Morgon på er

God morgon på er alla köldslagna personer där ute.
Nu börjar det att bli minst sagt kyligt i luften.
Bäde mössa och vantar har åkt på här men så länge det inte kommer någon snö så känns det bäst att gå i träningskorna.
På tal om skor ja. Köpte ett par kängor, märke vagabond förra vintern..gissa vad som hänt ? Jo, foten böjer ju sig när man går så det har gått hål i dem. Undrar allt om det verkligen var läder..tror knappast det eftersom jag har ett par äkta Klondike vandringskängor i äkta läder som stoppat i x antal år. Hade ett par innan de nya i konstläder och fick höra att sådana inte stoppar mer än en säsong. Om de inte gör det varför är de då så dyra ?
Man har ju knappast råd att köpa nya så ofta och det är svårt att hitta några i äkta vara som inte är svindyra :/
Nåja man får dra på sig de fodrade mockaskorna så länge när det vita börjar falla och ligga kvar men dagens inlägg skulle ju inte bara handla om svårigheten med att hitta kängor.
Nej jag tänkte skriva kort om två underbara hundar förutom syrrans som jag träffade i helgen..en norrbottenspets tik som var hur gosig som helst& ville leka med sitt mjukisrådjur och en liten Australien Shepard valp på åtta veckor. Jag lovar han var inte alls söt..bara lite.
Men när Meja(den första) kom och satte sig nedanför mig och tittade med sina mörka, varma ögon så smälte jag totalt.Fy vad jag saknar hundlivet nu.Det känns som att ju mer underbara vovvar jag träffar desto mer så saknar jag att höra ljudet av tassar mot golvet, någon att gå ut med,någon som viftar på svansen eller kommer och lägger en blöt nos mot ens hand. Planen är väl att jag kommer att skaffa en framöver om det bara löser sig med ekonomin och sysselsättningen först men man kan ju känna mer sug efter det ibland.Dessutom så har jag verkligen gjort min insats för tigern i helgen. Fick reda på det igår kväll att syskonbarnet hade sålt för lite drygt 4000 hitills. Gissa om det kändes bra?Hoppas det blir mycket pengar till tigrarna nu så att de kan få finnas kvar i det vilda och att man inte bara kommer att kunna se dem på djurparker i framtiden.
För är det något jag inte glömmer i första taget så är det hur liten man känner sig när de tittar på en.
Om man dessutom börjar studera en vanlig katt lite mer nära men på deras egna villkor så lovar jag att man kommer att hitta fler likheter än vad man tror. Kattdjur är dessutom mer sina egna och mer självständiga än hunddjuren och att ha en tiger eller ett lejon som husdjur är därför ingen bra idé.Ändå så händer det i USA och de katterna tycker jag bara synd om. Vilda djur ska få vara vilda.Så därför tycker jag att fler länder i Europa borde ta efter oss och åtminstone förbjuda rovdjur på cirkus.
Också hörde jag ett härligt ljud i helgen. Nämligen ljudet av flyttande kanadagäss.Så nog är kallare tider på väg.
Dessutom så hann jag med att spela lite Sims 3 med och nu bor Connie& Logan tillsammans . De fick flytta in hos L då deras lilla pojke föddes. Vad han ska heta har jag inte riktigt bestämt än men det är mycket troligt att det blir något irländskt.Connies katt Wicca verkade också gilla att flytta in i huset, kanske inte så konstigt eftersom det finns en stor tomt för henne att jaga på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0