Trevlig påsk på er!

Först och främst så vill jag bara få lov till att  börja dagens lilla inlägg här på bloggen med att önska en trevlig påsk till er allihopa som har klickat er in hit. Jag hoppas att verkligen  på att ni allla under dessa omständigheter får vara friska och försöker se till så ni inte går omkring och oroar er allt för mycket. Ibland är det säkert också lättare sagt än gjort, åtminstone  om man sitter och ser alla dessa olika TV sändningar som görs hela dagarna men nu tror jag ju inte på att det leder fram till någoting bra om man enbart ska sitta i karantän och hålla på med att isolera sig helt  och hållet från samhället.
I längden så tror jag bara att det skapar mer panik och lockar fram en ännu starkare rädsla hos folk, men vad vet jag ? Sedan är det ju naturligtvis på det sättet att vi ska se till att försöka vara rädda om våra riskgrupper, det är väl klart men hjälper det verkligen om man stänger ner allting ?
Nej det finns ju faktiskt kanske  egentligen ingen som för tillfället kan säga vilken väg som är den rätta att ta , det kan bara visa sig när den här pandimin är över vilka som höll huvudet kallt& agerade på det mest korrekta sättet.
Sedan finns det en massa saker som man måste väga in, men nu tänkte jag såklart inte låta Coronan ta över bloggen heller.
Nej utan jag vill avslutningsvis skriva ett par rader om den så fantastiska årstid som vi för tillfället befinner oss i. För trots att regnet just nu faller utanför fönstret och en vild rännil har börjat strömma nerför gatan så har jag haft en så fantastiskt bra dag när jag varit ute och vandrat i markerna. Ja tänk som naturen verkligen sjuder av liv när den håller på att vakna till igen efter vintern. Har fått syn på rådjur och en rad olika fågelarter bland annat tosviporna som kommit tillbaka, tranparet som gick omkring och ropade ut över nejden också gled även en ensam sångsvan in på åkern. När fåglarna börjar flockas så här års, ja då måste man veta att våren är i stadigt antågande och i syrenbuskaget så hoppade även en liten rödhake omkring. Det är så härligt, tänk bara om fler kunde få upp ögonen för allt det här och börja inse det magiska med naturen som finns runt omkring oss. För det är någoting visst med det, det är svårt att förklara den känslan som börjar sprida sig i kroppen när man har varit ute och travat runt ett par timmar men jag skulle säga att man får ett  stort lugn inombords och visst är det häftigt när man ibland får uppleva saker som kan resultera i att man får  gåshud på armarna..
Gåshud,  föresten vilket passande ord i sammanhanget., när man kommer tillbka in efter att ha varit ute och spanat in kanadagässen som är helt omöjliga att försöka smyga sig på där de går och betar av det torra , korta gräset eller så går de väl på upplöjda fält och söker efter blötdjur som de kan tänka sig att äta. Ja nog är naturen storslagen alltid och ibland så är det faktiskt skönt att bara få gå där och betrakta allting utan kameran med och bara få känna hur stillheten råder över allting. 
Fast jag börjar ju få ihop ett rätt så digert akriv med foton vid det här laget och jag tycker om att bjuda er på några godbitar från det ibland, så nu tycker jag det kan vara dags för att plocka fram någraav mina gamla bilder igen,
Porträtt av kanadagås , fotat av mig i Tönnebro på väg ner mot Stockholm för Linedancekryssning till Åbo för en delår sedan.
En av alla dessa fåglar som åtminstone jag förknippar med våren är sångsvanen och jag blev så glad idag när fyra stycken kom inflygandes och trumpetade.
Det är verkligen svårt att få komma gräsänderna nära ute i terrängen på våren, men ibland kan man ha turen på sin sida
Fast knipan är nog strået vassare, men idag så fick jag och mitt sällskap bevittna på nära  håll  hur två kniphannar slogs och plötsligt försvann den ena av dem ner under vattenytan. Vi såg inte när den kom tillbaka upp men antagligen så simmade den ju bort mot sjön.
Sedan så var rödhaken åter på plats i syrenbuskaget precis som den visste att den var efterfrågad, men  då hade jag ju redan hunnit se den inne i en av parkerna.
Dessutom så fick jag se en skymt av  båda ringduvorna som brukar hålla till där ute, de har också landat i sitt revir,och det verkade nära på som att alla passade på att visa sig just idag när jag hade lämnat kameran kvar där hemma.
Sedan så var även ett par tranor  på plats en bit från kanadagässen och de ropade också in våren innan de flög iväg med trolig riktning mot tjärnen eller ån i närheten,
Har nog aldrig sett så många tofvipor på en och samma plats samtidigt, de var minst 30-40 stycken fast det var lite svårt att riktigt kunna fastställa antalet då jag vi inte helelr hade någon kikare med oss ut i fält.
 
Det är alltid kul att få syn på rådjuren , här en bild från i somras när jag hade mitt livs hittils mest otroliga möte med ett par av dem som kom springande och satte igång med en dans på åkern trots att jag stod  där uppe på vägen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0