Januariväder

 
I dag på Januari månad sista dag hade vi verkligen strålande solsken här och det var kanske ett par -tre minusgrader bara inte mer.
Det var med andra ord verkligen härligt och jag passade såklart på att ta mig en promenad efter att jag hade jobbat klart.
Tyckte det kunde vara dags att komma igång med det igen nu, blir ju gärna lite si och så med det under vintersäsongen annars, men idag kunde jag bara inte motstå att komma ut lite i naturen igen.
De hade ju plogat gångvägen runt så det gick att gå just den rundan som jag tycker är allra bäst. Såg visserligen inga fåglar, jo föresten ett par skator hade redan börjat bygga bo i en häck, de pratade i alla fall livligt när det gick förbi någon.
Får de om de kommer att stanna kvar där sedan eller om de flyttar, det lär visa sig annars ska jag försöka vara lagomt påflugen och ta lite bilder på dem, de brukar ju bli lagomt rädda när man kommer.
Fick dessutom en avi med posten igår och jo..ni ska få se vad jag har fått när jobbat lite på att rengöra den lilla plastmänniskan. Nu låter jag hemsk . jag vet men det är inte så illa som det låter.
 
 

Lustigt hur olika

Det är lite lustigt hur olika människor kan uppfatta varandra.
Av en del får jag bara höra positiva saker men jag tror det är svårt att suga åt sig beröm när man samtidigt får ta emot väldigt mycket skit& taskigheter.
Visst borde jag låta bli att bry mig eftersom de flesta som skriver negatvia saker inte ens känner mig eller vet vad jag har gått igenom men det är ändå svårt att vända vissa av dem ryggen helt.
Åtminstone när de går till personangrepp, då känner i alla fall jag att jag inte längre kan hålla tyst helt utan då måste jag faktiskt få försvara mig.
Det är ju inte så konstigt heller att allt fler unga mår dåligt just på grund av det klimat som råder på vissa populära barn&ungdomsajter på nätet. Allting ska enligt normen ske allt längre ner i åldrarna och fler känner sig pressade och passar man inte in i normen för vad som anses vara normalt då är man konstig.
Men vad är helt enkelt normalt och vem bestämmer egentligen hur saker ska vara eller se ut?
Tänk efter noga nu. Varför kan man inte bara acceptera varandra precis som man är istället ?
Vissa skriver saker som att* Den som ger sig in i leken får leken tåla* men jag kan inte tycka att man ska behöva utstå trakasserier &kränkningar bara för att någon annan mår dåligt eller har det jobbigt i skolan,hemma eller med kompisar.
Dessutom så kanske det fakiskt krävs att man är lite äldre för att förstå vissa saker, så känner åtminstone jag när det gäller vissa svar jag får på mina inlägg i bland annat forumet på MSP
Ja, ni har säker sett disskutionen som går där och visst ibland kanske jag överreagerar men jag tycker inte att man skra skriva om en del ämnen när det finns väldigt unga på sidan eller när reglerna säger att man faktiskt inte får.
Då tycker jag man ska hålla sig till det gällande medlemsavtalet och förstå så pass, annars kanske man inte är mogen nog att vara ute på nätet eller vad säger ni ?
För jag tror ingen skulle vilja bli kallad för en del av de saker jag fått se skrivna om mig eller hört genom att andra att vissa har sagt.
Så varför gör folk och till och med barn så här då , då menar jag inte bara mot varandra utan mot äldre med som ett slags omvänd mobbning.
Den frågan har jag själv tyvärr inget svar på men det kanske någon annan har ?
För jag tycker i alla fall grundtanken är att man ska kunna prata, umgås med varandra och ha roligt oavsett ålder,kön osv.

Tvärtom

Idag är det verkligen ett tvärtomväder.
I alla fall om man ser till hur härligt det var igår.
Visserligen är det skönt med värmegraderna också men det är så trist med snöglopp och regn.
Nej jag måste säga att jag föredrar minusgraderna ändå för även om det blir lite väl kallt ibland kan man ju klä på sig.
Då tror jag att det är värre för djuren som har päls när det slår om så här - ena dagen och nollgradigt nästan plus den andra.
Tar i alla fall med mig kameran så får vi se om det blir några kort innan blötsnön kommer.
Annars så ska jag bara ta det lungt, fortsätta med mina teckningar som jag håller på med, blev lite fel på den ena igår så det måste jag försöka rätta till sedan också ska jag jobba på den andra som kommer att komma upp här när den är klar :)
Sims då ?, jo jag jobbar på med väggarna&tapeterna (det som brukar ta mest tid) snart klar för att bygga igen men jag måste ju återställa inventarierna i husen med.
Fast det går åtminstone framåt så ni vet det :)

Morgonstund har guld i mun

Det är så himla härlgit att faktiskt vakna i tid på morgonen.
Äta frukost, ta på sig kläderna och göra sig iordning för dagen.
Lugnet råder något så när , när man tar första steget utanför dörren och man beger sig på promenad ner mot jobbet.
Det är så skönt att komma ut i luften och att kunna ta in de där små betraktelserna innan resten av stan vaknar.
Nog för att det brukar vara en del trafik i farten men det är fortfarande sådär att man kan stanna till en stund, höra fåglarna kvittra och se det där underbara morgonljuset.
Då kan man undra varför man ska resa runt halva jordklotet för att jaga skönhet6naturupplevelser när man lika gärna kan få det på hemmaplan.
För det finns så mycket fina miljöer i Svergie med som jag tror att många av oss faktiskt glömmer av att ta vara på och uppskatta till fullo för att vi har så lätt att bli hemmablinda och vi ska vara himla glada som har årstider och växlingarna mellan dem.
Inte roligt med orkaner,översvämmingar och liknande som förekommer på andra ställen.
Nåja fångade några bra bilder tror jag :) ska byta objektiv på kameran och gå tidigare imorgon med så kanske det blir några fler ifall vädret är med på noterna.
Granarna står kvar och prider ett mysigt ljus utanför jobbet. Ändå blev de ratade i förra årets betygsättning av stadens julgranar i tidningen. Fast storleken betyder väl inte allt eller ?

Ändringar på MSP

Är det någon mer än jag som har svårt för de senaste förändringarnasom gjorts på MSP ?Tycker absolut inte om varken de automatiska animeringarna i chattrummen eller det nya när man samlar sc&fame. Mynt som flyger överallt eller stjärnor som skapar ett mindre kaos.
Det känns som det kommer att lagga mer nu med alla nya saker som tillkommer och sega gjorde ju sidan tillräckligt mycket innan, tycker det vore mer vettigt att de hade fixat till det innan de kommer på en massa nya saker fast det är väl som vanligt.
Dessutom så tycker jag att de borde fråga medlemmarna mer innan de genomför några större förändringar för det går ju till exempel att ha en omröstning.Så svårt är det inte att fixa.
Sedan skulle jag bara vilja fråga vad ni tycker om de så kallade lekarna i forumet ?
Jag tycker att många av dem inte är ett dugg roliga utan bara är störande&jobbiga helt enkelt, vissa förstår jag faktiskt inte ens vad de går ut på.
Vidare tycker jag också att veckans tema kändes väldigt platt och faktiskt inte innehöll något som  var speciellt användbart,
Visserligen kul med ett nytt uppdrag och presenterna men det hade inte skadat att komma på ett par uppdrag till.
Nej nu ska jag inte bara klaga idag utan jag ska faktiskt ha lite trevligt med.
Ena systerdottern kommer kanske så då vi ska springa lite på stan och fika,köpt med mig lite kladdkaka hem.
Annars så går det framåt så sakteliga med Sims också , ska sätta igång och göra det riktigt klart sedan så jag kan börja bygga igen, måste bara fixa mer golv och tapeter men framför allt är det golv som fattas förutom det andra men sidan där jag brukar ladda ner har krånglat ltie så det är därför jag legat lite på latsidan med det.
 

Fotat

Eftersom det var ett tag sedan jag visade upp några bilder som jag fotat här tänkte jag att det kunde vara dags att dela med mig av några som jag tog i helgen.
Var ju som sagt bortbjuden på kalas så då passade jag på att fota lite annat under tiden medan fikat pågick i omgångar långt in på kvällen.

Funderingar

Alltså ibland måste jag fundera på vad vissa som spelar MSP tänker med. Det har varit rätt mycket sådana funderingar den senaste tiden men för ett par dagar sedan hände en sak igen som får mig att överväga om jag ska fortsätta och det känns inte helt bra.
Det började med att en kille frågade mig om vänskap gång på gång igen fast jag sa som vanlgit nej.
Han slutade i alla fall inte fast jag var tydlig utan till sist skrev han ett meddelande också och kallade mig en massa taskiga saker.
Varför väljer folk att göra så, när man kan lyssna från första början istället ?
Det får i alla fall bli min fundering för dagen för jag är så less på att sådana här saker händer fär det är inte ett dugg roligt att få vissa ord skrivna om sig.
Det är det defenitivt INTE och det får klimatet på sidan att bli så mycket elakare&kyligare med men det ser man ju på vad som händer annars på nätet med.
Rykten som sprids och kan få fruktansvärda konsekvenser och följder. Se hur nära det var i Göteborg.
Fast nog pratat om det nu.
Nu är det väldigt nära att jag är tillbaka på banan när det gäller Sims 2. Har bara lite tapeter och golv kvar som ska in, samt en del föremål och kläder innan jag kan börja spela igen så det går framåt :)
Som vanligt pysslar jag också en hel del, ett projekt kanske kommer in här idag om jag blir klar :), bara finishen kvar faktiskt.

HMmmm

Ibland börjar jag dagen med ett tyst hmm.
Loggade in på MSP imorse för att börja mata mina boonies.
Jo det tar ju en stund att  göra det eftersom jag har så många nu :) men i alla fall står jag i ett chattrum när två killar börjar bomba mig med vänförfrågningar.
Fastän jag säger nej så tycks de inte förstå vinken utan de fortsätter hela tiden skicka till jag helt vänligt förklarar att jag vill prata med folk innan jag ens överväger att lägga till som vän, först säger den ena av dem att han inte hörde så jag får upprepa mig och vet ni kära bloggläsare vad han säger då ?
Jo han säger att jag är dum som inte vill bli hans vän.
Är det dumt att man vill att folk lyssnar på en först innan och om man nu ska bli vänner ?
Det har i alla fall jag väldigt svårt för att tycka utan då ska man väl lyssna på varandra och inte fortsätta tjata om den andra parten säger nej.
Fast jag vet inte , det kanske bara är mina tankar och jag fick den bestämda känslan att de bara ville bli mina vänner för att jag är höglvl & är det något jag ogillar så är det när folk gör sådant.
De lägger till en på vänlistan men har egentligen inte minsta tanke att prata med en från början och vad ska man ha sådana vänner till som inte pratar med en ?
Nej det är ju bara onödigt helt enkelt.
Kan dessutom avslöja att jo...jag har några saker på G, vad får ni kanske se när de ramlar in i postboxen men två av dem ser jag verkligen fram emot att få lägga mina händer på(den ena av dem kommer att ta lite mer tid) & den andra är ett självklart val för att vara jag.
Den tredje saken kan inte bli mer jag faktiskt och jag kunde inte hålla mig eftersom jag samlar i mindre skala på dem då det är en sak från barndommen som jag håller kär, fick mina första av min mormor och sedan har det fortsatt som ni kanske settt här på bloggen..okej jag erkänner vissa samlar på Barbie men jag samalr på Petra istället :P
Vet jag måste minska på de här impulsköpen för jag har massor av saker men nu kommer det defenitivt inte bli lika många eftersom jag sparar varenda liten krona.
Ska bli spännande att se vad jag kan få ihop i myntrören och kunna gå med till banken till sist
 
 

God dagens på er

Hejsan på er alla.
Idag skiner solen ute så det gnistrar på snötäcket men det är fortfarande bitande kallt.
Första dagen nu som jag känner att jag börjar komma igen efter alla förkylnnigar. Visserligen är jag fortfarande lite seg men det torde ju som sagt ta ett tag innan jag är tillbaka helt.
Har i alla fall fått en del saker gjorda i helgen och snart kommer jag att kunna starta upp mitt Sims 2 igen.
Vill ju inte riktigt börja innan jag lagt in allt som jag behöver i spelet igen & just i helgwn lyckades jag gå igenom ett par kategorier med tapeter till så snart ska jag börja med golv , objekt och kläder.
Annars så tillbringade jag helgen med att bara ta det lungt i soffan framför tvn.
Såg det mesta av skidåkningen,längd,skidskytte och alpint också var det ju förstås världscuppen i hästhoppning med, snacka om läcker häst Rolf-Göran hade nu!
Fast det finns ett par saker jag vill ta upp som gäller MSP med.
För det första, varför tjatar en del fortfarande om att de vill bli vän med mig via förfrågningar fast än jag säger rätt så tydligt att jag bara blir vän sedan man har pratat ett tag och lärt känna varandra lite  och dettutom att jag föredrar när ni skickar meddelanden?
Sedan kommer vi till det här med att lära känna , jag menar INTE att ni ska börja ställa en massa personliga frågor och undra över vem jag är, mitt namn. hur gammal jag är, var jag bor osv.
Det är PRIVAT information som jag inte kommer att ge ut och det ska man inte göra heller enligt de regler som faktiskt finns på sidan.
Man kan prata om så mycket mer helt enkelt än så.En del skriver att de tycker att jag är barnslig också som inte ger ut någon sådan information men man kan ALDRIG lita på folk och kom ihåg vem som helst kan finnas där på andra sidan tangentbordet.
Inte för att jag känner till att det har hänt något än på MSP men det har ju gjort det på andra sidor, både här i Sverige och utomlands där unga tjejer blivit lurade till saker just för att de kanske litat för mycket på fel sorts folk som kanske dras till just sådana sidor där det finns barn, eftersom barn är lättare att påverka.
Men för den skull också dra inte alla vi vuxna som faktiskt tycker om att spela dataspel över en kam och kalla oss för pedofiler för den stora massan är verkligen inte det utan vill bara göra något vi tycker om.
 
 
 

ARG

Nu blir jag så himla arg och snart har jag fått nog av hur taskiga vissa är mot mig. Är ni nöjda om jag slutar på MSP för jag måste faktiskt överväga det men jag tycker inte man ska behöva stå ut med att bli kallad vad som helt.
Bara för att jag är vuxen och spelar MSP innebär det INTE arr jag är en peddo eller så utan jag blri faktiskt arg, sårad och ledsen när sådana saker skrivs om mig.
Kan ni som skriver liknande saker förstå det ?
Ni känner inte mig och har ingen aning vad jag har gått igenom så tänk er noga för innan ni vräker ur er sådana här saker för jag blir bara arg &besviken på er då.
I början spelade jag för att hjälpa mina brorsbarn att passa deras gubbar när de inte hade tillgång till dator jämt  sedan fatnade jag eftersom jag tycker det är rolgit då kag är kreativ och tycker om att pyssla & kunna skapa saker, som artbooks, filmer med mera.
Är det så fel i sådana fall då eller är jag helt ute och cyklar nu?
Nej det kan jag inte tycka utan långt ifrån, det är snarare så att ni bryter mot MSPs regler om ni skriver sådana saker för man får faktiskt inte trakassera folk  och det tycker jag att ni gör när ni skriver på det sätt ni gör men det kanske ni inte kände til att man inte får enligt reglernal?
Dessutom undrar jag varför ni tycker att JAG tar upp så många ämnen som inte borde finnas på sidan när allt jag gör för det mesta är att svara på andras trådar för att helt enkelt få bort sådana  från sidan ?
Jag kan strunta i en del som skrivs om mig men jaf känner att jag måste få reagera när det helt felaktigt slängs så grova anklagelser efter mgi som att jag skulle vara en pedofil.
Tror till coh med att jag måste censurera bort en del av de ord som visar på hur arg jag faktiskt blirpå grund av det &dessutom misstänker jag att det är en och samma tjej som håller på från massa olika gubbar hon har så här för att hon tror att hon i längden ska få mig sluta spela, när det egentligen är hon som gör fel från början.
Fast det kanske inte spelar någon roll för allt som händer är att jag rapporterar&blockar henne och jag hoppas att support tar tag i det här så hon inte kan forrtsätta på samma sättmot mig eller någon annan,.

Design by Connie

Ibland får jag bara sådan otrolig lust att skapa och varför inte passa på att hjälpa andra lite ?
Varsågod Bebbih och tack för att jag får göra en header och bloggdesign åt dig :)
Hoppas att du ska bli nöjd och här kommer en bild på headern.

God morgon

God morgon och hej på er alla.
Tänkte bra börja dagens inlägg med att skriva att det är ruggigt kallt ute. Tittade på termometern bara för en liten stund sedan och då var det -26 grader. Det syns faktiskt att det är riktigt kallt när jag tittar ut genom fönstret.
Hur man ser det kanske vissa av er tänker nu men det är ett sådant där speciellt ljus. lite blågrått och dunkelt.
Det brukar i alla fall oftast innebäraatt det är kallt. Visst kan det bli kyligt även när solen skiner men den kylan tycker jag känns på ett helt annat sätt än när det är så här riktigt råkallt.
Dessutom så är jag fortfarande förkyld så jag tror jag gör säkrast i att stanna inne.
Ska försöka vila lite idag också men samtidigt är det skönt att sitta uppe med för snuvan såklart.annars har den en tendens att korka igen min näsa för tillfället.
Hjälpte EmiliaMoviestar! med en design till hennes blogg igår så ni kan ju besöka henne och kolla in den vet ja :)
Ni hittar den på: http://emiliaoliviamoviestaar.blogg.se/
Nej nu ska jag ta itu med disken som jag inte gjorde igår kväll sedan blir det snart lunch också jobbar jag på med tapeterna.

Design by Connie

Nu var det ett tag sedan jag hjälpte någon annan med en header eftersom min inspiration inte varit helt på topp,
Fast nu fick jag en förfrågan på att göra en, kanske var det också just därför som det kändes extra roligt att kunna göra en och det kändes som lite av mitt driv kom tillbaka :)
Hoppas att den blev så bra som jag känner att den blev, Emilia.
Högerklicka på bild B för att spara den i rätt storlek, bild A är bara för att du ska kunna se hela.
 
A
B
 
 

Hoppas man får bli arg

Så börjar jag mitt första inlägg idag.
Hade tänkt göra ett snare om Sims men nu känner jag att jag måste få skriva av mig.
Jag tänker inte peka ut någon här men jag är irriterad på X som vi kan kalla henne.Först så fick jag höra av en annan att hon går runt och säger saker om mig så jag skickade ett meddelande till henne och undrade varför,
Varpå jag får en massa arga kommentarer från henne, bland annat så hotar hon med att hon har koden till min blogg och tänker logga in och skriva ett fult inlägg här.
Ni behöver dock inte oroa er, självfallet ger jag aldrig ut mina inloggningsuppgifter eller ens ledtrådar till dem åt någon.
Så jag fattar inte ens att hon håller på och hotar mig på detta sätt.
I synnerhet inte sedan det inte är första gången hon är taskig mot mig och hon har blivit avstängd förut.
Nuhar hon tydligen skapat två nya användare på sidan, en som hon låtsas vara snäll på men en är hon sitt rätta jag på.
Vill ni veta vem det är så skicka meddelande till mig på MSP så kan vi prata mer där men jag börjar förstå varför folk slutar om de råkar ut för sådana som X och det är bara tråkigt.
Jag kanske hade fel som trodde att sidan skulle handla om att ha roligt men jag tolererar inte när man säger vissa saker till eller om mig.
 

Ibland

Ibland är jag faktiskt less på att vara mig själv.
I alla fall de gånger jag lyckas med konsten att dra på mig en förkylning.Det kan verka som jag fungerar lite som en tvättsvamp.
Är någon i min närhet det mnista förkyld nog tusan åker jag på det och då verkar det inte spela någon roll vad jag gör, jag åker på det i alla fall.
Jo och om någon undrar så ja, jag är förkyld igen.
Det jag tycker är värst änd är nog denna snuva som täpper igen så jag sitter faktiskt hellre uppe om jag orkar för det korkar igen mindre då.Fast det är fortfarande jobbigt att åka på än det ena , än det andra och inte verkar det spela någon roll heller om jag tillför C-vitamin, förkyld blir jag ändå.Funderat på om jag ska göra som björnarna och gå i ide över vintern men det blir nog lite svårt med maten och jobbet .
Så nu får jag se hur det blir imorgon, skulle ju till frissan men i värsta fall får jag ringa och avbeställa tiden för det är väl tveksamt om det blir något kalas till helgen när syrran fyller år.
I alla fall inte om jag är så här förkyld.
Nåja får försöka göra det jag orkar, skulle ändå städa idag också måste jag ta tag i Sims och se till att jag tar mig igenom åtminstone ena kategorin med tapeter och lägga in dem :) så ska jag få ut några exempel här sedan.

Udda fågel

Ringde till päronen imorse för att kolla läget lite, brukar göra så.
Då berättade min mor att de hade haft en konstig fågel vid deras matning.
Hon hade visst kollat i fågelboken eftersom hon inte kände igen den( de är rätt duktiga amatörskådare) och den som kom närmast i beskrivningen var en björktrast.Fast nog verkar det allt lite märkligt med en sådan nu mitt i smällkalla vintern.
Om det nu var en måste den stackarn ha haft lite fel på sin kompass.Vet ju visserligen att koltrasten kan övervintra för en sådan har de som stamgäst , men jag har aldrig hört talas om en björtrast mitt i vintern så här långt norrut.
Visserlligen är vi i de södra delarna av norrland &efter kusten men imorse var det ändå -15 hos mig och igår var det faktiskt ännu kallare.
Nåja ska ju dit till helgen så då får jag se om den dyker upp igen för pappa tabbade sig med kameran så det blev tydligen ingen bild på den men nog verkar det lite otroligt.
Fast och andra sidan har han sett gräsänder i ån med och sjöfåglar kan man ju verkligen fundera på hur de kan klara sig här nu. Visst finns det öppet vatten på sina håll men det är ju ändå smällkallt så hur hittar de någon mat alls?

Vinter

Samma kyla idag.
Imorse när jag tittade på termomentern innan jag gick på jobbet så stoden på -18 grader.
Så det var bara att pälsa på sig ordentligt med kläder, traska iväg och se glad ut. Fast man går ju som sagt inte ut mer än nödvändigt när det blir så här jättekallt.
Faktiskt så har jag det hellre kallt just nu och ordentlig vinter än tö,sol och vår. Det är så jobbigt när lövsprickningen på björkarna kommer igång och man ständigt går runt och är täppt i näsan på grund av pollenallergin.
Så man kan säga att jag föredrar vinter och höst för på sommaren är det alltid gott om gräsklipp o gräspollen som irriterar.
Fast jag är i alla fall glad att jag slipper ha astma även om jag för den skull är allergisk mot en del andra saker.
Men nog om detta tänkte fråga er om någon mer än jag har problem med att spela skriv autografer i chattrummen ?
Har haft så ett tag nu att fastän jag klickar på blocket när det snurrar så händer det inget. Provat på en annan dator och där funkade det utan problem men jag har juinte ändrat i några inställningar så varför kommer jag inte åt att klicka på dem när de snurrar ?
De andra sakerna fungerar normalt och utan problem så det är därför jag tycker det är konstigt varför det här inte skulle fungera
Får se om syrrans tös kommer idag istället för att gå ppå stan lite & fika.
Annars tänkte jag passa på att dammsuga och fortsätta gå igenom tapeterna till ims, kanske dyker upp ett smakprov senare,

Kyla

De senaste dagarna har det verkligen varit kallt här.
Imorse var det hela -20 och man ser hur småfåglarna burrar upp sig och försöker skydda sig så gott de kan mot kylan. Fast det är nog inte allt för lätt att vara en liten talgoxe eller en ännu mindre siska.
Några av dem söker sig intill husväggen och försöker söka värmen på så sätt.
Man har god lust att bjuda in dem och själv går man inte ut mer än man absolut måste.
Hade tänkt blogga igår men det blev inte av, låg däckad på förmiddagen i migrän och mådde pyton på kvällen så jag såg helt enkelt lite på tv istället och vilade helt enkelt.
Mår bättre idag som tur är så jag försöker få lite bortgjort som jag egentligen skulle ha gjort igår.Fast jag fortsätter att ta det lite lungt i alla fall så jag inte förtar mig.
Just sett skidskytte också sitter jag och kollar lite elitseriehandboll precis, tycker faktiskt att handboll är en rolig sport att titta på för det händer så mycket emellanåt.
Fast jag skulle inte vilja stå i mål själv  med de där hårda bollarna&skotten.
Sorterat in mina teckningar i pärmen också så nu har jag lite ordning på de som är färdiga i alla fall .)
 

Hann inte

Jag hann inte riktigt med mig igår så det blev inget spelande av Sims 2. Fast så kan det ju gå ibland när man ska städa och göra annat också. Kom väl hem senare än vad jag trodde :/ men ärendena som jag skulle göra på stan tog lite längre tid än vad jag trodde.
Nåja men nu har jag i alla fall fixat en sak. Lite lustigt är det Besparingarna ser så stora ut när de ligger i en burk men sedan när man väl har fått ner allt i myntrör tenderar de att krympa avsevärt :P
I alla fall ser det ut att vara så mycket mindre men rören är klart mycket mer praktiska så det är väl därför man ska använda dem kan jag tänka.

Framsteg

Jodå det går framåt med mitt Sims 2 så snart hoppas jag kunna vara tillbaka på banan igen. Håller just nu på med att ladda ner en massa saker så att jag ska kunna komma igång med spelandet & husbyggandet igen.
När jag hämtar saker så brukar jag ta lite i taget också går jag oftast igenom en kategori åt gången. Visst tar det kanske lite tid att göra på det sättet men jag tycker att man får en bättre översikt på sakerna på det viset.
Dessutom sorterar jag upp allt jag laddar ner i olika mappar tex kök,sovrum osv för då kan jag på det viset gå in och ta bort om det är någon fil som inte fungerar.
Det som tar mest tid att ta ner tror jag ändå blir tapeter&kläder men man får som sagt ta lite i taget.
Så till sist blir man ju färdig någon gång. Som tur är har jag sparat ritningarna på husen den här gången så jag vet hur jag ska börja bygga också har jag ju bilderna här på bloggen att gå efter med när jag ska börja med kvarteret igen.
Också skriver jag upp på papper vilka familjer jag ska ha med så då har jag ju i alla fall en grund att gå efter där med.
Dessutom ska jag ju jobba med att få kläderna som jag har börjat med klara också måste jag hitta en sida att ladda upp dem på så ni kommer att kunna hämta dem här sedan.
Fast fröst och främst idag ska jag göra bort ett litet ärende jag har, sedan ska jag börja plocka bort julen innan jag kan sätta mig vid datorn och börja lägga in tapeter och byggnadsobjekt.

Sortera och nytt

 
Äntligen börjar jag få någon ordning på alla mina pennor, åtminstone blyerts och kulspetsarna ligger så fint sorterade i varsin avdelning av mitt nya pennfack. Ja egentligen är det väl mer en necissär som jag köpt billigt på second hand , betalade 10 kr för den då jag behövde en ny då dragkedjan på mitt gamla gått sönder och pennorna trillade ut i väskan.
Dessutom så har den här ett fack på utsidan där jag kan stoppa mina små linjaler,sudd odyligt.
Så vid närmare eftertanke är den faktiskt perfekt för ändamålet och det är skönt att få lite koll på sakerna.
Nästa projekt jag har framför mig är att jag ska kolla igenom alla mina färgpennor som ligger lite här och var också men där har jag i alla fall ett pennfack redan.

Blev i alla fall äntligen klar med en skiss jag påbörjade för ett tag sedan. jag tror det här är rätt så likt en shetlandsponny eller vad säger ni ?
Har inte riktigt bestämt mig än om jag ska göra en bakgrund också på den och jag vet inte hur skuggningen blev men jag är i alla fall nöjd så här långt :)
Vad jag ska göra idag ?, bara ta det lungt , rita lite och umgås med systerns ena tös.

Simplicity Designs klart!

Äntligen kan jag presentera min nya bloggkategori för er.
Nämligen en kategori som vänder sig helt till er av mina läsare som spelar Sims 2.
Valde ett tag mellan namnen men till slut föll det på Simplicity Designs då jag inte längre kunde hitta sidan som påminde om det eller om den kanske tillhörde ettan till och med.
Hur som helst är i alla fall min tanke att jag kommer att lägga ut vissa saker här som ni sedankommer att kunna ladda ner till spelet, alltså Sims 2 när jag hittat en bra sida att ladda upp mina kreationer på och som är gratis.
Jag kommer attt lägga ut lite kläder, samt en del väggar och golv som jag gör helt gratis :), mycket för att jag vet hur svårt det är just att hitta bra sådana saker.
Dessutom undrar jag lite vad som gäller här med, om man vill göra en tapet av en tavla eller foto måste men inte då ha konstnärens/fotografens tillstånd för det ?
Den här frågan ställer jag eftersom många tapeter jag sett oftast bygger på en grund med bara vissa delar utbytta. Vad gäller egentligen här och vad säger lagen om man bara använder tapeterna i sitt eget spel eller delar med sig av dem utan att ta betalt ?
Hoppas i alla fall att ni som gillar Sims 2 kommer att tycka om den här delen av bloggen och jodå jag kmomer fortsätta lägga upp bilder på mina hus&familjer när jag börjat med återuppbyggnaden.
 
 
 
 
 

Hejsan på er.

Morsning på er alla morgonpigga bloggläsare där ute.
Tänkte bara kolla hur läget är mer er idag ?
Jag lyckades ta mig upp strax efter att väckaren hade ringt imorse även om det var lite motigt så här i början men det tror jag hör till.
Nu är det i alla fall som sagt vardag igen och jag är tillbaka i de vanliga gängorna igen.
Så ni kommer att få se mer av mig här nu och jag ska komma igång med mitt Sims 2 igen. Kollade faktiskt runt lite och det verkar som sidan jag tänkte på har lagt ner så min kategori för Sims kommer att heta Simplicity Design om någon funderar. Inom kort kommer det i alla fall finnas saker att ladda ner där till spelet och när jag säger saker menar jag främst kläder och tapeter för den som är intresserad.

Vardag

Då var man tillbaka till vardagen igen.
Dags att kliva upp tidigt så man får ställa väckaren igen.
Fast på något sätt är det också skönt att vara tillbaka i det vanliga igen efter all god mat man har ätit &alla kalas man varit på.
Har hunnit med lite skidåkning och naturkigtvis följt Tour De Ski och skidskyttet på TV, inte för att man har några sådana mål , själv är man bara en glad hobbyåkare som gillar att få komma ut i naturen.
Var sådant där perfekt spårväder vid andra tillfället och såg massor av djurspår i snön bla efter älg och hare samt att rådjuren använder skidspåren flitigt som stigar.
Så det är roligt att se hur det händer andra saker runt husknuten när allt folk ligger och sover.
Men nu känner jag ett behov av att efter ha läst två inkommna kommentarer få skriva av mig lite igen:För det första så skit i om jag spelar msp, jag spelar för att det är roligt inte för att vissa ska hålla på atr hacka på mig pga ålder eller något annat, bara så ni vet får man inte trakassera folk enligt reglerna.
För det andra så tvingar jag ingen att läsa bloggen om den inte vill, jag säger bara att man borde läsa den eftersom jag skriver om msp men jag säger inte att ni SKA eller MÅSTE läsa den om ni inte vill, det däremot vore att tvinga folk och det är inget jag gör när jag säger borde som är mer som en rekomendation.
Tycker ni inte om den , låt bli attläsa då eller komma med taskiga kommentarer för dem tar jag ändå bara bort.
Men jag skriver ju om annat också vilket kanske leder till att bloggen blir bättre och mer personlig vilket jag hoppas att den är.
Dessutom tycker jag att det är skoj att fota och rita vilket leder till att jag visar upp en del av det som jag gör här och det hoppas jag att ni tycker är roligt.
Men samtidigt så tänker jag inte gå ifrån min grund och lägga in mer bilder utan gillar man inte att läsa, då kanske man inte ska kolla in min blogg alls eftersom jag gillar att skriva också.

MSP Support

Om ni ser det här så har jag en enda fråga att ställa till er.
När tänker ni göra något åt segheten på sidan ?
Har loggat in då och då under jul& nyår för att sköta mina boonies men det är knappt att det ens går för att sidan verkar vara så överbelastad.Det finns två orsaker tror jag som ligger bakom det här.Delvis antalet inloggade medlemmar eller det totala antalet på sidan(har en känsla av att många inaktiva skulle kunna rensas bort) men det största problemet tror jag är alla nya funktioner som kommer. Vad är det som säger att alla medlemmar vill ha dem ?
Tycker det borde undersökas bättre innan det införs något nytt helt enkelt för just nu känns det bara som ni lägger till nya saker och struntar i vad många av medlemmarna också tycker.
Visst finns det en del saker som har blivit bättre mån långt ifrån allt som är ändrat på sedan början av sidan.
Nej nu kom jag på en fråga till, hur kontaktar man er ?
För mejlar man får man bara svaret att man ska rapportera de som missköter sig genom spelet men om man redan gjort det och det inte händer något eller om man bara har en allmän fråga till er hur ska man då göra ?
Hur tänker ni kring systemet med varningar? för det verkar ju inte fungera så bra när man kan få kanske 10 varningar utan att det händer något .Dessutom tycker jag att man borde kunna besvara en varning om man nu blir det, detta för att undvika så kallade hämndrapporter som vissa skickar in bara för att vara taskiga mot någon annan.
Så jag vill med andra ord också komma åt de som regelbundet missköter sig, skiter i reglerna för att de inte orkar läsa eller bryter mot dem av någon annan anledning.

Hejsan på er alla

Jag hoppas att ni har haft en bra början på det nya året och haft en skön ledighet. Vissa av er kanske har lov/är lediga fortfarande och har turen att få njuta lite till av några extra dagars ledighet.
Rätt så skönt faktiskt att kunna göra det efter all stress som blir kring storhelgerna annars för även om man planerar att inte stressa en massa så är det ju väldigt lätt hänt att det blir så i alla fall när alla ska träffas och så.
Nog om detta , nu till något helt annat. Jag kunde inte motstå att gå ut och fota lite imorse när jag såg det fina ljuset.

En som tyckte det var litte väl kallt med 10- var koltrasten som drog upp enda benet under fjädrarna när den satt och kalasade på en smarrig äppelhalva. Så den har tydligen bestämt sig för att övervintra här, hoppas nu bara att den kommer att klara sig.
 
 

RSS 2.0