Hejsan svejsan!

Halloj, hejsan på er alla läsare där ute i den stora vida världen. Jo nu har jag alltså lyckats med konsten att kolla in själv här igen för att skriva några rader och posta ett litet inlägg då ni får veta vad som händer här. Eller ja nu berättar jag kanske inte allt utan bara de saker som jag tycker är roliga att dela med mig av. Varje morgon börjar ju som vanligt med en guldstund här. Småttingarna får nästan alltid sin frukost och får rent i burarna innan jag börjar dagen själv. Dessutom hänger åtminstone ett par av dem på gallret så då får jag ju se till att de får komma ut om de är så ivriga. Sedan äter jag själv morgonmålet efter det och klurar på vad jag ska göra över dagen. I morse funderade jag på om jag skulle gå ut en sväng trots att de hade utlovat lite aprilväder. Bytte ändå objektiv på kamran och väntade tills Ariel hade gått och lagt sig innan jag smet ut vid niosnåret. Först småduggade det och var allmänt grådaskigt. Tänkte faktiskt att jag skulle ha tur om jag alls fick se något mer än måsarna en dag som denna. Hur som haver gav jag mig inte utan fortsatte promenaden och höll över kameran. Först så ser jag något långt ut och hör ett alldeles magiskt ljud. Tror först att det är en trut men eftersom måsarna verkar lugna så tar jag upp kameran och får till ett par bilder. Zoomar in och tycker mig se skuggan av en lom. Tänker att det inte kan vara möjligt, inte här och nu men jag går närmare och tar en ny bildserie. Förstorar bilderna i kameran och jo det är en lom! Första gången ja alltså fått möjlighet att se dem här inne i hamnen. Annars är lommar mer något jag förknippar med fjällvärlden eller mindre insjöar..men nu har jag fått se dem inne i en havsfjärd också!
Fick den ju bara på avstånd men nog ser man tydligt på formen att det är en lom.Trodde ju mest på storlom men nu visade det sig vara den mindre varianten dessutom, så det känns verkligen kul att ha fått in den på bild.
Storskraken visade upp sig från sin allra bästa sida
Fick även en läcker bild på storskrakar i flykten
Nej isen har inte försvunnit helt, den ligger kvar på sina håll som en tunn,tunn film över vattenytan
Måsarna skränade och väsnades så jag funderade på vad som stod på, då uppenbarade sig denna kråkan.
Dessutom så har jag ju undrat var kniporna hållit hus men nu vet jag att de är där trots allt.
Och nu var det bara en standskata kvar,fast vad vet man de andra två kanske bara var och letade mat på annat håll medan denna var upptagen med att vila ?
Så det blev trots allt en väldigt lyckad dag även om vädret pekade åt ett helt annat håll då jag gck ut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0