Zainsville

Igår såg jag på ett väldigt bra program på TV.
Det var väldigt bra men också väldigt otäckt. Jag vet inte vilken aspekt däremot som gjorde mig mest rädd men det kan vi återkomma till senare. Är det någon av er som minns vad som hände där hösten 2011?
För er som inte kommer ihåg så rymde ett stort antal exotiska djur ur sina burar sedan deras ägare, en krigsveteran först släppt ut dem innan han själv begick självmord.
Hur som helst så fick polisen utstå väldigt mycket kritik i efterhand för sitt handlade då 48 djur sköts ihjäl men det var verkligen en nödsituation då björnar,tigrar och lejon gick lösa & hotade att ta sig till samhället. Om de hade gjort det hade det faktiskt kunnat sluta i katastrof lika gärna och närmsta skola låg bara 3 km från gården.
Ni kanske undrar varför man inte kunde skjuta djuren med bedövning, helt enkelt söva dem och flytta dem på så sätt. Man provade faktiskt med några stycken men det visade sig att även om man använde rätt dosering så påverkades inte djuren av sömnmedlet. De var helt enkelt allt för uppstressade. Tänk er själva, djur som suttit i bur och sedan helt plötsligt får friheten . Vad vi också fick veta var att även om det hade funnits bra avsikter från deras ägare från början så hade det slagit slint för honom. Han hade redan tidigare haft ett tvångsmässigt samlarbeteende, från början så hade han  en samling av motorcyklatr och hästar.Innan han köpte en lejonunge och så började det spåra ur när han blev än mer exentrisk än tidigare.Han kunde inte sluta utan skaffade det ena djuret efter det andra och till sist hade de blivit för många. Om man läser om fallet så står det att djuren till sist blev för många för att de skulle klara av dem och att gården förföll mer& mer samtidigt som att parets ekonomi var körd i botten.Det blev dem övermäktigt och frun lämnade honom efter 34 år strax innan händelserna kom att ta den tragiska vändningen.Hon tog med sig det hon hade haft från början ,hästarna&motorscyklarna för att kunna få in pengar &försvann då han hamnade i fängelse på grund av olovligt vapeninnehav. 
Visst finns det de som försöker mena på att han var oskyldig och att han blev mördad men frågan återstår ju då. Hur bevisar man en sådan sak så lång tid i efterhand när alla bevis pekade mot självmord?
Dessutom är inte storhetsvansinne någon ny företelse direkt men vad jag har svårt att förstå är hir man i hela friden kan tillåta dessa djur som husdjur ?
Visst en sak om det är en djurpark eller kunniga människor som klarar av att hantera djuren och ge dem de bästa förutsättningarna i fångenskap men allt för ofta verkar vissa personers okunskap vara snudd på löjligt liten.
Dessa djur är helt enkelt väldigt olämpliga som husdjur. Visst är de söta när de är små men hur gulligt är det med en tiger som väger 2-300 kg ?
Lagomt vill jag lova. Visst kan jag förstå fascinationen för dessa djur. De är otroligt mäktiga och man känner sig väldigt liten vid sidan av dem men snälla låt det stanna vid det och låt det inte driva er in i samma galenskap som jag just berättat om, Vill man ha ett mer lämpligt husjdur istället, ja men skaffa en huskatt eller en hund istället.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0