Hejsan svejsan

Hejsan på er alla som kikat in här.
Tänkte börja med att undra hur ni har det i värmen ?
Eller ni kanske inte har det lika varmt som vi har haft det här.
Gör mitt bästa för att inte smälta bort under solens heta strålar. Pappa tycker jag är konstig som sitter inne men jag har då verkligen inte lust att gå ut mitt på dagen när det är som varmast.
Nåja idag tog jag mig i alla fall en sovmorgon. Brukar ju försöka gå upp i tid annars men det var skönt att få sova ut efter att ha sett på film igår .Inte för att jag är något större fan av Sex and the city men jag blev tvungen att passa på att se långfilmen ändå då den gick på trean igår. Visst kan man säkert hitta djupare meningar i den om man skalar av lagren men samtidigt är det en serie/film som man kan titta på utan att behöva tänka efter för mycket också.
Så här på sommaren är det ju faktiskt skönt att kunna slappna av ibland. Sedan så har jag såklart hittat en ny bra brittisk miniserie, thriller såklart. Kommer tydligen inte undan den sorten men det är kul att hitta något bra i väntan på Broadchurch och Downton Abbey. Också är det ju kanske inte helt konstigt att det blir brittiska serier heller som kommit att tillhöra favoriterna. De brukar vara väldigt , väldigt välgjorda. Har sagt det förut men jag tror thrillerserierna de sticker ut eftersom de ofta fokuserar mer kring själva utredningen än brotten i sig. De blir på något konstigt sätt familjära men ändå med spänning utan att för den skull bli för otäcka. Rysare tycker jag ju inte alls om även om jag sett några stycken.Visst har man gjort några försök i USA med liknande serier men det är bara en som kommer upp i samma klass tycker jag och det var Brottskod Försvunnen. Annars så är det tyvärr oftast så att de på något sätt fastnar i någon av de oskrivna mallarna som finns. Det ser man ju mycket annars i filmer från Hollywood med och det gör att det blir lite tråkigt &stelt många gånger.
Ta till exempel en klassiker som filmats ett antal gånger, Jane Eyre. Sett båda versionerna på den men den som ändå är bättre gjord med mer känslor inbakade är såklart den brittiska miniserien som gick för några år sedan. Den får en att reflektera mer och gör så att man faktiskt tänker aktivit. Sedan vet vi ju också att det aldrig blir samma sak att se filmen som när man läser boken även om många kanske tror det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0