Hejsan

Hallojsan på er alla ni läsare som följer min lilla blogg. Idag är det en sådan där fin höstdag igen och solen skiner ute så det gäller ju att passa på att ta vara på de här dagarna. Har redan hunnit med att vara ute på en tidig promenad ner till hamnen. Det är utan tvekan ett riktigt smultronställe mitt i staden speciellt tidigt på morgnarna då det är lite folk i farten. Då njuter jag av lugnet också tycker jag det är spännande att se vad man kan få göra för upptäckter.Det behövs liksom inget spel i mobilen för att man ska ta sig ut och se spännande saker, det handla om att man öppnar ögonen för naturens egna små underverk som finns bland oss.
Såg den här vackra sorgmanteln som satt på en björk och verkade irriterad över flugorna som surrade runt den.
Sedan såg jag något nytt som visar på det rika djurlivet vi har också inne i staden. Bäst som det var då jag satt där på min vanliga plats kom något brunt springande, hoppande nere vi d strandkanten. Den var till synes orädd då den tittade på mig innan den fortsatte sin färd längs strandkanten, bland sprängstenen.
Den hoppade väldigt smidigt mellan stenarna och jag stod länge och beundrande den strömlinjeformade varelsen som visade sig vara en helt vanlig men ändå ovanlig mink, för det är då första gången jag ser en där nere ändå har jag gått där en hel del.
Sedan så låg de båda måsungarna kvar  och vilade då jag gick tillbaka så jag stannade till och passade på att ta några kort på dem. Den ena verkade riktigt nyfiken och den låg där och la huvudet på sned då jag pratade med den så jag kunde inte låta bli utan stod där hos dem en god stund.
De låg där och mös i solskenet och såg ut att ha det så mysigt.  Dessutom är det roligt att se några ungar som fått klara sig efter att fiskmåsparet som häckar här i grannskapet misslyckades med sin häckning även i år.  Fast det är ju så det är i naturen med  och även om riskerna med att häcka i staden så är det nog en fördel för dem att kunna hitta mat längre på säsongen. Så egentligen tror jag att måsar är rätt smarta fåglar som lärt sig att dra nytta av oss i takt med att yrkesfiskarna minskar är det kanske inte sp konstigt att de sökt sig in till staden.  Dessutom så byggs ju många moderna byggnader med platta tak, alltså har fåglarna de perfekta ställena att häcka på så jag tycker inte att man klaga så mycket på dem som vissa gör. Bor man i en havsnära stad får man helt enkelt räkna med att de finns där och det är ju trots allt bara under häckningssäsong som de blir aggressiva men egentligen är det inte heller konstigt då de ska försvara ägg, bon och ungar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0