Oj vilken kväll!

 
Det kan man verkligen säga att det blev för suveräne Ulf Ohlsson som inte tog mindre än tre segrar under helgens rysare till V75 omgång på Solänget. För nog var det som vanlgit spännande att stå där vid staket och se ett samlat fält på 15 hästar som kommer in över upploppet. Trav är utan tvekan en sport som helst ska upplevas live , det säger jag även om det händer att även jag sitter och ser det på TV ibland men det är ju inte alltid man har möjligheten att få vara på plats på banan, men då gäller det kanske att ta till vara på just de tillfällena mer för vem vet hur länge de mindre säsongsbetonade banorna som till exempel just Solänget blir kvar med den utveckling som råder idag. Visserligen  så var gårdagens pubiliksiffra med dryga 3000 fullt godkänd men samtidigt långt ifrån det en eventuell sommaromgång kan dra så det är lite synd att banorna som ligger längre norrut inte får förträde till V75 under sommaren för det skulle gynna sporten mer här uppe där det annars går mer och mer åt andra hållet&en del tränare väljer att flytta. Det är trist även i det sammanhanget att hästarna faktiskt gör mycket för landsbygden när lantbruken blir färre och korna försvinner. Vi behöver betande djur för att kunna hålla den brukande marken öppen och för att kunna bevara den så viktiga biologiska mångfalden!
Nu gled jag visst in på ett litet annat spår men det har ju också med saken att göra och därför  så vill jag rikta en liten känga till alla aktivister som sitter och skriver negativa saker i trådar på nätet. Visst finns det gott om hästskojare men det innebär inte för den sakens skull att man kan såga av en hel näring vid fotknölarna. Har ni någon gång tänkt kring alll sysselsättning som skapas med hästägrare,kuskar,tränare , hästskötare och banans egna personal samt alla frivillig arbetskraft som också finns ? Nej jag skulle inte tro det men jag kan försäkra er om att tävlingsreglementet är en hel liten nyttig bok som det går utmärkt att läsa och vidare skulle flera av dessa hästar kanske må sämre av att bra gå i hagen och skrota. Vi har trots allt avlat fram dem för främst en sak och det är att de ska springa fort!
Sofia Adolfsson vann enkelt kvällens enda montélöp tillsammans med Assult, så bra hon rider just nu!
I lopp två som gick utanför  V75 så segrade faktiskt en hemmahäst nämligen Unceratin When med Heidi Hiltunen i sulkyn, äg Pernilla Nordlund.
I lopp tre som också var utanför v75 spelet så satte Ulf Ohlssson dit Bear Bahare så han tog egentligen fyra segrar under eftermiddagen!
I sista loppet innan V75:an började så segrade Erik Adielsson med Amiral Weah
I femte löpet, V75:ans första avdelning så kunde inte Espirit Sisu stå still så det gäldde att vara snabb med kameran. Ulf Ohlssons andra vinst för kvällen.
Sedan så plockade han även hem avdelning tre på V75, nu tillsammans med gigantiska Roheryn som tog mäktiga kliv förbi de andra, däribland hemmahoppet Super Ariel som inte hade någon lyckad dag.
I fjärde avdelningen segrade All Star med Peter G Norman i sulkyn.
Det blev ännu en norsk seger i Säterbests Minne genom Kaksen, för oss som var på plats kanske det kändes lite konstigt när stall Karlsson  i Moliden inte hade någon häst med.
I femte avdelningen så var det dags för en seger signerad Ulf Ohlsson igen, den här gången tillsammans med Disco Volante.
Så blev det äntligen dags för  årets höjdpunkt nämligen anrika Silverörnen. Alla förhandstips handlade om Diamanten och Makethemark men på upploppet tittade trollgubben Peter Ingves fram och satte dit Timokosonen Dreamoko som var så ståtlig. Fantastisk kul att ha fått se honom, en topphäst som verkade vara så lugn med allt.Som Peter Ingves sa i segerintervjun: Hästen är som min mamma hemma i Finland.
 
I sista och sjunde avdelningen så vann en inte helt kry Sign Me Up Too, på den imponerande tiden 1,10,6,körde gjorde duktiga Emilia Leo som verkar ha topptrim på hästen ändå.
I sista loppet för kvällen så vann Nordby Kuling, vilken läcker häst alltså ! 
Fast i samma lopp var det en häst som onekligen stack ut med sin gulbruna färg och yviga hårsvall nämligen Blixten E.S. Jag tror att jag på plats bakom kameran inte blev så lite kär <3, kallblod när de är som bäst!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0