Hejsan hoppsan!

 
Hej på er allihopa. Idag är det mulet väder här och det känns lite igengrått. Fast det är väl med andra ord typiskt vårväder egentligen då det varierar från dag till dag och från vecka till vecka. Det brukar ju vara så en period ända tills att sommaren börjar och det har torkat upp riktigt i marken. Idag tänkte jag i alla fall ta det lite lugnt, i varje fall mindre stress än det blev med Ariels lilla utflykt igår. Den som är mest oberörd av allt, ja det var hon redan då jag fick fatt i henne är såklart guldtösen. Hon sover som vanligt gott i sitt hos och har varit ute och gjort sina morgonbestyr, dock så fick hon bara gå ut en liten stund i hallen och jag höll ögonen på henne hela tiden då hon sniffade runt.Som tur var så hade hon inte så stort intresse av att klättra över brädan idag men jag tror det luktade kille i hallen så då blev ju det mer intressant att vara där. N uvar det dock inte Stuart som hade varit ute före henne utan Timon som fick sig både en stund på golvet och lite mattemys på sängkanten.Fast det är ju något som han och Ariel är lagom roade av utan det ska mer vara fart hela tiden med de två, medan Stuart han är som ni vet min soffpotatis samtidigt som han är en liten superhjälte väl värd sin vikt i guld. Fast ja han blev nog lite less på all uppståndelse igår han också för idag hade han stängt för dörröppningen i huset med alla leksaker han kunde hitta. Kollade dock till honom för säkerhetskull och han såg ut att må som en prins då han tittade på mig sådär yrvaket och undrade vad i hela friden jag pysslade med.
Mys med Stuart Little i soffan är så här härligt :)
 

Ariel-The New Lara Croft

Hallojsan på er alla glada bloggläsare där ute. idag skiner solen ute och det är verkligen ett strålande väder att gå ut i. Fast jag har inte tagit mig iväg neråt stan ännu. Varför kanske en del av er kommer att undra och det ska jag förklara för er på några rader. Delar ju mitt boendes med tre guldkorn om ni mot förmodan har missat det. Stuart Little, Timon och i höstas flyttade ju världens näpnaste lilla hamsterprinsessa in i form av Ariel. Visst hade vi våra duster i början hon och jag men vi har ju ändå snabbt hittat varandras nycklar om börjat komma riktigt bra överens .Det vill säga så länge jag gör som Ariel vill då är hon nöjd, annars kan hon fortfarande ta till tänderna men det händer inte så ofta numera eftersom vi har börjat kunna kommunicera fullt ut. Hon är verkligen en pigg och alert guldhamster och hon håller igång mellan 7-tio snåret på förmiddagen också. Helt utan att jag försökt styra henne till det så är hon vaken och vill gå ut. Ständigt i jakt på nya äventyr eller rackartyg.Normalt brukar jag ha en bra Ariel-radar på då hon är ute och springer men idag missade jag henne för ett ögonblick och då var det snudd på klippt. Hon drog in bakom spisen och vägrade komma fram fastän jag erbjöd henne godis. Nej först lyckades hon dra in både gurka och bandspaghetti som jag försökte fiska ut henne med efter att jag ringt pappa som kom, bedömde läget och tyckte jag skulle vänta.Sedan for han hem igen och jag åt lunch men ingen guldtjej kom ut. Har en sådan där besvärlig frys/kyl dessutom som sitter fast upptill som man bara inte kan dra ut hur som helst. dessutom är ju riskerna stora att man gör illa hamstern i en sådan process med. Hur som haver fortsatte jag lirka med henne men hon blåvägrade komma fram. Hörde henen hela iden och ibland stack hon fram nosen sådär retfullt. Nej maten fungerade inte att få fram henne med så tänkte jag till lite och gick och hämtade Stuart.Stackarn måste ju ha undrat vad som var på gång, men då kom tösen fram på en gång! Hon knude alltså inte motstå lukten av hane. Så där stod jag ett kort tag med en hamster i varje hand. Äggobert som jag kallar Stuart var nog ändå rätt nöjd kan jag tro, han hade ju hunnit äta lite av godsakerna som jag hade dukat fram i skålen för att locka lillan med.Och han gick in och la sig på en gång när han fick gå tillbaka hem. Ariel försökte sprattla sig loss men jag höll greppet på henne och nu är hon tillbaka i sin bur, eller borde jag kanske säga arresten?
Fast samtidigt verkade hon ändå rätt oberörd med och hon passade till och med på att nypas lite innan hon kilade in i sitt hus. Hon var nog missnöjd över att matte fick den där snilleblixten att hämta en av killarna! Så nu ska jag försöka ta mig ner och handla lite också måste komma på hur jag ska stänga för detn där springan så hon inte kan ta sig bakom igen. För jag vill ju inte göra som vissa tycker, att begränsa hamstrarna till hallen. Det tror jag är snudd på omöjligt eftersom Ariel hela tiden drar över brädan ändå. Så jag måste ju passa dem bättre men man kan alltid minimera eventuella ställen som kan vara lockande att bosätta sig på.

Hejsan svejsan

Hej och god morgon på er alla vakna läsare där ute som råkar titta in här vid den här tidpunkten på dagen. Ja eller hejsan till er andra med som kanske kollar min blogg vid någon annan tidpunkt på dagen, eller äsch halloj på er allihopa föresten.
Nu har det gått ett par dagar igen utan att jag fått till någon uppdatering här men det blir lätt hänt så emellanåt när jag har andra saker för mig. Då tänker jag inte jämt på att blogga och ibland har jag ingen lust heller om det inte hänt något speciellt. Fast det beror väl på vad man tycker om att läsa om med. Fast jag tänker aldrig gå så långt at jag skriver om tråkiga vardagshändelser i detalj. Vill ni läsa om vad någon äter eller hur många gånger per dag någon uppsöker toaletten kan ni kolla någon annan blogg istället. Nåja nu skulle vi inte fördjupa oss i sådana saker, nej istället kan jag verkligen säga att morgonstund har guld i mun..eller snarare guldhamster i mun. Timon var först uppe av oss och hängde rakti i taket på buren då jag klev upp. Så det var bara att släppa ut honom medan jag passade på att städa. Sedan bytte jag vatten åt dem och Yetin som han också kallades visade att än så länge har han krafter nog att spela matte ett spratt, Han tog sig över brädan och var puts väck försvunnen när matte kom tillbaka med flaskorna. Så det blev att kolla runt en stund innan man fick korn på dammussen som kom ut från en tur under databordet. Sedan var det Ariels tur att gå ut och hon håller som vanligt matte sysselsatt. Släppte ut henne i hallen , sedan skulle jag sopa nedanför Stuarts och hennes burar. Puts,väck försvann hon runt hörnet och var bara borta. Hämtade burken och lockade , men ingen tös kom. Blev lite orolig , kollade under sängen och det gick säkert tio minuter innan hon tittade fram och såg så belåten ut i köket. Det här med att finta bort matte och gå på egna äventyr är jätteroligt! Så nog låter jag mina guldkorn få vara de hamstrar de är i allra högsta grad och lite bortskämda blir de allt då de får gå ut så här när de vill men det är samtidigt roligt att följa med dem runt i lägenheten och se vad de hittar på då de får ta sitt eget initiativ. Det är faktiskt tur att jag inte har något annat husdjur just nu som gladeligen skulle sätta i sig om det kom farandes ett litet rödbrunt yrväder längs golvet.Klart att en hund skulle man ju kunna lära att den inte får röra hamstern men det får jag fundera på i framtiden i sådana fall. Rätt klart är det nog dock nog att jag alltid kommer att ha MINST ett guldkorn inneboendes för de är så charmiga och när man väl lär känna dem ser man hur stora personligheter de är. Man kan säga att de är värda sin vikt i guld!

Hejsan hoppsan!

Hej på er alla morgonpigga läsare där ute. Ja hejsan även till er som just kanske har tagit er ur sängen och funderar på om det verkligen redan är dags att kliva upp. Kan börja med att tala om för er alla hur fint väder det är här idag. Det är helt enkelt stålande solsken!
Så jag började dagen tidigt med att äta frukost innan jag städade åt guldkornen för att sedan bege mig iväg ut på en liten promenad. Visst det är svårt att gå ifrån Ariel då hon är vaken 7-10 men jag behöver ju luft ibland, jag kan inte bara stanna inne och gulla med hamstrarna eller sitta vid datorn. Nej det är faktiskt skönt då jag kan släppa allt för en stund också och det händer ju som ni vet ibland att jag gör längre uppehåll från medierna men något sådant är det alltså inte dags för ännu, nej mn måste ju bara njuta av naturen så här års då solen &värmen kommer tillbaka. Nog för att jag trivs bäst då det är lagom varmt men då kanske våren inte är så tokig i alla fall.Det enda vi kan hoppa över är alla pollen so snart kommer att börja fylla luften, men de senaste två åren har det faktiskt gått riktigt bra den här perioden med. Det enda som har varit ett riktigt problem är då någon klipper gräset men det går ju åtminstone att undvika den saken, björkpollen är betydligt svårare att undkomma. Sedan har jag konstaterat igen att våren fortfarande är en bit bort här, snön ligger faktiskt kvar på sina fläckar och isen ligger där på fjärden även om den går upp mer och mer tar det alltid sin tid innan det blir isfritt i hamnen.
Än är det mycket is kvar som ska försvinna innan man kan tala om att det är vår på allvar här.
Lite infryst läge för ena bogserbåten.
Nu ska det byggas bo
Skatan var också upptagen med att samla lämpligt bomaterial
Och duvorna spatserar omkring i hopp om att få/hitta något ätbart men de har verkligen en unik förmåga i att bli orädda. Bara man sätter sig ner på huk med kameran så springer de förbi framför fötterna på en, men det är väl en överlevnadstrategi att bli så närgången också.
 

Hallojsan!

Hejsan svejsan på er alla trevliga och glada läsare av bloggen där ute! Idag är det ännu en vacker vårdag då solen skiner och man kan faktiskt känna hur den har börjat värma lite också. Fast ibland kommer det ju fortfarande in kalla vindar så det är ju fortfarande en bit kvar innan det blir vår helt och hållet.
Om inte annat så märker man det då man vandrar ner till hamnen och blickar ut över det än så länge tillfrusna havet.Den enda isfria ytan är rännan som isbrytarna vrit här och jobbat på , annars är det fortfarande vitt överallt där man kan skåda.Så det är inget lätt liv för de fåglar som trots allt börjat söka sig hit igen.Fast våren är ju ändå på gång i sakta mak, hörde att de första tofsviporna hade siktats mer norrut också så nog kommer den som vanligt.
Annars så var det rätt så tomt i kuftrummet idag faktiskt vilket kan tyda på att fåglarna tyckte det var lite för kallt för att vara ute och flyga, eller så tyckte de att de hade för stor konkurens om luftrummet helt enkel och var kloka nog att lämna företräde för flygmaskinen.
Den enda fågel jaglyckades hitta igen förutom trutarna som flög iväg innan hag hade hunnit värma upp kameran var denna kråka som satt ute på isen och övade på vårreportoaren. Åtminstone såg det ut som så då den vankade av &an och utförde diverse gymnastiska övningar för halsen. Ser man det beteendet hos en kråka kanske det kan tyda på att man har fått lite pippi på fåglar men jag har ju alltid varit intresserad av djur så för mig är det inget konstigt att lägga märke till små saker hos dem. Jag är helt enkelt mer road av sådant än att kolla på till exempel Guldtuben som gick av stapeln igår, sådant intresserar mig inte det minsta faktiskt då jag tycker det livet handlar mest om ytlighet  och varför ska man behöva göra sig till för att passa in i någon annans mall när man kan vara sig själv ?  Släckte faktiskt ner TVn tidig igår kväll då jag inte tyckte det fanns något bra att se och läste de sista sidorna i min biografi om Astrid Lindgren istället som jag köpte på bokrean. Vissa bitar ur hennes liv var riktigt intressanta att få läsa så mycket om, sådana som man inte fått reda på så mycket om förut men samtidigt stod det lite väl mkt om hennes yrkesliv ibland så det känns som människan bakom alla fantastiska böckerna tappades bort mitt i och det var lite synd. Jag har alltid gillat Astrid , kanske för att jag själv tycker om att skriva ibland men samtidigt så beundrar jag hennes sätt att hantera livets alla vändningar och hennes förmåga att ha så nära till skrattet och leken. Det tror jag är viktigt men allt för ofta är det också så att det är sådana där simpla saker som man glömmer bort då man försöker tänka för mycket.Och det största jag varit med om för att knyta tillbaka till Astrid var när jag fick äran att i samband med en utställnig här på museet i stan skaka hand med hennes dotter Karin Nyman. Hon är ju dessutom så otrolgit lik sin mamma både till utseendet och röstmässigt så det var lite som att se och höra en dubbelgångare.  Nu kanske ni kommer att undra vilken bok av Astrid jag gillar bäst och då ska jag säga att det inte är lätt att plocka ut bara en, då hon har gjot så många som är bra men måste jag tvunget välja blir det fortfarande historien om Ronja Rövardotter som ligger mig närmast om hjärtat.
 

Hejsan svejsan!

Hallojsan alla morgonpigga läsare där ute i den stora vida världen. Ja hej till alla er som bestämt er för att kolla in just här för att se om jag skrivit något idag. God morgon på er andra som besöker mig för första gången eller jag kanske borde skriva oss istället eftersom jag har tre guldkorn som tar upp en stor plats här på bloggen. Ja de har faktiskt sin egen spalt men de brukar ju kunna nästla sig in med en liten tass i andra inlägg också. Det är nog väldigt lätt hänt att det blir så eftersom jag älskar var och en av mina tre små guldhamstrar och jag skulle inte vilja vara utan någon av dem. Vissa kanske tycker att vi bor lite trångt på 32 kvm och visst , det kan kännas av ibland fast samtidigt är jag så van vid att ha saker överallt att jag inte tänker på det. När man bor litet så gäller det ju att man lär sig att utnyttja utrymmena mer noga istället Man lär sig ta vara på varje skrymsle helt enkelt. Dessutom så har guldkornen numera tillgång till att vara ute och springa i rummet med så de får minst en halvtimmes motion var om dagen, kanske mer på de två små som egentligen inte alls är små längre . Timon är nöjd bara han får komma ut ibland och sträcka på benen. Vissa dagar vill han faktiskt fortfarande komma ut och andra dagar får jag gräva fram honom ur spånet för att kolla så han är ok. Jag är dock glad för varje liten stund jag får med Yetin eller Columbus som han också kallas och som det ser ut just nu kommer jag alltid att minst ha en guldhamster inneboende här. De är verkligen perfekta små husdjur om man är villig att offra sin tid på dem. Fast visst kräver de ett stort tålamod och lugn hos sin ägare. Alltså tvärtom mot vad många tror och gör så är de inte rena husdjur för barn utan det bör finnas någon med viss vana i närheten. Annars brukar man få med skötselråd om man köper hamstern i zoobutik fast i många fall är de råden rent livsfarliga .Som när det gäller hamstervadd. Jag har tack och lov aldrig använt det till någon av mina eftersom jag läste på om riskerna redan när jag hade Snuttan, min första guldhamster. Nej mina gör fina bobalar av spånet och ibland ger jag dem upprivet, omönstrat toalettpapper så de får lite extra att bädda med.Annars brukar de vara rätt duktiga på att ordna själva genom att till exempel massakrera toalettrullar.
Det är nog den billigaste och bästa leksaken med. Fast jag har lärt mig en sak även när det gäller rullarna, klipp alltid upp en genomgående skåra på ena sidan så att hamstern inte fastnar eftersom de växer! Sedan är alla hamstrar olika, en del kanske inte gillar rullarna alls heller men för det mesta brukar de vara uppskattade i någon grad.Jag har tre varianter här hemma. Ariel massakrerar dem så bilden ovan är på hennes verk, sedan har jag Stuart som packar in allt han kan i sitt hus ibland.
,
Också Timon som föredrar makaronkartongerna. Det har han alltid gjort även om han från början tyckte om även rören.
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla läsare där ute , ja hej till alla ni som brukar titta in här eller ja också ni som bara råkat klicka fel. Gillar ni det jag skriver kan ni ju stanna kvar ett tag och titta er runt omkring. Annars finns det ju ingen som tvingar er så ni måste ju inte titta. Nåja idag är det ljuvligt väder här i alla fall och våren kommer allt längre. Fast samtidigt har det varit smällkallt ner mot minut tio grader på nätterna så det dröjer väl lite ännu innan det verkligen är vår helt och hållet. Fast man blir ju rätt van vid att det är så det ser ut då man bor norrut. Nu tänkte jag dock inte bara skriva om vädret , nej ni ska få bekanta er med min nyaste Sim lite idag.
Holly Calloway heter hon . Jag skulle ju egentligen inte göra en till karaktär men det går ju som vanigt. Hade till och med hunnit bygga ett hus åt henne och allt var sparat tills jag skulle ladda igår. Det fanns inte röken av ett kvarter, eller jo jag hade ju sparat grundversionen igen som tur var för det andra var puts väck borta. Kollade ju först sparfilerna eftersom jag vet att det i regel hamnar en backupfil där på allt man gör, men nej det var bara borta. Då var det stor tur att jag hade tagit några skärmdumpar och kom ihåg på ett ungefär hur jag hade byggt så det var bara att börja om med hennes hushåll. Nåja , ingen större katastrof kanske men det är så drygt ändå när det händer sådana där saker.

Sedan kan jag inte logga in på varken mitt EA konto eller mitt Origin konto sedan de slog ihop de två systemen och nu finns det ju ingen epostsupport längre utan man måste ringa för att lösa problemet med att man inte får något email för att återställa lösenordet trots att man skickat efter det!
Dåligt..jag som hade funderingar på att ge Sims 4 en till chans men nu håller jag mig alltså till trean. Tycker ju ändå om det bättre i alla fall grafikmässigt även fast det senare har ett par bra funktioner i spelet.
Så det är lite av vad som försigår här just nu.Annars försöker jag göra klart lite små projekt också umgås jag såklart med mina tre guldkorn. Timon hänger ju med än så länge och det är jag glad för , vissa dagar är han så pigg att han orkar vara ute i hallen eller vill sitta och mysa medan andra vill han bara sova. Stuart är ju mitt lilla ägg och han hittar på sina egna små bus.Sedan är det såklart  full fart på Ariel även om hon tycker om att mysa ibland också.
Glad på till er alla läsare från mig, Ariel,Stuart Little och Timon

Hejsan

 
Hejsan, hallå på er alla små bloggläsare där ute som råkat klicka er in hit eller ja hej till alla er som brukar kolla in här mer regelbundet också. Nej jag tänkte inte missa att morsa på en enda kotte faktiskt. Det brukar ju vara så att man passerar en hel del sådana då man är ute och går i naturen eller att man till och med kliver på dem. Fast än har det kanske inte hunnit ramla ner/töa fram så många. I alla fall så såg jag inga på dagens promenad ute hos päronen. Gott om spår i snön var det dock och halt värre var det på sina fläckar men det var garanterat värt att få komma ut lite i terrängen. Sedan såg jag också två vårtecken som jag visserligen fått höra fanns på plats redan innan helgen men de ska ju dyka upp i rätt ögonblick också.
Så nu hade jag turen att få se dem så här tidigt på säsongen också, för visst är det par veckor tidigare i år mot året innan. I alla fall känns det så, men samtidigt är det jo roligt när man får återse dem också.
Hoppas att maken/makan till ringduvan också dyker upp snart
Nu är de första sångsvanarna på plats
Koltrasten är också på plats och har mutat in äppelhalvorna, ingen annan göre sig besväret att närma sig dem om han är i närheten. Sedan har jag jobbat vidare på dockhuset som jag håller på att renoverat, det tar tid men kommer att bli fint till sist. Nu går det årminstone framåt igen efter att ha stannat av i en period. Dessutom vill jag gratta Sverige till vinsten mot Polen i damernas handbollskval till OS. Känns så skönt att morgondagens match mot Ryssland kan spelas utan att vi ska behöva ha kniven mot strupen. Så nog händer det lite saker här ibland även om vissa säger att jag inte verkar ha något liv, det beror ju på hur man ser på saker&ting.
De kanske bara är avundsjuka för att jag har mina tre fina guldkorn också. Ikväll då jag kom hem satt Ariel och väntade på att få gå ut med skafferiet i kindpåsarna. Så hon fick vänta en stund, medan vaknade Stuart och han fick sin kvällsrunda istället innan jag kunde leka med tösen då hon hade lat ifrån sig matförrådet. Timon har inte kommit ut än men han hänger i alla fall med ett litet tag till, en kämpe är vad Yetin är.

Hallojsan!

Hejsan på er alla morgonpigga bloggläsare där ute . Ja åtminstone hej till den illa skara som tittar in här av en eller annan anledning. Idag så skiner solen och det är ett vackert väder så jag ska väl försöka ta mig ut lite senare. Först så måste jag däremot göra bort lite andra saker. Även om jag egentligen hellre gör andra ting så finns det faktiskt en del grejer som just det måste gå före allt annat. Annars är jag lite som Skalman i historien om Bamse, han tycker ju att måste&skynda är de fulaste ord han vet. I alla fall så känns väl läget hyffsat bra åtminstone. Lite verkningar kvar v den dumma bakterien men det känns mycket bättre, fört nu som orken sakta men säkert börjar komma tillbaka och jag kan känna att jag vill börja göra saker igen. Man blir ju så begränsad när magen krånglar..men jag vågar inte hoppas för mycket än med tanke på hur segt det varit. Fast det är ett framsteg att orken börjar återvända sakta men säkert. Annars är det alltså mest bara lugnt här och det töar mer för varje dag som går. Så snart har vi vår, men det ska bli skönt så man kan ta sig ut på promenader igen. Visst går det att knalla runt även på vintern men snön medför ju ändå vissa begränsningar. Så nu blir det roligt att så småningom få gå och kolla om svanarna kommit än. Ifjol lyckades jag ju pricka in precis när de anlände till sjön.
Sedan dröjer det ju ett tag till tills det är helt isfritt men de första sjöfåglar jag hoppas kunna få syn på är kniporna, de brukar ju vara ute tidigt och ligga där i iskanten och söka mat.
Sedan tänder jag förstås ett par ljus idag och minns Josefin Nilsson för all den underbara musik och för den sagolika rösten som hon hade. Tack Josefin och må du vila i frid.

Hej!

Hejsan på er alla bloggläsare där ute och god dagens på er oavsett vilka ni än må vara som kollar in här. Det är lättast att säga hej till er alla så slipper jag omformulera mig så mycket. Idag är det lite gråmulet väder här så jag tänke. hålla mig inne. Ja jag hade säkert försökt ta mig en promenad om inte min mage krånglat till det igen. Började redan igår kväll med äggraparna och frossa. Toppen. Försökte att ignorera det men i natt kom alltså en till vända av det jag nu har. Så nu är det alltså vända sex på en månad, det går upp och ner vissa dagar är som vanligt också dyker det så här igen.
Fast nu vet jag ju åtminstonne hur jag ska göra för att bli av med eländet, ett tag i alla fall så får man se vad man kan göra åt det. För det jobbiga är ju att det inte lägger sig helt utan att det tar om hela tiden. Så segt är det minsta man kan säga att det är . Annars har jag ju sällan magsjuka men det lutar ju ändå mest tycker jag åt att det är någon envis liten bakterie som jag råkat ut för. Förutom det så är det dock bra med oss alla fyra. Ja Timon hänger med än och stundtals är han faktiskt så pigg att han är ute och klättrar. Så än får jag nog ha kvar min Timmymolnman ett tag så får vi se vad som händer sedan.Småttingarna är det full fart på och Ariel har blivit så mysig att ha och göra med . Det vågade jag aldrig tro i början men nog har hon lindat mig kring sin ena tass. Fast lite måste man väl ändå få lov att skämma bort dem &Stuart är ju soffpotatisen nummer ett för även om han lyfter hus så tycker han också om de där stunderna på kvällen med mys framför tvn. Då sätter han till sig hos en och börjar förnöjt att putsa sig. Det är kvalitetstid det. Nej nu ska jag gå tillbaka och lägga mig i soffan igen så får vi hoppas att det här inte blir så långvarigt denna gång. Jag gör i alla fall mitt bästa för att skrämma bakterien på flykten, på återskrivande!

Hejsan hoppsan

Hallojsan på er alla läsare där ute. Ja hej på er allihopa denna soliga morgon. För det är ju faktiskt morgon än så länge och jag är vaken. Fast idag tänkte jag ta det lite lugnt och se på Vinterstudion, kanske får bli en kortare promenad sedan men jag går nog inte ner runt hamnen som jag gjort de senaste dagarna. Nej för än har ju inte våren kommit spå lång här ännu utan vintern har fortfarande sitt grepp trots att det har börjat töa mer&mer på dagarna. Fast det är väl just det som är så härligt med vårt avlånga land. Att växlingarna mellan årstiderna går olika fort beroende på var man bor. Vissa gnäller ju alltid om det , men jag tycker vi ska uppskatta hela året mer och försöka ta vara på dagarna mer för varje årstid har sin tjusning. Fast det är klart som pollenallergiker kanske vi skulle kunna skippa lövsprickningen av björkar på våren :P
Nu tänkte jag inte enbart avhandla det här idag.utan jag vill också berätta om dagens morgonmys med guldkornen. Timon kom i alla fall ut och hämtade mat sedan var småttingarna dvs Ariel&Stuart ute varsin vända i hallen. Vidare fick Stuart gå ut en stund till och mysa lite i soffan innan det var dags för honom att gå in och somna om. Efter det kom Ariel ut igen och var pigg som en nötkärna så hon lyckas flörta ut sig lite till och matte kunde konctatera att guldtösen blivit helmysig nu. Hon har lugnat ner sig lite då jag håller i henne men roligast är ju såklart att gå på upptäcksfärd i lägenheten. Det tar alltså två sekunder för henne att klättra över brädan också pilar hon iväg över golvet som en liten ..kanonkula.Fast det är ju väldigt härligt att se henne ta för sig på det här sättet med. Ariel är faktiskt bra den andra hamsterhonan jag har men hon skiljer sig väldigt mycket från den första jag hade som också var min första guldhamster.Visst blev Snuttan som hon hete och jag kompisar till sist men i början kallade jag henne för Itsky- Bitsky för hon bet mig sp fort jag stoppade ner handen i buren.Så här långt efteråt och med allla kunskaper jag samlat på mig så kan jag erkänna att det nog var en kombination som skapade kommunikationsproblemen i början. Delvis så tror jag att jag hade för bråttom och för lite tålamod, delvis så tror jag att hon kan ha haft något fel men hon bet aldrig pappa.
Så lite tveksam kanske jag var ändå på grund av detta ..att ta en hona igen men nu ångrar jag ju inte att jag lät Ariel flytta in heller som hon har utvecklats sedan hon kom hit i September 2015. Jag vågade ju aldrig drömma om att hon skulle visa framfötterna så här och bli så underbar som hon har blivit :). Om jag har några tips till er som vill skaffa en guldhamster ?
Vet att många rekommenderar att man inte ska köpa från butik utan från uppfödare. Jag säger att det där är tvådelat, jag har alltid köpt mina i butik och jag har då hittills bara haft friska& glada individer men jag kanske haft tur. Det är klart bättre att köpa från uppfödare men har man inte det alternativet så finns en checklista man kan gå  efter när man går till butik..Har du fler djur i besättningen så tänk på att låta den nya sitta i karantän innan du introducerar den i hemmet. Den enda av mina man kan säga har gjort det är egentligen Ariel , men jag kanske egentligen haft extrem tur där också som inte fått in någon smitta. Det man kan tänka på innan är kort är också bland annat är varför man väljer just guldhamster men jag ska skriva Ariels historia här sedan så förstår ni varför jag resonerar som jag gör. Väljer man en guldhamster eller syrisk hamster från butik som de egentligen heter så finns det några saker man kan kolla på och såklart en massa skötselråd i övrigt med.
 
-Fråga om butiken har koll på var hamstern är uppfödd eller om det är från grossist.
- Välj INTE en hamster som verkar slö och hängig utan ta istället en som är pigg&kry. min Meeko som jag hade förut kissade till exempel ner sin uppfödare när han lyftes upp andra gången, först hade hon dock tappat ner honom i vattenskålen så jag tror att han var ute efter hämnd.
-Bestäm först om du vill ha hona/hane. Tänk på att en hona brunstar var fjärde dag och då kan lukta lite mer.För en förstagångs ägare kanske jag skulle rekommendera en hane då de oftast är lite lugnare i temperamentet men det finns naturligtvis mysiga honor med.
-Transportera den i en kartong eller gärna transportbur med handduk över så att den kan känna sig lugn och trygg.
-De första dagarna är det viktigt att låta hamstern vara ifred i sitt nya hem så den får vänja sig vid buren, när Ariel hade kommit gjorde jag så att jag lät radion stå på, på låg volym  för att hon skulle vänja sig vid ljud då jag inte var hemma.
-Bur finns det många åsikter& synpunkter om. men jag har alltså valt att ha låga gallerburar av godkända mått. En del har sk SAMLA-lådor som är ombyggda eller DUNA-burar men ingen av mina kan bo i sådana eftersom de är gnagare och lätt tar sig igenom plast.Ariel kom med en transportlåda men lyckades ta sig ut ur den och Stuart började gnaga på locket till sist då han också bodde i en låda den första tiden. Sedan blir en låda väldigt kvav och det luktar lättare i en sådan. Tänk dock på att välja en bur som har tätt mellan gallret och inte är för hög heller, för är det något hamstrar älskar så är det att klättra runt i taket. Det är bra aktivering för dem också så har de lite annat att göra på nätterna än att bara springa i hjulet.
-Även om du har en mindre bur med godkända mått så finns det massor av leksaker som är lämpliga. Förutom hjul har mina ett par toarullar var samt leksaksbollar med bjällror i. De för katt som är gjorda i plast brukar vara mycket uppskattade,Ariel hade en för smådjur med skalet tillverkat av pilträdsnerver men en vacker dag låg bjällran ute  i buren så den var ju i själva verket inte alls så bra!
- Om man har tillgång till att låta hamstern springa fritt i ett rum så är det här naturligtvis jättebra aktivering för dem. Har hallen där mina får vara ute så mycket som möjligt då de är vakna, klart inte alla samtidigt utan de får ju turas om och det brukar vara uppskattat.Sedan har jag inga andra husdjur så det gör inget om de klättrar över avspärrningsbrädan mot rummet heller men de brukar ju bli infångade till sist!Fast det är roligt att studera dem och se vad de hittar på.Dessutom är det också bra social träning för dem att få komma ut och umgås med sin ägare  I början kan man dock göra i ordning en speciell lek-låda tills de blivit säkra och går att fånga in utan att de bits eller att de smiter.
-Ett annat alternativ till aktivering är att lära hamstern gå i sele. Som ni kanske sett gör ju båda mina killar det utan problem. Har försökt med Ariel också men hon tycker mer om att vara helt fri så jag vill inte tvinga henne, för det är då eller om hamstern blir rädd  som den kan ta till tänderna och bitas. Ariel bet ju mig i börjn tills jag kom på att det fungerade om jag satte på mig en vante på handen.Då fick jag till sist lyfta upp henne och nu kan jag hålla i henne även utan. Visst kan hon smånypas ibland fortfarande när hon inte får som hon vill, men oj så långt vi har kommit. Sedan får man såklart tänka på att det är en hamster man är ute med, ingen hund.
-Något jag också reagerar över är inlägg på vissa forum där det kan stå: Vf luktar det från hamsterns bur om man byter en gång i veckan? Alla som har någon form av smådjur vet att man måste ta ut kisset varje dag, annars börjar det stinka värre ju längre man väntar. Att städa regelbundet hos djuren gör också att man får bättre kontakt med dem. Jag kan nästan inte stoppa ner handen till Ariel numera utan att hon kommer ut för att kolla vad jag gör.
-Ett annat tips jag har är att låta radion stå på, på låg volym om man inte kan vara hemma på dagarna. På det sättet blir hamstern lättare van vid att det finns ljud runt den och då blir den till sist tryggare av det . Är man hemma så får man ta kortare stunder då man bara sitter och pratar lugnt med den innan man börjar introducera den för händer.
-Alla hamstrar har olika smak somliga gillar kanske inte alls att gnaga på trädgrenar utan föredrar kräckers , men en sak som alla mina älskat är de här smådjurslinserna man kan köpa. De använder jag som belöning om jag ska försöka lära dem något nytt, för det går att lära dem trick, bara man är tillräckligt enveten. Vad gör man liksom inte för lite mat ?
Så det var alltså några av de råd jag hade att komma med , som jag själv följt och som har fungerat för mig. Har ni kanske guldhamster själva och undrar över något så är ni välkomna att ställa frågor så kanske jag kan svara eller ge er hänvisning till var ni kan hitta mer fakta men visst är de underbara, dock väldigt underskattade små husdjiur!
 
 
 
 
 
 
 

Hallojsan!

God morgon på er alla ni bloggläsare där ute som råkat kika in just här, eller ja givetvis hej till er som läsare min blogg regelbundet med såklart. Ni är inte så många men jag är glad om jag har en liten trogen skara följare. Och det är huvudsaken att jag vet att det finns i alla fall några som gillar att läsa det jg skriver om. Fast nu kanske det har blivit mer dag än morgon så då får jag säga god lunch på er istället.Min dag började som vanligt med en guldstund först på morgonen. Bytte vatten åt dem och städade, sedan kom Timon ut så han fick gå ut lite i hallen. De andra två däremot hade båda sovmorgon idag och var bara ut för att göra sina behov, men jag fick ju åtminstone se dem. Ariel har ju fått något om baktassen då hon går runt och bär på maten. Får se vad hon planerar idag, för hon vet ju att hon inte får gå ut om hon tar med sig sitt portabla skafferi sådär.Och det är ju inget hon brukar göra, eller jo visst kan hon gå runt med påsarna fulla men till sist brukar hon gå in i sitt hus och tömma dem. Ja nu halkade jag in på guldkornen igen fast egentligen så tänkte jag bara visa upp lite bilder från dagens promenad.
Stadens ggräddhylla som varit väldigt omtvistad fast visst är det fint då solen skiner på hoppbacken.
Än så länge har alltså våren inte kommit så långt här som den har på andra håll. Idag var det faktiskt rätt kallt i luften trots att solen sken och det droppade från hustaken lite här och var.
Så än är våren ett tag bort och sjöfåglarna har alltså inte anlänt men fet finns ju fåglar är nu också att fota, men man får ju kanske leta lite mer efter dem.
Fast visst fins de ändå där även här upp, de där året runt fåglarna som kanske många anser som skräp men det är ju som så att alla arter har sin funktion i ett fungerande ekosytem från kråkan som faktiskt är rusktigt smart.
Till den lilla gråsparven som är lite buskablyg där den hoppar omkring i buskagen som finns i en av stadens parker.
Även denna gråtrut har sin plats i vår natur och idag när jag skulle gå hem från affären blev jag omringad av..
Duvmaffian. Jag såg att de var där så jag ställde ner påsen för att ta upp kameran och på en gång satt tre runt mig. Nyfikna på om det skulle erbjudas något krubb. Tyvärr hade jag inte handlat något lämpligt och det kanske var lika bra för enligt kommunen får man nämligen inte mata dem på torget. Det här skedde på ett anant ställe , där de här tre duvorna som omringade mig jämt håller till. Men jag tycker det är lite dubbelmoral av kommunen med att säga att man inte får mata, för vad sker på alla fik och kring alla uteserveringar ? Det kanske blir en olägenhet om de blir många men har man bara enn visst antal på en yta som de håller sig till då kan det väl ändå inte göra något. Fast det kanske bara är jag som tänker så men nog tror jag det är många som får syn på dem då de är på väg från affären och bara råkar tappa något ur påsen. Eller är det fel att bry sig om våra små vänner så här år när de kanske ändå inte hittar så mycket mat att leva på här uppe ? För jag har sett att många stållen i stan hänger ut fågelmat under vintern och det borde man väl inte heller få göra om man ska hålla helt på reglerna men nog behövs det för att hjälpa så många som möjligt av de små fjäderbeklädda vännerna att klara livhanken under årets bistraste årstid. Om man bara brydde sig om sig själv som jag sett en del yngre hushåll göra , som inte matar fårglar vintertd så undrar jag hur det går i framtiden.

Hejsan på er!

Hallojsan på er alla läsare där ute som kollat in här och god morgon på er. Ja det är faktiskt morgon än och jag sitter här i pyjamasen och har just ätit frukost.Fast först börjar jag nästan alltid med att byta vatten på guldkornen och städa åt dem så att de ska få det rent och fint, det är deras behov framför mina.Fast det är nog lätt att det blir så om man tycker om dem så mycket som jag gör.
Ariel tittade ut som snabbast innan hon gick in i sitt hus och la sig igen som hon brukar, fröken tycker det är skönt med sovmorgon. Stuart var den enda som fick sin lilla motions&lektur i hallen då han hade vaknat till och nog hade han stökat runt i huset i natt. Alla leksaker låg prydligt som ni ser inne i hans privata rum, det är min lilla Äggobert det.
Jag tror dessutom han njöt av att få vara där lite längre än vanligt i hallen nu, det blir ju så eftersom jag inte vill släppa ut Timon dit då han går så dåligt som han gör.Han försöker ju hänga med än så länge och klättrar upp tå taket ibland och går armgång men lika fort kan han dimpa ner på ändan i sanbadet och undra vad som egentligen hände.Så det är väl inte allt för långt bort kan jag tänka att han somna in men det är ju skönt om han får slippa plågas med, det vill man ju inte. Egentligen kanske ,am borde ta honom till veterinären och låta honom somna men det är ju lite en kostnadsfråga med samt att det ju är bättre om han får göra det hemma i tryggheten som han så väl känner till. Så får vi ta en dag i taget sedan med och fundera på vad som ska bli efteråt. Först ska nog jag och smpttingarna på semester till päronen innnan det blir fullt möjligt att det kommer ett nytt tillskott ute i hallen ändå. Man blir ju så van att ha tre, att det kommer kännas tomt en period att bara ha två men jag vill ju bli säker på att jag verkligen hittar rätt nu den här gången också.  Ni får ju tids nog veta det för när det väl sker lär jag inte kunna vara tyst ändå men jag har ju trots allt vissa riktlinjer jag måste gå efter då jag ska ge mig ut.n sak vet jag dock även om jag planerar för framtiden så kommer jag ju alltid sakna Timmy ändå. Och nej, det blir inga ungar efter Stuart och Ariel ändå. Kommit fram till att det är för mycket jobb att ta på sig det och även om jag ksulle klara skötseln så har jag faktikt inte utrymmet för det riktigt. Så det får alltså bli en ny köpahamster om jag inte finner en omplacering, det enda jag vet säkert nu är att det kommer bli en hane även denna gång. Nog för att jag älskar min lilla Ariel :) inte tal om saken men hanarna är lite lättare att ha att göra med för det mesta i alla fall. Så nu vet ni det och dessutom är de ju ingen hemlighet att jag fortfarande gillar svart/vitt så en sådan, bandad kanske kommer att ha förtur men det får vi se då det blir dags att kolla igen.
Nej nu ska jag försöka få på mig kläderna,göra mig klar och gå ut en sväng och kolla hur långt våren har kommit. För det har ju töat rätt bra här några dagar nu så det kan vara en idé att gå ner till hamnen och se hur det rör på sig. Vidare ska jag försöka göra kalrt en framtida present idag också har jag börjat spåna på en ovanlig familj till Sims 3 med.Och nej jag skulle inte skissa men det gick som vanligt åt...
 

Hallojsan!

Hejsan på er alla ni som brukar titta in här på bloggen för att läsa det jag skriver och hej till alla er som bara råkat komma in hit av någon annan anledning. Idag kunde jag ha tagit simborgarmärket då jag gick till kiosken för att handla några små saker bara som fattades här hemma. Det hade töat så mycket de senaste dagarna att det bara var slask och stora pölar överallt. Känns ju lite tidigt för våren att komma fortfarande , åtminstone här men det är ju kanske något vi får vänja oss vid också att allting går i lite snabbare takt men då får man försöka ta vara mer på dagarna så gott det nu går. Hur som haver så har jag en fas här hemma då jag försöker pyssla ändå även om det känns motigt. Anledningen till det är att min älskade Timon inte har så lång tid kvar nu. Även om man vet att den dagen kommer också med något så litet och obetydligt i vissas ögon som en hamster så blir man ju ändå ledsen när det är dags. När man umgås med dem varje dag så hinner man ju fästa sig vid deras unika personligheter.Jag visste ju inte hur gammal han var då jag köpte honom i April 2015 heller( i butiken sa de 4-6 mån) men han kanske var mer än så. I alla fall så är det ju inte illa av honom att ha kämpat på tills nu heller och man kan säga att det här med åldrande har gått jättesnabbt, på bara några dagar för då märktes det ingenting på honom och till läget som är nu då han knappt tar sig fram längre, eller ja han stapplar fram och man ser att han har blivit allt stelare i bakvagnen. Så nu hoppas jag mest bara att han får somna in fridfullt helt enkelt. Ja helt enkelt är det ju inte heller men att det blir så bra för honom i slutet som det nu kan.
Sedan kommer jag ändå alltid att minnas honom för den fina kille han har varit, mattes Yeti och Columbus äventyraren som alltså ska ge sig av snart och segla över de sju haven med Meeko som utkik och Snuttan& Stanley i besättningen. Eller så kanske de sitter där i en himmel allihopa och gnaget på en gigantisk majskolv.
Och jag kan bara tänka glada tankar då jag hör hans temalåt https://www.youtube.com/watch?v=xKU-t-eJzcY, även om jag gråter samtidigt så är det liksom egentligen inga ledsna tårar som kommer, nej det blir skönt för honom att få slippa ha ont så länge.Så jag avslutar väl det här inlägget med att trots allt säga Hakuna Matata!
Eller varför inte välja orden som Rafiki sa till Timon:Sök bortom det du ser, för ibland är det ju faktiskt så att man får leta mer på djupet istället för att bara skumma på ytan.
 

Tappa tron

Hejsan på er alla läsare där ute som kollar in just hit på min blogg. Ja hej till er allihopa oavsett om ni brukar kolla in hit eller klickat fel.
Idag känner jag att jag måste få skriva av mig om en sak som gjort mig upprörd. Det kom på nyheterna häromdagen då jag lyssnade på radion och det var rent ut sagt skrämmande. Fast samtidigt så kände jag tyvärr på mig det också eftersom häxjakten på dem har pågått i flera år nu. Den dystra facitet är att det tjuvjagas långt fler rovdjur i våra svenska nationalparker än vad man tidigare har trott. Nu pratar vi alltså landområden där vitet ändå ska vara fredat och få leva sina liv utan mänsklig inblandning. Fast verkligheten är alltså en annan och det är bara tragiskt att vissa ska vara så trångsynta i sin bild av naturen. För tar man bort A-arter, eller nyckelarterna som man också säger riskerar man att hela ekosystem kollapsar för att till sist försvinna helt.Något som jag känner mig övertygad om också att det inte direkt hjälper till är den bild som kablas ut i media. Visst rovdjur är farliga och man ska ha respekt för dem, men man kan ju lika gärna bli attackerad av en ilsken älg då man går i skogen. Jag tror att det istället rör sig mycket kring att ha sunt förnuft när man vistas ute i markerna. är man ensam så är det ingen smart sak att ha musikspelare med hörlurar i öronen eftersom det tar bort vår uppfattningsförmåga. Nej man ska istället se till att vara uppmärksam på omvärlden, det är så man får se alla små tecken istället för att glömma bort att naturen finns där runt ikring oss varje dag. Den är inte det minsta mossig eller tråkig som många verkar tro, inte om man vågar vända på det där bladet och titta efter utan då kan den bli verkligt intressant. Och jag tycker man pratar för mycket om solsemestrar, nej varför kan man inte bara uppskatta alla våra härliga årstider mer ? Jo kanske för att man blivit så matad med hur den där ytan ska vara och se ut, att det blir skrämmande till sist.
Man behöver ju inte heller gå så långt för att hitta en liten bit av det vilda, oftast finns det där ändå utan att så många av oss reflekterar över det och jag tycker det är konstigt att man fortfarande kan bli sedd som barnslig om man vågar visa att man faktiskt bryr sig om naturen. För det är egentligen en sak som angår oss alla och som vi alla borde sätta mer värde på och ta bättre hand om än vad vi gör vissa gånger
Kanske så handlar det om ett ständigt givande &tagande men tänk efter , skulle vi inte kunna börja ge mer tillbaka till naturen istället för att vi bara roffar åt oss ännu mer av dess tillgångar . För förråden är inte outtömliga och vad händer den dagen då de tar slut ?
Ja det är en svår fråga att svara på men jag är fullt övertygad om att något måste göras NU om vi inte ska förlora fler av våra stora naturvärden eller att fler arter ska riskera att dö ut på grund av oss. Så avslutningsvis har jag bara en sak att säga som svar på frågan; Vilket är det största rovdjuret ?, jo människan. 

Hallojsan!

Halloj , hejsan på er alla ni trevliga bloggläsare där ute som kollat in just hit till mig. Nu har det redan hunnit blivit kväll, ja tänk vad en dag kan gå fort ibland. Speciellt så blir det ju så då man har roligt. För även om magsjukan/vinterkräk är enveten och vägrar ge sig så tänker jag inte ge upp än och kasta in handduken. Även om jag har god lust då vi befinner oss i omgång fyra. Jag brukar ju alltså inte bli magsjuk normalt men nu har det varit rent hopplöst en tid då jag haft någon bakterie i omgångar. Nåja är den seg så tänker jag vara det tillbaka. Någon gång måste den ju ändå försvinna sin kos tycker man, men jag får ju vara extra noga med hygienen också vilar jag mer på dagarna om jag fått nattsömnen störd. Så jag hoppas det ka vara sista vändan av den nu och att jag ska få bli bra igen. Fast nog mycket skrivit om den saken nu. Till något mycket trevligare som hände idag. Såg skidskyttet på TV förut och blev toppenglad åt Mona Brorssons sjätteplats,stort grattis! Vad kul det kändes med en så fin placering nu äntligen för visst har det gått lite knackigt för damerna sedan Helena o Anna-Carin slutade.
Nu kan det bli riktigt skojigt framöver om Fredrik får till skyttet igen också men man kan ju säga att det verkar ha gått troll i det för hans del. Nåja man får gräva ner sig lite och se till att försöka göra sitt bästa för att sedan komma igen men det tror jag att det är så mycket press på dem från alla olika håll och det måste vara jättesvårt att leva med den. Då kanske det bästa är att försöka skärma av sig så gott det går men det är nog lättare sagt än gjort också. Hur som helst kul med damernas framgångar idag, det kan bli en fin morot för framtiden!
Några av er kanske sitter och funderar på hur det går för mina simmar ? Alltså mina karaktärer i Sims 3. Då ska jag lämna en bra rapport. Familjen Racket fullkomligt blomstrar just nu. Peggy har uppnått det högsta steget i karriären och Dudley är nästan där. Hemmavid har de numera två pojkar Zeth och Zachary som håller dem fullt sysselsatta men Peggy drömmer fortfarande om en liten tös så vi får väl se hur det blir med den saken. Så småningom tänker jag mig ju att hon ska få sluta på jobbet och börja på en ny karriär där hon kan jobba mer hemifrån. Riktigt vad hon ska välja för spår vet jag faktiskt inte än men det lutar endera åt att hon blir författare eller att hon kommer att satsa på hästarna. Något behöver hon ju syssla med sedan. För hon och Dudley är så fästa vid varandra, ja han är supergullig mot både henne och barnen men han är ju så mycket äldre att han snart kommer att gå i pension och när han går bort, vad ska hända då ? Lite framförhållning tänkte jag att hon kunde försöka ha också får vi se vad det ska bli av barnen sedan, om någon av dem följer i sina föräldrars fotspår eller om de väljer yrkesbanor helt efter egna intressen men det får vi se då det blir dags för dem att fundera över det.

Tjenamoss!

Hejsan på er alla ni läsare där ute som av en eller annan anledning råkat titta in just här på min blogg. Idag eller kanske jag snarare får skriva ikväll eftersom det faktiskt har hunnit bli mörkt så får ni ett till inlägg att ta er igenom. Inte för att jag egentligen har gjort så mycket under dagen men ett par grejer har jag i alla fall hunnit med. Varit på stan en sväng och inhandlat en del prylar som jag behövde. Har ju en del som står här hemma som jag behöver bli av med också men det är inte lika lätt. Får se om jag ska lämna in sakerna på second hand om jag inte blir av med dem på annat sätt, tydligen är det ingen rykande åtgång på smådjurstillbehör i alla fall. Jo ni läste rätt, men det blir ju så. Trots att man har tre guldhamstrar så får man faktiskt en hel del saker över. Vissa kanske skulle säga att det liknar en zoobutik här hos mig. Det har dock aldrig varit mitt mål utan jag är genuint och äkta intresserad av djur. Jag kan faktiskt inte riktigt minnas när jag blev biten första gången men det där är ett intresse som fortfarande hänger med och är lika starkt nu. Djur är kort sagt underbara , i de allra flesta former. Ett tag minns jag att jag till och med fångade sådana där små tusefotingar i föräldrarnas trädgårdsland och hade i en burk i deras växthus med jord. Jag vet inte om jag någonsin hade namn på dem men jag tyckte de var intressanta att studera. Sedan hade vi ju katt när jag var riktigt liten men ändå blev jag allergisk mot dem, fast djuren har ju alltid funnits där i närheten ändå via min äldre systers olika hästar. som hon har haft genom åren. Så det kanske inte har varit så konstigt att jag har dragits åt det animaliska hållet jag heller. Och när vi ändå är inne på det spåret måste jag få säga att jag är jättestolt över min lilla guldtös.
Skulle städa ur hennes bobal idag. Inte velat stressa henne förut med det utan jag har väntat. Så ikväll var hon så fin då hon var i hallen och lugn. Hon klättrade över brädan till rummet då jag höll på plocka men nu fick hon hållas så länge jag hade henne inom hör eller synhåll. Inga problem , jag hade ju stängt för in till köket men hon var så duktig och kom på en gång då jag rasslade med matburken. Dessutom så fick hon en present då hon kom tillbaka till en städad bur. En hög med rivet toalettpapper som visade sig vara kalasbra att dra in och bädda med!
Fast först så upptäckte jag en annan sak i hennes bur med , en bjällra från en lekboll låg lös i spånet.Först undrade jag hur et hade gått till men sedan kom jag på det. Den ena lekbollen är ju en sådan där gjord av naturmaterial så,såklart hade hon bitit sönder trådarna i den och fått ut pinglan! Så det är ju inte för inte hon är mattes lilla busgumma heller den där Ariel!

Morsning på er!

Hejsan alla läsare där ute. Nu ska jag försöka ta tag i skrivandet här igen. Det har ju blivit lite si och så med det på sistone men ibland har man ju helt enkelt ingen lust och då är det bättre att låta bli tills man känner sig redo igen. Skrev ju ett litet inlägg igår och berättade om mitt tecknande men jag fick väl inte med allt som hänt i det. Nej min hjärna håller fortfarande på att ta in och smälta det oerhört tragiska beskedet som kom om Josefin Nilsson. Inte för att jag varit ett superfan av Ainbusk Singers men jag tillhör skaran som verkligen älskar Lassie och Älska mig för den jag är så det känns så konstigt att veta att hon är borta. Hon var via låtarna så levande och nu finns hon inte längre. Det har tänts ännu en stjärna på himlavalvet och gud har fått en till ängel. Sedan tycker jag det är otäckt att läsa alla spekulationer i media om varför, klart de kommer väl alltid upp till ytan då någon plötsligt försvinner ifrån oss på det där sättet men snälla för de anhörigas skull låt bli. Låt dem få smälta den fruktansvärda insikten ifred och tids nog kommer de att berätta när de känner att de själva är redo för det. Om man nu någonsin blir redo efter att en sådan händelse inträffat. Man behöver alltså inte hålla på att spekulera öppet, för det kan bara skapa en större oro hos många, men det är viktigt att kunna prata kring det ändå och inte stänga inne alla känslor för det mår man bara sämre av, men man behöver alltså inte gå direkt inpå orsaken utan bara finnas där
Så nog om detta men det lär väl pratas om det en del framöver eftersom det kommit som en chock för inte bara musik Sverige utan för oss alla, Vila i frid Josefin och tack för musiken som alltid kommer att finnas kvar.
Jag mötte Lassie, jag mötte Lassie och jag såg att godhet fanns
hoppets stjärna lyste klart runt hennes ludna svans
Jag mötte Lassie, jag mötte Lassie, hon viskade till mig sitt Vov
Vi gick tass i hand och i mitt hjärta kändes långt
https://www.youtube.com/watch?v=8iv5N8vuydY
 
 
 
 

RSS 2.0