Hoppla hejsan!

Hejsan på er allihopa.
Så var det fint väder idag igen. Igår kom det ett sådant där riktigt regnväder och man var gladast som fick stanna inomhus när det öste ner. Det är lite så här varannandagsväder tydligen, åtminstone för en period så verkar det inte bättre. Men som sagt regnet behövs ju det också och dessutom tycker jag bara att det är jobbigt med för mycket sol och värme. Hur som haver så har jag nog annars bara tagit det lilla lugna om man inte räknar med det improviserade cirkusbesöket i Fredags på Braxil Jack som blev bestämt verkligen i sista minuten.
Förut var jag rätt mycket på cirkusarna och främst Maximum då de rullade in i stan men på ett par år nu så hade jag inte haft tillfälle att gå. Mina förväntningar var väl inte helt på topp eftersom jag vet att Brazil Jack är en mindre cirkus men jag bestämde mig i alla fall för att följa med och ha öppet sinne,
Det var långt ifrån att jag behövde ångra mig! Undrar faktiskt hur Maximum ska lyckas övertrumfa det här.Visst var kanske något av clownernas nummer lite för långt men annars säger jag bara oj. Verkligen klassisk cirkus när den är som bäst! Visst behövde jonglörens slipalite på kontrollen av käglorna med men resten ar verkligen cirkuskonster på högre nivå. Man fick hjärtat i halsgropen av att se familjen Donnert med sina hästar men den där lukten av sågspån är det helt klart något magiskt  med,skrattet lockades fram av familjen Saabel med sina hundar och hakan åkte defentivit ner till marken vid åsynen av det kubanerna Leosvel och Diosmani ådstadkom i mangegen.Jag tror att jag med andra ord kan säga att jag inte ångrar att jag följde med. Hade dock ingen kamera med mig så det blev ju inga kort men jag kan ju berätta så här istället.
Många tycker ju dessutom synd om djuren på våra cirkusar i onödan. Visst kan det förekomma missförhållanden men jag tror faktiskt på det stora hela att de har de väldigt bra. I varje stad cirkusen anländer till ska ju en veterinär gå igenom alla djur. Det är väl därför vi inte har några mini-cirkusar längre, för att kraven har blivit för höga.På ett sätt är det bra men samtidigt är jag så glad som fick uppleva den perioden också när jag var liten. De gav oss en glimt av världen på en liten ort.När det gäller elefeanter så förstår jag kritiken men snälla hundar och hästar har alltid förekommit på cirkus och hur mycket betyder de inte för oss annars med ?   Har under alla mina år på cirkusbesök och djurstallsvisister under pausarna aldrig sett ett djur som farit illa, inte ett. Tror dessutom inte att de som jobbar med djuren daglien skulle vinna något på att behandla dem illa för en cirkushäst ska hålla länge , den är tex inte färdigutbildad före tio års ålder ens. Såg att Donnerts hade fem hästar som samtliga såg ut att vara väldigt friska, krya och välmående. En kille bakom oss kommenterade dem med att de såg feta ut och han oroade sig för att de fick för lite motion och för mycket mat. Sådana anklagelser kan bli väldigt tokiga som nu i det här fallet. Hästarna var kallblod, det såg jag på en gång förmodligen av italiensk eller spansk härkomst och de har ju en helt annan fysik än vad vi är vana vid att se på hästar här uppe men ja..att slänga anklagelser kring sig kanske man ska tänka sig för innan man gör sådär.
Dessutom så har det ju visat sig att hälften av alla anmälningar om djurplågeri som kommer in årligen sker på falska grunder. Tänk om folk kunde prata mer med varandra och ta reda på bakgrunden till saker innan de tar till med storsläggan för jag förstår att man blir ledsen om man blir falsk anklagad för något man inte har gjort. Det måste kännas hemskt och man kan ju förvissa sig om situationen som sagt innan man gör några uttalanden eller något annat åt läget. Ja ni förstår säker var jag vill komma med det här. Och jo det går bra att vara djurvän samtidigt som man gillar cirkus.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0