Hallojsan!

Hejsan på er alla ni läsare som klickat er in hit till min lilla blogg.
Då så var det kväll igen och man kan minst sagt säga att väderleken här, har varit växlande under dagen.Det började med lite vagt solsken imorse men den där värmen kom nog som aldrig riktigt igång, sedan så har det varit mulet och kylslaget värre för att i nästa stund åter bli soligt men blåsvädret har gjort att det inte blivit  någon riktigt värme att tala om. Så det var i alla fall  till att pälsa på sig med både långkalsonger ,mössa och vantar innan man snörde på sig träningsskorna och packade ryggsäcken för att vandra iväg neröver imorse. Ja nu behöver ni ju såklart inte börja läsandet med att vara  oroliga, för jag hade även sett till att få mig alla andra kläder som man behöver ha på sig innan jag gick hemifrån ;) men det fick lov att bli jeansen fär säkerhetskull eftersom det enligt progonosen såg ut att bli ännu värre Fast först så vill jag också passa på att visa några av bilderna jag fotade igår, ja jag har ju varit ute på språng två dagar i rad nu men kanske inte knäppt så mycket som jag brukar göra annars.
Här är ett par fina kort på stadsduvan som häckar där nere , som jag tänkte försöka mig på att bli lite kompis med . Den börjar nog långsamt att vänja sig vid att jag kommer för den sitter i alla fall kvar på trädäcket och flyger inte iväg när den får syn på mig.
Av den här anledningen så vill jag uppmana folk till att komma ihåg en viktig sak. Städa alltid efter er när ni har suttit ute och ätit eller fikat ! Kom sedan inte och klaga på att måsarna är för närgångna för det finns en god anledning till det då de är smarta fåglar som förstår sig hur de ska kunna dra nytta av oss människor,
Nu är stenskvättan också på plats men den lever verkligen upp till sitt namn och är verkligen kvick och nästintill omöjlig att få syn på när den flyger mellan stenarna.
 
Det är väl inte bara fåglar jag ser när jag är ute men det blir ju mestadels det som jag tycker om att ta kort på , fast ibland så händer det ju att man får syn på någoting annat till exempel sjördäddningen som har en båt på plats.
 
Ibland så råkar man verkligen befinna sig på rätt plats, igår skulle jag gå hem och såg inte till storskrakarna som ju för det mesta brukar ligga på, eller hålla sig kring bryggan men så kom de plötsligt flygande och nu fick jag till jättefina bilder även på honan.
Idag så vandrade jag som vanligt bort till den lilla viken och där ute på vattnet låg en riktigt kul överraskning och bara väntade på att jag skulle gå förrbi, nämligen ett näpet litet viggpar.
Verkligen så roligt att få syn på dem!
Den där lilla hanen var så stilig när han sträckte på sig, jo det är tydligen elegant att vara svart/vit.
Han var liksom kniphanen  hela tiden så himla  mån om sin hona, åtminstone så länge de sökte efter föda tillsammans.
Ja sedan vet jag inte vad det är mellan mig och fåglarna i år som gör det , men jag fick se en del av parningsleken även här.
Vacker vy över fjärden.
Fiskmåsen kom med på bild även idg, de är faktiskt väldigt fina fåglar när man ser dem sittandes så här.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0