Försökte

Jo nu är det alltså officiellt. Jag är utan kamera och har druckit gravläsk över D60n. Det fungerar inte längre att hålla på så här som jag gjort ett tag nu. Rätt vad det är lägger den ner och jag får upp meddelandet : Fel på avtryckaren igen.
Har googlat runt lite och lyckades läsa mig till att man kunde skruva loss bottenplattan & röra på hjulet. Försökte med den valsen och smorde det även lite men felet kommer tillbaka efter en stund. Det är inte lite frustrerande heller då det inträffar. Jag kanske kan ta ibland fem kort innan, ibland fler man vet liksom aldrig när den tänker lägga ner på nytt. Inte heller vågar jag ju lämna in den på service eftersom den förra kameran jag hade kom tillbaka därifrån i sämre skick än den var då jag hade sänt iväg den! På lappen stod det :Otätt kamerahus och jag hade aldrig haft några stora problem med damm innan utan det var ett par prickar(när den kom från service var det fullt av dem som inte gick bort). Pratade med en expedit i en annan butik och han sa att det är ett fel som inte ska kunna uppstå om man bara hobbyfotar med dem. Jag hade i alla fall inte mig veterligen använt den till något annat och jag hade definitivt inte stått i något sågverk! Så nej, av den anledningen vågar jag inte skicka in den här, fördet kanske inte är värt att kosta på en gammal d60 så mycket. Jag kunde ju fortfarande använda den trots att minneskortsläsaren glappar men nu med det här senaste felet får jag alltså begrava den eller ja åtminstone stoppa ner den i en låda. Dock så har jag gillat den väldigt mycket och det har varit en enkel kamera att ha med sig. Nu måste jag alltså ut i djungeln igen och leta upp ett lämpligt, bra kamerahus som inte är allt för kostsamt och som fortfarande klarar av mina gamla objektiv. Tror jag har hittat två det står mellan men det är ju svårt att välja också för den jag såklart vill ha mest (D5500) är lite dyrare än den andra (D5300) så då är frågan hur man ska göra. För det blir ju också som så att man blir väldigt bortskämd då man har en systemkamera, då vill man ju inte gärna byta ner sig till något sämre. Vidare känns det ju lite spännande med för de nyare kamerorna går det ju att filma med också, så vem vet..Adventures Of Ariel kanske dyker upp i ett klipp här snart.
Måste bara fundera på vad jag verkligen behöver först men som någon sa så planar man kanske ut lite om man satsar på 5300:an och då kan det ju vara bättre att satsa på den andra. Vi får helt enkelt se hur jag väljer. Hur läget är annars ? Jo det är faktiskt jättebra just nu. Har ju börjat ta ut guldkornen i gröngräset det senaste dagarna då det varit så bra väder. Killarna går fortfarande med på att ha selarna även om Timon är lite motvillig och tycker att han kan få gå utan, han är ju liksom stor pojke nu. Han verkar i alla fall må förhållandevis bra även om det är lite från dag till dag men då tar jag vara på tiden jag får med honom ännu mer. Så mycket mer än det kan man ju inte göra i slutet, för man vet ju att man gör sitt allra bäst för att de ska få trivas.
 
Timon har fått komma ut i gräset igen och visst njuter han nu när han får gå runt i selen och inte bara är förvisad till hagen.
Stuart är mer försiktig av sig och håller sig gärna i närheten av transportburen eller kring mattes fötter.
Medan Ariel , ja hon är sig själv när hon får vara ute i hagen. Första gången var hon lite försiktig och i början är hon lite avvaktande men efter en stund tar hennes nyfikenhet över. Dessutom har hon upptäckt att det finns massor av smaskigt gräs som hon kan äta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0