Hallojsan!

Hejsan svejsan och god dag på er alla ni läsare som av en eller annan anledning har gjort det valet att klicka er in hit till im lilla blogg för att se efter om det kanske har hänt någoting nytt sedan ni var här senast och läste. eller så kanske ni bara varit här för att kolla in om jag laddat upp några nya bilder från någon av mina senaste promenader ute i naturen. Det har ju faktiskt gått ett par, tre  dagar nu sedan jag skrev ett nytt inlägg eller laddade upp några  nya kort men ibland så känner man kanske heller ingen lust till att uppdatera och då är det alltid bättare att man gör något annat  ett tag och väntar ut det, tills suget att skriva kommer tillbaka. Sedan så har det kanske också varit som så att jag även har haft en del andra saker att pyssla med under tiden och då har det ju inte blivit lika mycket sittandes framför datorn som det kanske blir vanligtvis,
Som till igår till exempel, när jag blev tvungen  till att dammsuga i soffan och  dessutom så fick jag lov till att dra fram skåpet där jag har hamsterburen ståendes för Scrat hade fått för sig att ha raveparty någon gång  under natten och sprätt ut en massa spån så att det kändes som att det låg överallt på golvet. Ni må tro att att det  där illa guldkornet , åtminstone för ett tag blev väldigt billigt!  Fast det hela var såklart glömt och förlåtet  sedan när vi satt och mös tillsammans i soffan och han tittade på mig med sina små nyfiket vakna peppakorsögon. Ja dessutom så tror jag att han är alldeles för underbar för att jag ska kunna bli riktigt arg på honom men ibland kan man ju undra hur de små liven tänker som.
Åkte ut till fågelsjön igen innan helgen , kanske för att försöka med få syn på bävern igen nu när jag vet om att den håller till där men jag   den här gången så såg jag inte till den stora gnagaren . Fast jag spande ändå in en hel del fåglar, som den här orädda lilla lövsångaren som gjorde mig sällskap en lång stund.
 
På något sätt så tycker jag om den här bilden som jag lyckades fånga på en sömnig rödvingetrast , som satt där som ni ser och slumrade till på en gren när jag kom gåendes. När den hörde mig så tittade den yrvaket upp innan den flög iväg. På ett annatt ställe när jag hade börjat gå tillbaka så hade jag däremot mer tur och jag fick en möjlighet till att fånga  den fina sången på flim.
Jag måste få säga att jag har börjat gilla rödvingetrastarna allt mer eftersom de är så orädda när man kommer, de sitter gärna där alldeles vid sidan av gångvägen bland det trorra fjolåsgräset och tittar man inte efter den s¨kan den vara nästintill omöjlig att få syn på bland alla bladen.
 
Nu så har den svart/vita flugsnapparen anlänt.
Den här bofinken var  ju tämligen orädd där den satt och betraktade mig från en gren.
Inte är det lätt att få syn på sävsparven inte.
En svart panter satt och lurade på frukosten invid ett dike.
 
 
Bestämde mig även  för att gå en bitefter den andra sidan på sjön och nör jag passerade bostadsområdet som finns där så kom  den här lilla  näpna blåmesen och slog sig ner i ett av trädena vid sidan av vägen precis där jag hade valt att stanna till.  Den satt där hela tiden i uskaget och jag kunde riktigt se hur den la huvudet på sniskan för att lyssna när jag började prata med den. Alltså mesarna är ju verkligen bara fär härliga när de faktiskt verkar söka kontakten med en på det där viset!
 
 
 
Vårfloden i den närbelägna ån vsr minst sagt vild och vattnet verkligen forsade fram , men det var inte helt lätt att försöka fånga vårfloden på film men ni kanske kan höra en del av bruset och jag hoppas att ni får en liten känsla av hur det var att så där och höra ljudet av vår!
Förutom rödvingetrasten så kunde jag även få komma nära en björktrast som också ställde upp för att bli både fotograferad och filmad. 
 
Passade även p åatt åka ut för ett par timmars gästspel hos mina föräldrar och jag kunde såklart  inte motstå att ta mig en tll promenad när jag var där. Fick då syn på två stycken starar som satt där uppflugna i en björk. Så nu tror jag att våren är här  för att stanna.
 
 
Sedan så gick tranorna omkring nere på den upplöjda åkern och sökte efter mat men jag hann aldrig med filma dem, när de ropade då de fick syn på mig och tog till flykten men de är mäktiga fåglar när man får  möjligheten att komma dem så nära.
Igår morse så traskade jag iväg ner runt kajen igen eftersom solen sken och det var ett underbart vårväder men det var kanske ingen bra dag för att skåda fågel eller så var jag kanske ute för sent då jag kom iväg först vid sju- halv åttasnåret och staden hade hunnit vakna mer till liv. Fast jag fick ju i alla fall se en ny fraktbåt som lagt till på andra sidan fjärden.
 
Sedan gick det ju som vanligt sådär att försöka  med att smyga sig på stenskvättorna som inte direkt sitter stilla någon längre stund
Parflygning av storskrakarna.
När jag gick  vägen förbi Kustbevakningens kontor så låg två av deras större båtar förtöjda invid kajen, samt en av de mindre och det kan jag inte säga är något vanligt inslag , utan det är väl oftast bara den ena av de  där större båtarna som brukar vara stationerad här. Nåja det är ju i alla fall bra att de är här och  visar upp att de finns till :) 
Sedan, rätt vad det är åd jag står där nere och spanar ut över vattnet och studerar hur storskrakarna håller på med att bilda sin drevkedja med utgångspunkt från hamnen ja då dyker smålommen helt oväntat upp närmare land igen! Alltså oj vilka fina fåglar de är att få syn på!
 
Sedan så tänkte jag gå in och handla lite som jag hade glömt sist på vägen hem men jag hann inte ens komma till torget innan jag höll på att snubbla över en nyfiken fiskmås som letade mat vid ett gatukök som fortfarande var stängt. När jag närmade mig fågeln med kameran så lade den  helt enkelt huvudet lite sådär på snedden och försökte sig på med att se så söt ut som det bara var möjligt. Jo, smarta är de alltid de där måsfåglarna och jag kan inte förstå varför folk som satt ute , på en av uteserveringarna tittade konstigt på oss båda, fördet var ju måsen som följde efter mig när jag gick och inte tvärsom :P 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0