Hejsan svejsan på er ni alla !

Idag så passade jahg på att gå en sväg igen neråt hamnen medan det fortfarande var bra väder.
Fast det hade redan börjat med att blåsa när jag gick , men solen var åtminstone framme eftersom jag kom mig iväg vid niotiden,Sedan jag kom tillbaka in så har det blivit mer mulet och jag tror visst bestämt att det drar ihop sig så kanske att det kommer att bli regn i eftermiddag, men det behövs ju det med så att det inte blir  allt för torrt i markerna och kanske att det kan få svampen att börja växa där ute i skogen annars verkar det inte bli så mycket av den varan här i år. Fast vi är väl egentligen inga svampplockare heller men det är ju alltid roligt om man lyckas hitta några gula kantareller elle varför inte kanske en carl johan ?
Fast nu skulle jag ju inte börja skriva om olika soppar eller skivlingar här,
Nej utan istället ska ni få se några av dagens foton som jag lyckades med att få tll.
Den här lilla sädesärlan kliade kvickt omkring nere bland sprängstenen och jag fick skynda mig för att hinna med den. Sedan hade jag tagit med mig ett par av modellhästarna igen, men de korten kommer i ett annat separat inlägg tillsammans med de ndra som jag tog på Castaway igår.
Såg dem  först bara som vanligt på håll, men tänk aldrig kunde jag föreställa mig att jag skulle få komma så här nära de skygga stenskvättorna som bor där nere men tydligen så är det ju verkligen  så att skam den som ger sig som verkar vara det som gäller just nu
För det är många ungfåglar i farten så här mot hösten och de är ju kanske inte fullt lika rädda av sig som de vuxna indivderna kan vara innan flytten går vidare söderut.  Så det är väl helt enkelt, kanske nu som man ska passa på att vara ute och fotografera.
Såg däremot inte till fiskmåsarna idag, men det var nog därför att räddningstjänsten hade  förlagt ett av sina övningtillfällen dit ner , Fast en bit längre bort längs kajen så fick jag syn på ett par silvertärnor som hade parkerat sina båda ungar där på kajen medan de turades om att fånga fisk åt dem.
Fast jag undrar faktiskt om båda ungarna verkligen var deras då de jagade iväg den ena som såg ut att vara lite äldre än den andra som hade kvar betydligt mer av babydunet men den kanske höll på att lära klara sig på egen hand med . Den ena förädern släppte dessutom ifrån sig en fisk som tydligen var allt för stor för att den mindre utav ungarna skulle kunna svälja den hel. Ja, jag kände mig faktiskt tvungen att stanna kvar på plats för att kolla hur det skulle gå till som
Nej det var ingen lätt uppgift alls för den lilla, utan den fick bara inte ner hela fisken, hur den än försökte svälja den som en mumsbit.
Skam den som ger sig och till sist så hade den ju i alla fall fått i sig hela biten med mat, men jag tror faktiskt på att bytet som den ena av föräldrarna hade fått tag på var lite  i väl största laget den här gången. 
Det här var alltså den betydligt större ungen och ni ser ju hur mycket det skiljer på dem båda två i storlek, troligtvis är det här kanske en avkomma från förra årets kull som fortfarande hänger sig kvar i närheten av föräldrarna eller så var det någon annans unge som såg sin chans till att kanske kunna få sig ett extra mål mat.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0