Förkylning och Mello

Ja nu så förhåller det sig som så att jag har gått och blivit förkyld.
Fast då tycker jag allt att jag har klarat mig undan länge i år, och sluppit bli sjuk i alla fall så har det gått längre tid än vsad det  brukar. Annars är jag  något mer av den sorten som brukar suga åt mig flera olika virus likt en tvättsvamp men nu höll det  tydligen inte längre. Utan få känningar nerei halsen för kanske fyra dagar sedan ochden ruskiga slemhostan sitter sitter ju fortfarande i så jag får inte prata för mycket än...för då börjar jag verkligen att låta som en kråka .Medan näsan kanske börjar klarna upp något men det verkar alltså som att det är en seg historia att bli av med den här omgången.
Ja då är det allt tur att jag  bara kan bädda ner mig under filtarna i soffan för att försöka kurera mig, jag tar det verkligen lungt och låter det gå en dag i taget. Har faktiskt knapppt ens orkat se på TV eller pyssla med någoting anant under tiden utan det är väl först de senaste två dagarna som jag känt att orken kanske är på väg tillbaka lite.
Fast det vore ju dumt att ta ut någoting i förskott, så i det stora hela så är det fortsatt vila som gäller här för tilfället , åtminstonre till febern börjar ge vika av sig själv.
Höll mig dock vaken hela kvällen igår när det var final på Melodifestivalen och jag måste få säga att nog tyckte jag att det var rätt låt som vann till sist men jag begriper inte varför det gick så dåligt för duktiga Victor Crone ? Alright , den låt som han ställde upp med hos oss i år var kanske inte lika bra som den han hade ifjol då han valde att tävla för Estland men kom igen SÅ dålig var den faktiskt inte och han har en sådan otrolig utstrålning på scen trots ett enkelt nummer så varför gick det inte bättre för honom ?
Smaken den  är väl som baken antar jag...men Troubled Waters är i alla fall en av  det här årets Mellolåtar som jag gillat mest och defentivit kommer att vilja höra spelas mer i radio :)
https://www.youtube.com/watch?v=ElEX13jDzsM
Sedan kan jag hålla med på en del av kritikien mot tävlingen.
Varför har man gått ifrån det gamla systemet man hade med juyrgrupper som satt över hela landet  landet och istället plockat in en internationell jury ? Det är väl ändå en svensk  tävling i musik ?
Fast det kanske styper i att alla delar i The Mamas inte ens verkar kunna prata svenska, trots att man nu ställer upp och tävlar...det blir ett moment,  lite som med Duplatis i stavhoppet.
Dessutom så saknar jag att  få se åtmnistone en  riktig schlageräv i startfältet.  Visst de bidag som en del av dem ställde upp med i år kanmske inte höll måttet men det skulle åtminstone ha gått att ha fått till ett som var mer nyanserat än det där....och nej jag trodde ju faktiskt  på att Jan Johanssen skulle klara av att framföra Torstens bidrag, men säga vad man vill om Herr Flink, han är helt klart orginell. Nu kanske det inte 'r snågot som skulle slå i ESC men vad vet man om vad som kommer att gälla där just i år ?
Fast det kanske är ett tecken på att man börjar att bli gammal, men jag vet inte då en del av dagens moderna musik bara känns konstig och ibland så verkar det ju helt klart handla mer om showen kring än själva bidraget--men börjar man inte hamna inne på fel spår då i sådana fall ?
Ja jag vet inte, för det är så oliam ed vad som fungerar i Eurovision.
Det kan vara altl från finska hårdrock monster, till en blå rymdfigur från Ukraina  som studsar runt på scen eller vem glömmer någonsin året med de charmiga ryska gummorna som ställde upp?
Så det är ju verkligen olika smak ute i Europa och varför får Australien fortfarande vara med i tävlingen ?  Från början släpptes de ju in i showen  på grund av jubileumet som firades och att ESC alltid har varit stort down under vet nog de flest av oss vid det här laget , ja men  vad hände sedan då ?
Nej det tycker jag är lite märkligt när de får en så avgörande roll i vissa lägen, men det kanske bara är jag och skulle man inte försöka att ålla politiken borta från sången  ändå verkar det bara smyga sig in mer och mer sådana saker i konceptet kring tävlingen med vilket får mig att undra hur man ska börja resonera om tävlingen ska finnas kvar i framtiden och inte hålla på att bara bler mer och mer urvattnad.
Fast nog om detta ämnet nu över till Scrat som ska få några rader ås jär mot slutet av inlägget.
Är ju förkyld och har inte velat hålla på med honom så mycket spm jag brukar då heller. Nog för att jag vet att en vanlgit virus inte smittar utan det är det bara de så kallade zoonoserna som gör men i alla fall. Utan det var  alltså först igår som jag tog upp och  pysslade med honom lite mer igen och idag så fick han först gå ut en kort stund på morgonkvisten  för att han skulle få spring av sig och gissa om den lille hamstern blev sjövild och skulle hålla på att vara överallt och ingenstans när jag städade i hans skåp. Släppte ner honom i hallen, men ja han kom kilandes bakom brädan och skulle såklart se efter vad jag höll på med. Så det var bara att skrota de aktuella planerna och rasta nyfikne Groddmannen istället,, eller så hade han bara hunnit med att bli översocial på de här dagarna. Efter det så fick han gå tillbaka in då jag skulle se på skidåkningen på TV och det hade blivit dags för att äta lunch. När jag hade ätit och det var slut på dramatiken i skidspåren så funderade jag på att helstäda buren åt honom, tänkte att det vore lika bra att passa på.
Satte ner honom i hallen så han fick vara där medan jag höll på att fixa&dona och när han fick komma tillbaka så bråkade han lite först på mig med några väl valda ljud innan han samlade på sig allt nytt toalettpapper som jag hade lagt ner åt honom & drog in med det i huset och somnade om sedan han hade bökat runt ett tag där inne. Så nu undrar jag bara vad som väntar när han vaknar i natt? Ja vi får väl se om han har haft efterfest imorgon när jag kliver upp.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0