Blåsigt värre

Hejsan på er alla läsare där ute som harkat klicka er in hit på min lilla blogg idag, eller ni kanske bara blåser förbi. För blåser gör det i trädkronorna samtidigt som solen skiner och det egenligen är en väldigt fin höstdag men vinden gör ju så att man drar sig lite för att gå ut.Fast jag har ändå varit ute på en liten besträckare men det var verkligen lungt då till och med stdens småfåglar verkr undvika att vara ute och flyga.Såg bara till några kajor som trotsade stormen och flocken med stadsduvor som satt och kurade uppe på ett av hustaken.Så det blev ingen längre promenad men jag gick i alla fall över gamla smedjebacken för att kolla om ringduvan var hemma men hen lyste med sin frånvaro och då bestämde jag mig för att vända tillbaka hemåt.
Men NEJ  då jag kom just in och läser jag den här oerhört tråkiga nyheten: https://www.msn.com/…/freskgårds-vm-häst-box-qu…/ar-BBNzN3k…, samtidigt så finns det alltid risker i sporten men det känns så ledsamt och dämpat idag men det gäller ju att tänka på djurets bästa och sätta det framför allting annat. Det är jag säker på att de har gjort i detta svåra läge som verkar ha uppstått, komplikationer går faktiskt inte att förutse.Det tråkiga är väl nu att bara aktivisterna säkerligen kommer att börja skriva en massa, men då ska de veta vilket lagarbete som ligger bakom & detta var verkligen inget annat än en olycka.
Allting såg ju trots allt ändå relativit bra ut direkt efter när det hade hänt, men även om det pekade mot en allvarligare senskada så var ju utgången ändå oviss och nu slutade det alltså i djupaste sorg för alla de som stod ekipaget nära. Då tycker jag att man ska respektera det och alltså inte sitta och spekulera en massa i hästsportens vara eller icke vara men det är ju bara min åsikt kring det hela men den har jag delat med mig av förut.
Fast det är kanske lika viktigt att även den godansidan av näringen får synas för vad händer om alla travbanor och ridskolor runt omkring i landet skulle tvingas lägga ner ? Nej så långt känns det inte som alla de där som sitter och skriver en massa negatvia saker har tänkt utan de väljer att bara se enkelddpårigt på en sak men  hur ska man då kunna sysselsätta alla de som arbetar med djurn undrar jag & hur ska landsbygden kunna hållas levande men det är ju en helt annan fundering. Fast för att lätta upp dagens annars tunga inlägg så kanske jag kn få skriva ett par rader till om travet. Jag blev rakt varm i hjärtat när jag var på V75 senast och stod där vid staketet och tittade på alla de fina hästarna samtidigt som det strömmade countrymusik ur högtalarna.  Ja jag blev så glad av någoting så enkelt, framför allt när jag fick höra den här låten: 
https://www.youtube.com/watch?v=CgTmrv9630c
 
Alltså kolla in den där manen som flyger på Nordby Kuling!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0