Äntligen!

Idag, på morgonen så hände det som jag väntat på äntligen!
Jag fick mitt så efterlängtade 100:e kryss  när det gäller vilka olika fågelarter som jag har sett  hitills och det känns på något vis väldigt skönt att ha det målet avklarat men så har det ju också verkligen tagit sin tid att uppnå det. Är ni  kanske lite nyfikna nu på vilken den 100: arten att komma in på min lista blev?
Den kom verkligen som en glad överraskning där den satt uppe i trädkronorna vid bangolfen där jag ju tidigare har kunnat konctatera att det finns hämplingar , men den här gången så var det ingen sådan som jag fick syn på utan någoting nytt och ännu mer spännande nämligen en rödstjärt.
Jag har visserligen bara sett den på bild tidigare men nu så hade jag turen på min sida och fick se den för första gången även i verkligheten. Den satt tyvärr inte stilla någon länge stund så jag hann aldrig med att få upp kameran för att kunna fotografera den, utan när jag hade fått till fokuseringen så ahde den hunnit flyga iväg mot skogen och den kom då inte tillbaka medan jag stod där men det är ju så här det är när man fotar vilda fåglar och djur, man får försöka lära sig att ha tålamod så vem vet, den kanske dyker upp igen när jag som minst anar det.
Vidare så fick jag ju faktiskt syn på mesarna redan då jag hade kommit ut på baksidan av huset , de är som vanlgit allt annat än buskablyga av sig eller så är det bara jag som har en förmåga att kunna locka dem till mig
Talgoxen kommer alltid flygandes när man går ut, den brukar sitta i buskaget och titta på mig när jag har tagit ut Scrat i spenaten..
Ett litet blåmespar verkar  nu till sist  ha bestämt sig för att flytta in i den andra holken och jag hoppas verkligen så på att de kommer att få stanna kvar ,så att inte den där svart/vita flugsnapparen lyckas med att jaga bort dem för annars så brukar vi faktiskt oftast ha flugsnapparen boendes  just där. Det sitter visserligen en holk även på andra sidan björken, men jag vet inte vem som har satt upp dem för oftast så vill fåglarna ju inte bo allt för nära varandra.
 
 
Den här lilla sädesärlan gjorde mig sällskap när jag traskade runt vid bangolfen och den var knappat skygg av sig heller utan den kom faktiskt  och satte sig så pass nära mig  som kanske en meter ifrån. Antar ju att de kanske hade sitt bo någonstans i närheten så jag ville inte stå kvar allt för länge heller och riskera att störa dem, utan jag fotograferade den och gick sedan vidare när jag hade fått mina bilder men ibland så kan man se hur en del av  fåglarna verkar lyssna när man börjar prata med dem.
När jag passerade nere vid kajen så försökte jag mig på att ta ett kort på hela kolonin med silvertärnor som nu har anlänt  från Antarktis och de  ockuperar  båda bryggorna på den ena sidan av fjärden trots att någon har satt upp en drake längt ut på den ena för att försöka hålla måsfåglarna borta. Fast det fungerar ju synnerligen illa då det verkar vara genomskådat för länge sedan!
Se så bara , hur elegant den är när den flyger men det är verkligen inte det lättaste att hinna med i svängarna när den kommer in så här på nära håll utan man får satsa p åatt ta en serie foton och hoppas på att något av dem blir bra.
Lyckad fångst, men vad är det egentligen för sorts fisk den har fått tag i den här gången för jag tycker  ju inte riktigt att det ser ut som en strömming som brukar vara ett av de vanligaste bytena för dem annars men det kanske också bara är så att  det är vinkeln som luras.
Porträtt av fiskmås.
Lyckades äntligen med att ha turen på min sida och  överlistade stenkskvättan som annars brukar vara  väldigt snabb på att flyga iväg när man kommer gåendes, så den lever ju verkligen på så sätt upp till sitt namn genom att vara jsut det, skvätten av sig. Fast skam den som ger sig och när man väl får syn på den så här , så är det en fin liten fågel.
Kunde naturligtvis inte låta bli att fotografera storskrakarna idag heller.
Till sist så hörde jag hur det kvittrade en massa inne i buskarna vid lekparken när jag var på väg tillbaka hem och jag blev förstås tvungen att stanna till och försöka få syn på de små  charmiga gråsparvarna som hoppade omkring bland de täta grenarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0