God kväll!

Hejsan på er alla läsare där ute som bara råkat ramla in här för att kolla om jag skrivit något nytt. Såklart hejsan även på ni som brukar kolla in för att se efter vad jag skriver och är intresserade av vad jag hittar på eller tar mig för. Att säga hej till alla låter bara så tråkigt.
Idag har jag hur som haver inte haft så mycket skärmtid för mig. Nej jag har varit på kalas, umgåtts och varit åtminstone lite social. Kan ju vara bra att träffa lite folk ibland också så man inte bara umgås med guldkoren& pratar om karakräter i Sims 3 *skratt*. Fast jag har samtidigt också haft en toppendag i naturens tecken. Skulle låna föräldrarnas dumburk men kom mig inte för att sitta där riktigt.Stod istället och tittade på livet vid fågelbordet som sitter uppe än. Tre större hackspettar (alla honor) upptog varsin matstation och koltrastarna turades om att gå lös på äppelhalvorna som fanns serverade. Mitt i alllt detta dök en liten rödhake upp, funderade på att gå och hämta kameran men gjorde det inte. Gick tillbaka mot datorn då jag ser något på marken vid maten, tror först att jag ser i syne eller ja papap hade ju sagt att han hade sett dem i veckan men nu var den allltså där, steglitsen!
Vi är ju inte heller direkt borskämda med att få njuta av dem så jag hämtade kameran och tog några kort på rent måfo för att se om jag knude fånga något av dem ändå på bild. När jag tagit ett par bilder säger min mor att hon ser en till och ja: Två steglitser sitter alltså i buskaget.Vi hinner studera dem en bra stund innan de flyger vidare och visst ser det ut som den ena är i bobyggartagen med dun i näbben. Tidigare har vi ju alltså bara sett dessa små fina fåglar sporadiskt här uppe efter den norrländska kusten men nu kanske de är på väg att etablera fast bostad och inte bara letar efter en sommarstuga längre. Det skulle i alla fall vara ytterst välkommet i sådana fall för fina är de :) med alla sina färger.
Och som om det inte vore nog så fick jag skjuts av min bror hemöver , vad dyker inte upp då på en åker jo tre rådjur som går och betar. Gissa vem som muttrade i baksätet över det där objektivet som inte kom med men man kan ju inte veta vad som dyker upp om man inte är ute och letar aktivt efter motiv!Hur som helst är jag väldigt glad över att ha fått se fina fåglar och jag fick ju åtminstone en av dem på kort i varje fall.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0