Lite av ett ruskväder

Det kan vi väl säga att det har varit här idag , men det kanske bara är ett tecken på att vi har nått in i april månad när väderleken ju kan variera lite från ena timmen till den andra.
För efter lnuch  när jag gick ut på en promenad ner längs kajjen igen så var det åtminstone hyffsat väder och uppehåll så det kändes sm att jag hade tur, då det snöblandade regnet drog in senare på eftermiddagen och tittade jag ut genom fönstet så kändes allting i alla fall väldigt gråtrist och tråkigt.
Såg ett tag på Karantäntv som visas av SVT och blev bara så himla glad när de ringde och pratade en stund med My som jobbar som djurskötare på Komården för vi fick ju se den lilla elefantkalven som föddes där  nu den 19 mars i år. 
Visserligen så är väl de flesta djurungar alltid söta att se på , men alltså hjälp vilket charmtroll det där kommer att bli :)   Han var helt enkelt bedårande att få följa sådär, fastän han var trött och jag håller med ena programledaren som  fomulerade det så bra efter att de hade avslutat samtalet: Kan man någonsin se sig mätt på den?
Jag svarar nog i alla fall nej på den frågan det går inte men då tillhör ju djur och natur redan två av mina stora intresseområden så jag kanske blir ltie partisk i just det fallet.
Fast nu ska jag inte hålla på att svamla allt för mycket, utan jag tänke visa upp en del nya bilder som jag har fotat, för att visa upp vilka fina fåglar  och vliken fin natur som vi faktiskt har äran att få ha på hemmaplan i Svergie.
För ibland så känns det som om vi är väldigt duktiga på att blicka ut i världen och bara  ser till allting fantastiskt som finns i andra länder ute i världen, men då tror jag allt att det är många som går miste om mycket.
Tänk på bara några dagar så har det varit en väldig islossning och snart är hela fjäden öppen bara det där sista längst in kvar nu.
Visst påminner det här lite om slush i en mugg?
Längst inne i bviken där jag brukar spana efter fåglar tar det tid innan isen lossnar riktigt, men ett par dagar till  med töväder så är den nog helt borta
 
Fick ett par bilder på storskraken , som från början låg och fiskade i vågskvalpet
Ett par av gräsänderna såg däremot ut att ha mer problem med sjögången och det var nog inte helt lätt för dem att försöka ta sig från plats A till plats B
Vårblommorna har börjat att tiaa fram så smått i rabatterna
Gick förbi torget på vägen hem och fick då syn på den här urtjusiga duvan som gick och bröstade upp sig i sina försök att imponera på sin hona som däremot verkade vara betydligt mer skeptisk till hans invider, men oj så grann hann var! Känns som att så många forgängare  bara skyndar förbi dem och inte tänker mer än på sig själva ibland och extra tråkigt är det med alla som ska hålla på att göra sig lustiga över de  här fina fåglarna på något sätt framför allt handlar det om tonårskillar som verkar tro att de på någoit sätt är tuffa när de springer runt och jagar fåglarna som blir stressade helt i onödan.  För även stadsduvor är spännande att få lära känna närmare och  studera , det kan jag lova ingen duva har samma personlighet som den andra om någon trodde det, de är alla olika och har precis som oss sina egna personligheter, så fler borde kanske öppna upp ögonen och se dem när de kommer och springer runt fötterna på en.
 
Fick till det här fina fotot på en skata en morgon när jag gick ut och den satt där till synes  helt orädd på framsidan av huset, iblland ska man ha turen att komma ut i precis rätt ögonblick.
Jag tror att kråkan har full koll på läget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0