Godagens på er!


 
Hejsan på er alla ni läsare där ute som kollar in just hit till min lilla blogg. Hoppas som alltid på att ni gillar åtminstone en del av de rader jag lyckas med att åstadkomma eller så kanske ni tycker om mina foton. Oavsett anledningen till att ni klickat er in just hit så hej på er allihopa. Nu märks det ännu mer att det börjar bli höst ute. De senaste dagarna har det varit gråväder ute och lite sådär småregnigt som det kan vara men den större delen av sommaren har ju varit bra och vissa dagar har varit toppenfina! Så det har funnits gott om tid att vara ute och njuta av den fina naturen eller bara ligga på stranden för den som har velat det. Det har funnits väder för att göra alla nöjda helt enkelt och det är just därför jag tycker vi ska uppskatta våra årstider lite mer än vad vi gör. Åtminstone media är bra på att gnälla om vädret och vissa kanske tycker att jag också gör det ibland men jag försöker även att se de bra sidorna också då det drar in ovädersmoln. Naturen behöver alla de där växlingarna och det är varken bra med för lite eller för mycket åt något håll. Det är det ju faktiskt sällan med något för den delen. Nog om vädret för idag Upptäckte då jag kollade igenom mina bilder här att jag tydligen lagt in en och samma bild på Timon tre gånger i rad. Tror att det bara har blivit så av en slump då jag gillar just den bilden på honom väldigt mycket ,men nu har jag fått till några nya foton på killarn som jag tänkte att jag skulle passa på att visa upp.
Jo nog kan Timon fortfarande busa till det ibland och han kopplar på den där oskyldiga blicken innan han tar sig ut från hallen
Full fart framåt över golvet sedan man har kommit över brädan är det som gäller, helt ska man kila så fort att matte inte hinner se en men ibland skymtar den där STORA dammtussen till.
Stuart Little är en bra hjälpreda , kanske försöker han lära sig öppna gaffeln på pärmen så han kan assistera mig med att sätta in alla teckningar snyggt och prydligt där de ska vara ? Ja ibland måste man skratta åt deras små påhitt men det är samtidigt en av anledningarna till att jag gillar guldhamstrar och tycker de är så grymt underskattade husdjur .När man väl tagit sig tid och lärt känna dem är de fantastiska små varelser fast som alla djur är det så att man ansvarar för ett liv
Så på grund av några faktorer så gillar jag inte då man skriver att hamstrar är de perfekta husdjuren för barn FÖR det är de inte. De är visserligen små men de kräver både tid och tålamod för att bli riktigt tillgivna. Dessutom så försvinner aldrig deras vilda instinkter utan de är väldigt känsliga för till exempel ljud vilket gör dem direkt olämpliga för en ung nybörjare. För en rädd  hamster drar sig inte för att använda tänderna och många okunniga människor försöker sedan skylla ifrån sig och menar att hamstern är argsint när det kanske var de som gjorde fel redan från början. Sedan är det där med socialisering så viktigt, att man håller på med dem MINST en halvtimme om dagen då de är vakna. De allra flesta hamstrar brukar gå ut och dricka, eller går ut för att göra sin behov. Är man hemma då kan man passa på att ta upp dem  då annars är de ju nattaktiv och kommer fram på kvällen.Jag har däremot turen att mina guldkorn alltid är uppe en stund på morgonen med så då passar jag på att ta upp dem en stund vardera innan jag äter frukost vid sju-åttasnåret. Sedan vaknar Stuart vid middagtid och de andra två kvicknar till vid åttatiden på kvällen. Man ska alltså inte väcka dem i tid och otid , dels kan man förkorta deras livslängd om man håller på så men man kan ju också föreställa sig vem som gillar att bli väckt i förtid?Nej jag tänkte väl det, tror ingen tycker om det så då är det bäst att låta dem sova. Min lilla Ariel som jag haft sedan i September , alltså snart ett år har äntligen börjat sova normala tider men hon är ju fortfarande nyfiken och ska komma ut så fort man prasslar med något eller bara kollar läget då jag kommer in om jag varit ute och fotat.  Hon tycker helt enkelt om att ha koll på vad matte pysslar med så på det viset tror jag faktiskt att hon är den mest sociala hamster jag haft, med undantaget för Stuart som fortfarande tycker om att mysa i soffan. Får Ariel välja program på Tv:n kan det bli fotboll men hinner Stu före är det mer troligt att det blir något program i stil med Veterinärerna. De kanske inte har någon vidare syn men man ser ju att de sitter på helspänn och lyssnar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0