag slappna av helt och hållet. Medan jag låg där och lyssnade till hjulet och försökte somna så kom han på i ett par vändor att han skulle gnaga på gallret eftersom han inte hade fått vara ute så mycket. Funderade ju på att ställa in honom på toaletten som jag brukar men lyckades ändå somna om. Hur mycket klockan hade hunnit bli har jag dock ingen aning om också sa jag åt honom att han får sluta skrämma matte sådär. Idag då jag skulle byta på honom och när han fick komma ut på golvet i hallen så var han som vanligt igen skönt nog. Så jag funderar verkligen på vad som hade tagit åt honom igår, men ja tur i oturen att det verkar ha varit just tillfälligt magknip. Jag kan väl bara hoppas på att han har lärt sig något av det. Annars så har jag inte planerat in något speciellt idag. Ska som vanligt mest bara ta det lugnt, försöka ta mig ut på en liten promenad och göra bort ett par små ärenden helt enkelt.

Hejsan på er alla bloggläsare !

Hejsan på er alla!
Hur har eran dag varit hitills ?
Själv så har jag inte hunnit med så mycket än. Bara ätit frukost och umgåtts med Timon lite, eller rättare sagt städat åt honom eftrersom han redan hade hunnit gå och lägga sig när jag väl tog mig ur sängen. Ja ni kanske undrar hur det egentligen går med gullhamstern eftersom jag inte skrivit här på ett par dagar.  Vi gör hela tiden små , stora framsteg. Han har hunnit med att både vara ute i soffan och klättra på berget av kuddar & filar, sedan har han varit ute iförd selen. Visst kan det hända att han biter mig ibland men då tror jag endera att det beror på att han är trött, rädd eller så ser han inte skillnad på maten och mina tår.Fast han hugger inte medvetet som min första hamster honan Snuttan gjorde. Hon bet mig så fort jag stoppade ner handen i buren, precis vid nagelbandet där det gjorde som mest ont.
Låg och lyssnade på radion en stund och begrundande dagens gråväder ute. Det regnar ju inte än så man kanske borde ta sig ut en sväng och inhandla de där sakerna som man missade i veckan. Samtidigt känns det motigt att gå ut och man har mer lust att göra andra saker istället. Man borde kanske försöka ta sig upp från stolen i alla fall och få på sig lite kläder. Helt enkelt försöka göra en sak i taget. Då brukar ju även de där tråkiga sakerna som man kanske egentligen inte vill göra bli bortgjorda till sist. Så kan man ju göra det där roliga sedan istället. Har ju ett par projekt på gång som vanligt. Annars har jag nog inte gjort så mycket på de här dagarna då jag inte skrivit något här. Passat på att vara lite social förstås, spelat Sims, tittat på film , någon serie och pysslat. Med andra ord är det som vanligt här. För man måste ju hitta på saker att göra även fast man för tillfället bara är hemma. på dagarna. Visst är det bra om man kan hitta ett jobb eller en sysselsättning som man trivs med men det är verkligen inte något som har blivit lättare i dagens läge om man saknar eftergymnasial utbildning. Dessutom så har ju folk nog svårt att hitta arbete ändå även om de har pluggat x antal år.  Sedan så tror jag att jag alltid varit den som trivts bäst hemmavid trots allt. Men det kanske är lättare att det blir så om man har ett jobbigt bagage med sig. Nog för att jag kan säga att jag ändå haft det bra,det finns alltid de som har det ännu värre.Sedan vet man ju faktiskt aldrig heller vad som kan dyka upp då man är ute och går för det finns så många stigar man kan ta sig fram på och även om det vissa gånger ser mörkt ut så måste man ju ta de bitar som är bra och kunna se ljuset i tunneln med. Annars blir man bara olycklig och jo även om människan är en social varelse kan faktiskt också ensamhet vara nyttig ibland. En positiv sak är att man lär känna sig själv väldigt bra. Vissa kanske till och med tycker att man blir för självsäker men jag tror mycket sitter i att man bygger upp ett skal för att skydda sig själv. Sedan har jag alltid varit den som haft lättare för att skriva av mig om jobbiga saker än att prata, men det har väl också i grund och botten med min skadade tillit till folk att göra.För visst kan jag vara bra på att surra ibland men då ska det vara om saker som jag verkligen brinner för och med folk som jag känner förtroende för, eller med totala främlingar som inte har någon förutfattad mening om vem man egentligen är.

Smart sim ?

Hejsan på er alla läsare av denna blogg. Idag så har det varit sådant där halvtråkigt väder igen. Mulet och trist. Så det blev bara en liten promenad ner på staden för att fixa några ärenden. Eller ja alla vet ju att man måste gå på affären emellanåt och handla. Ändå glömde jag ett par saker som jag hade behövt så nästa gång får det bli att skriva upp en nota så jag inte går från dem igen. Sedan har jag roat mig med att spela Sims 3. Visst har jag undrat förut över hur smarta simmar egentligen är då det till exempel går in bakvägen istället för genom huvudentrén. Detta även om man har valt den senare dörrren till ytterdörr. Eller då de sitter på toaletten och äter för att de har längre väg att gå till bordet i köket. Ändå så undrar jag om inte om den senaste simmen jag skapade tar priset. Vet ni varför ? Nej såklart att ni inte kan veta men då ska jag tala om för er vad hon nästan lyckades med idag. Fröken Selena Ortega jobbar som akutkirurg och har därför väldigt bra logiska färsighetspoäng. Hon klarar sig dessutom hyffsat i köket ändå hände olyckan och spisen fattade eld, hon höll alltså på att elda upp huset. Som tur var kunde hon släcka lågorna själv men brandkåren blev inte glad för att de hade fått lov att rycka ut i onödan. Borde hon kanske ha egenskapen klumpig istället ? För mig får hon i varje fall gärna låta bli att riskera huset med sina framtida recept!
Är så nöjd med ritningen på hennes lilla enplansvilla.
Nu börjar utsidan likna något sedan fönstren kommit på plats.
Från andra hållet, med verandan.
Från sovrumshållet ser det lika trevligt ut,. Nu återstår planeringen av resten men jag tror hon kommer att få garage, liten trädgård och pool i alla fall.  Eventuellt blir det kanske en katt framöver eftersom hon visat mest intresse för dem men egentligen är hon nog ingen djurmänniska faktiskt. Nej hon gillar mer andra saker som att laga mat, se på tv, forska och att arbeta.
 

Underbar dag

 
Hejsan på er allihopa som surfat in hit till min blogg.
Idag har jag som vanligt passat på och varit ut för att njuta av det fina vädret. Klart det blåser en del men det är egentligen bara bra. Så det inte blir för varmt och kvavt, för då orkar man ju inte göra någonting.
Nej helt perfekt var det för att gå runt sjön. Tror nästan att jag måste planera in en dag då jag kan ta med mig fika ut dit snart. För det finns så många små mysiga ställen som man kan göra strandhugg på om man har lust. Bland annat ett litet fågeltorn men jag har min favoritplats en bit bortanför det. Ett fikabord där man kan sitta och bara koppla av och lyssna på fåglarnas konsert.
Kråkan var såklart på plats
Björktrastarna är allt annat än buskablyga
Fågel ? nja kanske inte men en läcker häst som går i en hage efter vägen.
Grönskiska
Mesarna är riktiga linslusar!
Den dög inte till nationalfågel utan åkte ur den omröstningen men jag blir lika glad varje år numera då jag får syn på vår mesta långflyttare, silvertärnan!

Timonski ur mattes vinkel

Hejsan på er alla ni som kollar in här på min blogg. Ja hej till er som bara råkat klicka er hit eller på annat sätt ändå ramlat in just här. Idag så far gårdagens gråväder fortsatt men det regnar åtminstone inte. Så vad det lider kanske man får ta sig en liten promenad och försöka göra bort en del ärenden ändå. Annars hade jag tänkt passa på att skriv några rader om hur det går med Timonski, Timmy eller Tim som han vanligen kallas. Det är ruskigt hur fort det går att komma på de där smeknamnen. Fast det tar lite mer tid att lära känna guld..förlåt gullhamstern. Dock så tror jag att jag är på god väg att göra det. Han klättrar ju inte självmant upp på en än då man sitter på golvet och sociaiserar med honom . Ändå så kommer han fram och sniffar och ska undersöka en. Han måste ju kolla in vad man är för en filur helt enkelt så han blir säker på vem han ska tigga godis av. För det är han ett proffs på. Man bra sätter sig och är så ser man söt ut. Nåja för mycket får det ju såklart inte bli heller men någon bit ibland. Än så länge har han dessutom visat sig vara en fena på att ta sig ur selen. Endera spränger han den eller så kryper han ur den men jag försöker förklara att den är ett måste om han ska få undersöka vad som finns bakom plankan. Vi får väl se när han lär sig helt enkelt men man får ha tålamod. Sedan så tycker han att det är kul att försöka ta sig in till samma hörn i hallen där Meeko också försökte ta sig in. Jag spärrade av det med en kartong, men den här han,alltså Timon använder sina små tänder. I början var jag ju orolig att han inte skulle vilja gnaga på trä heller men nu har jag hittat något som han älskar. Färska grenar från äppelträd är mums, mums!
Så här gör man då man leker Houdini och till och med protesterar mer än Meeko gjorde, kryper in i kartongen och krånglar. Sådana gånger är man glad att matte hör då man piper och kan komma och befria en från den otäcka selen. Nu har hon fått för sig att den ska sitta fast i ett koppel hela tiden så hon ser vad hamstern gör. Tålamod!
Fast kortare stunder kan han ändå acceptera att den sitter på honom. Annars försöker ha endera spränga den eller å kryper han ur den. Ena ringen går fint att få på honom men då man ska på med den andra tycker hamstern det är bättre att sätta dit tassen så man slipper eländet helt.
Matte kanske bara måste prova med mer mutor i samband med påselning, som här i form av smaskiga droppar!
 

Så här

Så här har det gått idag. Varit inne på grund av det dåliga vädret. Egentligen så hade jag väl kunnat ta på mig eller ta med mig paraplyet och gå en kortare sväng ändå. Det var bara inte speciellt lockande. Nej istället har jag unnat mig en dag då jag bara tagit det lugnt och faktiskt inte gjort så mycket mer än att vila. Känt mig lite trött och seg, men det kan ju vara vädret som gör det. Hur som helst har jag lekt med Timon imorse, zappat runt efter serier på tvn och spelat lite sims 3. I normala fall säger jag alltid att jag inte ska skapa ännu en ny Sim utan spela mer med de befintliga hushåll jag har. Dock så dök en tanke plötsligt upp för mig och jag bestämde mig för att försöka men som vanligt blev hon helt sig själv när hon fick vara med och bestämma.
Här är hon fröken Selena Martinez. Hon var inte riktigt beredd på att jag skulle ta prt scrn så hon blundade.
Det här lilla fina huset har jag byggt åt henne.
Fortfarande så kanske det ser väldigt grått ut till det yttre.
Blev väldigt nöjd med planritningen men än är det mycket jobb kvar. Sedan återstår ju också planeringen av den övriga tomten, var garaget ska stå, var den lilla trädgården ska ligga och om hon ska ha pool eller inte.
 

Tinkrar!

Jag har alltid gillat dem. I alla fall sedan jag första gången såg en bild på den amerikanska hingsten Latcho Drom. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör dem så speciella. Fast jag tror att det är ett faktum att jag gillar dem då de är härligt håriga. Dessutom så verkar de allra flesta vara trevliga som individer och jag tycker de har en viss utstrålning. Må hända att det kan finnas undantag men det gör det ju alltid. Sedan så blev jag ju inte mindre fast för dem efter ett par besök på Nolbackens Tinkerstuteri i Östansjö utanför Örnsköldsvik, Har man vägarna för bi där måste man ta kameran med sig!
Nyfiken i en strut, eller så undrar den nyfikna unghingsten Dell Boy  om man får äta upp kameran.
Så det har blivit ett en flock modelltinkrar i stallet såklart.
 
A Little Spot Of Shadows , hingst.
Lady Of The Lake, sto
Tristan, hingst
Wyatt Eearp , hingst
Nordic Lightning, hingst
Delton, (målad av Sophie Nordström efter förlagan Dell Boy såklart)
 

Verkligen underbar dag!

Hejsan på er. alla ni som av någon anledning snubblat in här eller bara råkat klicka er hit. Ja såklart är alla ni som brukar läsa bloggen också välkomna. Idag är det verkligen ett underbart vårväder. Så det gäller att passa på att njuta medan solen skiner och det inte blåser allt för mycket. Med andra ord en sådan där perfekt dag då man egentligen skulle vilja stanna ute men det kräver ju lite mer planering också. Så det får bli någon annan dag helt enkelt, nu var jag tvungen att gå hem för att äta lunch. Fast jag hann se en hel del ändå va det så pass sent på dagen. Kom inte ut förrän vid åtta-niotiden  och det var hundtävlingar på en av idrottsplatserna vid sjön så det var en massa liv  och jag kände mig lite utskälld av alla hundar varav en del som jag mötte tittade intresserat på mig. Nu var jag ju dock ute i ett helt annat syfte så jag gick vidare och fick mig alltså en långpromenad.
Så här ser den inre delen av sjön ut. Perfekt för ett rikt fågelliv helt enkelt och kanske är det speciellt nu på våren man kan få sig en riktig uppfattning om varför dessa miljöer är så viktiga att bevara.
Ser ni något som rör sig så in i vassen ? Kråka letar mat.
Bävrar och bisamråttor har hjälpt åt att skapa ett närmast magiskt delta att vandra genom.
Ibland tror man att man befinner sig på någon helt annan plats.
Äntligen! Äntligen fick jag träffa en av sjöns par av sångsvanar på lite närmare håll. Lagomt avstånd kanske man också ska säga där den låg 10-15 meter ut. Fastän jag satt och pratade med den verkade den totalt oberörd och det var bara när det passerade andra gångtrafikanter efter vägen som den blev mer vaksam.
Annars fick jag sitta ostört på mitt omkullfallna träd och fotografera den medan den helt enkelt betedde sig som en svan ska då den sökte mat.
En knipa ville prompt också vara med på foto och simmade in i bilden
Lite mer avvaktande var kanadagässen.
Trastarna var i full fart med att jaga mask.
Sedan hittade jag den här lilla . väldigt våta uppenbarelsen i form av en kniphona som inte heller hon var så skygg av sig utan lät sig fotas medan jag satt på bryggan. Simmade iväg gjorde hon först då det kom cyklister och väsnades.
 

Moff moff på er!

 
Hejsan alla glada fans där ute.
Nu är det alltså dags för mig Timon världens bästa lilla hamster att kliva in på scenen igen. I alla fall för en liten stund innan jag tänker gå och knyta mig i huset över dagen. Ni kan tro att jag blir bortskämd. Idag så skötte matte om mig som vanligt på morgonen och jag fick lite snacks. Sedan kom en ny jätte som var ännu större in i bilden. Han visade sig vara en jätteschysst snubbe och vet ni vad jag fick ? Jo just det en droppe till. Han ville tydligen egentligen ge mig en till men då sa matte stopp. Att hon har mage till att sätta stopp för luddtassens godisintag. Får man bara lov att göra på det viset? Hmm man kan fundera på om jag ska behöva kontakta Hamstrarnas Rätt i Samhället eller om jag ska släppa det för den här gången. Vidare så får jag vara ute i hallen varje dag nu och springa av mig. Allra roligast tycker jag ändå att det är med min gröna boll som matte inte ens hade tänkt att jag skulle använda den. Jag älskar den så mycket att jag försöker klättra på den då den ligger på golvet ute. men det är så kul att få gå på upptäcksfärd i den stora vida världen. Matte lovar att när jag kan börja vänja mig vid selen, då ska jag få sitta och mysa i soffan med henne på kvällarna. Det kanske är något att se fram emot i alla fall. Fast än så länge vågar jag inte riktigt slappna av med henne utan springer hellre och gömmer mig än myser men jag kan ju inte motstå godsakerna som jag ändå blir bjuden på. Det går bara inte då godistarmen skriker högt! Sedan må ni tro att matte säger att jag är en fena på en sak så hon tror eventuellt att hon ska kunna träna mig i den ädla sporten hamsterhoppning! Vi får väl dock se hur det går med den saken...jag tycker just nu att det är roligare att välta saker än att hoppa över även om jag kan göra skutt då jag ska ta mig ner från träskon som står framme på golvet. Dessutom så kan ni tänka er att jag inte får gnaga på tapeterna i hörnen. Det är så frestande men då kommer matte och puttar på mig.
Vidare börjar hon dessutom att hålla på och prata sådär ..konstigt till mig och kommentera om hur söt jag är, håller era mattar också på så ? Nej nu har jag blivit sömnig så jag tror det är dags för mig att gå in och nanna tills ikväll, på återhörande/ Timon "Luddtassen"

Rae har flyttat!

 
Nu börjar fröken Rae Katsamura äntligen att landa och komma till rätta lite med vardagen. Fast hon kände direkt att hon inte alls hörde hemma i det första kvarterat som hon hade flyttat till. Hon kände sig som en utböling och valde därför att bara stanna en kortare tid. Dessutom så var det något annat som lockade och drog i henne. Nämligen ett naturskönt läge på en liten stuga vid havet.
Som alltid är det ju en hel del jobb att göra innan huset är helt renoverat. Fast det här är åtminstone en väldigt lovande början. Sedan så har jag inte hunnit med att planera hennes tom riktigt än, men det blir intressant att se hur det kommer att bli. Jag låter alltså Rae bestämma lite själv med vad hon vill göra med stugan. Också måste hon fundera lite över sina intressen med för det känns som de färdigheter jag gav henne från början inte riktigt passar in i bilden nu.. Så kan det helt enkelt bli när man lär känn sin sim.

Avkoppling

Hejsan på er alal bloggläsare där ute.
Idag är det verkligen inte alls något vidare väder här. Utan det är grådaskigt och regnet hänger i luften.
Alltså en perfekt dag för att sitta inne och ägna sig åt annan avkoppling efter helgens firande av sista april.
Inte för att man hittade på så mycket men man kom sig i alla fall ut på en liten brasa tillsammans med föräldrarna.
Det regnade ju visserligen inte igår, men småkallt var det allt i luften men det blev ändå några timmar ute.
Nej man kan ju säga att det börjar gå mot sommar men än så länge är det i alla fall vår ute. Det gäller dock att man verkligen passar på att ta vara på de fina dagarna och lagrar dem i tanken. För då blir det så mycket lättare att klara av sådana här igen mulna tillfällen. Sedan är det alltid så fint i naturen så här års då träden  börjar få tillbaka sin grönska och alla fåglarna kvittrar. Ja det är sådant som jag tycker att fler borde få möjligheten till att ta vara på för när allt kommer omkring finns ju miljön runt oss alla och just fåglar är en så bra indikator för att se hur den övriga naturen mår. Till exempel så börjar den förut vanligt förekommande staren bli allt mer ovanligt men för mig är den ett verkligt vårtecken, mer än koltrasten som faktiskt kan stanna kvar vissa vintrar. Det kan ju även staren ibland men det är betydligt mer ovanligt.
Fast nej nu skulle jag ju koppla av idag.  Till ordets rätta bemärkelse dessutom eftersom Facebook fått för sig av någon anledning att ändra min personliga profil till en offentlig sida. Även om jag säljer saker ibland för småsummor så har jag ju inget företag eller firma. Har dessutom haft sidan så länge med och alltid varit noga med att bara posta sådana inlägg i grupper som är till för det. Fast det är ju så att allt man gör hamnar på tidslinjen så jag undrar hur det här kan komma sig. Har det hänt någon annan ? Har mejlat in ett supportärende men för att överhuvudtaget kunna hålla kontakten med folk så skapade jag ett tillfälligt konto också tills vidare. Visst kan man bli nojig av sådant här, men jag tänkte alltså försöka koppla av ändå och tro på att det löser sig då de får tid att kolla över det. Endera har jag blivit hackad eller så har det blivit katastrofalt fel. Nej nu tänker jag försöka fixa de nödvändigaste kontakterna i en lista och sedan ska jag logga ut, se lite på play och göra något annat ett tag.
 Sedan blev jag så glad i helgen då jag såg en fågel komma flygande på låg höjd. Den är visserligen ingen raritet och illa ansedd av många men jag älskar den för det . Korpen. Blir dessutom alltid så glad av att höra deras reportrar av läten och det är magiskt att få se deras fantastiska uppvisningar i flygkonst som de har om vårarna. 
 
 

RSS 2.0