Tingeling

 
Nej det blir visst inget publikt kosläpp på mjölkgårdarna i år., utan det är som det mesta annat inställt på grund av Coronan. Såklart tycker jag att det  här är viktigt MEN ibland så tror jag  faktiskt att det  kanske går lite till överdrift med även om vi såklart ska tänka oss för och många om riskgrupperna ute i samhället.
Det får ju folk till att göra massa konstiga saker , som att börja med att hamstra toalettpapper och andra livsmedel fastän det egentligen inte finns något behov av att göra det.
Sedan denna handsprit i all ära, när dett viktigaste väl ändå måste vara att vi alla sköter den basala hygenien och tvättar händerna noga med tvål och varmt vatten så fort vi har varit ute ?
Vidare så tycker jag också att det i längden kan bli kontraprodukuktivt med TVs specialsändningar, visst är det bra att informationen finns och att de ser till att dela faktan men, ja då var vi där igen det kan även bidra till att skapa mer rädsla i samhället.
Det kanske också har att göra med alla dessa restriktioner som har börjat med att komma och som får allt fler till att börja med att isolera sig där hemma.
Fast håller man sig till det som står på https://www.krisinformation.se/, så tycker jag att man har kommit rätt så långt, fast om man ser på TV så blir man nästan bara nedstämd och bedrövad över läget.
Fast nu så har jag väl ändå skrivit tillräckligt om det här,åtminstone för den här gången.
Här bjussar jag på en gammal bild från akrivet på en våryster mjölkko från Lövsjö Gråd som vi besökte ett år. Härligt att få se så glada och välskötta djur <3 men där så tycker jag ju att aktivisterna skjuter sig själva i foten. För om vi la ner alla bondgårdar och förbjöd folk att ha hästar eller får hur skulle våran landsbygd då komma att se ut egentligen ? Ja just det man får ju försöka tänka sig för INNAN man säger någoting åt det hållet men ibland så känns det som att de inte har någon koll på hur saker fungerar. För utan de betande djuren så skulle slyn växa upp och skogen skulle ta över helt, men vissa arter är beroende av den brukade marken och hur skulle vi överhuvdtaget klara oss utan pollinatörer som bin, humlor och fjärilar ? Jo det tycker jag att man kan ta sig en funderare över, men vissa av dagens stadsungar vet ju inte heller varifrån mjölken kommer och det tycker jag är en tråkig utveckling men kanske inte konstigt att det gått åt det hållet när de bara sitter inne framför sina paddor och då menar jag inte  direkt de där grågröna sakerna som hoppar omkring nere på marken men det förstår ni nog att jag inte gör. Utan jag menar givetvis alla de där tekniska sakerna som barn roar sig med idag,visst kan teknik också vara bra på sitt sätt men på samma gång så bör det ersätta allt det där andra som också främjar en naturligt del lärandet.
Kommer ni någon gång då tjejer ?!!
Mjuuuuuuu. det är klart vi vill inte missa att få komma ut på bete.
 
 
Man kan lära sig så mycket om kor , när man väl lär känna dem och får se deras olika personligheter men de flesta som jag har stött på har då varit väldigt nyfikna av sig. 
Nu skulle jag ju inte riktigt låta korna ta över inlägget  helle ändå så är det lätt att jag hamnar där, någonstans i hagen med dem men det kanske beror på att jag i själva verket  någostans 
är en förklädd lantlolla fastän jag bor inne i  staden.
Åkte ut och gästspelade lite hos mina päron idag för några timmar  , men passade såklart på att gå ut på en liten promenad i solskenet
Äntligen kan man säga att jag fick till en fin bild på pappas lilla kråka som har kommit tillbaka, ja jag tror i alla fall att det var hon för den satt där uppe i trädet på andra sidan vägen och var så orädd. Nör jag började prata med den så kom den flygande mot mig, men jag hann inte med att zooma annars så brukar ju kråkfåglarna i vanliga fall  sky när jag tar fram kameran.
Mesarna däremot är inte buskablyga av sig , tvärtom när man är ute och går så dyker det nästan alltid upp en liten nyfiken talgoxe eller blåmes som vill försöka att se efter vem man är, eller så måste de förvissa sig om att man inte är farlig. Ibland kan man snudd på se hur de sitter där och funderar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0