Hejsan svejsan!

Hejsan på er alla ni läsare som klickat er in hit och hittat vägen till min lilla blogg.
Några av er  som brukar läsa här  kanske funderar över vad jag gör för tillfället eftersom jag inte har skrivit så mycket på sistone men jag har nog spelat lite mer Sims 4 och Nancy Drew under en period och då är det kanske inte litka konstigt att aktiviteten går ner på andra ställen.
För man kan ju inte vara överallt helt enkelt, men nu så så kände jag att det var dags att vandra in här och kolla lite. På tal om det så kom jag faktiskt just in efter att ha tagit mig en härlig långpromenad i solskenet samtidigt som jag har passat på att rasta en av mina modellhästar lite.
Måste nog damma av dem där de står poå hyllorna för det var ett tag sedan , men det kan jag roa mig med imorgon när tvättmaskinerna går nere i källaren.
Hur som helst så tror jag att det som vanlgit kommer att ta ett tag innan det blir vår här, isen ligger då än så länge tjock på fjärden kändes det som, men visst töar det och fåglarna har börjat få vårkänslor speciellt turturduvorna på torget!
Räven raskar över isen?
Rasta modellhästen var det ja..här är han mitt i all  denna snö, min fina Legacy Of Conquistador som faktiskt fått sitt namn efter en tvättäkta mustanghingst som en gång levde i bergen i Colorado. Tyvärr finns han inte kvar längre men oj, så fin han var den hästen.
Sedan skulle jag gå och köpa mig någoting att äta, eller ra med mig men det blev att jag åt ute idag fast först blev jag avbruten då jag fick sällskap av en liten blåmes som gjorde sig av med vårlopporna. Oj så den satt och putsade sig!
 
Sedan ville inte talgoxparet vara sämre utan de kom och satte sig nästan rakt ovanför mig där jag stod och bara  nyfiket kollade in vad jag var för en filur. De är så söta mesarna :)
Rakt över vägen hördes ett bekant svirr i träden och jodå mycket riktigt, där satt en hel flock sidensvansar och kalasade på smaskiga bär! De kände nog på sig att det var lunchdags, fast de tyckte inte om när man kom för nära och jag hade ju hittat ett bra avstånd men till sist försvann de när det blev allt för mycket trafik på trottoaren men jag hann i alla fall få några bra bilder.
Sedan var det alltså dags för att äta och jag funderade på vilken väg jag skulle välja på hemvägen, fast jag bestämde mig till sist för att korsa torget ändå men jag hade inga större förhoppningar om att få se duvorna mitt under rusningstid. För då brukar till och med de kunna sitta och kura uppe vid utblåsen på hustaken& lysa med sin frånvaro.
Fast oj så jag tog miste, hittade först ett par med stans mest centrala bostad bakom en sådan där reklamskylt till en resturang. Alltså ordet orädd har just fått en helt ny innebörd. Fastän folket kom och gick så plockade hanen hela tiden upp allehanda småkvistar som han kunde hitta medan honan låg och där bakom och försökte sig på med att börja bygga boet.
Andra hade fullt upp att springa runt på torget och försöka imponera på sina partners, fast det såg ju inte ut att gå sådär jättebra för honom eller vad säger ni ?
Nyfikna är de ju i varje fall, någoting annat vore  direkt fel att  försöka påstå och kanske trodde den här att jag skulle bjuda på mat när jag sänkte mig försiktigt ner på huk så att jag hamnade mer på deras nivå fast vad gör man inte för att få till en bra bild ibland ? Men jag skulle aldrig drämma om att mata in dem, det behövs inte med duvor de kmomer fram ändå.
 
Sedan ville jag försöka fånga de där fina färgerna de har nu på våren och jag lyckades väl rätt bra trots att jag egentligen hade fel objektiv på men jag ville inte hålla på att böka med något byte.
Se så stolt den marscherar iväg över kullerstensgatan.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0