Underbara Valborg

God morgon på er alla ni morgonpigga läsare, ja såklart även hej till alla er andra som nu har  klickat er hit och fått upp ögonen för min lilla blogg. 
Idag så sken vårsolen åter utanför mitt fönster fastän termometern som jag har i köket visade ju tydligt på att det inte var frågan om att det hade hunnit med att bli  någon värme i luften ännu . De allra flesta skulle ju antagligen ligga kvar i sängen, under täcket  och passa på att få dra sig lite extra  istället för att  hålla på och kliva upp sådär i ottan som jag nu gör för att äta frukost, få på sig kläderna och sedan efter det bege sig iväg ut på vandring.Det är ju  i alla fall helt klart nu från början av dagen man ska vara i farten där nere vid fjärden dit jag  oftast brukar styra min kosa, åtminstone om man tycker om att spana på fåglar.
Fast det är ju klart, det är väldigt rofyllt där nere annars också men jag kan inte låta bli att börja spana ut över havet när jag väl har tagit mig dit. Ja tänk ändå vilken fin liten stad som man faktiskt har turen att få bo i,men jag tycker ändå att en del av det därtråkiga ryktet som finns kvar utåt specieltl bland ungdomar det kan vi ta och skaka av oss & lämna kvar någonstans  i det förgågna . För vid den här tiden så sjuder ju verkligen naturen fomligen av liv överallt så på så vis, så känns staden nog aldrig rikigt öde eller tom.
Hann ju  inte gå speciellt långt förän jag såklart  fick syn på en fiskmås som satt där och vilade upp sig lite ovanpå stadsbelysningen som hänger ovanför en av gågatorna.  Den satt lungt kvar där fastän jag närmade mig och de kan ju verkligen bli väldigt orädda av sig.
Jag tror att det kan hända , att ni  har sett den den här vyn så många gånger tidigare , åminstone om ni har tittat på mina kort förut, men jag kan inte låta bli att fotografera ur den här vinkeln bprt mot spillvärmeverket. Det är helt enkelt något med den här vyn som tilltalar mig och idag så låg havet där och var verkligen blankt som en spegel när jag gick ut.
Sedan så lyckades jag få så här fina kort igen på en storskrakshanne som kom på inflygning, så nej går jag nereöver så kan jag inte låta bli att fotografera skrakarna heller även om jag redan har så många bilder på dem
Ibland så händer det att man får syn på en fraktbåt som har lagt till borta vid någon av industrierna och man börjar kanske med att känna igen vissa av dem, men idag så fick jag syn på ett nytt fartyg från Italien tydligen.
Den lilla söta sädesärlan är inte direkt rädd av sig utan de kommer ju och trippar nästan framför fötterna på en ibland när man är ute så här och går.
Porträtt av gråkråka.
Innan jag gick ut idag så frågade jag mig själv var någonstans som småskraken höll hus någonstans , tyckte det var lite konsigt att jag inte hade fått syn på någon sådan hitills i år eftersom ju storskakarna har varit här länge men plötsligt så dök den  alltså bara upp  när jag gick där längs strandpromenaden.Hade de kanske hört talas att de varit efterfrågde ?
Nej det är inte lätt att msyga sig på skarven, men det händer att man lyckas någon gång ibland fast förhållandena ska ju verkligen vara de rätta först. Fick i alla fall syn på det ena paret igen imorse då de låg där bortanför den gamla kranen och fiskade närmare land, men så fort att de såg mig ja då dök de såklart ner under ytan och drog längre ut.
Vidareså  hörde jag  emellanåt ett gällt pipande och jag funderade så på vad det kunde vara för fågel som gav ifrån sig det varningslätet, Stannade upp för en stund och började titta ut över vattnet när jag plötsligt fick syn på den här strandskatan som drog iväg över vattenytan. 
Storskrakarna skulle lätt kunna få ett helt eget inlägg igen, men här är åtminstone ett par bilder till på ett par som jag smög mig på vid en av plattformarna. De var inte alls skygga av sig utan jag kunde stå och titta på dem länge och väl. För er som kanske inte kan så mycket om fåglar så är hanen den svart/vita och honan den bruna med tofsen i nacken.
Tänk så många gånger som jag har gått den där vägen  vid det här lagret och sett dem ligga där längre ut på vattnet, men idag så vågade sig den lilla flocken (6st) smålommar ritkigt nära in mot land och de är ju bara så otroligt fina fåglar , speciellt när man får se dem på så nära håll och det är verkligen ingenting som man är bortskämd med.
Ja  det är kanske så att man verkligen ska få lov till att ha turen på sin sida ibland 
En  huvudlös skrattmås, nejdå det är ingen fara utan fågeln var bara  helt och hållet upptagen med att försöka fånga fisk., fast det verkade inte gå så bra för den och den fick åtminstone inte tag på någon fångst medan jag stod där och studerade den.
En liten gråsparv kvittrade på inne i buskarna,
När jag vände på klacken för att börja gå tillbaka hemöver så tog jag den lilla omvägen förbi trädäcket igen och nu så hade min kompis stadsduvan också återvänt  hem till sitt bo som så fint har havsutsikt och jag kom visst alldeles lagom tills att det var dags för att börja med dagens morgongymnastik. Sä här ska man göra, sträck på både ben och vingar nu!
Tyckte att det började kännas kyligare i luften också började det även att blåsa upp mer så när jag till sist valde att fortsätta hemåt och lämnade hamnen , ja då såg det ut så här på fjärden och vågorna hade börjat att rulla fram på vattnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0