Hallojsan!

God morgon på er alla ni bloggläsare där ute som råkat kika in just här, eller ja givetvis hej till er som läsare min blogg regelbundet med såklart. Ni är inte så många men jag är glad om jag har en liten trogen skara följare. Och det är huvudsaken att jag vet att det finns i alla fall några som gillar att läsa det jg skriver om. Fast nu kanske det har blivit mer dag än morgon så då får jag säga god lunch på er istället.Min dag började som vanligt med en guldstund först på morgonen. Bytte vatten åt dem och städade, sedan kom Timon ut så han fick gå ut lite i hallen. De andra två däremot hade båda sovmorgon idag och var bara ut för att göra sina behov, men jag fick ju åtminstone se dem. Ariel har ju fått något om baktassen då hon går runt och bär på maten. Får se vad hon planerar idag, för hon vet ju att hon inte får gå ut om hon tar med sig sitt portabla skafferi sådär.Och det är ju inget hon brukar göra, eller jo visst kan hon gå runt med påsarna fulla men till sist brukar hon gå in i sitt hus och tömma dem. Ja nu halkade jag in på guldkornen igen fast egentligen så tänkte jag bara visa upp lite bilder från dagens promenad.
Stadens ggräddhylla som varit väldigt omtvistad fast visst är det fint då solen skiner på hoppbacken.
Än så länge har alltså våren inte kommit så långt här som den har på andra håll. Idag var det faktiskt rätt kallt i luften trots att solen sken och det droppade från hustaken lite här och var.
Så än är våren ett tag bort och sjöfåglarna har alltså inte anlänt men fet finns ju fåglar är nu också att fota, men man får ju kanske leta lite mer efter dem.
Fast visst fins de ändå där även här upp, de där året runt fåglarna som kanske många anser som skräp men det är ju som så att alla arter har sin funktion i ett fungerande ekosytem från kråkan som faktiskt är rusktigt smart.
Till den lilla gråsparven som är lite buskablyg där den hoppar omkring i buskagen som finns i en av stadens parker.
Även denna gråtrut har sin plats i vår natur och idag när jag skulle gå hem från affären blev jag omringad av..
Duvmaffian. Jag såg att de var där så jag ställde ner påsen för att ta upp kameran och på en gång satt tre runt mig. Nyfikna på om det skulle erbjudas något krubb. Tyvärr hade jag inte handlat något lämpligt och det kanske var lika bra för enligt kommunen får man nämligen inte mata dem på torget. Det här skedde på ett anant ställe , där de här tre duvorna som omringade mig jämt håller till. Men jag tycker det är lite dubbelmoral av kommunen med att säga att man inte får mata, för vad sker på alla fik och kring alla uteserveringar ? Det kanske blir en olägenhet om de blir många men har man bara enn visst antal på en yta som de håller sig till då kan det väl ändå inte göra något. Fast det kanske bara är jag som tänker så men nog tror jag det är många som får syn på dem då de är på väg från affären och bara råkar tappa något ur påsen. Eller är det fel att bry sig om våra små vänner så här år när de kanske ändå inte hittar så mycket mat att leva på här uppe ? För jag har sett att många stållen i stan hänger ut fågelmat under vintern och det borde man väl inte heller få göra om man ska hålla helt på reglerna men nog behövs det för att hjälpa så många som möjligt av de små fjäderbeklädda vännerna att klara livhanken under årets bistraste årstid. Om man bara brydde sig om sig själv som jag sett en del yngre hushåll göra , som inte matar fårglar vintertd så undrar jag hur det går i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0