Blåsväder!

Hejsan på er alla ni läsare som har lyckats med att klicka er in hit till min lilla blogg och tagit er förbi GDPR som fortfarande kan ställa till det med en del av länkarna  ja ni vet hur frusterande det kan vara ibland, speciellt när man får upp konstiga varningar för att sidan är osäker att surfa in på ja kan ni tänka er det!
Trots rensningar av både webbläsaren som är Edge och registerfilerna, så är felet fortfarande kvar men nej nu ska vi inte hålla på att grotta ner oss allt för mycket i det.
Jag har inte heller lyckats hitta något lösning på problemet  och ändå så har jag varit ute och läst på & försökt med det mesta för att  kunna bli av med det, men ingenting har alltså fungerat hitills utan det pekar mot att det är en del av sidorna som kanske har ändrat sina rutiner och inställningar vilket ju gör att det blir omöjligt för mig att åtgärda felet, men ni kan vara lugna bloggen fungerar ju i alla fall.
Idag så hade jag nog faktiskt, egentligen inte riktigt  tänkt skriva något nytt inlägg eftersom det ju blev så mycket text när jag skulle skriva ett  igår men jag ska i alla fall försöka med att fatta mig kort den här gången, annars så är det ju bara att ni bläddrar förbi om ni känner av att ni inte riktigt orkar med att läsa allting.För jag tycker ju trots allt om att skriva  och ibland så kan det kanske bli någoting som liknar  mer början på en roman utan att jag riktgit tänker på det, det går helt enkelt bara av bara farten. Så har det nog alltid varit och medan många andra satt i skolan och kanske svettades över att skriva uppsatser, eller berättelser så tyckte jag precis tvärtom att det var roligt eftersom det var någonting som jag var bra på. Nej nu skulle jag ju försöka vara kortfattad idag , ni märker ju hur bra det går för mig.
Var i alla fall ute och gick ner runt kajen tidigare ,men jag vände tillbaka hemöver redan efter en timme eftersom det friskade i bra, i vindbyarn i och sjöfåglarna ville inte gärna heller vara ute och flyga. Packade upp det jag hade handlat ur ryggsäcken och satte på mig träningskorna igen för att ta mig en en  promenad, den här gången åt andra hållet, mot skogen till. 
Knappt hade jag hunnit komma mig iväg förän jag stötte på den ena skatan som ju håller till här runt husknuten. De är verkligen inte rädda av sig och hen satt där så fint på staketet för posering. Vad säger ni, kan till och med en skata konten att se söt ut ? Jo jag tycker faktiskt det, eller så försökte bara den smarta fågeln bara med att ställa sig in för att den trodde att jag hade någoting ätbart med mig åt den.
När jag skulle till att vända om och gå började  tillbaka hemöver så tyckte jag att jag hörde någoting som kvittrade så väldigt i ett buskage invid den ena av stadens anläggningar för bangolf. Från början så såg jag bara till en blåmes och jag tänkte inte gå trapporna ner men så kvittrade det till igen och då var jag helt enkelt tvungen att gå dit och se efter vad det var frågan om. När jag kommit halvvägs ner, så flög någoting plötsligt upp framför mig  och då jag sneglade upp i en av björkarna så fick jag mig en verklig överraskning . För där på ett par grenar satt två stycken jättefina hämplingar och bara väntade på att få bli fotograferade! Så himla roligt att man kan få syn på en sådan fågel mitt inne i staden. Nu har jag visserligen sett hämpling förut så jag vet ju om att de finns här men de förekommer visst ändå sparsamt i norrland och jag har  då aldrig fått komma den så här nära som jag fick göra idag. Jo visst det går alldeles utmärkt att skåda fågel även i stan, det gäller bara att veta var man ska titta någonstans.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0