Hejsan!


 
Hej och hallå på er alla ni läsare där ute i den stora vida världen som tittar in just hit till min lilla enkla blogg. Nu har det ju gått ett par dagar sedan jag uppdaterade och då kan det ju vara dags att göra ett inlägg igen. Jag hoppas att ni har hunnit vakna ordentligt Själv har jag varit igång sedan sjusnåret men det gäller ju att börja dagen vid den tiden om man ska hinna ut och få syn på något. Annars brukar jag ju hellre ligga och dra mig men så här på sommaren är det för härligt att vara ute i naturen. Det räcker ju egentligen med att man går en liten bit så finns det jättemycket att titta på om man kollar lite mer noga. Sedan är det ju inte alltid man får syn på de vilda djuren heller då man går ut på de där lite mer udda tiderna utan det är faktiskt rena lyckträffarna om man får det, men det finns ju annat man kan titta på också.
Hörde en fnysning då jag var ute och gick igår kväll. Höll på att hoppa till, så rädd blev jag tills jag såg vem den skyldige till lätet var nämligen en stor tjur.. Dimman hade hunnit lägga sig och bäddade in åkrarna så därför hade man något begränsad sikt neröver dalen dit jag styrde kosan.
Sedan fick jag bråka en stund med den nya kameran som jag håller på att lära mig inställningarna på men till sist lyckades jag få den att fokusera så jag kunde få med mig den här fina bilden hem. Tänk så vacker naturen kan vara! Jag som dessutom först inte ens tänkte gå ut men bestämde mig för att göra en tur i den svala sommarnatten ändå.
Sedan styrde jag kosan mot tranornas hemvist nu på morgonen då jag hörde dem ropa väldigt igår. Jo mycket riktigt, de var båda två plats. Dessutom så var de ganska trygga med att jag stod där och tittade på dem medans en ilsken skrattmås försökte skrämma dem på flykten. Troligen hade den sitt bo i närheten och varken om att ha de stora fåglarna så nära inpå sig eller min närvaro. När jag satte mig lugnade den sig dock men såg hela tiden till att vara i närheten av sitt bo.
På sommaren är det emellertid väldigt svårt att tro på att det finns något vatten alls i tjärnen som den har växt igen men på våren svämmar den fortfarande över sina bräddar och då blir det omöjligt att ta sig dit. Så det är väl därför man får passa på att njuta av en sådan stadsnära oas just den här årstiden.
Här och var i allt det gröna kan man dock fortfarande skymta att det faktiskt finns vatten i den fortfarande men änderna lever nog verkligen ett toppenliv i det fördolda. Däremot så hör man ibland deras läten som avslöjar att de finns någonstans där mitt i spenaten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0