Morgon måsen

 
 
 
 
Morgon på er alla glada människor där ute!
För jag hoppat att ni känner er positiva idag. Det gör i alla fall jag.
Här skiner solen så jag tänkte försöka hinna med en promenad innan jobbet och den här gången så ska jag inte glömma kameran hemma heller. För man vet ju faktiskt alrig vad man får syn på. Ibland händer det ju inte så mycket även då man drar den med sig men vissa gånger kan man ju faktiskt ha tur.
Hur som haver så har jag gjort bort frukosten och de andra morgonrutinerrna däriubland att störa Meeko. Fast han fick ju fräscht i buren och en bit gurka+ ett maskrosblad så jag hoppas att han är nöjd ändå. Han har ju i alla fall inte kissat ner mig än vilket får ses som ett framsteg. Ikväll drar fotbolls VM igång dessutom . Vet inte hur mycket jag kommer att titta men det finns ju en del lag man kan följa även om vi inte kom med.Annars blir det nog en lugn dag p det stora hela . Ska försöka städa upp lite i röran som blivit vid bokhyllan. Inte i bokhyllan den här gången utan vid. Blir lätt en sådan då man måste flytta på saker för att komma åt vissa böcker.För även om mitt egna skrivande ligger lite på is för tillfället så tycker jag ju om att läsa för att försöka få inspiration igen.Fast så är det ju alltid när man skapar något att lusten kan komma och gå.
Hur som haver så kom jag just in på jobbet. Hade turen att bli insläppt av en annan tjej som kom samtidigt. Lite bökigt är det att behöva ringa på en portelefon men annars trivs jag som fisken i vattnet.
I alla fall upptäckte jag ett klassiskt misstag för sent. Jag hade glömt att stoppa tillbaka minneskortet i kameran. Typiskt.Fast då var det ju en himla tur att jag inte såg något fint motiv. Eller jo trutarna seglade på vindarna men det var för långt ut, men småskrakehonorna låg i samlad trupp närmare och flöt på vattnet.Har upptäckt att de har den lilla taktiken när  det gäller vila eller att söka mat. Dessutom så hade jag faktiskt på två stöllen fullt schå att se upp för boförsvarande fiskmåsar. Tycker de får skylla sig själva som häckar mitt i stan. Och ändå hör jag att folk klagar mer på tärnorna men dem har jag inte alls haft några problem med. Nu såg jag faktiskt inte heller till själva boet på något av ställena men jag antar att jag passerade för nära eftersom de bestämde sig för att jag störde. Med andra ord är jag glad att jag hade kepsen på huvudet. Dock så är jag väldigt glad över att de nog mer markerade att de ogillade min närvaro för de gjorde bara attackflyg utan att bomba men ändå.Dessutom så vet jag ett tak där det brukar häcka just tärnor men inte i år för nu är platsen upptagen av ett par fiskmåsar, Så visst kan jag förstå dem som faktiskt är rädda för fåglar i det läget när måsen får för sig att attackera men samtidigt så tror jag inte att man ska få panik utan istället ska man gå lungt därifrån om man kan. 
Fiskmåsar är fina och de brukar inte ta någon större notis när man fotar dem men samtidigt så är de
väldiga försvarare av boplatserna.
Det kan ju te sig asom en dum idé att gå över en bro där det sitter en tärna på vardera räcket fast jag var tvungen att gå den vägen. Inte blev jag attackerad för det, tvärtom. Den ena satt istället kvar länge och kollade in mig. Var nästan mitt för innan den bestämde sig för att det fick räcka och den ropade efter sin partner  innan den flög iväg helt fredligt.Så det är verkligen olika på hur de reagerar med. Vet ju att även tärnor kan vara rätt jobbiga boförsvarare men den här gången hade jag verkligen tur och fick mig en bra bild istället.Sedan tycker jag att tärnorna är trevliga att titta på in action-dvs när de fiskar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0