ARG

Idag vill jag bara svära på grund av något jag såg igår men svordommar är ju sällan konstruktiva så jag försöker skriva ltie istället . Jag blev så ledsen och berörd då jag såg Animal Black Ops om tjuvjakten på elefanter. Vi vet att det pågår den mest vidriga slakt i jakten på elfenben och noshörningshorn, ändå svarar en stor del av oss svenskar att vi tydligen tycker det är ok att ha sådana produkter i våra hem. Hur i...går det ihop då vi vet vad som sker ? Jag säger nej tack vi alla borde ställa oss och protestera istället och ej köpa sådana saker hur fina de än må vara. Det spelar ingen roll om de säljs billigt på marknader, fattig lokalbefolkning får nog ändå aldrig se röken av kontanterna utan allt försvinner i de brottsliga syndikatens väg.
Hur kan man då ändå välja att köpa sådana produkter. Den frågan tycker jag att vi alla måste ställa oss för det går så bra att säga att vi sitter långt borta och att det inte angår oss men det gör ju det eftersom den stora majoriteten av oss tydligen inte förstått att det här inte är okej på något sätt. För visst fanns det lager från förut en gång i tiden men de har minskat och i takt med att efterfrågan ökar så är risken för tjuvjakt ännu större än det var tidigare.
För klart är att något måste göras om det ska finnas några vilda elefanter kvar i framtiden. En serie som de visat i flera omgångar på bland annat Animal Planet som jag tycker alla borde se, om ni inte redan har sett den såklart är den om Echo. Det lustiga är att jag egentligen varit rädd för elefanter sedan jag var liten, eftersom vi var på djurpark en gång och en stack ut sin snabel då jag satt i vagnen och försökte sno min glass! Efter det var jag traumatiserad men försökte då jag blev mycket äldre att långsamt närma mig dem ändå vi de tillfällen jag fick då det kom större cirkusar på besök.
Sedan kom det sig så att jag såg serien om Echo och hennes hjord & nu tycker jag att elefanter är bland de mest fantastiska djur som finns och världens skulle förlora så mycket om de försvann!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0