Hallojsan!

Hej på er alla ni läsare som kikar in hit.
Nu så har det gått par dagar mellan inläggen igen, fast det kanske egentligen inte är så konstigt eftersom jag har några mapppar med bilder som ska sorteras upp igen och jag har beslutat mig för att sätta tänderna i det helt enkelt. För det måste ju faktiskt också göras och det blir NTE bättre av att man försöker att skjuta det framför sig.Sedan så är det kanske baksidan när man håller på att fota mycket men det brukar absolut  löna sig att få det bortgjort, då slipper man ju göra det sedan också vet man kanske med sig var man ska börja leta någonstans när man ska försöka hitta en viss bild och slipper känna sig som matadoren i  Tjuren Ferdinand på julafton, ja ni vet det där stackaren som alltid håller på att slita sitt hår ?
Sedan så har jag  för övrigt  även ett par ärenden att göra bort idag , ska först gå ner till skomakaren och se om han kan göra något åt mina fina svarta Runaway boots som behöver lagas. Har tyvärr råkat ut för  midssödet att sulan på den ena klacken har släppt och nu kan jag bara hoppas att han kan hjälpa mig med det då jag verkligen älskar dem och gärna har dem på mig sommartid om det är så att jag bara ska gå en liten sväng på staden. Såg även att den andra började se lite nött uti bakkanten så det kanske är lika bra att han byter ut den med om det går, innan den också får för sig att lossna. Håller verkligen tummarna. Efter det så ska jag jag väl göra någoting som jag inte ser fram emot fullt lika mycket, men det är ju på samma gång skönt att få det bortgjort..ja jag ska till tandläkaren och fortsätta med att laga hålen :/
 
Annars så tar jag det nog i alla fall bara lungt här hemmavid, då väderleken är sämre än vad den varit tidigare och jag har ju givetvis redan lekt med Scrat som var vaken och alert nu på morgonkvisten. Får  han bara sin lilla mysstund , kanske fem minuter och en godsak så kan han utan problem ligga nöjd inne i sitt hus och sova bort resten av dagen. Sedan ser jag inte till honom igen, förän tidigast vid tio - halv elva tiden ikväll om jag inte väcker honom innan dess men det försöker jag ju såklart att undvika om jag kan. De är ju faktiskt nattdjur av naturen  så man bör alltså inte hålla på med att väcka dem i tid och otid heller bara för att man vill umgås, men visst kan man få dem til latt vakna på bestämda tider men så här har nog alla mina guldkorn, som jag haft hitills varit. Så då får man ju lov till att umgås med dem en stund på morgonen , visste ni föresten om att forskning som har gjorts visar på att guldhamstrar som är mer exponerade för ljus än andra  under hela dygnet kan känna sig mer deprimerade ?  Det är därför som man ska ta bort ljusrampen om man använder ett akvarium eller terrarium som bur. För de behöver inte den där exrabelysningen på natten som kanske kräldjuren gör för att de och sin sida faktiskt  behöver värmen från lamporna. 
Läste någonstans att hamstrar visst inte ser så mycket  längre än ca 16 cem framför sig, men de kompenserar ju upp den där dåliga synen med att de andra sinnena  i sin tur är mer skärpta.  Tycker nästan också att man kan se det på Scrat när han är ute och går, för han sniffar alltid en massa, speciellt om jag har ställt ut någoting nytt i hans väg och det är visst så  som de navigerar sig fram genom livet, genom att de lägger ut ett doftspår så de ska kunna hitta lättare. Det är alltså någonting som jag tycker man bör veta när man kanske börjar med att ha hamstern ute i ett rum eller då den eventuellt  får springa fritt i lägenheten, men nu vet ni alltså varför de håller på som de att med jämna mellanrum stryka sig mot saker  
Det kan också handla om att de håller på att  marker in sitt revir då de har två  doftkörtlar, vanligtvis placerade på höfterna. Doften som de utsöndrar är praktiskt taget omöjlig för oss människor att kunna känna av men den skickar en tydlig signal till alla andra hamstrar som eventulellt råkar befinna sig i närheten. Att lukten betyder mycket för dem fick jag ju erfara under den tid då jag hade inte mindre än tre guldkorn som inneboendes samtidigt och busfröt Ariel smet in bakom frysen & var helt omöjlig att locka fram med mat. Ja, jag skrattar  ju fortfarande för mig själv ibland när jag tänker tillbaka på hennes lilla påhitt! 
Fast det var ju precis så som hon var, mattes lilla bewstämda krigarprinsessa,  precis alltid lika full av bus och upptåg. när hon väl befann sig utanför buren så det var bara att följa med runt och även
fastän man försökte med att hålla ögonen på henne hela tiden så kunde hon rätt vad det var dra iväg över golvet för att försvinna iväg någonstans.
Nej det räckte ju inte att jag försökte locka på henne med allahanda godsaker utan jag fick istället  försöka få henne att komma ut från sitt gömställe , genom att ta hanarna till hjälp men det dög ju inte med att jag kom där med finaste Timon heller.
Nej hon var helt enkelt lite  kräsen av sig, men när jag  gick  tillbaka med Timon tills hans bur och hämtade Stuart Little istället så kom hon ju åtminstone  fram inom tre minuter. Argare hamster har jag nog heller aldrig skådat efter det. Önskar verkligen att jag hade kunnat fånga det på film, som hon fräste men det var tyvärr omöjligt att hinna fånga det ögonblicket då jag ju stod  där i köket med en guldhamster i vardera hand. Vad det ska ha sett komiskt ut, och Stuart som annars  brukade försöka med att imponera på henne genom att kasta omkring på sitt hus och gå armgång i taket, ja han brydde sig faktiskt i det läget bara om fatet med godsaker som jag hade ställt ner på golvet.
Visst hittar Scrat också på saker emellanåt när han är ute , men det längsta han har vågat smita hitills är ju in under sängen och det kanske inte gör allt för mycket om han drar iväg dit heller, men köket är i alla fall en No-Go zone om det inte är så att man har sele på sig, eller så ska matte hålla i en med ett stadigt grepp  för att man ska få följa med bort dit och hämta godis från kylskåpet.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0