Solänget och V75

Hejsan på er alla ni läsare som har surfat er in hit på min lilla blogg just idag.
 
 
Om jag ska vara helt ärlig så velade jag faktiskt in i det längsta igår och funderade verkligen på om jag skulle gå på travet. Till sist så bestämde jag mig för att ta mig dit trots att väderleken ju kanske inte var den allra bästa, men ni har väl hört ordspråket " Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" så det var bara till att ta på sig både regnjackan och stövlarna.  
Kan ju säga att jag var väldigt glad att jag hade de senare på fötterna när jag stod där  nere vid staketet , delvis dold under mitt prickiga  paraply och kikade på alla stackare som gick runt i träningsskor..liksom hallå det regnade ju, tänk vad de ska ha blivit både kalla och blöta om fötterna!
Själv så frös jag inte på hela kvällen utan jag kunde istället koncentera mig på att fotografera hästarna.
 
 
Den häst som jag tror imponerade mest på mig under kvällen var fina Kavata Käll som vann ett lopp utanför V75 spelet i imponerande stil. En bit in på upploppet såg det ut som om hon hgade lekstuga och joggade ifrån resten av fältet.
Ja så här kan man ju kanske tycka om väderleken som rådde under en del av kvällen, visst det regnade kanske inte så mycket men det var nog fullt tillräckligt för att kunna ställa till med problem för en del av ekipagen med banan.
Förridare i år var Catrin Pettersson på tjusige Zac Seabrook som jag tror  faktiskt bara har blivit finare med åren. Visserligen så blev de ju i alla fall presenterade av speakern, men jag hade nog tyckt att det varit ännu roligare om vi fått veta ytterligare lite mer om Zacke. Det hade ju kanske varit lite intressant av dem att  säga någoting om hans gamla karriär och faktiskt närmna att han har gått på travet tidigare.
Första avdelningen på V75 började bra när Erik Adielsson vann med Arras Cando
Lyckades  med att få till det här fina kortet på den ena av kvällens hemmahästar nämligen Spang Viktor tillsammans med Björn Karlsson
Hon vann inte loppet, men oj vad den där Ginny Weasley är en fin häst i alla fall kanske påminner hon lite om en av mina gamla favoriter till exteriören för visst liknar hon Ninochka lite det tycker jag allt.
Vann gjorde istället Dixie Brick som kördes av Mika Fors, vilken kväll han hade med totalt tre segrar!
Nästa lopp skulle komma att bjuda på dramatik redan innan det hade startat när två av de deltagande ekipagen på något sätt krokade i varandra.  Första läget såg verkligen otäckt ut då Verneer  fick panik & sparkade sig loss och Torbjörn Jansson föll ur sulkyn. 
Som tur var så klev Torbjörn upp rätt så snabbt och tog sig av banan till synes oskadd, medan Verneer däremot travade på i hela fyra varv innan han till sist blev less och lät sig bli infångad. Undet kvällen kom det lugnande rapporter även från stallbacken, hästen hade också klarat sig oskadd undan det hela, för det var dessutom nära en gång till då sulkyn vid ett tillfälle ställde sig på kant och var nära att fastna i ett av tornen som finns längs med banan.
Sedan såg jag det som en självklarhet att ta ett steg tillbaka från staketet när han kom travandes förbi oss som stod där på publikplats men jag tyckte det tog lite längre tid den här gången innan resten av folket hörsammade uppmaningen från speakern!
När loppet sedan startades om efter att Verneer blivit infångad så vann fine Istanbul Boko enkelt och jag säger bara det  wow vilket steg han hade den hästen redan när han var ute och värmde, vilket klipp!
 
När årets upplaga av Säterbests minne kördes så var det många andra hästar som var mer förhandstippade men vann gjorde Husnäs Elving och det var kanske kvällens roligaste seger att få bevittna när ordinarie kusk blev intervjuad, rörd till tårar och fick sitta upp bakom för segerdefileringen.
From The Mine såg inte alls ut att vara så mycket för världen när f'ltet till nästa lopp presenterades nej han såg till och med ut att vara lite seg.
Fast när loppet väl hade startat, så fick jag lov att helt ändra min uppfattning om honom, jag säger bara oj vilken liten raskfotad krigare det här är! Jag hade ju inte så många rätt annars på mitt system som jag hade gjort, men det sades ju redan innan att det var en svårtippad omgång fast jag var ändå glad att jag hade prickat för den här kämpen!
Efter loppet var han dessutom så tokladdad att det inte gick att få till någon riktig segerdefilering, men det tror jag det med all den energi som fanns i hans lilla kropp. Man får nog lov att beskriva honom som ett riktigt litet kraftpaket.
Fångade dessutom ett riktigt hästgarv från honom efter loppet, men det är klart att man kan skratta åt sina konkurrenter när man redan har vunnit. Vilken skön attityd hos den hästen!
Dreammoko var storfavorit inför årets upplaga av Silverörnen och han är alltid lika bildskön den där vackre fuxen så därför tog jag tillfället i akt och passade på att sätta fokus enbart på honom under en del av uppladdningen
Han kom in i loppet med storform och kämpade på bra men blev inte bättre än tvåa i mål då han fick se sig slagen av en överraskning.
Vann årets upplaga av anrika  Silverörnen gjorde istället överraskningen Shocking Superman , körd av Emilia Leo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Tack för att du skrev så fint om zac seabrook

Svar: Det var så lite :), så tacksam att du vill använda dig av de bilder på er som jag har fotat med, jag är ju bara en liten hobbyfotograf som gör det för skoj skull men det är ändå kul att få se att någon uppskattar det man gör.
None None

2019-11-17 @ 16:37:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0