Ojsan!

Hejsan svejsan på er alla ni läsare som lyckats hitta vägen förbi alla olika nivåer av GDPR  och kommit er hit in till min lilla blogg. Jag som alltid brukar ju skicka en julhälsning till alla mina läsare men i år så glömde jag tydligen bort den helt och hållet då jag var ute hos päronen, fast det finns ju en dator här med så jag vet faktiskt inte riktigt varför jag inte kom mig för att skriva en men man hade kanske så fullt upp med allting annat att det inte hanns med. Sedan kanske jag skulle ha kunnat starta upp maskinen för en stund, men har man gäster  vill man inte vara ofin mot dem heller utan någon gång måste man ju vara lite social av sig med och man kan inte bara sitta vid datorn, så därför kan vi väl säga att ni här nu får ett litet längre helginlägg av mig.  Så nej jag har inte försvunnit utan jag har bara tagit ltie ledigt från bloggandet över jul och nyår.
Steglitserna har bestämt sig för att flytta in i grannskapet ute hos päronen, tre stycken har i alla fall dykt upp vid fågelbordet
Domherrarna finns det tydligen  gott om i år, vi har då  kunnat räkna dem till hitills 17 st!
En stor flock med ca 50 -talet sidensvansar uppehåller sig också i området.
Så här fint hade mamma dukat upp bordet på julafton.
Vi fick jobba ett tag den här gången innan vi hade lyckats med att få ut alla granarna och det tog lite tid innan vi fick någon ordning på belyningen men nog är det en fin julgran i alla fall ?
Man behöver inte hålla på och  krångla till det i onödan utan det kan faktiskt räcka med att göra enklare julgranskulor själv, den här gjorde jag som ett exempel på julpyssel ett år !
Det är klart att man ska ha en ekorre i granen!
Hungrig snöskata på plats vid fågelbordet.
Lika utsvulten koltrast på plats för att äta äpple.
Spårlöpa av haren som har varit framme och skuttat
Nej , närmare än så här kom jag inte rådjuren idag utan de var verkligen på sin vakt.
 
 
 
 
Inte helt lätt att försöka få till ett foto på strömstaren i det ymniga snöfallet men jag tror åtminstone att jag lyckades få till ett par på den skygga fågeln som annars flyger iväg så snart den hör att man kommer smygandes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0