Fågelmorgon

Ibland så är det skönt när man sovit lite längre på dagen att få kunna göra sig klar och sedan bara gå ut och sätta sig i solen. Här råkar det vara just en sådan där dag. Visst kändes kölden efter en stund då det inte var mer än några plusgrader men den bekom mig inte så mycket. Förän jag hade suttit där en god stund vill säga. Fast det är så härligt att vara ute så här års och höra fåglarna som börjar sätta igång med sina sång reportoarer. Man blir så glad av dem och det finns sådan positiv energi i naturen när det våras. Visst blir man också lite avvaktande när man bor så här, i mitten av Norrland eftersom man vet att det fortfarande kan komma köldknäppar men det är så härligt när solen börjar skina och kommer tillbaka. Allt blir ljusare även om snön har lyst upp bra den med i vintermörkret.
Domherrarna som normalt brukar vara skygga gäster vid fågelbordet gick villigt med på att jag fotade dem. Fast jag fick sitta tyst, stilla och ha en stor dos tålamod .Innan det blev ett par bilder som jag kunde nöja mig med.
Större Hackspetten höll sig i bakgrunden och tycktes tänka:Försök inte fota mig jag ser dig allt.
Skam den som ger sig. Lyckades ändå få till ett foto som blev bra då den hade spetsat ett frö och satt still efter stammen i godan ro.
Sedan dök årets första stare också upp, så våren kanske är på väg ?
Gladast blev jag dock över att notera att både grönsiskor och gråsiskor fanns på plats.. Det är så käcka små fåglar.Fast helt lätta är de inte att fota då de sitter stilla i max två sekunder åt gången-
En av de bofasta talgoxarna ägnade dagen åt att kolla in så den tilltänkta bostaden var ledig.
Sedan var såklart också paret nötväcka på plats för att hämta smaskiga frön. Förutom dessa så landade även ett par sidensvansar men då ville inte fokuset riktigt vara med så det blev inga bra bilder på dem också hoppade det även runt pilfinkar&grönfinkar på marken. Skatorna däremot höll sig på avstånd och satt i träden och skrattade. Åt vad vet jag inte men kanske tyckte de att fotografen såg rolig ut. Så man kan verkligen säga att det går att hitta många fåglar i vår direkta närhet med , bara man ger sig tid till att börja studera dem lite mer.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0