Som ni...

Som de flesta av er redan vet. Åtminstone ni som följer min lilla blogg regelbundet har nog koll på vem jag delar min lägenhet med. Jo det är nämligen en liten söt guldhamster gosse som heter Meeko. Han fick namnet eftersom jag tycker mycket om Disney och kanske Pocahontas som det är hämtat ur är min riktigt stora favorit av alla filmerna därifrån. Om ni undrar vem det är spm bär namnet så är det en viss liten tvättbjörn som är kompis med Flit och som ständigt råkar i bråk med den lilla bortskämda hunden Percy. Va ? Har ni inte sett den än? men då tycker jag att ni ska ta och leta upp den eftersom de där två verkligen är underhållande. Fast nu var det inte Pochahontas det här inlägget skulle handla om utan det ska snarare handla om hur duktig min lilla hamster faktiskt är. Han var ju visserligen redan handtam när jag köpte honom i våras men efter tidigare erfarenheter visste jag att jag kunde få vara beredd på det mesta. Dock så har han inte bitit mig en gång än, kanske något litet tjuvnyp men det var mer från början när han skulle säga ifrån. Numera så biter han inte alls, utan han undersöker tvärtom min hand och ser om det är något som han kan äta istället. För jag tror att han önskar att han hade en mil till botten ibland. Sedan så är han också så duktig då han får springa lös i hallen. Han undersöker alla skrymslen, vrår och kartonger plus att han använder matte som en klätterställning ibland men inte en gång att jag kommit på honom med att uträtta några behov under något skåp inte. Är det vanligt att ha en så pass rumsren hamster ?
Också kommer han som ett skott när man prasslar med påsen till hans favoritgodis & då ser han sådär löjligt söt och förväntansfull ut så bara därför brukar han få en innan han blir nedlyft i buren igen. Det brukar synas på honom att han egentligen inte tycker om det fast han får ju i alla fall en stund kontrollerad frihet morgon eller kväll beroende på när han är vaken. För det är just det när man har en nyfiken liten hamster, att man måste se efter vad de gör så de inte går och drattar ner från skohyllan eller något liknande. Kommit på en sak som borde uppfinnas också, nämligen en fallskärm för smådjur eller om det är bättre med en trampolin ?
Ja ni hör att man kan få idéer av att studera dem, det kanske är ett tecken på att man umgås för mycket med dem ? *skratt*. Men såklart är det ju mest roligt att umgås med honom och se att faktiskt till och med varje liten hamster har sin personlighet, ingen är den andra lik utan de är just sina egna och har olika vanor.
Fast de kräver ju också mycket tålamod och man måste ha tid att sitta med dem en stund varje morgon/kväll för att socialisera dem om man ska få dem att lita på en fullt ut. Riktigt tama blir de kanske inte heller för han har kvar sitt beteende av att vara bytesdjur. Kommer man för hastigt på honom så lägger han sig på rygg så jag försöker undvika det så gott det nu går med min äldre bur där öppningen är i taket. För det mesta så kommer han ändå fram numera och ska kolla om jag har något ätbart att bjuda på så då passar jag på att plocka upp honom. Se dan kan han ju också sprattla till ibland men hittills har det gått bra då han för det mesta varit nere i buren då det har hänt, eller så har jag försiktigt satt ner honom på golvet i det läget och låtit honom dra iväg. De som säger att hamstrar inte är snabba har aldrig träffat racer-Meekodini den saken är klar. För fort går det och ibland kan han konsten att finta bort mig men jag vet ju var han har sina favoritställen att sitta på som tur är. Klart är i varje fall att han är väldigt underhållande även om han bara är en liten hamster som ligger och sover större delen av dagarna. Jag brukar inte störa honom utan låter honom sova eftersom jag vet att han kommer ut sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Det sägs ju också att man inte ska störa dem för då kan man förskorta livslängden på dem och nog ligger det något i det då man känner det lilla hamsterhjärtat slå.  och man behöver inte skaffa en massa dyra leksaker åt dem heller, det bästa Meeko vet är att massakrera toalettrullar. Tror han hämnas på dem eftersom han fastnade i en, en gång. Eller så tycker han också om att leka med sin lilla gallerboll med bjällra i(egentligen en fågelleksak) och han älskar kurragömma i kartonger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0