Titanic

 
 
Såg på Titanic  när den gick på trean igår, Vet inte hur många gånger jag har sett den filmen vid det här laget men den är fortfarande lika bra tycker jag. Det spelar ingen roll hur många gånger som jag har tittat på den. Blev glatt överraskad nu då de visade det alternativa slutet där forskaren har en mildare framtoning än i den andra versionen. Att den sedan innehåller en del felaktiga fakta, alright men det är bara en spelfilm och det kanske var svårt att kontrollera att alla uppgifter verkligen stämde.
Vill ni läsa mer om den verkliga båten så rekommenderar jag "Sagoskeppet" av Claes Göran Wetterholm!För övrigt så gillar jag inte heller tanken på att privatpersoner nu , från i sommar ska kunna resa ner till vraket, visserligen tillsammans med forskare i en liten undervattensfarkost men ändå det är fortfarande en gravplats! Tänk om man låt säga om x antal år kommer på att man vill göra något liknande kring Estonia?Nej låt RMS Titanic få fortsätta vila i frid där hon ligger på havets botten. Hon kommer nog ändå aldrig riktigt att försvinna ur folks medvetanden även om man ibland kan fundera på om vi faktiskt har lärt oss någoting om säkerheten till sjöss.
Fick ont i magen för ett tag sedan när man på radion pratade med VD: n för Tallink som  i samband med stormen Alfrida där det rapporterades om 14 meter höga vågor ute på havet fortsatte att låta rederiets färjor gå. Han motiverade det på två sätt, dels med passagerare som ville hem samt att han sa att deras båtar var så mycket större än Gotlandsfärjorna som ställdes in helt. Storleken spelar verkligen ingen som helst roll när man har med naturens krafter att göra!Inte ens Titanic visade ju sig vara osänkbar
Har själv åkt från Riga när det blåste så hårt att man fick lov till att ändra kurs & gå inskärs istället och det var verkligen ingen höjdare. Jag klarade mig visserligen från att kasta upp men jag drabbades ändå av sjösjukans yrsel, illamående och totala förvirring & det var ingen trevlig upplevelse det kan jag intyga och vi var många som slog pss ner i trappan på entrédäck där det gungade minst.Dessutom så hade man även bytt ut personalen som arbetade ombord. Säga vad man vill om att thailändare säkerligen både är serviceinriktade och att de har en stark tradition av att arbeta till sjöss men när jag tänker på det så här i efterhand blir jag faktiskt mest mörkrädd eftersom många av dem inte ens pratade engelska så man kunde göra sig förstådd! Det var verrkligen någoting som jag saknade från att  tidigare ha åkt ett par gånger med Silja till Åbo. Visst kunde det vara olika bemötande även då, men man kände sig ändå alltid välkommen på ett helt annat sätt som jag inte upplevde sista gången! Hade man tur så kunde man dessutom få sig en underhållande lektion av städpersonalen som glatt visade hur fort man kan bädda en säng! och få det att se snyggt ut! Det kommer antaligen inte att glömma och det måste ha sett riktigt roligt ut då vi stod där och gapade som två fågelholkar. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0