Hoppla hejsan!!

Hejsan på er alla ni morgonpigga läsare som haft den goda smaken att klicka er in hit till min lilla blogg för att se om jag har skrivit några nya rader igen. Ja hej till er andra också som kanske bara tittar förbi som snabbast eller besöker bloggen för första gången.
Till att börja med måstejag säga något om den senaste deltävlingen i Melodifestivalen. Har ju bara följt årets tävling lite sporadiskt hitills och inte tyckt att den varit speciellt bra men nu senast blev jag överraskad av att det faktiskt fanns minst tre bidrag som jag tyckte om. Tyvärr åkte ju Christa ut och det var synd för hennes låt var verkligen inte så dålig heller. Sedan så gillade jag Owe även om själva låten var lite upprepning av den där korvlådan men det funkar ju i den inhemska finalen. Mest överraskad blev jag att FO&O bara gick till andta chansen för deras låt var bäst! men det är kalrt jag säger så eftersom den ena av deras låtskrivare har jobbat en hel del ihop med Bryan Adams som ju är en av min stora favoritartister här hemma. Det började redan 1994 med att jag föll som en fura för Everything I Do och sedan har det bara fortsatt efter det.
Sedan så tänkte jag fortsätta dagens lilla inlägg genom att säga att det finns filmer som berör en mer än andra.En av de bästa filmer jag sett är Dolphin Tale som handlar om hur delfinen Winter mot alla odds överlever efter att ha förlorat sin stjärtfena. Så jag blev så glad häromdagen då jag såg att det fanns en uppföljare som gick på TV. Bestämde mig därför att se den men blev så besviken för trots ämnet om en marinpark med rehabilitering av vilda djur så kändes den mycket sämre än orginalet :/ men så är det väl oftast. Så nej ni behöver inte se uppföljaren men jag vill absolut ändå tipsa er om att se Dolphin Tale! Vidare blev jag också förgrymmad då jag hittade en artikel på aftonbladet.Det är för mig obegripligt hur man kan behandla ett litet djur på det här sättet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ko6aQ/mikaela-hittade-kompis-i-pase-lyckliga-pelle
Man kan inte skylla på okunskap heller tycker jag med alla dessa källor till information som finns idag, nog måste man begripa att detta är rena djurplågeriet att göra på detta sätt ändå händer det fortfarande att smådjur bara dumpas och det gör mig så arg&ledsen.
Nu hade ju Ariel det inte lika illa på långa vägar men hon kommer ju också från en krass bakgrund som är ett under att hon klarade sig igenom helskinnad men hon var ju livrädd från början och det har fodrats mycket tålamod för att locka fram henne ur det där skalet hon hade. Så jag vet hur mycket jobb som krävs för att vinna den där tilliten om de farit illa men att det finns människor som gör sådana saker som att dumpa dem i en påse känns hemskt att veta. Kan man inte ha ha hamstern kvar så varför inte lägga ut en annons på blocket eller ta den till en zoobutik och fråga om de kan ta in den. Har man köpt den av uppfödare så brukar de flesta sådana dessutom kunna ta emot djuret igen om man skulle ångra sig eller få förhinder. Så det finns absolut inga omständigheter enlgit mig som kan försvara ett sådant handlande utan det är enbart ren och skär grymhet.
Det här var första bilden jag såg på Ariel, en förskrämd liten hamster som gömt sig i tunneln och jag kände omedelbart att jag bara inte kunde lämna henne där.
 
 
Så här såg hennes bur ut, full av spisbröd och gamla kokta grönsaker som möglat
Visserligen hade hon ett sanbad men sanden kom från en sandlåda som hade funnit ute på gården där hennes första ägare bodde. Så jag drog igång Operation Rädda Hamstern. Enlgit den vänliga själ  som först tog hand om henne var buren i värre skick än det syns på bilderna så den var bara att slänga.
Hon fick vila ut en vecka i den här lyxiga bostaden innan transporten gick vidare norrut.
Men till sist så landade hon här hemma och jag har aldrig behövt ångra det där valet jag gjorde för även om vi hade våra duster i början och jag fick ha vantar på mig en period för att kunna hantera henne så är hon utan tvekan numera min lilla prinsessa
Ochj ag kan inte vara nog tacksam över alla som hjälpte mig att få hem den här underbara lilla fröken!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0