Verkligen underbar dag!

Hejsan på er. alla ni som av någon anledning snubblat in här eller bara råkat klicka er hit. Ja såklart är alla ni som brukar läsa bloggen också välkomna. Idag är det verkligen ett underbart vårväder. Så det gäller att passa på att njuta medan solen skiner och det inte blåser allt för mycket. Med andra ord en sådan där perfekt dag då man egentligen skulle vilja stanna ute men det kräver ju lite mer planering också. Så det får bli någon annan dag helt enkelt, nu var jag tvungen att gå hem för att äta lunch. Fast jag hann se en hel del ändå va det så pass sent på dagen. Kom inte ut förrän vid åtta-niotiden  och det var hundtävlingar på en av idrottsplatserna vid sjön så det var en massa liv  och jag kände mig lite utskälld av alla hundar varav en del som jag mötte tittade intresserat på mig. Nu var jag ju dock ute i ett helt annat syfte så jag gick vidare och fick mig alltså en långpromenad.
Så här ser den inre delen av sjön ut. Perfekt för ett rikt fågelliv helt enkelt och kanske är det speciellt nu på våren man kan få sig en riktig uppfattning om varför dessa miljöer är så viktiga att bevara.
Ser ni något som rör sig så in i vassen ? Kråka letar mat.
Bävrar och bisamråttor har hjälpt åt att skapa ett närmast magiskt delta att vandra genom.
Ibland tror man att man befinner sig på någon helt annan plats.
Äntligen! Äntligen fick jag träffa en av sjöns par av sångsvanar på lite närmare håll. Lagomt avstånd kanske man också ska säga där den låg 10-15 meter ut. Fastän jag satt och pratade med den verkade den totalt oberörd och det var bara när det passerade andra gångtrafikanter efter vägen som den blev mer vaksam.
Annars fick jag sitta ostört på mitt omkullfallna träd och fotografera den medan den helt enkelt betedde sig som en svan ska då den sökte mat.
En knipa ville prompt också vara med på foto och simmade in i bilden
Lite mer avvaktande var kanadagässen.
Trastarna var i full fart med att jaga mask.
Sedan hittade jag den här lilla . väldigt våta uppenbarelsen i form av en kniphona som inte heller hon var så skygg av sig utan lät sig fotas medan jag satt på bryggan. Simmade iväg gjorde hon först då det kom cyklister och väsnades.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0