Uppdrag granskning

Igår fastnade jag på SVT och såg Uppdrag granskning.
Det var mycket intressant och lärorikt men en sak förstår jag inte.
Visst att behovet av bekräftelse är stort hos dagens unga men det är långt mellan att bli bekräftad av andra och lägga ut nakenbilder eller väldigt lättkläddda bilder på sig själv på nätet. Eller så är det inte så väldigt konstigt ändå.
Hur som helst så tycker jag att det är väldigt lätt att någonstans dra den där gränsen för vad man kan göra och inte. Du har ju ingen som helst kontroll på bilderna sedan & du vet aldrig vem som kan komma att använda/utnyttja dem. Så egentligen bottnar det väl i att man aldrig ska lita på någon som är på nätet så vida man inte säkert vet vem personen är.Framför allt så ska man aldrig gå med på att skicka bilder av viss karaktär om man blir hotad och man ska aldrig stämma träff med folk man inte känner.
Det tragiska är att barn många gånger är så naiva i en viss ålder att de litar på allt som sägs men i själva verket så kan Måns 16 lika gärna vara Kalle 23 eller ännu värre Gunnar 70.
Många sidor har dessutom regler som säger att man aldrig ska dela någon som helst personlig information alltså att man inte ska skriva ut vissa saker om sig själv ändå är det många, väldigt många som verkar strunta i det,
Vad beror det på då informationen om vad som kan hända faktiskt finns där så tydligt i media ?
Visst att man inte gärna gör som ens föräldrar säger åt en alltid men ibland är det faktiskt bättre att man tänker efter före innan det händer saker som i Kumla.Dessutom så har jag settt allt för många så kallade hästbloggar, jag väljer att kalla dem för så kallade eftersom författarna berättar rätt frikostigt om andra saker med.
Jag kan inte fatta vad de sakerna har med hästar att göra eller varför de angår hela världen men jag kanske är lite gammalmodig av mig som gärna vill ha ett privatliv också, vad vet jag ?
Nej nu skulle jag ju inte bara skriva om säkerheten på nätet idag utan jag tänkte avhandla ett par saker till men det får nog bli ett till inlägg för dem i sådana fall/Ciao så länge

Kommentarer
Postat av: Amanda -- mamma till två

Svar: vad roligt, när träffade du honom?

Svar: Ja :) det var superkul att hitta din blogg och få se att han verkar må så pass bra också. Jadu det är många år sedan..han stod i ett litet stall i Övik där min syster hade sin dåvarande häst.
None None

2014-03-13 @ 15:47:52
URL: http://amzie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0