Nej inte då

Då blev det plusgrader på termometern igen och det verkar trist nog inte bli någon riktig vinter i år. Alltid är det någoting med väderleken  numera som det verkar men jag tror inte riktigt på att vi är ensamma om att bära skulden till det i sådana fall fast det kan framståsom så ibland när man läser vad aktivisterna säger. Nej, det är väl så att man måste få de här stora jättarna till att ta ansvar för hur påverkar det ständerna kring Indiska oceanen eller i karibien om lilla Svergie minskar på sin plastförbrukning ? Nej ni hör ju hur orimligt det hela låter redan där och om vi inte hade betande djur som kor och hästar som hjälper til latt hålla nadskapena öppna hur skulle det då se ut med den biologiska mångalden där vissa arter faktiskt är helt beroende av åkermarken?
Sedan undrar jag hur en orgnisation som Greenpeace kan försvara vindkraften, jo ni läste rätt för jag skickade faktiskt en fråga till dem och blev helt chockad när jag fick det här svaret tillbaka: Det dör ett visst antal fåglar ändå per år, ja visst men för den saken skull behöver man ju inte öka på den statitsitken ytterligare ?
Nej det finns  helt klart många frågor kvar för någon att besvara, men det var inte det här som jag hade tänkt skriva om idag utan ni måste ju få den allra senaste Scratrapporten.
Han är verkligen ett litet nattdjur i ordets rätta bemärkelse och de två senaste kvällarna så har han inte kommit upp vid tio som han annars har gjort utan han har legat kvar nöjd i sitt hus, så även igår när jag skulle städa buren och flyttade ut honom i hallen så att jag kom åt i hela buren.
Nej han sov lungt vidare , men nu i natt när jag var upp vid tvåtiden för att gå på toaletten då var han minsann vaken och satt och kollade på mig med sina förvånade, pigga pepparkornsögon. 
När jag gick tillbaka till sängen , efter att ha legat en stund i soffan så sprang han för fullt i hjulet och det var så skönt att höra det där svaga ljudet av hans klor mot träet.
Somnade om och vaknade inte förän vid halv niotiden nästa gång, trodde inte att han skulle vara vaken men gjorde ändå iordning lite gosaker som jag la ner i hans matskål. En kort stund senare så kom hamstern ut för att göra bort sina behov, samla in maten och dricka lite så då fick han  allt komma upp för en stunds stillsamt mys i soffan. Fast det var väldigt skönt att han kom ut, men jag kanske bara nojar mig med och han är ju fortfarande liten så han kanske bara håller på att ställa in sin mat och sovklocka änny, antagligen är det så. Eller så kanske han har hamnat i spökåldern, för då brukar de ju bli rädda för precis allting men man får ha extremt  tålamod med de små liven och jag försöker visa honom att matte inte är farlig. Jag menar han har ju börjat att slappna av så smått när han är ute i hallen, men samtidigt så är han fortsatt lite reserverad för mig men det är ju inte att undra på då han bara har bott här i lite mer än en vecka ännu. Nej nu ska jag bege mig ut en liten stund så att jag hinner gå en sväng innan lunchen och det blir nog til latt ta på sig broddarna idag eftersom halkan har kommit hit. Hörde ju rakt att de varnade för den i de norra delarna av norrland, men det gäller även här efter kusten i Ångermanland.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0