Hejsan

Hej på er alla ni läsare som brukar kolla in här på bloggen. Ja hej till er andra med som råkat ramla in här. Idag kände jag för att ta sovmorgon när jag vaknade och tittade ut genom fönstret. Skälet till att jag ville dra upp täcket och somna om är enkelt. Vädret är verkligen långt ifrån någon höjdare alls idag. Om det blåst de senaste dagarna så är det gråväder idag. Regnet ligger i luften och det finns ingen värme alls i luften. Det är med andra ord ett klassiskt vårväder och då kan man faktiskt passa på att göra andra saker istället. Fåglarna brukar ju inte uppskatta sådana här dagar de heller faktiskt och jag förstår dem.
Nej jag funderade på att somna om men så hörde jag att Timon var vaken & då var jag tvungen att kliva upp. Man måste ju passa på att umgås med hamstern medan han är på bra humör. I alla fall så städade jag åt honom också fick han vara ute och springa en god stund i hallen. Jag måste skratta när han håller på och utforskar saker för det märks att han blir allt mer säker, dag för dag nu. Han slappnar ju fortfarande inte riktigt av i knät eller vid beröring men jag får åtminstone ta i honom utan att han bits. Dessutom när han väl får friheten i hallen så här, ja då kan jag vifta med gurkbiten mitt framför honom utan att han visar minsta intresse. Nej friheten är mer lockande!
Fast jag har hittat ett godis som han inte kan motstå och det är såklart dropparna, de var ju Meekos favorit med så jag kanske inte är helt förvånad ändå. Vidare så tränar vi på med selen. Han får krypa genom den ena ringen som jag har dragit upp så den har blivit stor. Bara så att han ska bli van och inte bli lika rädd när han sedan ska ha den på sig. För jo visst är det så Timon har redan försökt krypa in bakom plankan. Eller så sitter han och undrar vad som finns  där bakom. Jag skulle ju visserligen kunna låta honom springa i hamsterbollen men nackdelen med den är att de känner sig mer instängda efter ett tag än vad de tex gör i en leklåda. Fördelen är att de kan vara ute och att man kan ha kontroll på dem. För det finns lite för mycket farliga kablar och hyllor som han skulle älska att klättra upp på för att inte tala om utrymmen att krypa in i. Så jag får se hur jag gör helt enkelt eftersom han är så snabb och påhittig men han måste ju ändå läa sig att gå i selen så småningom så det är lika bra att börja träna med den.
Fast jag tror det kommer att gå bra om man bara tar det i hans takt med och låter honom vänja sig vid den långsamt. Så till sist ska han nog kunna gå på utflykt med. För nyfiken det är han så till den milda grad att han försöker klättra på väggen men det går ju inte så bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0