Äntligen!

Efter denna långvariga, tropiska värme var det då dags. Idag kom så nådde äntligen ett livgivande svalkande regn Örnsköldsvik och de gråa molnen hänger fortfarande kvar på himlen Så nu finns det kanske en liten förhoppning om att alla bönder och hästägare till sist ska kunna få tag på det foder som behövs åt djuren. Fast värmen lär ju visst komma tillbaka men ett par dagars uppehåll i solskenet skulle verkligen behövas, det tror jag faktiskt att de flesta börjar tycka. Att nu får det räcka för vi har verkligen varit bortskämda i sommar, ändå tycker en del att det alltid gnälls för mycket på vädret men man måste ju tänka mer på konsekvenserna av det också. Solen innebär inte bara perfekt bad och väder för grillning som vissa forfarande verkar tro. Nej det är verkligen illa när björkarnas blad börjar gulna och gräset färgas brunt samtidigt som köerna hos slakterierna bara växer.
Nu skulle jag dock inte bara avhandla extremvädret i dagens inlägg utan jag ville även passa på att visa upp något som jag var ute och fotade häromnatten nämligen blodmånen.
Lyckades trots allt ändå med att få en del av den på bild. Hade läst när den skulle synas i de södra delarna av landet och antog att det skulle dröja ett tag till innan vi fick se den här uppe. Försva vändan ut såg jag ingenting på himlavalvet så jag tog mig en liten promenad istället. Det var det värt för jag fick både se tranor som flög hem efter att ha varit ute och födosökt samt hörde hornugglans ungar som satt i skogsbryunet och tiggde i skymningen. Sedan gick jag in och la mig för att sova men hade svårt att riktgit komma till ro. Tills jag tittade ut genom fönstret och såg det svaga skenet från en gigantisk strålkastare utanför sovrumsfönstret. Hade som tur var hängt mjukisbyxorna på stolen och ställt kameran på skrivbordet så det var ju bara att klä på sig och gå ut igen. Fick dessutom leta en stund bland inställningarna innan jag fick till det helt men man lär sig hela tiden någoting nytt. fast egentligen visste jag sedan förut att de två nattlägena som finns i menyn är usla alternativ då jag försökt fota månen förut. Hemmligheten är tydligen att välja närbildsalternativet istället! Önskar så att jag hade kommit på de redan tidigare på kvällen när tranorna kom flygande över den ljusrosa natthimlen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0