Hejsan alla glada!

Hejsan på er alla glada bloggläsare. Nu tittar jag in en sväng här igen. Sä här på sommaren blir det ju annars mer sporadiskt som jag gör inlägg och skriver här på bloggen. I alla fall så gör jag det inte lika ofta utan jag passar på att ta lite semester då hamstrarna också har det. Fast idag har jag inte så mycket för mig så då kan jag passa på att dela några enkla rader om vad vi gör så här års. Vissa dagar har bjudit på toppenväder som varit så bra att man undrar vad det är som får vissa att resa iväg på semestern. Visst kan miljöombyten vara nyttiga ibland men jag tror faktiskt att många blir hemmablinda och missar det som finns på nära håll.Eller så tänker man inte efter utan missar det ändå för att man är så fokuserad på ytan och att skryta. Fast jag är väldigt stolt över att bo där jag bor men jag kanske är lite hemmablind jag också men även om jag drömmer om att resa till en del ställen så finns det ändå en röd tråd som går genom dem nämligen naturen och inte minst djuren!
Årets får har kommit till strövområdet som liggen en liten bit från där mina föräldrar bor. Jag har en liten kluven inställning till att de går där men jag kan inte låta bli att gosa med dem och förundras över hur härlig ett av lammena är. Hans mamma är visserligen likadan så han har det han brås på, men idag sov han med huvudet i mitt knä medan mamma tacka låg en bra bit bort. Jag kunde rakt sitta och sjunga vaggvisor för honom och han var totalt oberörd utan bara låg där och mös. Ibland så grymtade han till och en gång kom det ett bä när han blev lite orolig men då sa jag bara att mamma var i närheten och då slappnade han av igen och fortsatte drömma. Flyttade på sig gjorde han först när det kom ett par bilar och körde förbi Han gick dock inte till mamma nu heller utan la sig bara så att han såg henne samtidigt som han var kvar hos mig. Det är rofyllt det och jag satt länge sådär med honom ända tills att jag kände att det var dags för mig att gå hem innan jag blev efterlyst!
Då hade jag redan skött om guldgossarna innan jag gick så de låg och sussade så gott men igår kväll så fick syrrans vovve korn på Timon som tur är står han uppe på en hög byrå så hon kan inte nå buren men det är klart hon var intresserad. Så i fortsättningen blir det till att stänga dörren till rummet där de är då hon kommer på besök för stackars Timmy var livrädd då han  fick komma upp och sitta i fotöljen och det tog en stund innan han lugnade ner sig helt. Inte så att han hade panik men jag har märkt att de blir stela som pinnar när något har skrämt dem.  Annars mår de bara fint av att vara på kollo de med och de får så gott som vara ute en stund varje kväll. Stuart får mestadels springa i bollen för efter en stund i hagen börjar han klättra över och vilja utforska det som finns på andra sidan staketet.  Timon däremot stannar snällt kvar i hagen och han har till och med fått vara ute lite i gröngräset när vädret var som allra finast.  En morgon fick han gå ut i daggen och som hamstern såg ut när han kom in! Brukar ju vänta annars tills det har torkat upp eftersom jag vet hur känsliga de är för att bli blöta men jag tror faktiskt inte att Timon misstyckte just då eftersom det var väldigt varmt just då. Han blev i alla fall inte förkyld  av den utflykten. Så man kan nog säga att jag och hamstrarna mest av allt bara njuter av sommaren just nu!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0