Hejsan svejsan på er ni alla !

Hej på er alla ni läsare som har klickat er in hit till min lilla blogg.
Idag så är det  alltså så där igengrått där utanför mitt fönster igen  också regnar det, så jag antar att den här dagen kommer att bli en sådan där dag som man verkligen kan låta bli att sticka näsan utanför dörren på. Fast det har jag ju faktiskt redan gjort då jag var tvungen att ta på mig jackan och gå med insamlingen som vid det här laget började att bli överfull. 
Så nu är korgen under diskbänken tom igen och det känns ju alltid skönt att ha sådana där tråkiga saker som man ändå till sist måste göra avklarade, så Skalman hade nog i alla fall en poäng i det han sa om ni minns , ni har väl någong gång läst Bamse -Världens starkaste björn ? hoppas jag för den mycket kloka gröna sköldpaddan med den där gula hatten brukade ju ibland säga att : Måste och skynda är de fulaste ord jag vet.
Håller faktiskt lite  med honom där, det är inga ord som jag gillar heller fast vem gör väl egentligen det?
Nej nu så har det blivit dags för att äta lunch  också kan jag berätta för er att jag fick se hämplingarna igen igår när jag var ute och gick. Den här gången så dök de upp på parkeringen framför sjukhuset men jag fick aldrig  tillfälle att riktigt komma dem nära men jag hörde ju  hur de satt där uppe i ett av träden och kvittrade så fint. jag tror faktiskt att det är deras lite speciella  läte som gör att man först lägger märke till dem. Så det verkar faktiskt som att de  kanske har slagit sig ner någonstans i närheten, då det här är andra gången som jag får syn på dem när jag är ute och går omkring där uppe. Sedan så antar jag att  i alla fall några av er kanske vill ha en liten uppdatering om hur det går för "mina" fiskmåsar  i år ?
Jodå nog har de anlänt till taket alltid och de brukar som vanligt komma och slå sig ner på lampan under mogon och kväll när de ropar in sitt revir. Om det är samma par som förut vet jag ju förstås inte med säkerhet , men i år så har de då i alla fall hunnit före silvertärnorna som flyger omkring nere i hamnen Fast jag tror i alla fall att det är samma fåglar som har kommit tillbaka för att föraöka häcka här igen  efter det där misstaget  som de gjorde ifjol då de kom för sent och  tärnorna hann med att inta taket före. Jag håller åtminstone alla tummar jag kan för att det ska få gå bra för dem den här gången och jag beundrar verkligen deras enträgna försök att inte ge upp att bo här helt!
Vissa fiskmåsar är helt klart mer orädda än andra och visst så är de faktiskt rätt fina fåglar, det märker man inte minst när man får stå och bara betrakta dem så här.   Fast det kanske just är som så , att man måste få ett tillfälle att  lära känna dem först för att man ska börja förstå hur allting i naturen hänger ihop och hur samspelet mellan de olika arterna fungerar. Istället för katten på råttan och råttan på repet så är det i måsfåglarnas värld kanske aningens lite mer komplicerat än så med måsen på truten och ,tärnan på måsen.  
 
Ett säkert tecken på att man börjat gå där nere väldigt ofta är när man till och med börjar lära sig att känna igen en del av fraktfartygen som kommer in men det är alltid roligt att få syn på mågoting nytt.
 
Under gårdagen så fick jag ju faktiskt  inte bara syn på en ny fraktare utan det låg faktiskt hela två stycken förtöjda  där på andra sidan fjärden borta  vid industrierna och det är alltid  lite spännande när det går att se på dem var  i världen som de är registerade någonstans.   Vet ni föresten om hur det är möjligt ? Jo  det gäller att se efter i aktern av båten om det står någoting  under namnet . 
En del av er kände kanske redan till det här, ananrs kanske ni har fått lära er någoting nytt om båtar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0