Idag har jag bara regn hos mig

Idag så regnar det allttså när jag tittar ut genom fönstret och några små vattendroppar ligger fortfarande kvar där på fönsterrutan. Man kan med andra ord säga att det är ett riktigt sjusovarväder där ute. Allting tog sin början igår när det också var mulet och mellan skurarna så fortsatte det bara att dugga och det grå molntäcket över himlen verkade inte vilja lätta.
Ja, jag antar att man kan säga att det varit perfekt väder de här senaste dagarna för att man bara ska vilja stanna kvar inomhus och kanske dra upp täcket över huvudet för att ligga kvar i sängen.
Eller så gör man kanske som jag har gjort här hemma, jag kliver ändå upp  tidigt , för att  sätta mig med frukosten i soffan och tittar på SVT  för att .åter igen få följa med på älgarnas årliga vandring från Tallberg till Kullberg men till och med skogens konung verkar tycka att det är dålgit väder och vad kan se mer risigt ut än just en älg som kanske står där med en slokande mule och hängande öron ?
Ja, i sådana fall så antar jag att väderleken nog är riktigt usel ochhtitills så har faktiskt bara tre av dem tagit sig över älven så jag blev faktiskt inte ett dugg förvånad när SVT bestämde sig för att utöka sändningstiden med en vecka. Det har ju varit så kallt hitills i vår, man ser det ju rätt  så tydligt i bild hur mycket av snön som ligger kvar ännu och här längre söderut efter kusten där jag håller till så har vi då haft väldiga blåsväder som dragit förbi. Nu brukar ju vinden kunna hjälpa till och få snösmältningen att gå fortare men Tallberg ligger ju längre norrut och mer inåt  landet så de har nog haft det kyligare än oss. Nåja nu skulle jag  kanske inte bara skriva om älgar och det trista vädret idag utan jag har även ett par andra saker som jag känner att jag vill dela med mig av. 
Har äntligen fått tummen ur och börjat göra om ett av kvartern i Sims 4. Temat som jag tänkte migpå
det är skandinaviskt och vad kan då passa bättre än att jag väljer att bygga en del av husena genom att hämta inspirationen från riktiga förlagor. Nu går det ju inte alltid att få det exakt som i verkligheten på grun av hur spelet är uppbyggt med ett fast rutnät men nog går det ändå att få fram den där känslan och vi har trots allt en del fina hus kvar i staden som jag kan använda mig av.
 
De här två gamla husen står kvar nere vid foten av ett berg.
 
I mitt kvarter har jag istället valt att placera dem intill ett litet torg, men jag tycker ändå att början har blivit väldigt bra och jag tror faktiskt på att det kommer att se ännu finare ut när jag är helt klar, för det är fortfarande en lång väg kvar då¨jag måste arbeta med både planritningar, interiörer och tomterna. 
Det stora huset som finns  till vänster i bild, det som går mer i brittisk stil,det kommer ju att bli ett senare projekt för mig att göra om men jag ska försöka hålla fast vid småstadskänslan som jag försöker mig på att bygga upp.
 
Nere i hamnen så hittar man de här gamla ombyggda hamnmagasinen som har fått bli en mysig bar istället. Förlagan till dem är tyvärr bortriven sedan ett antal år tillbaka då kommunren tyckte att det blev för dyrt att rusta upp dem. för framtide men visst tillhör jag  den skaran som faktiskt saknar dem.
 
Borta är tyvärr också förlagan till det här bygget och jag har , hur jag än försökt leta faktiskt inte hittat någon bild på det, och eftersom man än så länge inte kan ha hästar i spelet så fick det gamla ridskolestallet helt enkelt istället lov till att bli en privatbostad åt den stora familjen. Fast på något sätt så tycker jag ändå fortfarande att det ser ut att vara riktigt mysigt.
 
I mitt kvarter så finns det alla bostäder från koja till slott, valde såklart ut fina  Ängsö eftersom jag  ju har varit där på besök för ett antal år sedan och verkligen kände att jag tyckte om det stället. För att vara ett slott så ser det ju kanske inte så märkvärdigt ut till det yttre . men det är ju en helt annan sak när man kliver in och ser prakten
 
 
Med slottet på plats så kände jag även att jag ville göra ett försök att bygga upp Sundängens Camping där vi bodde, fast vissa detaljer fick jag givetvis lov att ändra på men båda platserna är åtminstone fortfarande en del av en nationalpark.
Vidare så fortsatte jag med att börja bygga om även den tillhörande slottkyrkan, som jag inte riktigt har färdigställt ännu heller men så har jag ju en hel del jobb kvar med själva slottet eftersom det har varit helt omöjligt för mig att få tag på ritningar till plan tre och fyra som visst inte finns i digitalt format.  Så därför så får det kanke ligga lite vilande så länge medan jag koncenterar mig mer på hur resten av kvarteret ska se ut. Har även byggt ett bibliotek där det gamla vandrarhemmet fick stå som en stor förlaga.
Efter det finns det planer på att göra om den gamla järnvägstationen till en mysig resturang. det ska helt klart vara gamla hus för mig att utgå ifrån när jag bygger. De moderna byggena som har börjat dyka upp , som påminner lite om fågelholkar de är  ju inte alls lika spännande att använda som mallar.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0