Hur allting startade

Hejsan på er alla. Jag har ju lovat att jag någon gång skulle berätta om hur jag snubblade in på just modellhästar så varför inte ta tag i skrivandet nu. Hur som helst så har jag alltid samlat på något ända sedan jag var barn. Först hade jag jättemånga playmobilhästar, sedan föll valet på kapsyler som var populära under en period. Lyckan var när min brors ena kompis gav mig två kassar fulla, de hade pizzeria! Sedan föll samlandet i glömska, eller ja jag tänkte inte på det i alla fall. Såg annonser om breyers i Min Häst och drömde mig bort men det blev aldrig så att jag fick någon. Fast jag hade tre stycken MLP. En av dem hängde med från allra fösta början och det var Posey. De två andra köpte jag dock själv och det var Surprise Newborn Cuddles aka Den Rosa Grisen eller bara Grisen kort och gott och den andra var Sweetie Baby Liqurice. Sedan hade jag också såklart några barbiehästar, varav jag älskade ett par mindre. En traditonellt svart som jag hade döpt till Korall och en alldeles underbar liten skäck vid namn Kamomill.
Alla de här sakerna finns såklart kvar idag, hemma hos päronen fast MLP:na står här i bokhyllan med resten av den samlingen men den återkommer vi till. När jag sedan snubblade in på något att samla på så föll valet först på LEGOS Belville serie och då menar jag enbart stallserien. Har alla dem utom ett! . Efter detta tror jag att det var som vissa ponnyer gjorde sitt intåg på nytt. Har alltid gillat dem och nu kanske jag tog igen att jag inte fick fler när jag var liten *skratt*. Det kom i alla fall att bli ca 250 stycken till sist innan samlingen blev klar. Egentligen har jag två eller tre som fattas med så man kanske inte ska räkna dem som helt färdig men blir man någonsin det som samlare? *skatt*.Har dessutom några som jag gjort om så kreativiteten har alltid funnits där som en råd tråd också.
Efter ponnyerna så kom nästa steg.
Har en mindre samling med Petra-dockor från Lundby med. Hade ett par när jag var liten och alltid gillat dem mer än barbie. Så något har det i alla fall alltid varit :). Vidare så samlade jag på mig en hel hjord med små schleichästar efter ett tag.. Numera har den samlingen fått flytta hem till min systers ena tös som också verkar få samma intresse.Några offrades till costums även här men ett par har jag kvar i original än. Som finaste killen, Colours Of The Wind.
Sedan fick jag ett erbjudande om att köpa min allra första breyer,kanske var det bara en slump att det skulle bli en fjording men jag hade en tid innan sprungit på en livs levande i skogen också. Ja det är sant, hussen var där och övade timmerkörning med henne. Så det blev helt enkelt så att modellen fick bli uppkallad efter Freja också. Man ska egentligen akta sig för att köpa grisen i säcken sägs det, men jag slog till efter att ha fått ett brev med ett par foton på henne. Säljaren skulle trappa ner sin egen samling och hade därför ingen möjlighet att ha henne kvar.
Jag har då aldrig ångrat mig utan jag är fortfarande sådär löjligt glad över att  hon står där i hyllan. Visst har hon fått en del färgskav men inget är sådär markant och det kanske är lite av charmen också att det syns att hon har en del år på nacken. Så där har ni alltså i alla fall grunden till varför det blev modellhästar just för min del :)
Ska ju såklart också inflika att jag gillar riktiga hästar också men tycker faktiskt mest om att pyssla med dem&fota och har tyvärr absolut inte heller ekonomin för att ha en egen även om det ibland skulle vara lockande att ha en liten tricktränad shettis som Winnie!
 Nej också har ju min syster två pållar som jag får snutta på precis när jag vill och det brukar jag försöka göra allt som oftast en liten stund då jag följer med päronen dit för att hälsa på.
Jag på Silverdocka, kallblodstravare född 2000 e.Mogum -Näs Fuxen
Lilla charmiga utbrytardrottningen, 39-åriga shettisen Silvia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0