Kurragömma

Nej det blev visst inga foton på några nötkråkor idag. Gick en sväng förbi kyrkogården innan regnet kom nu på morgonen men det verkade som om de sibiriska gästerna hade dragit vidare. De i staden har tydligen inte blivit lika bofasta som paret som flyttat in i grannskapet ute hos mina föräldrar ännu, de stannar ju även på vintern men det är klart då de har så nära till matserveringen året runt. Det fanns i alla fall gott om spår kvar efter dem på marken i form av uppätna, ja vi nackar minst sagt massakrerade kottar. De är verkligen bra på att mosa födan!
Stötte på den här orädda skatan som tycktes vara fullt  upptagen med att äta där den gick och plockade rester av nötkråkornas tidigare kalas.Den hade lite rufsig fjäderdräkt så förmodligen var det en ungfågel.
 
Hörde en välbekant stämma som ljöd uppe i en av de stora lönnarna i allén och mycket ritkgit, där satt det en hungrig liten nötväcka som jobbade på för glatta livet.
 
Sedan har vi tydligen haft en familj med sädesärlor boendes alldeles utanför, eller i varje fall i närheten av huset.För ett par av ungarna är fortfarande kvar och de håller på att lära sig att bli sj'lvständiga men ännu så länge har de ju pappan som vakar över dem och det kan verkligen behövas så här inne i staden. Idag lyckades jag däremot få komma väldigt nära den ena av de små dunbollarna för ett tag. Den satt och kollade in mig tills pappan kom och påminde den om att den faktiskt var ute för att lära sig att leta mat& inte för att försöka umgås med oss konstiga tvåbeningar. Det såg så lustigt ut när den blev tillrättavisad!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0