Hejsan hoppsan på er!

I morse slog det mig när jag gick ner till jobbet precis vilken underbar dag det här kommer att bli. Solen skiner och det är alldeles lagom temperatur i luften för att man ska kunna gå på en promenad.Har ju inte sett några vårfåglar här i stan än så jag tänker göra ett nytt försök att spana senare. Har ju allt som oftast kameran med mig i ryggsäcken så här års för man vet ju aldrig vad man kan råka på när man är ute och traskar.Också får man ju förstås passa på att njuta av det fina vädret så gott det går med all trafik runtikring. Det är kanske just därför som jag egentligen börjat uppskatta tidiga morgnar i stan då allt fortfarande är tyst och man riktigt kan höra naturens ljud.Tror att många idag är allt för stressade för att hinna stanna upp och lyssna eller lägga märke till att det faktiskt finns andra saker som är viktiga. Varför ska ett brinnande naturintresse till exempel behöva anses vara barnsligt då vi lever mitt i den ?
Tycker att det är en väldigt bra fundering som det tåls att tänkas på och som man alltid kan ta och reflektera över. Dessutom så är jag rätt övetygad om att det fokuseras för mycket på ytan när det egentligen är personligheten som är det viktiga som spelar någon roll. Vet inte men jag tror att det är det här som får allt fler unga att må dåligt..pressen som gör att de känner att de inte duger. Visst finns det olika anledningar till varför den uppstår med. Delvis genom grupptryck men jag skulle också lägga det största ansvaret på media och vilken bild som kablas ut av samhället i regel. Det tycker jag är tragiskt. Varför inte lyfta fram mer bilder från verkligheten istället så att man får se hur det verkligen ligger till ?
I går hade jag inte tänkt se Saknad. Hade ju sett på trailern inför programmet vad det skulle handla om ändå blev det så att jag satt där i soffan och såg det. Samtidigt som programmet är bra så känns det också lika olustigt att se det bitivs.Även om man inte känner personerna personligen så blir man ju ändå berörd av historierna, det kan man knappast undgå att bli. Hur som haver så höll jag med på en punkt som kom upp, även om Missing people gör ett bra jobb så varför finns de då det borde finnas tillräckliga resurser i samhället ändå. Jag menar vi har polis, hemvärn och brandkår skulle inte det vara tillräckligt ?
Nej tydligen inte och vad beror det på ? Jo bristerna i samhället beror väl på att det ska sparas in överallt. Klart att det får konsekvenser  då.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0