Morgon på er!

God morgon på er alla.
Nu ska jag berätta en sak som kanske är lite lustig.
Det är inte så ofta jag handlar kläder det måste påpekas men ett tag nu hade jag sett en snygg tröja i skyltfönstret på Kappahl.
Igår bestämde jag mig för att gå in och prova den , sagt och gjort.
Blev lite tveksam först när jag såg att den bara fanns på barnavdelningen. Det var evigheter sedan jag tittade där. Gick över till vuxendelen men den tröja som fanns där och som var i ungefär samma modell var mycket dyrare.Gick tillbaka och provade en 170s och den passade perfekt så jag slog till.Hittade dessutom en snygg schal och en thsirt med ett örnhuvud på, naturlgitvis på herravdelningen.Så nu tror jag att jag har uppfyllt min shoppingkvot på kläder för ett tag.Fast jag begriper inte för mitt liv varför så gott som alla tshirtar, skjortor m.m på damsidan ska vara figursydda. Kan de inte göra raka vanliga modeller också ?För jag törs lova att det inte är alla som vill ha tajta figurslimmade kläder som sitter som ormskinn.Också undrar jag varför det finns så många stylingprogram där folk där folk blir uppsnyggade? Visst ibland är det rätt underhållande att se dem men jag undrar hur många av dem behåller sin nya stil...och man ska väl ändå vara nöjd med den man  själv är?
Inte behöva görs om sig för att man ska passa in i någon annans mall. För det är inte ett dugg konstigt att fler unga mår dåligt heller med tanke på att media ständigt matar ut en bild av den perfekta människan fast sanningen är ju den att de allra flesta av de där bilderna är retuscherade.Varför inte visa orginalen istället och faktiskt visa hur äkta människor ser ut utan vare sig retuschering eller flera lager av smink?
Dessutom så har jag så gott som bestämt mig nu. Var in och kikade på ett par Dr Martens igår. De är visserligen inte billiga så det får nog bli efter jul men det lutar verkligen åt att det blir ett par sådana svarta. För jag är så in i..less på den billigare sortens kängor med fuskläder som spricker bara efter en säsong &för att man faktiskt rör på foten.Jag menar nog ska en bra känga hålla för normalt slitage ändå.

Ordning och reda

I förrgår så vek jag ihop den sista tvätten som hade torkat.Hann under tiden bestämma mig för att ställa in lådor i min ena garderob för att få mer ordning på sakerna. Sagt och gjort. Inhandlade sådana där förvaringsboxar på Åhlens igår innan jag traskade hemåt.
Det var bara ett problem med dem. De var enligt mig i fel färg. Inte för att det spelar så stor roll egentligen då de bara ska stå i ett skåp..trodde jag.Fast när jag väl hade vikt ihop den första och fixat till den så blev jag så nöjd att jag tror jag måste införskaffa några till som jag kan ha ståendes på hylliorna under datorn. På det viset slipper jag ju belamra skrivbordet med saker som egentligen inte ska vara där. Det är allt för lätt hänt att man ställer ifrån sig sakerna där bara för att det är bekvämt och till sist så har man en röra.Fast nu tänkte jag försöka låta bli att ställa till med oredan från början utan faktiskt lyckas med konsten att ha det städat.
 

Det finns,,,

 
 

Visserligen så är det ju himla tur att vi alla är olika för det skulle bli så trist annars Det finns då alla sorters människor.
Också finns det några andra som uppför sig som...jag vet inte vad.
Vill berätta vad som hände mig nyligen på MSP.
En tjej som var VIP men rätt låg level skrev ett meddelande till mig och menade på att jag inte hade någon kille, att man måste vara ihop. När jag sa min punkt, att det bara var ett spel &det faktum att man inte kan tvinga någon som inte vill att vara ihop höll hon plötsligt med.Fast det var tydligen inte bra för idag hade hon skrivit ett beklagande meddelande där hon bad mig sluta chatta för hon ville vara ifred.Varför skrev hon alls till mig från första början då om hon inte ville disskutera saken?
Nu blommar löken också, nej men nära på hörde en karl på radion imorse som hade jobbat på djurpark&bodde nära skogen. Vet ni vad han sa ? Att han ogillade lodjur för att de var råa..men kom igen, det är ett djur det handlar om så vad väntar de sig?...
Att rovdjuren ska fråga snällt innan de ska äta upp bytet? och det här med råhet.
Se bara på hur människor beter sig mot varandra trots att vi har förmågan att kunna tänka efter.
Djuren de går ju bara på sina instinkter.Jag kan bara skriva utifrån min egen synvinkel men jag kan bara säga det att det är få ställen jag känner mig så hemtam på som ute i naturen där jag vistas ibland för att skåda fåglar.
All världens oro rinner av och jag har stött på både älg,rådjur,räv och grävling utan att det uppstått några problem.
Så länge man visar djuren hänsyn får man samma sak tillbaka.
Dessutom så har mina päron som bor en bit utanför stan haft lodjur på tomten. Även om det är ett par år sedan nu minst så kommer jag ändå ihåg storleken på de där tassavtrycken.Som en gigantisk version av tamkattens.
Fast jag har ändå aldrig sett något mer än spåren vilket säger hur skygga de är. Får man se ett i det vilda ska man ha stor tur eller vara ute efter det.
 
 
 
Det kanske är just därför som jag tycker en viss låt är så bra :)
 
 
 
 

Hejsan på er!

God morgon på er alla glada människor som är uppe.
Det är säkert en hel del av er som har kommit igång så här dags eller som börjar att i varje fall vakna till.
I går så pysslade jag mestadels med att göra färdigt en del julklappar som ska skickas till tomten innan jag spelade Sims 3 och såg på Hjem.Man kan verkligen säga att jag börjar att fastna för titelspåret nu.Fast det är ju inte helt otippat heller men jag hade nog inte väntat mig att jag skulle få en norsk countryfavorit.
Jag är dock väldigt tacksam mot SVT1 som köpt in den. Varför gör vi inte sådana här bra serier i Svergie?
Tycker för mycket fokus ligger på dejtingprogram och trista utröstningstävlingar. Såg ju första säsongen av Äkta människor och tyckte den var bra då men jag vet inte riktigt vad jag ska säga efter att ha sett trailern inför säsong två.
Ska i alla fall titta på den när den börjar den 1 december så får jag se om den kommer att vara värd att följa nu också eller inte.
Hur som helst så spelade jag Sims 3 igår.
Gjorde om Yves och Mayas tomt lite eftersom trädgården kanske hade blivit väl i största laget. Minskade den och byggde en uteridbana istället samt att jag placerade ut en klätterställning också fick de en till häst, ett sto som heter Tanaka. Så nu kanske Cherokee inte kommer att känna sig lika ensam längre också får jag se om det blir föl senare. Kattungar blir det i vilket fall som helst och har jag berättat att Wicca fångade en råtta som numera bor i ett terrarium och heter Glenda ?

Hallojsan

Hejsan på er alla.
Nu är jag här igen efter helgen.
Pysslat lite som vanligt,
Också har jag sett på skidpremiär från Bruksvallarna på TV.
Där kan man säga att de hade riktigt grisväder.
För er som inte såg det så snöade det från början för att sedan blåsa upp till storm som yrde upp snön så att man knaoot såg åkarna i snöyran på vissa delar av banan.Att det blåste märktes sedan inte minst på skidskyttet när Martin Fourcade bommade inte mindre än fyra skott på den sista skjutningen. Han som annars är stensäker.
Visserligen så ligger väl satsningen i hans träning på OS i år men ändå. Det är lite märkligt när en skytt av hans kaliber missar så många.Fast det är roligt när något annat lag får vinna någon gång med än bara Frankrike eller Norge.
Annars så har jag bara tagit det lungt mestadels eftersom jag hade migrän. Så det blev inte så mycket tid vid datan men jag spelade lite Sims men jag lyckades i alla fall lösa problemet med Maya&Yousefs inneboende fast jag fick lösa det genom att använda "Dela familj funktionen" och pussla lite med boendet men nu bor bara familjen Hernandez i huset.
Dessutom så har Connie och Yves blivit föräldrar till en liten Liam och de har flyttart ihop så det händer en del får jagsäga i Sims 3.
Sedan så har jag redan fått en julklapp som jag tycker skulle ha blivit årets julklapp.
En USB gran som skiftar i en rad olika färger.Lite onödig pryl, ja visst egentligen så men samtidigt så tycker jag ändå att den är rolig och brukar inte de flesta prylar som hamnar högt upp på den listan vara lite onödiga ?
Årets titel togs ju hem av råsaftspressen men varför ska man lägga pengarna på en sådan när det finns den gamla hederliga manuella varianten ?
Är det så att vi har blivit lata ,klena och för stressade att pressa vår egna färska apelsinjuice ?

Morgon på er!

God morgon på er allihopa.
Idag var det kyligt i luften minst sagt.
Även om det var runt -10 så kändes det som om det hade kunnat vara ännu kallare lika gärna. Fast det är väl så här i början av vintern. Innan man har vant sig vid den faktiska kylan.
Igår så fick jag ett ryck och började med julstädningen hemma så nu har jag bara två saker kvar innan det är riktigt julat, eller tre då men den sista kan jag inte fixa förrän jag kan flytta på några saker som ska stå med i en ev adventsvisning på annat håll.
Fast lite tomtar åkte fram, jag gjorde fint på datorbordet, torkade golvet och bytte gardiner. Så nu är det bara ljusstaken som ska fram också ska sängkläderna bytas.Tror det var länge sedan jag hade så här städat faktiskt. En sak hann jag inte med och det var att duscha men jag klev upp tidigare istället så jag hann göra bort den saken också. Dock så hade jag slut på schampo så jag fick lov att ta det jag brukar använda till att tvätta my little ponnysarnas hår med så nu kan man säga att mitt hår luktar ponny.Det får gå i alla fall :)
Sedan så spelade jag lite Sims 3 med och vet ni vad jag kom fram till ?
 
Connie och Yves är verkligen jättefina ihop :) Så jag bestämde mig för att de trots allt ska få barn ihop.
De bor ju på skilda håll än så länge(Connie måste lämna perfekt nektar till Yves) men sedan ska de allt få bo under samma tak är det tänkt...så slipper hon få brevlådan full av kärleksbrev med.Och nej jag vet inte hur jag bär mig åt...för att få simmar som blir så tokiga i varandra att de kan glömma omvärlden helt. Dessutom så har han god inverkan på henne , eftersom han är ordningsam lär han henne att städa *hehe*

RITSKOLAN 4

Nu kommer äntligen del 4 av ritskolan. Har i föregående delar pratat en hel del om vikten av bra verktyg&material när man ritar. Så jag tänkte att det kunde vara dags att lägga upp några bilder på en del av de saker jag själv använder mig av så att ni får se.
Har provat lite olika ifyllningspennor men de jag har nu är verkligen bra.Finns i förpackning om 4st som är
0,1-0,3,-0,5 och 0,7 så man kan variera och prova sig fram om man ska ha tjockare linjer eller smalare.
 
Vikten av bra pennor och sudd kan man aldrig underskatta.
Ångar verkligen inte att jag köpte riktigt bra papper till sist. 
 
 

Tjenamoss

Hejsan på er alla glada människor där ute.
I dag vet jag vad jag borde ta och göra.
Jag borde ta och rengöra tangentbordet så jag kan skriva ordentligt.Har ett par bokstäver som hakar upp sig så det kan verkligen vara dags för en omgång igen.Passar dessutom bra att göra det eftersom illamåendet ställt till så jag blir hemma idag.
Ska försöka pyssla på ändå mellan varven. Dessutom så måste jag undra vissa saker som rör MSP. Varför har vissa så svårt att förstå ett enkelt NEJ ?
Har sagt det flera gånger.Ändå så händer det att vissa individer fortsätter tjata så till den milda grad att man blir irriterad när de inte kan lägga av.Säger jag NEJ så menar jag det.
Det mest störande är när folk skriver meddelanden till en och undrar om man ska byta gubbe.
Varför skulle jag vilja byta bort Connie som jag kämpat med i flera år med att sätta en personlig stil på mot en nybörjargubbe? Nej allt de oftast vill är att komma åt ens kontoinfo så att de kan hacka sig in och ta saker.
Fast nu säger jag det en gång för alla. NEJ jag vill inte byta gubbe med någon, NEJ jag ger inte bort Connie och NEJ jag blir fortfarande inte ihop därför att jag INTE vill och inget sä¨ger att man MÅSTE.Det är ändå bara ett spel som är till för att man ska ha roligt.
Nog om detta. Nu ska ni få se en sak jag började skissa på igår kväll framför TVn.
Har fortfarande ingen aning om var hon ska ta vägen riktigt men jag spånar också får vi se om jag ritar ett slott eller en koja.
 

Anno 2013

Hejsan på er allihopa.
Idag känner jag för att skriva av mig angående läget i dagens Svergie.
Kanske för att min egen situation ser ut som den nu gör.
Vissa skulle säga att jag har det väldigt ordnat för mig men samtidigt så känns det inte som så då ovissheten om jobbet är stor. Ska faktiskt på möte med FK och min arbetsanpassare sedan idag vid 13.00 så vi får se var det landar. Just nu känns det dock som att mina förhoppningar inte ligger så högt för situationen för mig ändras ju inte och det tror jag knappast att läget inom kommunen gör heller med alla dessa besparingar.
Jag kanske låter väldigt pessimistisk nu i mina tankar men det är svårt att tänka på något annat sätt.
Från början var ju tanken att hitta en anställningsform för att jag skulle kunna få bättre ekonomiskt men nu ser det alltså inte ut som att det kommer att skilja så mycket mellan det och en förtidspensionering.
Visst kan det bli långtråkigt att gå hemma med år efter år men samtidigt kan jag inte säga att det är något som jag egentligern vantrivs med utan jag är ju rätt så bra på att pyssla på med annat och jag skulle få massor av tid över att satsa på sådant som jag verkligen brinner för och känner intresse i.
Så jag vet inte riktigt hur jag ska tänka eller känna just nu men jag försöker i alla fall vara positiv även om det samtidigt inte är helt lätt alla gånger att hitta motivationen.
Fast nog om detta nu. Ikväll ser jag fram emot Hjem såklart också så ska jag spela Sims o se hur det kommer att gå för Connie.
Sedan har jag lyckats samla fame på MSP så jag har mindre än 50.000 kvar till att nå mitt mål.
Får se hur jag gör efter det.Har inte riktigt bestämt mig ännu.

Hejsan hoppsan

Hallojsan på er igen.
Då var man tillbaka i stan för en ny vecka.
Det känns bra att vara hemma även om jag inte har något emot att vara hos päronen ibland med såklart.
Just nu sitter jag och småtittar på hsthoppningen trots att inte Roffe är med men det är ju ändå kul att se hur det går för de andra.Otroligt fina hästar men jag skulle aldrig våga hoppa ett hinder på 1.60..tycker att 1.20 ser nog högt ut och det största jag skuttat över är låga cavalettihinder.Fast jag är inte någon tävlingsmänniska själv heller utan tycker mer om att lufsa i skogen och än mer kanske att hantera hästen än att rida egentligen.
Fast det är väl tur att alla är olika men det är ändå kul att kollla på de som verkligen kan.
Annars tror jag inte att det händer så mycket för tillfället utan det är rätt lungt. Fast jag har kommit igång med att göra minimöbler lite i alla fall också är det ju en del pyssel på gång också förstås.
Också har jag spelat en del Sims såklart fast jag blev tvungen att flytta min nyaste Sim till en ny tomt och bygga ett nytt hus åt henne eftersom den första tomten hon bebodde inte var jämn.
Hon heter i alla fall Dawn McLauglin och har tre små corgisar som heter Denver,Dolly och Deanna.

God morgon på er!

Nu är det morgon igen.
Tänkt vilken tur man har som får vakna och skåda en ny dag som randas. Speciellt måste jag erkänna att jag njuter av det där bleka ljuset som speglar sig på himlen och färgar molnen i rosa.
Det är underbart.
Men att betrakta sådana små saker är det nog inte så många som tänker på i dagens stressade samhälle där så mycket fokus ligger på egot och prestationen. Nå hur det än må vara så satt jag hela kvällen igår med Sims.Fast andra skulle kalla mig nörd så ser jag mig själv inte som en. Visst kan jag snöa in på spel eller det jag gör ibland men jag kan också koppla bort allt sådant och jag sitter inte uppe hela nätterna igenom. Hur som helst så måste jag säga att jag blev väldigt nöjd. Nu börjar Connie komma till rätta i sitt nya hus tillsammans med katterna Wicca &Merlin(som hon adopterat).
Hon kunde göra sin första äppelskörd också plockade hon både in ägg och skördade honung. Dessutom fick familjen två nya tillskott i form av corgin Sookie och hästen Cherokee.Så nu kommer hon inte ha någon brist på saker att göra. Undrar allt vad Yyves kommer att säga nästa gång han hälsar på.

Simmar runt

Pysslade lite med en del annat samtidigt men det är väldigt lätt att det blir så medan spelet laddar.Man kan minst sagt säga att jag simmade runt igår.Är verkligen jättenöjd så här långt med både Connie, hennes hus och djuren.
I går så tog hon steget och adopterade en till katt, en unge som heter Merlin. Jag tror att han och Wicca blev vänner på en gång, kanske inte första dagen men väl den andra.
Så nu leker de som synes på bilden och jag tror att Wicca helt enkelt har adopterat honom :P i alla fall så verkar det  som så.
Dessutom så är Wicca en riktig myskatt som gärna vill bli kramad.Det visade sig då Connie lyfte upp henne också hoppade hon upp i Yyves knä när han satt i soffan för att bli klappad.Yyves är föresten och hälsar på :) för tillfället och nu har han och Connie tagit steget att bli på G. Igår var han så ordentlig att han till och med började städa hos henne*skratt*.Också går trädgårdsköteln framåt och nu finns det både äppelträd + vinrankor i den.
Sedan var hon tvungen att skaffa ett hönshus med men hon glömde att ta in äggen så det blev kycklingar istället!
Funderar just nu på om hon ska få skaffa en till katt, en liten hund eller kanske en häst.
 
 
 Vidare gjorde jag ett mönster igår till tapeterna och jag kan bara säga att jag blev toknöjd.
Det blev så bra att jag måste sätta mig sedan idag och göra fler mönster med djuriska teman eller vad tycker ni, blev det inte fint?
 
 
 
 
 

Connies nya lya

Så här ser Connie och Wiccas nya bostad ut för tillfället.
Tanken är att det ska få bli en grön oas och jag tror att jag är på rätt väg. Det känns åtminstone som så.Än så länge är dock Wicca ensamt djur i huset fast det lär hinna ändras eftersom planer på fler finns.
Dessutom så ser ni också att hon har kommit igång med att odla lite grödor. Har inte riktigt bestämt mig för om trädgården ska se ut som den gör nu men det får åtminstone se ut så här tills vidare.
Nästan att jag får lust att jrympa och flytta in i spelet när jag ser hur mysigt huset blir och inte kan hon klaga på utsikten heller.Tror att jag vågar säga att hon bor som det anstår en riktig häxa att göra.
Visserligen så är det kanske inget slott men en stuga är mycket mer hemtrevligare. Håller ni inte med om det ?
 
 

Morgon på er!

God morgon på er alla glada Bubblare och hejsan till er andra med.
Idag skiner solen här men det är kallt i luften och ligger frost på marken men det har inte kommit någon snö än. Fast det börjar nog bli dags snart att plocka fram skidorna eller vad tror ni?
Än så länge går det i alla fall att behålla träningsskorna på fötterna men det hördes av billjuden att det börjar bli halt.
Hur som helst så hörde jag inget hummande från humlegården men väl ett svirrande ljud uppe i ett träd när jag tog mig till jobbet. Blev tvungen att stanna och titta. Mycket riktigt, där satt en liten flock med sidensvansar.Undrar verkligen om de kan hitta något ätbart här nu.För av vad man kan se syntes inte ett bär på grenarna.
Fast man får väl ändå tro att de gör det eftersom de nu valt att komma hit.
Annars roade jag mig för fullt igår. Blev en liten matta tillverkad på vävramen också jobbade jag lite med att fixa julklappar. Gillar att vara ute i god tid så slipper man ju all stress som ändå kommer sedan veckan före jul.Klart är att idag ska jag i alla fall spela Sims. Måste ju ordna med Connies trädgård men ni ska se vad fint hon och Wicca har fått det. Får se om Yyves trivs lika bra när han kmomer för att hälsa på.

Pysselproblem

Hejsan på er alla och god morgon.
Man man kan nära på tro att det fortfarande är natt nu när man kliver upp på morgnarna.Ingen snö har ännu fallit så det är verkligen mörkt ute och man får anstränga sig för att kliva upp ur sängen. Tur att man kan ställa väckarklockan så man kommer igång.
Turligt nog så måste man ju ändå upp om man har skola,jobb eller annan sysselsättning för sig på dagarna.
Hur som helst så tänkte jag berätta om ett problem jag stötte på igår när jag sökte efter en sak till mitt ena projekt. Jag menar hur svårt ska det vara att få tag i hobbyfilt egentligen ?
Vet att de har haft förut små hörnor med pysselsaker på leksaksbutikerna i centrum men igår gick jag verkligen bet :/Det fanns ingenstans och inte har vi någon renodlad hobbubutik i stan heller så nu blir det väl att jag får beställa.
Kanske kan hitta några andra roliga pysselsaker istället. Enligt hemsidan skulle de i alla fall både ha en sådan där liten vävram för mattor och ett stickningset på claes ohlson. Får ta mig en tur förbi där sedan och kika.

Flyttat

Nu i helgen bestämde jag att Maya&Youssef skulle få flytta och bli öbor.Detta sedan jag inte kunde hålla mig längre utan gick och köpte Semesterliv till Sims 3.Ångar mig inte snarare tvärtom.Mycket eftersom Youssef ju jobbar som fiskare.Dessutom stod valet mellan Semesterliv eller att köpa Sims 4 & jag har blivit besviken när jag sett på förhandsbilderna från det. Simmarna såg mer plastiga ut enligt min uppfattning och byggläget verkde påminna om det första spelet i serien , intet ont sagt men de borde fixa buggarna i trean istället.
Dessutom så bor de helt ensamma på ön och har tillgång till en egen hamn.Så bättre kan det knappast bli för dem.
Maya jobbar ju hemma och Faye&Farah kan inte växa upp på en bättre plats. Visserligen så var det lite sorgligt när de flyttade ut från sitt fina hus men jag lovar att deras nya inte blev så dumt det heller.
Dessutom så kommer jag att lgga ner lite mer jobb nu när de kommer att kunna ha en stor trädgård nu äntligen. Fast samtidigt så satsar jag på att få den att passa ihop med huset och omgivningarna, vill ju inte bygga något som är för skrytsamt trots allt.

Dåså

Sitter just nu och jobbar men passar på att ta en liten paus i digtaliseringsarbetet och tänkte skriva några snabba rader.
Det har dock fungerat lite knackigt här eftersom stora delar av kommunens datanätverk varit drabbade av en DOS-attack.Fast för tillfället så funkar allting igen. Hur som haver så skulle nog vissa av er säga att mina simmars liv är mer intressant att läsa om än mina pysselprojekt. Så här kommer en spännande uppdatering från igår.
Ni vet min ena sim Connie?
Ja just just hon ja. Igår åkte hon på en resa till Frankrike och vad tror ni hände ? Hon har kärat ner sig i en nektarhandlare som heter Yyves. Redan från första början var det kört då det flög hjärtan runt hennes kvast första gången som hon skulle åka och träffa honom.
Det här hade jag INTE planerat. Så nu har alltså hon och Logan gjort slut & hon har tagit med sig Wicca(katten) och flyttat till en ny stad,nytt hus. Då varken hon eller hennes nya kille verkar så barnkära kommer Wicca istället att få sällskap av fler djur som de gillar. Har planerat för en till katt, en liten hund och eventuellt så blir det också en häst , vi får se.Hur det då går med deras pojke Noah ?
Just nu är han småbarn så Logan fick hoppa in och säga upp sig från jobbet som musiker för att ta hand om hemmet. Musiken får han pyssla med på fritiden istället och mjo de kommer att flytta eftersom huset nu blir för stort för dem. Typiskt jag som var så nöjd med det och allt men så går det när simmarna själva får bestämma, fast jag tycker det är roligt med att de har lite egen vilja.

Glad

I dag känner jag mig glad.
Brukar inte titta på besökstatestiken så ofta faktiskt men igår såg jag att grafen hade gått upp. Roligt om fler hittat hit.
Fast det är väl just därför jag försöker ha lite olika kategorier och ämnen som jag skriver om.Så att fler ska tycka att bloggen är värd ett besök ändå.
Nåja det om detta. Lyckades bli färdig med Murdoch träns igår så nu kommer det snart en bild på honom när täcket är helt färdigt med Ska bara hitta något luddigt först som jag kan ha till kragen. Funderar på nosludd som man har på grimman till hästen. Någon som har några hyffsat rena över som ni inte kommer att använda?
Skriv ett litet mejl till mig i sådana fall på mspbubblet@hotmail.se.
Dessutom är jag väldigt nöjd med en teckning som jag håller på med. Visade ju upp skissen här förut...men nu tror jag att jag har lyckats få till lite av fortsättningen på den med.Den är också ett exempel på hur motiven ibland plötsligt bara finnas där framför näthinnan.
Visserligen hade jag något att gå efter men jag har ändå arbetat fritt med den. Nu ska den bara färgläggas och igen så tror jag att det får bli med färgpennorna med eventuellt ifyllda linjer. Får se sedan hur den ser u för än så länge ser skissen lovande ut. Som vanlgit kommer det att bli en hel del jobb med detaljerna men och andra sidan känner jag att det är något man inte kan hoppa över heller.
Det får hellre ta lite tid att göra sakerna klara än att man ska ha för bråttomt och det blir fel.
Satt med Sims igår innan det kraschade och lyckades göra ett uthus med källare åt Logan&Connie.Så idag måste jag nog typiskt nog göra om alltihopa *suck*.Måste helt kalrt lära mig att spara oftare.
 
Hann i alla fall med att få en bra bild på familjens katt Wicca som är en tvättäkta
svart häxkatt.
 
Håller dock tummarna för att jag inte ska behöva bygga om det här eftersom det blev så mysigt.
Tanken är att de ska ha sin nektartillverkning där sedan.
 

Andas igen

Nu kan jag andas ut igen.
Anledningen till det är att min börs är återfunnen efter att ha varit borta sedan i Onsdags. Upptäckte det igår och letade genom nära på hela lgh utan att göra något fynd.
Idag var jag runt på några av de ställen jag haft ärenden till men det nappade inte någonstans. Började fundera på hur jag skulle gå vidare om den inte dök upp. Så fick jag för mig att kolla igenom påsarna med saker som jag har ståendes i klädkammaren och BINGO!
Där var den i botten på en ICA kasse under en massa andra saker.
Om jag lärt mig något av det hela ?
Jo , jo att alltid kontrollera att den är med, att jag ska stressa mindre när jag ska ta fram den för att betala och slutligen så har jag korten på ett annat ställe nu.
Fast det är ju klart man hinner ju bli orolig och smånojig så det var väldigt skönt och v'ldigt tur att den kom till rätta igen. Nu kan jag koncentera mig på pysslet igen.

Fukushima-Hajar du?

Såg ett rätt intressant program på SVT 2.
Det handlade om kränkraftsolyckan i Japan. Man kan inte låta bli att fundera på vad som sas. Att den hade unnat undvikas eller att katastrofen hade kunnat skjutas upp med rätt många timmar.
Om personalen på kärnkraftverket hade vetat hur de skulle göra.
Fast det är ju bara saker som det går att spekulera i så här i efterhand.Men det kanske man ska låta bli att göra också eftersom man bara kan föreställa sig stressen de stod under.
Dessutom så hade ju ingen väntat sig att tsunamin som kom skulle vara så hög som den faktiskt var. Vågen som sköljde in var ca tio meter hög så man kan nog bara tänka sig en vägg av vatten.
Visst kan jag lida med en del av de människor som drabbades när man ser förödelsen efteråt. Alla bilder på raserade hus, bilar  och båtar som ligger huller om buller.Deras liv förvandlades till ett kaos där de inte hann få med sig något hemifrån & många av dem förlorade vänner, familj och släkt. Hur man bygger upp tillvaron efter katastrofen igen lär vara svårt att veta men jag vet att livet sakta börjar återvända till vissa delar.
Det var nog om det mänskliga lidandet nu till en annan nivå.
En sak som jag tycker är kontigt i det hela är att inte fler protesterar mot  Japans valfångst men framför allt mot det grymma fisket efter hajfenor. Djuret dras upp på däck varpå fenorna skärs av innan kroppen slängs överbord medan det fortfarande lever och långsamt får förblöda. Hur kan då vissa påstå att rovdjuren är mer kallblodiga än oss i ett sådant läge, det undrar jag allt över...för djuren handlar bara på sin instinkt att överleva medan vi som människor borde kunna tänka efter mer före
Tänkt dig själv att få en kroppsdel avkapad och att du blir lämnad för att gå en grym , plågsam död till mötes ?
Det kära läsare är ren och skär vidrighet sagt på norrländska!
Också undrar jag vad hajarna har gjort för att förtjäna en sådan fullkomligt vidrig behandling ?
Vet att man länge trott att de är blodtörstiga odjur men jag vill säga att de är mer komplicerade än så. Annars hade de som art aldrig klarat sig under miljoner år.
Visste ni föresten att den hajart som dödar flest människor varje år, åtminstone i Australien inte alls är den stora vithajen till exempel utan den mindre, mer aggressiva tjurhajen som kan leva både i söt &saltvatten?
Sedan är det vi människor som befinner oss ute på djupt vatten när vi vandrar in på deras jaktmarker men de ser inte oss som huvudsakliga byten utan tycker att vi smakar illa vilket också är orsaken till varför många som blir attackerade spottas ut.Spg ett program från Australien där folk surfadeute bland vågorna på en strand där det fanns tydliga hajvarningskyltar. Receptorerna alltså där de har känseln sitter på insidan av munnen bakom de beryktade tänderna i käken. Vidare spelar också ekolokaliseringen in. Badande som sprattlar i vattnet kan till exempel påminna om en skadad fisk och luktsinnet är mycket skarpt. Det sägs att de kan känna lukten av blod i vattnet på ett avstånd av en kilometer. Fast hur ska de veta om blodet kommer från en oaptitlig människa eller ett bytesdjur? Så nog tycker jag att det finns många intressanta frågor som ännu väntar på ett svar bakom myten om den blodtörstiga människoätande hajen.Vi kan ju åtminstone hoppas att allt eftersom vi lär oss mer om dessa fascinerande djur och får mer kunskap om dem desto mindre kanske lusten blir hos fiskarna att döda dem.Visst omsätter fisket stora summor pengar men hur stora det än handlar om kan jag inte tycka det är rätt om hajarna blir de första i havet som får betala priset för en viss grupps rovdrift.
Om ni inte redan har sett den så rekomenderar jag dokumentären Sharkwaters som handlar om just det här ämnet.
 

Typiskt mig

Egentligen så tänkte jag vänta med att skriva tills jag är klar.
Fast nu får det bli ett kort inlägg i alla fall. Det är så typiskt mig.
Jag hade nästan gjort tränset till ena modellhästen klart när jag fick för mig att kika på en riktig repgrimma, Förmodligen var det väldigt dumt gjort av mig för jag fick genast en idé om hur man skulle kunna förminska den. Sagt och gjort så tog jag några bitar garn bara för att göra ett prov för att se om det gick.
Nu sitter jag här och är så när som på klar och såklart blev det bättre än det första jag hade påbörjat :P
Nog för att man får klippa lite och improvisera men läckert blir det. Så nu måste jag börja om med ett nytt som jag dessutom ska fläta ihop med de rätta färgerna.
 
Provtränset har inte fått några tyglar än men jag vet hur de kommer att fästas.
 

Inspirerad

När jag hade sett på tv igår kväll så kände jag mig sådär inspirerad igen.
Brukar ju annars ha på radion men nu åkte ritpappret fram iställetr och jag började skissa.
Hade på känn att det kanske skulle bli ett hus i alla fall eftersom det var länge sedan jag gav det ett ordentligt försök.När jag provat förut så har jag aldrig blivit nööjd utan faktiskt tyckt att det mesta blivit pannkaka.
Det vet jag inte om jag säger om den här snabbskissen från igår då och än så länge är det ju bara en skiss med.Måste bara komma på hur den övriga tomten ska se ut med ju för just nu ser det lite tomt ut
Fast jag tycker ändå det påminner om ett sådant där litet sagohus mitt inne i skogen.
Visserligen är det väl inget pepparkakshus dock men nära på,
 
 

Hjem igen

Som brukligt numera på Måndagar så tittade jag på Hjem igår.
För er som fortfarande missat den kan jag bara säga, se den!
Namnet passar dessutom in väldigt bra på den känsla man får efter ett avsnitt. Nåja hur som haver så fastnade jag lite för en av låtarna i soundtracket igår. Inte helt otippat då de oftast spelar country som är en stil jag ju kommit att gilla väldigt mycket.
Och då pratar vi inte den moderna countrymusiken som låter som en mix av olika stilar. Alright visst kan jag lyssna på Shania Twain,Garth Brooks, Leanne Rhimes mfl men den stora husguden hemma hos mig är och förblir John Denver.Han kanske är mest känd för Annies Song och Country Roads men jag lovar det finns fler låtar att upptäcka.Det kanske tar ett tag innan vissa av dem fastnar men en som jag tycker verkligt mycket om är Alaska&Me. Från början tyckte jag att det var en låt av många men nu är den en given favorit för att inte tala om fina Autograph.Ja som ni hör är jag kanske lite insnöad i det här fallet men jag varvar ju med mycket annan musik med även om det oftast blir country som kommer ur högtalarna.
Man kan nog säga att jag är en allätare till stor del även om jag gillar viss musik mer.
Bland mina andra favoriter kan nämnas The Fables, Bryan Adams, U2,Queen, Stiftelsen och såklart Tommy Körberg men det är bara några.
En annan stil som jag gärna lyssnar på är irländsk folkmusik. Tycker det finns så mycket känslor i den helt enkelt och man kan inte låta bli att stampa takten till vissa av de låtarna också tror jag att det är enkelheten som tilltalar mig. Varför ska man komplicera saker när det räcker med en bra melodi och några enkla instrument ?
Kan hända att jag länkat till den här förut men nu gör jag det igen eftersom den är så otroligt fin.
Rös när jag såg henne live då jag var på Lord of the dance då de var här.
 
http://www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y
 

Pysel

Jag blev helt plötsligt tvärsugen på att pyssla.
Vilken tur att man har några projekt att jobba med här hemma också så det inte bara sker på helgerna när man är hos päronen.
Nej det sker lite nu och då så att man faktiskt blir någon gång med sakerna som man väl har börjat på.
Har en del detaljer kvar att fixa på täcket men nu har jag fåått dit bokstäverna. Bilden blev lite suddig då jag fotade med mobilen fast ni får en bättre sedan när allt är klart jag lovar.
 
Nästa porjekt jag fick för mig att göra var en burk till pennor eller varför inte till mina upphittade fågelfjädrar.
Ville prova hur det var att jobba med mönstertejpen innan jag ger mig på att sätta upp den i skala 1:18 hos päronen.Fick dra dubbelt på två stllen så därför blev det mörkare där men frågan är om det inte faktiskt blev ännu bättre och det var skoj att jobba med den. Lätt att ta upp och stryka till när det blev bubblor och inget onödigt krångel. Om ni undrar vad jag använde mig av för burk så var det en gammal konservburk som jag förs preparerade med tre lager papper så att ytan skulle bli jämn innan jag gjorde finishen med tejpen.
 

Filmtajm

I går hade jag egentligen tänkt göra en tidig kväll och koja redan vid tio eftersom jag skulle upp som vanligt idag.
Den tanken gick upp i rök när jag slog över till fyran och såg de första minuterna av bröderna Cohens True Grit.
Var tvungen att se den klart så jag tog mig inte till bingen förrän klockan var nästan midnatt. Nåja brukar ju oftast ligga och lyssna på Karlavagnen på vardagarna också så då somnar jag inte så mycket tidigare heller.
Hur som haver var det en av de bästa westernfilmer som jag har sett.Eller kanske en av de bästa filmerna överhuvudtaget faktiskt.
Själva storyn var orginell och det gillade jag också. Är övertygad om att det fanns fler starka kvinnor i western än den menlösa , bleka roll de oftast brukar få. Säkerligen fanns det fler Annie Oakleys där ute på prärien som vågade gå sina egna vägar och inte var rädd för vad andra sa om dem.
Det tycker jag är en stark förebild att ha med sig.För även om man fixar till sig till det yttre för att kanske  göra andra nöjda så kan man ju inte annat än att vara sig själv när det kommer till kritan.
Varför ska man då från första början lägga på en fasad som ändå kommer att blekna  och få rynkor med tiden ?
Nej hellre då att man vågar stå på dig och vara som man är redan från början utan att man ska behöva göra sig till.
Tänk att en film faktiskt kan få en att tänka emellanåt, Fast jag gillar filmer som är mer verklighetsbaserade då de oftast har mer inehåll än de som är rent påhittade. Nog för att jag kan slötitta på komedier och vissa serier på TV ibland men vill jag bli engagerad så ser jag gärna på dokumentärer , naturprogram eller draman.
Fast för att återvända till jsut True Grit så tyckte jag att hela historien var väldigt trovärdig och just det , egnagerande då handlingen hade vävts ihop på ett bra sätt.
Defentivit var den en sådan film som jag skulle velat se på BIO men jag kom aldrig iväg när den gick upp fast den var lika stark på TV kan jag intyga. För samtidigt som den innehöll mycket allvar så kunde jag inte hjälpa att jag skrattade när Rooster Cogburn och LaBeouf skulle se vem som sköt bäst av dem :P 
Just då prickade de nog lika illa båda två.
Ikväll så blir det lugnare på tv då jag såklart ska se tredje avsnittet av norska Hjem SVT 1 kl 21.00.
Gillar ni bra serier så missa inte den.
Dessutom så var det ju premiär för Downton Abbey i Lördags så då satt jag och mamma bänkade i soffan.Som alltid var den väldigt bra och jag kan knappt vänta på att så se nästa avsnitt av säsongen.

Hoppla hejsan

Hejsan igen alla glada Bubblare där ute som följer min blogg och hej till alla er andra människor med som bara råkar komma in här.
Nu ska ni inte bli oroliga för att jag varit tyst i några dagar. Har haft en lite längre ledighet över Halloween-Alla Helgona men nu är jag alltså tillbaka. Visst har jag suttit vid datorn under bortavaron med men jag har inte surfat runt så mycket på nätet utan mest spelat Sims. Nåja nu är det i alla fall vardag igen och jag är tillbaka efter allt godissnaskande. Försöker skära ner på det men ibland måste man ju få unna sig något gott med.
Hoppas att alla andra också har haft det riktigt bra i veckan, även ni som jobbat eller haft studier för er.
Hur som helst så har jag också passat på att pyssla en del som sig bör med mitt renoverinsprojekt.
Snart är badrummet alldeles klart. Allt som fatttas nu är en matta + lite inredning , sedan kan de lungt få koppla av med ett bad.Dessutom måste jag också hitta några som vill bo i det.
Ena syskonbarnet sa att hon skulle vilja krympa och flytta in men tyvärr har jag ingen maskin i stil med Skalman i närheten och ingen magisk spik heller som Nils Karlssson Pyssling.
Klart är i alla fall att det kommer att bli bra när allt jobb är klart men jag törs inte räkna hur många timmar eller vad slutkostnaden på allt arbete blir. Fast roligt är det såklart annars hade jag nog låtit bli att ta på mig jobbet.
Sedan har jag alltid några teckningar på gång och ett annat projekt som faktiskt alldeles snart är klart. Ska bara klura ut ett par sista saker på det innan ni får se en bild här.
Fast jag ska försöka att ha det klart i tid innan jul men än säger jag inget mer om det.
Ni får vänta lite till och hålla till godo med bilderna på mitt övriga pyssel så länge.
 
Så här ser det nästan färdiga badrummet ut just nu
Lagt om golvet och satt upp klinker(små mosaikplattor på väggarna), borde ha varit mer noga där ser jag men..men. man lär sig alltid saker + att jag även målade om badrumsbänken.
Just nu håller jag på med finrummet uppe+ att golvet i köket måste få sig ett byte.
Så som ni säkert märker har jag  nästan alltiid något  roligt projekt igång.Åtminstone om man är som jag och gillar att pyssla.

RSS 2.0