Filmtajm

I går hade jag egentligen tänkt göra en tidig kväll och koja redan vid tio eftersom jag skulle upp som vanligt idag.
Den tanken gick upp i rök när jag slog över till fyran och såg de första minuterna av bröderna Cohens True Grit.
Var tvungen att se den klart så jag tog mig inte till bingen förrän klockan var nästan midnatt. Nåja brukar ju oftast ligga och lyssna på Karlavagnen på vardagarna också så då somnar jag inte så mycket tidigare heller.
Hur som haver var det en av de bästa westernfilmer som jag har sett.Eller kanske en av de bästa filmerna överhuvudtaget faktiskt.
Själva storyn var orginell och det gillade jag också. Är övertygad om att det fanns fler starka kvinnor i western än den menlösa , bleka roll de oftast brukar få. Säkerligen fanns det fler Annie Oakleys där ute på prärien som vågade gå sina egna vägar och inte var rädd för vad andra sa om dem.
Det tycker jag är en stark förebild att ha med sig.För även om man fixar till sig till det yttre för att kanske  göra andra nöjda så kan man ju inte annat än att vara sig själv när det kommer till kritan.
Varför ska man då från första början lägga på en fasad som ändå kommer att blekna  och få rynkor med tiden ?
Nej hellre då att man vågar stå på dig och vara som man är redan från början utan att man ska behöva göra sig till.
Tänk att en film faktiskt kan få en att tänka emellanåt, Fast jag gillar filmer som är mer verklighetsbaserade då de oftast har mer inehåll än de som är rent påhittade. Nog för att jag kan slötitta på komedier och vissa serier på TV ibland men vill jag bli engagerad så ser jag gärna på dokumentärer , naturprogram eller draman.
Fast för att återvända till jsut True Grit så tyckte jag att hela historien var väldigt trovärdig och just det , egnagerande då handlingen hade vävts ihop på ett bra sätt.
Defentivit var den en sådan film som jag skulle velat se på BIO men jag kom aldrig iväg när den gick upp fast den var lika stark på TV kan jag intyga. För samtidigt som den innehöll mycket allvar så kunde jag inte hjälpa att jag skrattade när Rooster Cogburn och LaBeouf skulle se vem som sköt bäst av dem :P 
Just då prickade de nog lika illa båda två.
Ikväll så blir det lugnare på tv då jag såklart ska se tredje avsnittet av norska Hjem SVT 1 kl 21.00.
Gillar ni bra serier så missa inte den.
Dessutom så var det ju premiär för Downton Abbey i Lördags så då satt jag och mamma bänkade i soffan.Som alltid var den väldigt bra och jag kan knappt vänta på att så se nästa avsnitt av säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0